2019-04-17. De repetitie van 17 april 2019.

Geplaatst 19 apr. 2019 01:01 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 30 (vd 35) 86%, 7 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6) en 9 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Salley Gardens, Alle psallite, Pasa el agua, Verleih uns Frieden, Et in terra pax, Gratias, Domine fili, Domine Deus, Cum sancto spiritu.

Mededelingen: Bram vertelt over de voorbereidingen voor het concert van 22 september. Dat is over 5 maanden. We treden dan op in de Jeruzalemkerk op zondagmiddag. De generale vindt dan plaats op de zaterdagmiddag op 21 september. Astrid
doet de sopraanpartijen en Gerry Meyers zal het orgel bespelen. We kennen ze van voorgaande optredens. 26 mei treden we ook op maar daarover krijgen we nog een mailtje met de nummers die we gaan zingen. Dat is over 6 weken.

Bijzonderheden: Je zou denken dat het wel weer hetzelfde zou zijn als de vorige week. Dat dus niet want vorige week was Bram verkouden en daarom ging de repetitie niet door, maar vanavond was iedereen er weer. Op 5 na want de animo om te komen zingen was groot. De bassen waren massaal gekomen. Zeg maar alle 9. En dat was te horen ook. Ongelooflijk. De tenoren waren ook compleet. Alle 6. Een onafzienbare rij mannen. Welk koor kan dat zeggen? 15 mannen. Maar ook 15 vrouwen. Hoe vind je die. Twee lange rijen. De discipline was weer indrukwekkend. Het moet gezegd worden. Voor sommige koren is dat vanzelfsprekend. Je gedragen maar ik weet hoe het was en waar we vandaan komen. Een wereld van verschil. Dat niet alleen. Ons repertoire is van Les Miserables en meer musicalmuziek overgegaan naar Vivaldi en Mendelssohn.
Het grootste verschil met die tijd geeft het allerlaatste koorwerk aan: Verleih uns Frieden. Een ode aan onze lieve heer. Een totaalomslag die zijn weerga niet kent. Maar wat betreft die concentratie van het koor. Je hebt geen idee hoe comfortabel dat werkt voor een dirigent. Je komt echt niet om orde te houden. Je komt om te genieten van de koorklank. Hoe geef ik die koorklank vorm. Hoe zorg ik dat de tenoren homogeen samenklinken. Maar ook de andere stemgroepen. We hebben gestudeerd op Verleih uns Frieden. 4-stemmig. Voor de pauze. Na de pauze Vivaldi geoefend. Goed bijhouden.
Met Ewald gaat het steeds beter. Met Ineke ook maar die kan nog niet komen. Na de pauze ging Ewald weer fietsend naar huis. Goed he? Vanavond was de dertigste keer dat we bij elkaar kwamen. Als dan uit de presentielijst blijkt dat Marja en Joke 29 keer zijn geweest dan moet je toch wel diep je pet afnemen. We hebben hard gewerkt.


Even de groeten doen:

Hallo Ankathrien, 3 keer niet komen zeg. Veel. En zo'n sopraan kunnen we niet missen. Texel ligt vlakbij Hoorn.

Dag Frederique, Het was vol zeg. Dit is trouwens verslag 739. Nog 11. Dan 750. Ik kreeg lang geleden een ganzenveer.

Hallo Kokkie, Hier had je bij moeten zijn. Een historische avond. Alle 30. 5 niet. Vaak is het 10 niet. Zo zien we het graag.

Dag Ineke, Het zal toch wel beter gaan? Of vergissen we ons nu een beetje. Je herstelt al 6 weken. Veel beterschap.

Hallo Ella, Je koor is nog springlevend. De muziek en het enthousiasme spat eraf. Na 32 jaar. Niet  te geloven.

Tot volgende week. 24 april. We bereiden ons voor op 22 september zondagmiddag Jeruzalemkerk. Dan gaan we Gloria van Vivaldi uitvoeren. Een jaar op gestudeerd. Echt waar. Lekker zingen doe je samen. Doei.
Comments