2018/10/31. Het optreden op de Nieuwe Noorder op 31 oktober 2018.

Geplaatst 2 nov. 2018 10:12 door Het Plankenkoor   [ 2 nov. 2018 10:18 bijgewerkt ]
Hoe laat? Half 7, half 8 en half 9.

Hoeveel? 22 (vd 34) 66%, 6 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 8).

Wat gezongen? Pase el agua, Beyond the sea, Stay with me, Tebe poem, Ave verum, Luci care, Piu non si trovano, Wiegenlied, Litany, Durme, Matona mia.

Mededelingen: Woensdag 7 november zingen we weer als vanouds in de Moddermanzaal. Geen vakantie geen optredens.

Bijzonderheden: Nou zeg de Nieuwe Noorder. Een begraafplaats hoeft niet in het centrum van de stad maar zo afgelegen hoeft ook weer niet. En dan in het donker in kolonne vanaf het eindpunt van de Noordzuidlijn naar de zangtent. 10 minuten lopen. Met de auto duurde het langer en als je weet waar we allemaal langs kwamen. Eerst veel openbare weg onder het viaduct door van de A10 en dan kom je in de oudere buurten van noord terecht. En dan over slechte wegen zonder veel straatverlichting. Dan is zingen op de Nieuwe Ooster wel iets geriefelijker. Auto´s geparkeerd langs het Noordhollandskanaal. Dus een voetpad was er niet. Over de smalle rijweg. Wie bedenkt dat nou? Van Ella hoorde ik dat het een kwartiertje lopen was en van Ineke 20 minuten flink doorlopen. Het is wel een nieuwe begraafplaats. Gelukkig kon ik vorstelijk parkeren dankzij Ineke.
Het was druk. Honderden auto's stonden langs het water geparkeerd. Ontelbaar veel verkeersregelaars. En dan als je de voortuin van het park oploopt dan word je overweldigd door knetterende vuurkorven volgestapeld met brandend hout maar ook schalen met grote kaarsen en veelkleurige gevelverlichting. Als in een sprookje van 1000 en 1 nacht. Zo over de top. Geweldig. Dan achter het aulagebouw. Een laan met links en rechts met schijnwerpers verlichte bomen. In alle kleuren. Dat moest je wel mooi vinden.
Het laantje naar onze zangtent was schaars verlicht. Gelukkig kregen we bij de ingang een brandende kaars uitgereikt. Dat hielp.
Onze tent lag wat buiten de loop maar toen we met 22 klaar stonden om Pase el agua te zingen stond het ineens vol met geinteresseerde luisteraars. We deden keihard ons best om onze boodschap over te brengen. Omdat de pauzes tussen de liedjes wat lang duurden naar de smaak van de mensen liepen ze weer even snel weg. Even dacht ik is er wel een markt voor een zangkoortje? De verwarming en de verlichting in de tent waren helemaal in orde. Het was de hele dag prachtig weer geweest. Vanavond bleef het ook droog. Wel koud. Ons repertoire was wat aan de zware kant. Dat past ook goed bij de omstandigheden.
Geen vermaak maar wel liedjes zonder humor. Dat kan ook niet. Humoristische liedjes zingen we niet behalve dan the Goslings.
We hebben met plezier gezongen. Dat nou weer wel. Erik zong ook alles mee bij de bassen. Chapeau. Een keer geweest. Wel met een map. Dat nou weer wel. Om half 8 zongen we weer. En om half 9 maar een kwartiertje. Waren we toch weer vroeg thuis.
Alleen de wandelaars wat later. Bram heeft ons weer door de avond geloodst zoals hij dat alleen maar kan. 

Even de groeten doen:

Hallo Anke, Het was koud. Goed dat je thuis bent gebleven. Ik ben zo verkouden geworden. Met glazen ogen zit ik te tikken.
Maar ik wilde iets vertellen wat bij ons in Zuidoost in de Venserpolder is gebeurd. Heel aangrijpend. Op klaarlichte dag zeg om 3 uur 's middags kregen 2 jongens (18 en 19) ruzie om een meisje. De ruzie liep uit de hand. Een pakte zijn pistool en schoot de ander in de buik. Dat liep niet goed af. Het was een jongen die heel goed kon zingen. Rappen noemen ze dat. Maar heel talentvol.

