2019-03-27. De repetitie van 27 maart 2019.

Geplaatst 28 mrt. 2019 02:19 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 25 (vd 35) 71%, 7 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Salley Gardens, die Nachtigall, Et in terra pax, Cum sanctus spiritu, Verleih uns Frieden, Matona mia cara, Piu non si trovano, Luci care, Tourdion en Raggle taggle gypsies.

Mededelingen: geen.

Bijzonderheden: Het eerste kwartier stonden we met 20 mensen te zingen. Elke stemgroep telde 5 zangers/essen. Mooi verdeeld.
En dan komen er nog 5 laatkomers bij. En dan zijn we met 25. 10 niet. Best veel. Tot zover niets bijzonders behalve dan dat Kees Margreet en Yvonne er niet waren. Zij zijn er bijna altijd. Kan gebeuren. Wat ook heel bijzonder was dat Ewald om half 9 de zangzaal binnen stapte. Groot applaus. Dat was een ontroerend moment maar we moesten verder met de zang. Hij had gemaild
dat hij zou komen. Om weer te proeven hoe het ook weer was en een beetje mee te zingen. Hij was door die hartoperatie 7 weken niet geweest. Voor hem heel bijzonder want bij de laatste presentietelling bleek dat hij al 8 seizoenen gemiddeld 40 keer naar de repetities  en uitvoeringen komt. Daarmee is hij de absolute koploper van het hele koor. Dus 7 keer achter elkaar niet komen zingen is voor Ewald heel bijzonder. Nu ik toch kijk naar de opkomst aller tijden zie ik dat Margreet en Ed gemiddeld 39 keer per seizoen komen en Henk en Ella 38 keer en tot slot Kees Trudy en Wilma 37 keer. Gerekend over de laatste 13 jaar. Dat noemen ze indrukwekkend. Intussen zijn we aan het 32ste jaar bezig van het koor. Je vraagt je af of er nog mensen over zijn van het eerste uur. Jazeker. Henk was getuige van de oprichting van het koor. Allemaal jonge twintigers. Een half jaar later voegde Kees zich bij het zanggroepje. Weer iets later Wilma en Ella. Jarenlang was John Englisch dirigent van ons koor. Dat heette toen nog Musicalkoor. Nu hebben we Bram als dirigent en al 16 jaar. Echt waar. Bram nam een rumoerig vrijetijdskoor over dat bruiste van de energie. Bram heeft geprobeerd wat discipline in het koor te brengen. Dat is hem gelukt. Vraag niet hoe. We zitten een hele repetitie stil te luisteren naar de andere stemgroepen als ze aan het instuderen zijn. In het begin 10 tot 12 keer per repetitie vragen om stilte en concentratie. Dat hoor je nu niet meer. Dat werkt voor een dirigent ook veel fijner. 
We hebben weer gestudeerd op Et in terra pax Cum sancto spiritu en Verleih uns Frieden van Mendelssohn. Dat laatste lied heeft een hele vrome tekst. We zingen het gewoon net als alle andere liederen. Niemand zegt, Hoort dat wel bij ons? Net zo makkelijk.
We zijn wel een gezelligheidskoor zonder duidelijke gezindte. Dus dan kan alles. We studeren voor uitvoeringen. Een barokfestival in mei in Hoorn en ons eigen concert op 22 september. We doen ons best.Even de groeten doen:

Hallo Ankathrien, Even geen verhaal. Ik heb al een verhaal geschreven. De sopranen waren in vorm. Soms luister ik goed.

Dag Louise, Mijn kinderen hebben jarenlang in jouw straatje gewoond. Ik kwam daar ook vaak. Kleine huisjes.

Hallo Margreet, We hebben je sopraanstem gemist. Was je met vakantie? Wandelen in Zuid Limburg? Mooi is het daar.

Dag Brigitte, Geen boekverslag of een optreden. Ik heb al genoeg geschreven. Ben je al 24 jaar op ons koor? Best lang toch?

Hallo Ineke, Gaat het weer een beetje? Met adem halen en rechtop lopen? Hoe kan het gebeuren. Veel beterschap.

Dag Trudy, Ja jij scoorde keihoog de laatste jaren. Heb je het gelezen? Nu even niet. Dat is wel jammer.

Hallo Yvonne, Dit is pas de vierde keer dat je er niet was dit seizoen. We waren vandaag 28 keer bij elkaar. Toch knap.

Dag Piet, Ja je bent heel ziek hoorde ik van Jona. Ik wist van niks. Warme kruik en heel veel beterschap. 

Hallo Kees, Er moet toch wel iets ergs gebeurd zijn. Je blijft echt niet zomaar weg. Toch waren er 7 bassen. Ze zongen mooi.

Dag Gertjan, Je kan geluk hebben maar ook pech met de oppas. Nu dus pech. Maar volgende week ben je er weer. 

Tot volgende week. 3 april. Samen zingen en dat al 32 jaar. Echt waar. Kom ook meezingen. Ook die 10 die nu thuis zitten. Doei.
Comments