2019-03-20. De repetitie van 20 maart 2019.

Geplaatst 21 mrt. 2019 06:01 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 26 (vd 35) 74%, 9 sopranen (vd 10), 7 alten (vd 10), 4 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Alle psallite, the Apple, Gloria, Et in terra pax, Cum sancto spiritu, Verleih uns Frieden, Abschied, Raggle Gypsies.

Mededelingen: geen.

Bijzonderheden: Het was de avond van de uitslagen van de Provinciale Staten. Vandaag hebben we allemaal gestemd. Ondanks dat waren we toch met 26. We startten met 17. Gelukkig kwamen er nog 9 te laat. Welkom allemaal. Zodoende waren de sopranen op Jansje na compleet. Dat kon je verschillende keren goed horen. In Abschied vom Walde bij voorbeeld. In de 3 coupletten gaan ze aan het eind keihoog. Prachtig hoe ze die hoogte pakken. We begonnen de avond heel rustig met Alle psallite. Eerst langzaam en dan versneld nog een keer. Daarna zongen we Gloria. Bram stelde vast dat het in het midden erg vals ging. Zijn uitspraak luidde toen: Een koor dat verkeerd zingt is niet zo erg als een koor dat vals zingt. Opnieuw hebben we gestudeerd op Cum sancto spiritu.
Dat was voor de pauze. Daarna hebben we voor het eerst Verleih uns Frieden van Mendelssohn gezongen. Dat wil zeggen de eerste 2 regels. Toen vond Bram het wel weer genoeg. Volgende week verder. Bram raadt ons aan naar Verleih uns Frieden op You Tube te beluisteren. Tussendoor hebben we een kaart (van Marja) volgeschreven voor Ineke. Zij was met de storm tegen een container aangewaaid. Ribben gekneusd. Dat moet eerst genezen voor ze weer kan meedoen. Dus een opbeurende woorden kaart. Met Ewald gaat het steeds beter schreef hij. Hij heeft beloofd in april weer te komen. Dan is hij 2 maanden thuis gebleven. After all hebben we fijn gezongen en hard gestudeerd. De concentratie was weer best. Toen we thuis kwamen zagen we op TV hoe spektakulair de verkiezingen waren verlopen. Na 27 keer zingen staan Marja en Joke bovenaan met 26 keer. Vlak daarachter Kees met 25 keer. Hoe bijzonder is dat. 


Even de groeten doen:

Hallo Jansje, De sopranen waren weer in topconditie. We misten jouw hoge sopraan. Het is een feest om je te zien zingen.

Dag Ineke, Voor jou is het koor nu alles behalve feestelijk. Je zal wel sacherijnig zijn en een beetje treurig naar buiten kijken.

Hallo Janet, Wat een avond was het. Spektakel op de buis. Heb je gekeken? Aardverschuiving zeggen ze dan. Doei.

Dag Wilma, Kijk je ook naar Typisch Heemstede? Wij wel. Zo aardig al die portretjes en schetsjes. Binnenstebuiten is ook top.

Hallo Henk, Was je uitgeteld na afloop? Je was vast moe en telde je aan het eind niet meer mee. Veel te vertellen.

Dag Jona, Hopelijk bleef je niet weg om een verdrietige reden. We hebben je sturing wel gemist tijdens de zang.

Hallo Gertjan, Heb je ook gestemd? Ik heb PvdA gestemd. Dat doe ik al mijn hele leven. Soms met minder succes.

Dag Vincent, Ben je nou altijd ziek als je niet komt? Nee toch. Dat zou niet goed zijn. Last van je stembanden misschien?

Hallo Ewald, Fijn dat het weer wat beter gaat. We kunnen niet wachten tot je weer komt in april. Nog veel beterschap.

Tot de volgende week. 27 maart. Hopelijk zingen we dan weer op volle sterkte. Dat is zo fascinerend. Alleen al zo'n lange rij
vrouwen voor de mannen. Onafzienbaar en als ze dan gaan zingen. Je weet niet wat je meemaakt. Ontroerend mooi. Ze beseffen het zelf niet. Gewoon samen zingen. Dat maakt het verschil. Ik zeg het u. Doei !!
Comments