2019-02-13. De repetitie van 13 februari 2019.

Geplaatst 14 feb. 2019 04:36 door Het Plankenkoor   [ 14 feb. 2019 04:37 bijgewerkt ]
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 25 (vd 35) 69%, 8 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 4 bassen (vd 9).

Wat gezongen? die Nachtigall, Lerchengesang en Gloria van Vivaldi.

Mededelingen: Ineke maakt bekend dat Ewald een hartinfarct heeft gehad en inmiddels is geopereerd. In de pauze de beterschapskaart laten circuleren. Zij verstuurt de kaart. Ons medeleven is groot.
Vincent die al 3 keer bij de bassen heeft meegezongen is vorige week met de stemtest cum laude geslaagd en is vanavond definitief toegetreden tot het koor. Er volgt een groot applaus.
Ineke peilt wie niet zullen komen zingen met de crocusvakantie volgende week. Het blijkt dat er genoeg animo is om te komen zingen. 5 hebben dan andere plannen. Afgezien van de 10 afwezigen. 

Bijzonderheden: We zouden nog kunnen vragen hoe is het toch afgelopen met de vraag aan het koor of we een alternatief zien ivm het koorweekend. Die vraag is ons gesteld door Kees. Is daar nog iets uitgekomen? Vorige week vroeg Kees of we wilden zitting nemen in een commissie die een groot optreden wil meehelpen organiseren. Hoe is de aanmelding verlopen? Verder werd ons gevraagd of we belangstelling hebben om in mei in Hoorn mee te doen aan een Barok Festival. Hoe groot is de animo daarvoor? Zomaar even uit mijn geheugen. Vanavond is het koor weer gegroeid. Vincent is nr 9 bij de bassen. Welk koor van deze omvang kan dat zeggen? 9 bassen en 6 tenoren. Een luxe die uniek is alleen al in het bestaan van ons eigen koor. Het is nu wel erg jammer dat we Ewald een tijdje moeten missen. Hij moet eerst herstellen en revalideren. Soms staan alle bassen er en vanavond 4. Grillig hoorde ik zeggen. De tenoren waren op Piet na compleet. Zij kregen vanavond delen te zingen met een extra hoge ligging. 
Je bent dan wel tenor maar zo hoog en dan steeds herhalen. Dat is best lastig. Dat geldt voor de laatste bladzij van Cum sancto spiritu. We zijn er nog niet doorheen. We misten Piet. Die trekt ons er altijd doorheen. De vrouwen waren weer massaal gekomen.
7 waren te laat. Gelukkig maar anders waren ze met zijn negenen. Het koor klonk ook mooi vol. Vooral ook als we ineens na lang 
studeren alle 8 koorwerken van Gloria achter elkaar wegzingen. 
Vanavond waren we 22 keer bij elkaar in het nieuwste seizoen. Marja Joke en Kees zijn de toppers met 21 keer. Bram 22 keer. Dat kan ook. Over het algemeen viel de concentratie op tijdens het studeren. Zowel voor als na de pauze. Niks van schmoezen gebbetjes of babbeltjes over de vakantie of de kinderen. Niks daarvan. Daarvoor was de pauze die dit keer een half uur duurde. 


Even de groeten doen:

Hallo Ankathrien, Dat verhaal over Stedman is uitermate boeiend. Een boek van 400 bladzijden in 3 dagen uitgelezen.

Dag Jansje, Ik weet niet of je naast al je drukke werkzaamheden wel tijd hebt om te lezen. Maar dit is wel een boek hoor.

Hallo Martine, Gaat het een beetje? We hebben fijn gezongen. Dichter in de jungle heet het. 35 euro. Wel duur.

Dag Trudy, Eigenlijk ben ik niet zo'n lezer. Eerlijk gezegd. Het gaat over de slavernij. Stedman vond het maar niks. Dat is de schrijver.

Hallo Piet, Ik wist niet dat je ziek was. Goed dat ik er wel was anders had ik me geen raad geweten. Jij zorgt altijd voor de info.

Dag Ewald, Als je dit leest, is veel opwinding over je gezondheid alweer achter de rug. Je hebt net je kaart gelezen van het koor.

Hallo Gertjan, Jij houdt zeker van lezen. Dat is de basis van je bestaan. Daarop is elke studie gebaseerd. Stedman. Voltreffer.

Dag Ted, Heb je wat leesvoer meegenomen op vakantie? Ik kan je een boek aanbevelen. Over Suriname gaat een deel. Biografie.

Hallo Hans, Je was er niet. Hoezo. Je hebt niks gezegd. Jij bent vast ook een lezer. TV uit. Na het eten. Even een hoofdstukje doen.

Dag Erik, Ik wilde een verslag schrijven over dat boek. Volgende keer. Tenslotte is het geen boekenrubriek. Wel zangverslag.

Tot volgende week. We zingen tijdens de crocusvakantie. Hoe romantisch wil je het hebben. Anderhalf uur zingen en een half uur praten. Samen praten is samen gonzen. Doei.
Comments