2019-01-30. De repetitie van 30 januari 2019.

Geplaatst 31 jan. 2019 01:52 door Het Plankenkoor   [ 1 feb. 2019 02:53 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 29 (vd 34) 85%, 8 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 8 bassen (vd 8) en een gast.
Wat gezongen? Durme, The Apple, Castle in the air, Cum sancto spiritu, Sound the trumpet, Let all mankind.

Mededelingen: Kees vraagt aan het koor of we willen zingen op 26 mei zondagmiddag in Hoorn. Kamerkoren Oude Muziek treden daar op. Graag deze week nog reageren. Vraag uit het koor: Wat zijn de plannen met Vivaldi? Bram: Ik wacht op initiatieven van het bestuur. Ik ben beschikbaar. 

Bijzonderheden: De opkomst was indrukwekkend. Alle bassen waren aanwezig en nog een gast. Vincent. Dus even 9 bassen.
Er waren maar 5 mensen thuis gebleven. 3 oktober waren er 30 mensen en 19 december weer 29. Dus redelijk uniek. Terwijl het weer sneeuwde. Je kan er niks van zeggen. En je kon het goed horen dat we met een bijna volledig koor stonden te zingen. Door ziekte kon ik er ook niet bij zijn. Toch heb ik van half 10 tot 11 uur naar een TV-programma Ademnoot gekeken. Het ging over
het Longfonds. We moeten geld geven om onderzoek te doen. Er zijn nog geen medicijnen om astma en bronchitis te genezen.
Verschillende koren verleenden hun medewerking. Een oudere man met longkanker zong prachtig. Hoofdthema: zingen is goed voor de longen. Advies: Zwakke longen? Ga op een koor. Een vrouw had net een longtransplantatie achter de rug. Haar man zei: Ik heb een nieuwe vrouw. Verschillende koren zongen erop los. Verfrissend en enthousiast. Intussen zong ons koor ook de longen uit hun lijf. Het laatste Vivaldi-koor maar ook met het nieuwe koorwerk. 14 mannen deden hun best om het nieuwste lied te zingen. Daar zaten 16 vrouwen naar te luisteren. Ze konden nu niet naar huis. Even wachten. Een koor met zoveel mannen mag zich gelukkig prijzen. Van Els hebben we nooit meer wat gehoord.


En nu even heel iets anders. Even de groeten doen:

Hallo Kokkie,
4 keer niet achter elkaar. Dat is uniek. Maar ik ben geinformeerd. Je bent op dissertatie. Dat is de sleutel.

Dag Louise, 
Met de Nieuwjaarsborrel bracht ik het cadeautje mee. Toen was je na de pauze ineens verdwenen. Ik wilde er een nr van maken.

Hallo Ineke, Ben je een beetje ziek? Al 2 weken. Je lijkt op mij. Maar volgende week zijn we er weer. Beterschap.

Dag Martine, Je bent precies op de verkeerde avond weggebleven. We waren met 30 met Vincent meegerekend.

Hallo Ed, Je was de enige man die thuis zat. Je was zeker weer ziek. Vorige week ook al. Deze keer geen kaartjes.

Deze keer geen verhaal. Volgende week weer. Over John Gabriel Stedman. 1744-1797. Volgende week ook de laatste nieuwe noten van Vivaldi. Doei. Ik weet niet zo  goed een leuke slotzin. Zing het maar.

Comments