2018-10-17. De repetitie van 17 oktober 2018.

Geplaatst 18 okt. 2018 02:19 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.04 uur.


Hoeveel? 25 (vd 34) 73%, 5 sopranen (vd 10), 9 alten (vd 10), 5 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Wiegenlied, Litany, Gratias, Domine fili ingenite, Et in terra pax en Gloria.


Mededelingen: Bram was tevreden over ons optreden op de Nwe Ooster. De aula heeft een goeie acoustiek. Bram had alleen maar positieve kritiek gehoord. We hebben voor het eerst Vivaldi in het openbaar gezongen. Dat is ook goed gegaan.

Ineke deelt mede dat Martine en Erik zijn geslaagd vorige week voor de stemtest en ze graag bij ons koor willen. Martine zingt bij de alten. Die zijn dan nu weer op het ouwe aantal van 10 en Erik stond wel bij de tenoren maar moet het gaan proberen bij de bassen. Applaus. 

Dan gaat het over het optreden op de Noorderbegraafplaats. Ineke spreekt af aan het eind van de Noord-Zuidlijn om 6 uur.

Een deel van ons koor komt met de metro. Zij gaan dan 10 minuten lopen naar de Noorder. Om die tijd is het net donker. Om 9 uur 's avonds is het stikkedonker. Weer groepsgewijze terug lopen naar de metro. We zingen nl om half 7, om half 8 en om half 9. Net als op de Nwe Ooster. We worden afgewisseld door een ander muziekclubje. We zingen in een tent. Bram stuurt ons nog een lijst van liederen die we gaan zingen. Het liefst alle a cappellaliederen bij de hand houden zodat hij kan kiezen.


Bijzonderheden: Vanavond waren we met 25. Redelijk verdeeld over alle stemgroepen. We zijn nu met 34 zangers/essen.

De 2 nieuwe zangers zullen veel moeten oefenen om het hele repertoire eigen te maken. Is een kwestie van tijd. Met instuderen deden ze gewoon mee. En het werd een studieavond. Vivaldi was aan de beurt. Gratias agimus tibi en Domine fili unigenite. In Gratias komen die korte nootjes voor. Steeds 12 op een rij. Dat is lastig. Soort coloratuur. Lange noten lukt ons nog wel maar kort en snel achter elkaar vraagt meer. De sopranen hebben er geen moeite mee. Hoog en snel. Je moet echt wel een beetje geschoold zijn om dat er zomaar uit te zingen. Het was een volle Vivaldi-avond. We hebben lekker gestudeerd. Weer een stuk opgeschoten. We hebben nu 8 keer gezongen. Er zijn 8 die er elke keer bij waren. Knap.Even de groeten doen:


Hallo Ankathrien, Weet je soms ga ik wel eens luisteren naar een ander koor. Niet om over te stappen maar om 's te luisteren hoe al die andere koren dat doen. Heel andere benadering ander repertoire andere sfeer. En vanmiddag was dat het geval.


Dag Eva, Gaat het weer een beetje? Zeg maar: Rustig aan. Ik wilde iets vertellen over een ander koor. Margreet Snaas is zanglerares. Ze heeft een koortje geformeerd uit leerlingen en liefhebbers. Zou jij ook doen.


Hallo Jansje, Wat heb je schattige kinderen. Maar even over dat koortje. Ze traden zondagmiddag op in de Tweede van Swindenstraat. In de Jungle. Een bekend buurthuis in oost. Vlakbij de Dappermarkt. Er zaten wel 100 mensen te luisteren.


Dag Kokkie, Onder tromgebom kwamen de 9 zangeressen en 4 zangers door het midden naar het podium. Ze bleken zich te orienteren op Skandinavische volksmuziek en Lapland erbij. Totaal wat anders dan wat wij gewend zijn.


Hallo Louise, Je weet niet wat je overkomt. Het eerste liedje kwam echt uit Lapland. Totaal afwijkende melodielijnen. De tekst vooral. De inhoud was toch heel actueel. Het ging over de vervuiling van de aarde. Steeds herhalen en herhalen.


Dag Ella, Zou echt wat voor jou zijn. Beetje alternatief. In kleurige bloemetjeskleding. Dan volgt een dromerig lied. 

Dranmarna heet het. Gewoon van Sibelius. Die komt ook uit die buurt. 


Hallo Peter, Hou je het nog even vol? Ibiza is wel wat anders dan het hoge noorden. Ik vertel over een mini-koortje met veel mooie stemmen. Ze zongen ook vaak solistisch. Soms met zijn drieen of alleen begeleid door het koor. Heel afwisselend wordt het dan. Soms komt de trom weer van pas.


Dag Gertjan, Jij hebt ook leuke kinderen. Zo geduldig. Jasmijn: We hebben elk een eigen kamer. Over dat koor. Ze zingen bijna alles a cappella. De dirigent zit op een stoeltje aan de zijkant met een lessenaar met lampjes en muziek voor zich te zwaaien en aan te moedigen. 


Hallo Ted, Bant heet het koor. Het was een boeiend uurtje uitheemse klanken. Ze sloten af met een accordeon, marimba, saxofoon en contrabas en gitaar. En maar zingen. Mocht je belangstelling hebben dan ben je te laat. Ze voeren in december de Misa Criolla op en daarna wordt het koortje opgeheven. Hoe verrassend kan het gaan.


En dan hebben we volgende week vrij. Maar de woensdag erop 31 oktober zingen we dus in het noorden. Zorreg dat je erbij bent. Op de Nwe Ooster waren we met 26!!! Ik zeg maar zo: Samen zingen doe je met zijn allen. Doei.

Comments