2019-03-13. De repetitie van 13 maart 2019.

Geplaatst 14 mrt. 2019 02:18 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.08 uur.

Hoeveel? 29 (vd 35) 83%, 9 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Lang zal die leven, Luci care, Piu non si trovano, Gloria, Cum sancto spititu, Raggle taggle gypsies, If I were a rich man, Tourdion.

Mededelingen: Bram doet verslag over de vergadering van vorige week. De concertcommissie was bijeen. Deze commissie gaat het concert organiseren waarin wij het Gloria oa ten gehore zullen brengen. Bram heeft contact gezocht met een orkestje dat ons zal begeleiden. Ze willen graag meedoen. Voorlopig is de datum vastgesteld op 22 september. Dus niet meer dit seizoen. Verder is de Jeruzalemkerk een mogelijkheid. De Oud-Katholieke kerk is dan te klein. Jeffrey wil graag meedoen. Hij heeft in het verleden met ons koor meegezongen. Hij is toen solo gegaan. De opzet is dat we het Gloria van Vivaldi zingen maar ook het Veni van Mozart.

Bijzonderheden: Bij binnenkomst in de zangzaal was Brigitte bezig versiering op te hangen. Ballonnen en hoedjes op de piano.
Hartelijk gefeliciteerd voor de piano. Hier was duidelijk iemand jarig maar wie. Toen alle koorzangers/essen gezeten waren was het al 8 uur geweest. Toen stapte Bram de dirigent de zaal binnen. Als een man stond het koor op om Bram luidkeels het Lang zal hij leven toe te zingen. Wat bleek Bram was 65 geworden. Hoe feestelijk kan je onthaald worden. Over bijzonderheden gesproken. 65 jaar. Je zou het niet zeggen. Zo vitaal en energiek. En alsof het koor het wist. We waren met 29 man sterk komen opdagen. Hoe mooi kan het samen gaan. De tenoren waren weer compleet. Net als vorige week. De sopranen misten alleen Ankathrien. Dus met 9 sopranen. De alten waren met 8. Ineke is met de storm van vorige week tegen een container op Silodam gesmakt. Ribben gekneusd en voorlopig uitgeschakeld. De bassen waren vergeleken met vorige week verdubbeld. 6 bassen. Ewald houdt ons regelmatig op de hoogte hoe het met hem gaat. Hij schrijft dat hij in april weer komt zingen. Hij is nu al 6 weken thuis.
Totaal ongebruikelijk voor hem. Tot nu toe de meest aanwezige koorzanger. Echt waar. In totaal 3 vrouwen en 3 mannen thuis gebleven. Het gaat goed. Niks minder animo. Het koor leeft. We hebben er zin in. Een pracht opkomst. Bram begeleidde ons op de piano die ook steeds even het lang zal hij leven liet horen. Hij deelde uit in de pauze. Het werd gewoon een soort feestavond. We hebben ook gezongen en gestudeerd alsof we vlak voor een uitvoering stonden. Heel bijzonder.Even de groeten doen:

Hallo Ankathrien, Ik was van plan een stuk te schrijven over Sandifort. Cabaret in Griffioen. Maar ik heb al zoveel geschreven.

Dag Ineke, Nu je zo geblesseerd bent is het niet gepast om je te vertellen over een cabaretavond. Nee veel beterschap wensen.

Hallo Janet, Sandifort staat voor Martine Sandifort en Remco Vrijdag. Een duo dat al jaren samen optreedt. Geweldig zijn ze.

Dag Ewald, Gelukkig gaat het weer een stuk beter met je. We kunnen je echt nog niet missen. Doe goed je best. Tot gauw.

Hallo Paul, Ken je Griffioen? Wat een gezellig theatertje. 240 mensen kunnen erin. Het was afgeladen vol. Ongelooflijk.

Dag Simon, Ik had een heel lang verhaal geschreven over die 2. Wat hebben we ons vermaakt. Ook veel studenten.

Tot volgende week. Dan moeten we ook stemmen voor de Provinciale verkiezingen. Vergeet het niet. Kom weer zo massaal.
Met zijn dertigen. Wat zou dat mooi zijn. We wachten het af. Samen zingen. Hoe mooi wil je het hebben. Doei.
Comments