2019-02-06. De repetitie van 6 februari 2019.

Geplaatst 8 feb. 2019 02:16 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.08 uur.

Hoeveel? 25 (vd 34) 74%, 6 sopranen (vd 10), 7 alten (vd 10), 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8) en een gast.

Wat gezongen? Alleluja, Tourdion, The Apple, Castle in the air, Cum sancto spriritu, Domine Deus, Contraponto, Lerchengesang en die Nachtigall.

Mededelingen: Kees vraagt medewerkers  om mee te helpen een concert te organiseren voor de zomer. Wie wil zitting nemen in deze commissie? Ed vraagt aan Bram om de geluidsopname van het kazoo-orkest tijdens de borrel. Hij neemt daarover contact op met Hans. Opname van 9 januari.

Bijzonderheden: Je vermoedt het al. Ja het werd weer een Vivaldi-avond. Het laatste koorwerk uit de Gloriabundel Cum sancto spiritu hebben we flink onder handen genomen. Met veel onverwachte inzetten. Hebben we al op gestudeerd maar in zo'n week zakt veel weer weg. Lastig dus. Hopelijk gaat het volgende week goed.
De opkomst was niet zo indrukwekkend als vorige week. 4 minder dan vorige week. Dus 9 niet. Joke ook niet. Zij bleef na 20 keer toch een avondje weg. Winnares van de Nieuwjaarsborrelbokaal. De tenoren waren weer compleet. De bassen ook op Erik en Ewald na. 
Knappe prestatie. Vorige week compleet. En met Vincent. Die lijkt wel een blijvertje. Hij moet nog de stemtest doen en officieel
toetreden tot het koor met een applaus. Er werd goed geconcentreerd gewerkt. Geen kletspraatjes of gebbetjes tussendoor.
Na de pauze werd de concentratie wat minder door een nieuw stuk muziek van Banchieri (1568-1634).
Een oefening om het invallen aan te leren. We kregen meteen dezelfde avond van Ineke een voorbeeld hoe je dat moet zingen. Zo grappig met dierengeluiden die je om de beurt moet zingen. Per stemgroep. Koekoek miauw miauw, waf waf. Op die manier. Veel gelachen.


Even de groeten doen:

Hallo Annelies, Je had afgezegd. Hoorde ik. Ik was ook 2 keer niet geweest. Maar vanavond ging het weer goed. Beterschap.

Dag Eva, Je had je verheugd op een boekbespreking maar het is alweer vrijdag. Ik stel het uit tot volgende week. Beterschap.

Hallo Frederique, Jij houdt wel van boekbesprekingen als professioneel boekverkoper. Stedman. Roelof van Gelder. 35 euro.

Dag Kokkie, Jij zal voorlopig geen biografieen lezen maar wel veel vakliteratuur. Doe je best. Wij zingen verder.

Hallo Janet, Hoe gaat het. 3 weken niet gezien. We hebben weer ouwerwets lekker gezongen. Daar had je bij moeten zijn.

Dag Trudy, Of je zitting wil nemen in een nieuwe commissie om een groot concert voor te bereiden. Voor de zomer. Met Vivaldi.

Hallo Ewald, Dat is wat. Weer niet. Zat je weer in Bolsward? Jammer je hoort er zo bij. Ik was er weer. Ook leuk.

Dag Erik, Kan gebeuren. Maar volgende week weer nieuwe kansen. Je hebt de invaloefening gemist. Volgende week Stedman.

Tot volgende week. We gaan de laatste 3 bladzijden van de Vivaldi/bundel instuderen. Zorg dat je erbij bent. Beterschap.
Lekker zingen is samen zingen. Ik zeg het niet nog ´s. Doei.
Comments