2019-05-29. De repetitie van 29 mei 2019.

Geplaatst 31 mei 2019 03:08 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 23 (vd 35) 65%, 6 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6) en 3 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Luci care, Piu non si trovano, Et in terra pax, Gratias, Domine fili unigenite, Domine Deus, Qui tollis, Qouniam en
Cum sancto spiritu.

Mededelingen: 5 juni zangavond, 12 juni vrij, 19 juni AVL, 26 juni zangavond en 3 juli picknick.
Bram maakt bekend dat de concertcommissie druk is met voorbereiden van het concert op 22 september 2019. Dat vindt plaats in de Jeruzalemkerk op zondagmiddag. We gaan dan het Gloria van Vivaldi zingen begeleid door een orkest dat bestaat uit 15 instrumentalisten. Anke heeft Bram in contact gebracht met deze muziekgroep. Ze spelen ook een stuk van Vivaldi Concerto grosso in A. Wij zingen dan behalve het Gloria ook Veni veni van Mozart, werk  van Mendelssohn en tot slot Verleih uns Frieden.
Bram gaf ook een gesproken recensie nav ons concert in Hoorn. Hij kreeg veel positieve reacties van kenners en mensen uit het publiek. De sopranen kregen een bijzonder compliment. Ze vormden zo'n homogene groep. De koorklank was mooi. Het was een eenheid. We zagen er prachtig uit in het zwart-wit.

Bijzonderheden: Na het inzingen sissen pief paf poef en pom pom pom gingen we door met Luci care en Piu non si trovano. Uit het hoofd. Dat ging goed. Het accent lag vanavond op Domine Deus voor de alten. Zowel voor als na de pauze. De rest luisterde aandachtig naar de vorderingen. Daaraan heeft Bram veel tijd besteed om ze melodisch op een lijn te krijgen. In sommige passages zitten grote sprongen. Dan is het zaak precies te intoneren. Het kostte tijd om de alten alle 8 op een lijn te krijgen. Wij zaten mee te luisteren. Een mooie diepe altklank was soms te horen. Bram en de alten deden hun best. Het was een nuttige studeeravond. Opnieuw waren de tenoren compleet. Daarentegen de bassen waren met zijn drieen. Minder kan eigenlijk niet. 
6 vrouwen niet maar de sopranensectie klonk als nooit tevoren. Alle kanonnen waren er. 
Verder waren we vanavond voor de 36ste keer bij elkaar. Nu nog 4 keer dan komen we dit seizoen op 40 keer. Er volgen nog 4 bijeenkomsten. 2 keer zingen een vergadering en de picknick als traditionele afsluiting van het seizoen. Bij An in de tuin.
Wie waren er elke keer? Bram. 36 keer. Marja en Joke 35 keer. Het staat er. Echt waar. Applaus en petje af. 4 waren er tot nu toe 32 keer meteen een hele sprong. Anke Kees Peter en Yvonne. An en Hans elk 31 keer. Margreet Jona en Henk 30 keer. Toch best indrukwekkend. Verder is dit het 746ste verslag sinds het jaar 2000. Hoe bestaat het.


Even de groeten doen:

Hallo Anke, Je bent al 2 keer genoemd in het verslag. 32 keer zingen en van het orkest. Je was toch nog niet jarig.

Dag Eva, Ja zeg 32 keer haal je niet maar elke keer is meegenomen. Als je ziek bent, veel beterschap.

Hallo Kokkie, De sopranen waren weer geweldig bij stem. Het begon al meteen met Mozart vanavond. Meesterlijk.

Dag Frederique, Weet je je bent dit seizoen al 29 keer geweest. Dit is echt je kampioensjaar. Gefeliciteerd.

Hallo Brigitte, Dat was wel even schrikken zeg. 6 keer niet. Vakantie. Dan zien we je niet meer. Nou zeg. Tot augustus.

Dag Wilma, Dit is vast de langste vakantie van je leven. Wat zul je dan veel te vertellen hebben. In de pauze.

Hallo Kees, We gaan afscheid van je nemen als bestuurslid. We zullen je aanstekelijk enthousiasme als spreekmeester missen.

Dag Gertjan, Dat was wel even onverwacht en gezellig op het terras in het hart van Hoorn onder het genot van een drankje.

Hallo Paul, De concertcommissie heeft het druk met voorbereiden voor 22 september. Jij zit daar toch ook in?

Hallo Ted, Ik vraag me steeds af elke woensdag wat je toch beweegt om niet mee te zingen. Je was er altijd.

Dag Hans, Jij bent echt met vakantie. Heel veel plezier en geniet ervan. We hadden een uitstekend concert.

Hallo Vincent, Jij was de 35ste van ons koor en de negende bas. We waren trots en blij. Het is nu even anders gegaan.  

Tot woensdag 5 juni. We gaan weer Vivaldi doen en wie weet zijn de alten weer aan de beurt. Je kan nooit genoeg studeren.
Wel weer allemaal komen behalve natuurlijk de vakantiegangers. Samen zingen dat is ons credo. Doei

Comments