Dag Jansje, Jammer dat je er niet was. Het klonk goed. Maar ik vertel even verder. Zoals ik al zei het was een begaafde rapper.
Hij was hard op weg een bekende rapper te worden. Ze noemden hem Bolle. Waarom weet ik niet. De jongens woonden naast elkaar. De schutter had de naam een kort lontje te hebben. Snel aangebrand en verontwaardigd.


Hallo Kokkie, We hebben weer een actuele namenlijst. Zonder fouten. Maar waar was ik gebleven. Een moeilijke jongen dus. De reclassering kende hem goed. Hij had al een strafblad. Dat wel. Toen we gingen kijken naar de plek waar het gebeurd was lagen er al bloemen. Er werden ook hekken geplaatst. Zo kan het gaan.

Dag Louise, Hoe gaat het met Boris? Ik heb nog een cadeautje voor jullie. Ik neem het mee. Nog even mijn verhaal afmaken. Nadat hij de rapper had neergeschoten liep hij naar de snackbar om een patatje te bestellen. Hij stond daar een beetje op te scheppen. Hij had hem omgelegd. Hoe cynisch kan je zijn.

Hallo Janet, Wat een verhaal he. Past het wel om het te vertellen? Nouja we hebben het meegemaakt en het heeft ons dagenlang bezig gehouden. Vrijdagavond bracht ik Jessica naar het beginpunt van de stille tocht vanaf Station Duivendrecht. Ze wilde meelopen. Ze werkt in Venserpolder en kent daar veel mensen.

Dag Wilma, De catering was helemaal in orde maar het was koud. Om half 9 zongen we maar een kwartiertje. Maar nog even.
Ik bleef in de auto zitten. Ik ben niet zo van lopen. Uitzicht op de stoet. Indrukwekkend was het. Veel jongeren, vaders en moeders en buurtbewoners. Ik telde 500 mensen. En dan echt in stilte voorbij trekken. 

Hallo Yvonne, We waren maar met weinig. 12 niet. Ik haakte na de eerste sessie af. Te koud en te lang staan. En nu zit ik met een verkoudheid. Jij ook? En over die stoet. Ze liepen door de winkelstraat naar het huis van die jongen. Ze bleven tenslotte staan waar die jongen was bezweken. Toen naar de praktijkschool de Dreef. Daar hield Tanja Jadnanansing een gevoelige toespraak. Zij is
de nieuwe stadsdeelvoorzitter. 

Dag Piet, Sorry dat het verslag niet gewoon op donderdagmorgen op je scherm verschijnt maar ik voelde me ziek. Net als jij. Dus
af en toe wat gerust. In die school troostten de mensen elkaar. Condoleren de familie. Er waren nog meer sprekers. Je kon wat drinken. Mensen voerden gesprekken. Het was ineens een grote familie.

Hallo Ewald, Toch is Zuidoost helemaal geen moord en brandbuurt. In tegendeel. Het is een booming stadsdeel. Wij wonen er met erg veel plezier. Mensen zijn allemaal aardig. Voorzieningen zijn allemaal in orde. Maar af en toe gebeurt er iets waar je van schrikt. Dat was in Oudwest ook.

Dag Gertjan, En in Bussum gebeurt ook wel 's wat. Vrijdag is ie begraven onder veel belangstelling. Iedereen was het er volop over eens: Dit mag nooit meer gebeuren. Kinderen op straat vertelden dat ze niet konden slapen en zich onveilig voelden. Heel begrijpelijk.

Hallo Simon, Het verslag is verlaat. Er is veel gebeurd. Je blijft nog 3 keer weg zei je toch? Wij gaan gewoon door hoor. Ted komt ook pas weer op 28 november terug. Wandelen in Vietnam. Echt waar. Even wat anders. Die jongen is op Zorgvlied begraven. Zo
zielig. Was een veel belovende zanger. Niet ons genre maar toch een zanger.

Dit was het weer. 7 november staan we weer klaar in de Moddermanzaal. We gaan verder met Vivaldi. Bram gaat in geuren en kleuren vertellen hoe het is gegaan in noord. Komt allen en niet alle 22. Samen zingen doe je ook echt met zijn allen. Doei.
Comments