2018-12-12. De repetitie van 12 december 2018.

Geplaatst 14 dec. 2018 05:29 door Het Plankenkoor   [ 14 dec. 2018 05:37 bijgewerkt ]
Hoe laat? 20.05 uur.

Hoeveel? 22 (vd 34) 65%, 5 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 4 tenoren (vd 6), 5 bassen (vd 8).

Wat gezongen? Beyond the sea, Castles in the cloud, Et in terra pax, Quoniam blz 38, Cum sancto spiritu blz 40.

Mededelingen: Ineke komt met een voorstel om de laatste repetitie van het jaar 2018 kerstliederen te zingen. Vraag:
Wil iedereen 3 liedjes doorgeven om te zingen. Pueri concinite is al zeker. Zij kijkt welke liedjes het meest gekozen worden.
Je kan ook gewoon je kerstmapje meenemen. 
Tweede mededeling: 9 januari 2019 heeft Bram ons uitgenodigd om bij hem thuis de Nieuwjaarsborrel te vieren.

Bijzonderheden: Vanavond vond de 5de Vivaldi-zangavond plaats. We hebben weer gestudeerd maar nu op Cum sancto spriritu.
Het laatste koorwerk uit het Vivaldiboek. Met veel lange noten. Hard aan gewerkt. 7 bladzijden. We waren met 22. Van alle stemgroepen net genoeg om goed te kunnen studeren. En dat is gelukt. Nu nog de 12 afwezigen bijwerken. Evengoed best veel afwezig. De alten waren weer de uitzondering. Toch weer met zijn achten. Van Els hebben we nooit meer wat gehoord na de 14de november. Degenen die het meest zijn gekomen en alle bijeenkomsten hebben bijgewoond zijn Joke en Kees. Tot nu toe 15 keer waarvan 3 uitvoeringen. Bavo in Haarlem de Ooster en de Noorder. Best veel. Er zijn er ook die 1 keer niet geweest zijn. Marja Anke Yvonne en Paul. Toch ook wel een prestatie van belang. Volgende week is de 16de keer. Vorig jaar waren we 17 keer bij elkaar. 

Even de groeten doen:

Hallo Annelies, We gaan Pueri concinite zingen. Hoe vind je hem. We gaan weer van je genieten. Vooral van die hoge a.
Nog even mijn verhaal. Ga je mee? Het gaat over een voorstelling van afgelopen dinsdagavond. In een soort amfitheater. Het stuk
speelt zich af in het midden. Het publiek zit er dan omheen. Heel bijzonder.

Dag Eva, Hoe gaat het. Beetje beter? Ik ga nog even verder. Het stuk dat werd opgevoerd stond bol van de improvisaties. Er is wel
een regisseur. 2 eigenlijk. Zij geven de spelers de opdrachten. Het heeft iets van De vloer op van TV.

Hallo Jansje, Je zal het wel druk hebben op school met de kerstvoorbereidingen en thuis ook. En je zal ook wel 's rollenspelletjes 
spelen met de kinderen. Nog even. Het is wel aan de interactie van de hoofdrolspelers hoe die opdrachten gestalte krijgen. Dat kan alle kanten opgaan.
Dag Louise, Je hebt het druk he? Met je kindje. Geen tijd om te zingen. Maar je kan wel lezen wat we gedaan hebben. Dat verhaal.
Als de voorstelling begint blijkt er ook een soort spelleider te zijn. Die kan het spel even onderbreken. Je cadeau ligt klaar.

Hallo Margreet, Dat overkomt je bijna nooit dat je er niet bent. Het verhaal. Het heeft dan iets van een try-out. Zo iemand geeft dan een teken en dan gaat het stuk weer verder. Heel bijzonder. Heb je al gekozen?

Dag Janet, Gaat het weer een beetje? Je wil weten hoe het verder gaat natuurlijk. Nou afgaande op de titel van het stuk gaat het over een Griekse held. Deze is in een complex conflict beland. Heb jij dat ook wel 's?

Hallo Trudy, Het verhaal gaat over samenwerking en laat zien dat je alleen een hoger doel kunt bereiken door eendrachtig de krachten te bundelen. Het lijkt een beetje op onze koorzangavond. De zangkrachten bundelen om tot iets moois te komen.

Dag Piet, Jij houdt wel van toneel en improvisatie. Nog even dan. Vind je het boeiend? Welnu. Onze held krijgt in het begin tegenslag te verwerken. Maar hij laat zich niet ontmoedigen. Zeker na de pauze gaat het steeds voortvarender met onze held.

Hallo Gertjan, Nog even. Deze held weet terug te slaan. Dan begint het stuk echt te leven. Dat kost wel slachtoffers. Aan beide kanten. Je moet echt erbij zijn geweest om het na te vertellen. Tot zover. Volg je het nog?

Dag Hans, Op enig moment komt het stuk in een stroomversnelling. Als in een rollercoaster word je heen en weer geslingerd. Emoties vliegen alle kanten op. Het ene moment is de hoofdpersoon euforisch omdat de overwinning in zicht is. Daarna komt hij door eigen falen in een hopeloze positie terecht.

Hallo Erik, Ik verklap het einde . Uiteindelijk blijft de strijd onbeslist. Interessant is dat na afloop een paar acteurs gevraagd worden naar een reactie en commentaar geven op het stuk. 

Dag Ed, Het zou wel wat voor jou geweest zijn, zo'n voorstelling. Het heeft wel iets weg van toneel. Jij houdt daar wel van. 
Dat was het dan weer voor deze week.

Nog een keer. 19 december. We gaan 3 liederen zingen. Pueri zeker en 2 horen we nog. Laatste keer van het jaar. Dan zijn we 16 keer geweest. Samen zingen doe je niet alleen. Komt allen tesamen jubelend van vreugde. Doei.
Comments