2019-03-06. De repetitie van 6 maart 2019.

Geplaatst 7 mrt. 2019 01:06 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 28 (vd 35) 80%, 10 sopranen (vd 10), 9 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6 ) en 3 bassen (vd 9).

Wat gezongen? the Apple, Stay with me, alle 9 koren uit Gloria van Vivaldi.

Mededelingen: Kees maakt bekend dat we 26 mei zondagmiddag om half 2 zingen in Hoorn tijdens het Barok Festival.
Zijn inschatting is dat we dan met 30 koorzangers staan te zingen.
Bram is bezig een begeleidingsorkestje te organiseren voor ons eigen eindconcert.

Bijzonderheden: 2 weken geleden waren we nog met 22. Het was toen crocusvakantie. Vorige week waren we met 25. Alles weer normaal. Vanavond met 28. Dan klinkt het koor zo vol. De sopranen waren compleet. Net als op 3 oktober. De tenoren waren compleet. Net als op 6 februari, 19 december en 3 oktober. De alten waren bijna compleet. An was er niet. Dus 19 vrouwen stonden te zingen. Nou dat hoorde je goed. Wat een prachtklank. Dat was wel weer genieten voor de mannen. 28 november en 30 januari waren de bassen compleet. Wat een indrukwekkende rij zangers. Vanavond was het even anders. 3 bassen ipv 9. Zo weinig hebben we nog niet meegemaakt dit seizoen. Ewald moeten we even niet rekenen. Hij is heel succesvol aan het herstellen en revalideren. Toch zaten er dan 5 thuis om verschillende acceptabele redenen. Maar 3 bassen. We stonden wel gek te kijken vooral ook omdat de rest er wel was. Verrassend dat was het. Toch hebben de bassen zich kranig geweerd. Hans Paul en Kees. Hoe grillig kan de opkomst verlopen. Wonderlijk. Alle sopranen present. Nou dat kon je horen. Alle hoogtes werden met glans gehaald. De altsolo in Domine Deus klonk alweer veel zelfverzekerder. We hebben fijn gezongen. Heel Vivaldi gedaan. Weer gestudeerd op Cum sancto spiritu. Gaat steeds beter. Bram had de avond weer helemaal in de hand. We zorgden voor optimale concentratie. Ik zeg het nog maar ´s. Het blijft me verbazen. Zo langzaamaan wordt het ons koorgedrag. 
Iets bijzonders. In de pauze pakken steeds meer mensen een kopje uit hun tas om thee of koffie te gaan drinken. We zijn nog milieubewust ook. Hoe vind je die.


Even de groeten doen:

Hallo An, Je was er weer niet. Je zou zomaar naar de Veluwe zijn gegaan om voorjaarsvakantie te vieren. Is het nu klaar?

Dag Ewald, Heb je het gelezen? Was je er maar weer bij he? Nog even geduld. 6 weken rust en dan mag je weer. Het beste.

Hallo Gertjan, We hebben je gemist. De bassen waren minimaal gekomen. We misten je diepe bas. 

Dag Simon, Jij doet ook altijd je best om er te zijn. Nu even niet. Heel jammer. Je had bijna solo kunnen meedoen.

Hallo Ted, We hebben je mailtje gemist. Over een wandeltocht door de bergen op een tropisch eiland met veel vergezichten.

Dag Erik, Je moet zeker veel overwerken. Na 9 januari al 4 keer en juist op de woensdagavond. Je moet zeggen dat je niet kan.

Hallo Vincent, Ben je geveld door de griep. Dan ben je niet de enige. Heel veel beterschap en graag tot volgende week.

Tot volgende week. Weer zo massaal komen hoor. Je merkt hoe fijn dat is met zijn allen. Voor de dirigent ook prettig. Dan hoef je niet alles nog een keer uit te leggen. Samen zingen. Echt waar. Doei.

Comments