2019-02-27. De repetitie van 27 februari 2019.

Geplaatst 28 feb. 2019 07:11 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 25 (vd 35) 71%, 8 sopranen (ve 10), 6 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Pasa el agua, Tebe Poem, Cum sancto spiritu, Matona mia, Durme, Castle in the air, Raggle taggle gypsies.

Mededelingen: geen.

Bijzonderheden: Het schrijven van een verslag van de zangrepetities is een service voor de afwezige zangers en zangeressen.
In het verleden moest ik ook wel eens een repetitie missen dan wist ik op de volgende repetitie niet wat de vorige week was gestudeerd of doorgenomen. Navraag leverde vaak niet veel op. Nu weet je precies wat we gezongen hebben. En dat al vanaf 2000. Tot 2005 kreeg je een mailtje en na 2005 hadden we een website en dan zet Henk elke week het verslag erop. Soms vraagt iemand me wel eens: En wat hebben jullie vorige week gedaan? Mijn antwoord is dan: Het staat op de website. Mijn indruk is dat er meer gekeken wordt door mensen die de repetitie hebben bijgewoond dan die thuis zaten. Soms als extra service stuur ik het verslag naar de afwezigen. Maar als je nieuwsgierig bent dan neem je de moeite om even naar de website te kijken. 
En nu de zangavond. We hebben de meeste tijd besteed aan Cum sancto spiritu. Vanaf blz 45. Tot het eind. Een monumentaal moment. Na een jaar hebben we het eindpunt bereikt. Vanaf nu steeds doorzingen zodat we met de uitvoering geen fouten maken. Dat is toch wel een triomfantelijk gevoel. We hebben Gloria van Vivaldi op ons repertoire staan. Net als het Requiem van Faure en de mis van Bram. Daarvan zongen we vorige week nog 3 deeltjes. Niet genoemd in het verslag. We hebben hard gewerkt
aan de laatste bladzijden van Vivaldi. Opnieuw zit iedereen geconcentreerd te luisteren als een andere stemgroep aan de beurt is. 
Geduldig meelezen als er ingestudeerd wordt. Vroeger was dat nog wel eens de kans om zachtjes over de vakanties en over de kinderen te praten. Of over het weer. Op sommige koren wil de dirigent nog wel 's hard optreden als iets niet lukt. Dat zal Bram nooit overkomen. Altijd weer een oplossing zoeken om tot het gewenste resultaat te komen. Daarom lopen de koristen niet weg. In tegendeel. Het koor groeit. In korte tijd zijn er weer 3 bij gekomen. Martine Erik en Vincent. Hoewel vanavond kwamen er 10 niet. Vorige week 12 niet. Maar dat kwam door de crocusvakantie. Vanavond was alles weer normaal en toch 10 afwezige zangers/essen. Van de 15 mannen waren er 3 niet. Een van die 3 was Ewald. Hij is aan het herstellen. Het gaat steeds beter met het geneesproces. Van de 20 vrouwen waren er 7 niet. Toch hebben we uitstekend gezongen. Het gaat wel noot voor noot die veroveringstocht. Noten lezen zoals je de krant leest is er nog niet bij. Toch zo langzamerhand leer je het wel. Je ziet hoe die nootjes eruit zien en hoe ze verspringen. Gewoon meespringen. Vanavond zei Bram: Naar elkaar luisteren. Dat kwam omdat de tenoren te vroeg inzetten en maar doorzongen tegen de draad in. Het was een nuttige zangavond. 
Even de groeten doen:

Hallo Annelies, Even geen boekbespreking. Hoewel de verleiding is groot. Ik heb ineens het lezen ontdekt. Kom je weer?

Dag Eva, Jij zal ook wel veel lezen. Volgens mij heb je dat je leven lang gedaan. Maar ook zingen. Ook je hobby. Gaat het?

Hallo An, Toch bijzonder als je er niet bij bent. Er zijn er zo een paar die er altijd zijn. Je las natuurlijk een spannend boek.

Dag Ella, Hoe gaat het? Met mij gaat het wel weer goed. Ik was er weer. We hebben een leuke hechte tenorsectie.

Hallo Janet, Was je een beetje verkouden? Of las je een spannend boek en was je de tijd vergeten? Kan zomaar gebeuren.

Dag Trudy, Weet je als ik de zaal binnen kom zie ik jou vaak de stoelen opstellen. Vanavond even niet. Kom je weer?

Hallo Ben, Wat was je ziek vorige week. En maar snuiten en hoesten en toch komen. Dat is karakter. Beterschap.

Dag Ewald, Ze hebben nou al zo vaak beterschap gewenst. Nu even niet. Proberen weer gewoon de dagen te vullen.

Hallo Paul, Aan het eind van het seizoen gaan we een optreden organiseren. Gloria van Vivaldi. Lang op gestudeerd.

Dag Vincent, De bassen klonken mooi in Tebe Poem. Vooral als ze de diepte ingaan. Machtig mooi al die donkere stemmen.

Tot volgende week. 6 maart is het dan alweer. Avond 25. Die mag je niet missen. Komt allen. Niet meer met zijn tienen wegblijven. Doei. Samen zingen een keer per week.

Comments