2019-06-05. De repetitie van 5 juni 2019.

Geplaatst 6 jun. 2019 11:08 door Het Plankenkoor   [ 6 jun. 2019 11:10 bijgewerkt ]
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 27 (vd 35) 77%, 8 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Luci care, Verleih uns Frieden, Veni veni sanctus spiritus, Gratias, Domine fili unigenite, Domine Deus, Qui tollis,
Quoniam, Cum sancto spiritu.

Mededelingen: Volgende week 12 juni vrij. 19 juni Algemene ledenvergadering van 20.00 uur tot 21.30 uur. Mocht je punten willen bespreken stuur die dan naar het bestuur. 26 juni is de laatste zangavond. 3 juli picknick in de tuin van An. Tot zover Kees.
Dan volgt het programma van ons volgende optreden op 22 september in het najaar. Je hebt het al ontvangen via de mailpost
van Bram. We treden op in de Jeruzalemkerk. Een paar jaar geleden traden we daar al op. Vlak naast de Jan Evertsenstraat.
Moeilijk parkeren. Het orkest La Primavera gaat ons begeleiden. De sopraansolo is voor Astrid Lammers. Annelies wordt ook genoemd als solist. Het orgel wordt bespeeld door Gerrie Meijers. Zij speelde ook orgel toen we ons 20 jarig jubileum vierden.
Woensdag 11 september om 20.00 uur repeteren we met orkest in de kerkzaal van de Vrijburg. Soort orkestrepetitie.
Zaterdag 21 september om 14.00 uur houden we de generale in de Jeruzalemkerk. Koor en orkest. Zondag op 22 september
geven we het concert in de Jeruzalemkerk. Het begint om 15.00 uur. Wij moeten er eerder zijn om in te zingen. Het zal wel 14.00 uur zijn. Eigenlijk willen we laten horen dat we een jaar lang hebben gestudeerd op het Gloria van Vivaldi. We gaan het dan voor het eerst uitvoeren. Zo ging dat ook met het Requiem van Faure en de mis van Bram. Het orkest mag ook soleren. Ze spelen het Concerto Grosso in A van Vivaldi. Wij zingen Luci care, Piu non si trovano, Veni veni sancto spriritus, die Nachtigall, im Grunen, Verleih uns Frieden. Mozart en Mendelssohn. Na de pauze Gloria van Vivaldi. We moeten zelf zorgen dat de zaal vol komt.

Bijzonderheden: Waren er wel bijzonderheden? Jazeker waren die er. Als je zou denken dat we aan het aftellen waren tot het einde dan heb je het mis. We zongen alsof we voor een uitvoering stonden. Heel ver weg zit die uitvoering er wel maar we gaan vanaf 3 juli eerst 2 maanden vakantie houden. Dan beginnen we weer op 28 augustus. Dat je het maar weet. Vanavond hebben we
luidkeels en uit volle borst gezongen alleen niet als er een p stond. Voor de pauze Verleih uns Frieden. Keihard op gestudeerd. En om 22.00 uur nog een keer gezongen. Na de pauze Vivaldi. Domine Deus voor de alten ging een stuk beter dan vorige week. Niet voor niks zo hard op gestudeerd. Bram maakte met de bassen een aparte afspraak voor een speciale repetitie. De sfeer was goed en na de pauze klonk het nog beter dan ervoor. De tenoren waren weer compleet. 5 keer achter elkaar is uniek in onze koorgeschiedenis. Er waren weer 5 bassen en 2 keer 8 vrouwen. Dus we konden aan het werk. Verloren gewaande koristen waren er weer. Dat was verlicht adem halen na 6 keer afwezigheid. Nog 2 waren er 4 keer niet en zie ze stonden er weer. Alleen Vincent nog. We wachten het af. Bram heeft hard met ons gewerkt. Dit was alweer het 747ste verslag. Veel he?


Even de groeten doen:

Hallo Jansje, Vorige week was je in vorm zeg. Je zong als de beste. Je had er echt zin in. Kijk daar houden we van. Al 19 jaar.

Dag Marja, Tot nu toe was je er 1 keer niet. Dus 35 keer wel. En wat gebeurt er nu. Weer niet. Hoe voelt dat dan?

Hallo Brigitte, We gaan je pas weer zien in augustus. Moet je bijles nemen bij je zus. Waar zijn jullie nu?

Dag Ineke, Ja je had het verteld. Vakantie. Veel plezier en geniet er maar van. Je hebt het verdiend. Waar zijn jullie?

Hallo Ewald, Ja je had het gezegd. je moest het land in om orde op zaken te stellen. We hebben je gemist.

Dag Hans, Jij bent ook met vakantie. Lees je de verslagen wel? Dan heb je een idee. Waar zijn jullie nu?

Hallo Gertjan, Je kan eigenlijk niet thuis blijven als iedereen er op uit gaat. Allemaal in de auto en kamperen maar.

Dag Vincent, We waren blij met je. Je zong al meteen alles mee. Je was een aanwinst. Maar je bent al een tijdje niet geweest.

Volgende week rust. En dan komen op de vergadering. Praten praten praten ipv zingen. Of je tevreden bent over de gang van zaken. Over de dirigent over het bestuur over het repertoire over de optredens over de contributie over het te laat komen wie het koor gaat verlaten en nog veel meer. Bedenk het maar. Doei.

Comments