2019-02-20. De repetitie van 20 februari 2019.

Geplaatst 21 feb. 2019 11:40 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 22 (vd 35) 63%, 7 sopranen (vd 10), 5 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Voi che sapete, Litany, the Apple, Cum sancto spriritu.

Mededelingen: geen.

Bijzonderheden: De opkomst was matig maar toch wel zo dat van alle stemgroepen genoeg waren om samen te zingen. Eigenlijk was het crocusvakantie. Veel van ons hebben nog kleine kinderen of kleinkinderen. Ze doen dan leuke dingen met ze. Voorlezen TV kijken naar de film naar een huisje in het oosten des lands lego ed. Allemaal op woensdagavond. Je ziet het voor je. Heel gezellig.
Toch hebben we fijn gezongen. Vooral met Cum sancto spiritu. Voor en na de pauze hebben we daarop gestudeerd in een perfecte studiesfeer. Dat heeft Bram toch maar voor elkaar gekregen in de jaren om ons van een soms rumoerig eigenzinnig koor met veel
geklets en gegniffel om te smeden tot een geconcentreerd aandachtig koor. Hij heeft ook het talent om een zangavond zo op te bouwen dat je naar een climax werkt en dan met een goed gevoel weer naar huis fietst rijdt of loopt. Is een gave meneer.
We hebben ons ongelukkig gestudeerd op Cum sancto spiritu. En denk nou niet dat het makkelijk ging. Helemaal niet. Niks tegelijk inzetten en gelijk thuis. Welnee. Steeds verspringend invallen en inzetten. Tellen en weer inzetten. Opletten je niet haasten. Goed
luisteren naar elkaar hoewel Bram daarover nooit veel zegt. Het gaat nu vooral om de noten. De tenoren hebben op blz 45 in het tweede systeem een regeltje: fis fis e fis te zingen. Tja je bent tenor of niet. Zingen dus. En met volle inzet. Je stem moet maar net lekker zitten. En nog een keer en nog een keer. Het scheelt wel als je de deuntjes kent dan weet je waar het naar toe gaat. Als de noten er eenmaal inzitten merk je hoe mooi het samen klinkt. Vivaldi componeerde dit stuk omstreeks 1715. Knap he? We zijn dus bezig met het laatste koorwerk uit de Gloria-bundel. Het is een werk dat door veel koren wordt uitgevoerd. We kennen nu 9 koren.
Er zijn ook nog 2 solo's. Als we het uitvoeren voor de zomer (dat zijn de plannen) zal Bram wel zorgen voor een solist. Dan is het compleet. We moeten dan wel zorgen voor een eigen publiek. 35 koorzangers moeten toch in staat zijn om 100 mensen te interesseren. Dan voeren we het uit in de Oud-Katholieke kerk tegenover Loetje. We hebben nog even de tijd om het te verfijnen.
Het duurt een half uur. Dus komen er nog intermezzi. Misschien wel een klein begeleidingsgroepje en orgelsoli. Voor de pauze losse nummers en na de pauze Vivaldi. En dan is de middag weer vol gezongen. We hebben nog 4 maanden.
Intussen gaat het goed met Ewald. Hij moet 6 weken kalm aan doen. Genezen en revalideren. Hij was blij met de kaart van het koor. Hij is nog niet verloren voor het koor want hij bereidt zich nu al voor op de uitvoering. We leven met hem mee.
Na de borrel van 9 januari zijn we alweer 7 keer bij elkaar geweest. Dat is alleen Marja An Henk en Peter gelukt. Joke is nog steeds
de kampioen met 22 van de 23 keer. 


Even de groeten doen:

Hallo Ankathrien, We hebben fijn gezongen. Er waren genoeg hoge sopranen gekomen. En dat boek komt nog.

Dag Frederique, Auch eine schone Rucke kan entzucken. Ik kijk vanavond naar een andere rug. Jij kijkt nog wel 's om.

Hallo Kokkie, Je hebt nog een award tegoed. Die staat in de kast van de Moddermanzaal. In een zwart tasje. Echt wel.

Dag Brigitte, Er waren maar 5 alten. Toch hebben we je gemist. Je hebt zo'n mooie donkere stem. Volgende week.

Hallo Ella, Ik doe dat verhaal even niet. Ik heb al genoeg tekst geschreven. Stedman was als soldaat 4 jaar in Suriname.

Dag Janet, Jij zal wel weinig tijd hebben om te lezen met een groot gezin. Het is een biografie. Zo boeiend. Echt waar.

Hallo Wilma, Ik heb het net uit. Meeslepend en mooi geschreven. Het speelt in de 18de eeuw. Soldaat Stedman.

Dag Yvonne, Jij lijkt me wel iemand die veel leest. Toen Stedman (28) een meisje van 15 ontmoette wilde hij meteen trouwen.

Hallo Jona, Ze heette Joanna. Ze was mooi en lief en zorgzaam. Ze kregen een zoontje. Johnny was zijn naam.

Dag Ewald, Na 4 jaar Suriname ging hij weer terug naar Londen. Joanna wilde niet mee. Te koud en geen geestverwanten.

Hallo Kees, Hartverscheurend was het. Ik heb ook zitten huilen. Ze hielden wel contact. De tragedie was nog niet ten einde.

Dag Gertjan, Joanna werd vergiftigd en overleed. Haar Johnny was toen 9 jaar. Stedman liet hem overkomen naar Londen.

Hallo Ted, De zoon verdronk op een van de reizen die hij maakte naar de west. Veel verdriet voor Stedman. Volgende keer meer.

Tot volgende week 27 februari en dan weer allemaal. Niet weer met zijn 12-en thuis blijven. Dan kan je genieten van de volle 
koorklank. Het voorjaar nadert. Komt allen. We zijn met 35 tegenwoordig. Hoe mooi wil je het hebben. Het koor is springlevend.
Doei.
Comments