2018-10-10. De repetitie van 10 oktober 2018.

Geplaatst 11 okt. 2018 02:05 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 25 (vd 32) 78%, 7 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 9), 4 tenoren (vd 6), 6 bassen (vd 7) en 2 gasten.


Wat gezongen? Alle psallite, Pase el agoa. Tourdion, Matona mia, Luci care, Gloria, Et in terra, Tebe poem, Piu non si trovano, Voi che sapete, Castle in the air, Beyond the sea, Sanctus, Agnus Dei, If I were a rich man, To life.


Mededelingen: Ineke meldt dat Eva met spoed is opgenomen in het ziekenhuis. Te hoge bloeddruk. Intussen is ze alweer thuis. Peter deelde de oranje strikjes uit voor de mannen. Peter is er niet bij as zondag. Hoe Henk en Jona dan aan hun strikje moeten komen is niet bekend. Over inleveren na afloop is ook niets bekend. Zondag zingen we in om 1 uur op de Nwe Ooster.

Zoals het er nu naar uitziet zingen we met 26 zangers/essen. Verder is het niet helemaal zeker of we ook echt in de aula zingen. Bram zei op het eind dat het toch weer een tent gaat worden. 

Woensdag 24 oktober hebben we vakantie.

Kees kondigt nog een keer aan dat we optreden op 31 oktober op de Noorder begraafplaats. Om half 7. Is moeilijk bereikbaar. Weinig parkeerplekken. De Noord-Zuidlijn is OK maar dan wordt het lastig omdat er bijna geen bussen meer rijden. Verder peilt Kees of er animo is om op 19 of 20 januari in Paradiso te zingen op de Korendagen. Er zijn honderden aanmeldingen voor 80 plekken. Bijna iedereen wil wel meedoen.


Bijzonderheden: Vanavond is het generale. We gaan volgens het programma voor zondag te werk. 16 liederen en liedjes.

Tebe poem ineens tussendoor. Uit het hoofd. Eva was er dus niet bij. We kregen een kaart om ons medeleven op te schrijven. Dat was wel even schrikken. Verder was er nog een verrassing. Erik van der Meulen was er weer. Hij schoof aan bij de tenoren. Dat deed hij ook al in mei en 2 keer in juni. Daarna nooit meer wat van gehoord. Zeker naar een ander koor. Niks daarvan. Hij was naar Madeira. Land van liefde en zon. Aan het eind van de avond moest hij voorzingen. De hoge noten waren te hoog. Dus bij de bassen. Jammer voor de tenoren en fijn voor de bassen. Martine was vanavond voor de derde keer. Ze moest ook voorzingen. Duidelijk geen sopraan. Ze blijft bij de alten zingen. Dus 2 zangers erbij. Vanaf 17 oktober telt ons koor dan 34 koorzangers. 8 bassen en 10 alten. Naast 6 tenoren en 10 sopranen. Daar kan je wel een concert mee geven. Hoewel ze moeten het hele repertoire nog eigen maken. We verheugen ons op de aula want de acoustiek is daar zo mooi. Over de opkomst van het publiek is niets bekend. Je mag iemand meenemen. 

We hebben hard gewerkt. Niet in je map kijken maar recht vooruit. In Et in terra pax waren de bassen uitstekend bezig net als de sopranen. Ook in Castles in the air hoorde je de bassen goed. 

Over de website. 5 bezoekers per dag. Op donderdag zijn het er 10. Omdat het verslag dan op de site staat. Er zijn nog 9 

die na 7 keer elke keer geweest zijn. Heel knap. To life was letterlijk de uitsmijter. Niet echt iets voor een begraafplaats.Even de groeten doen:


Hallo Eva, Beterschap hoor. Ik wilde iets vertellen over Harriet Tubman. Ze was een vrijheidsstrijder in de Amerikaanse Burgeroorlog in de 19de eeuw. Ze was een ontvluchte slavin uit het zuiden. Met gevaar voor eigen leven heeft ze slaven uit het zuiden helpen ontvluchten.


Dag Louise, In het Muziekgebouw aan het IJ werd over dit onderwerp een soort opera uitgevoerd. Gezongen door Claron Mc Fadden en Naomi Beeldens. 2 sopranen. Claron is een zwarte vrouw en Naomi komt uit Belgie en is wit.


Hallo Margreet, De componiste was Hilde Paredes. Een Mexicaanse vrouw in de 60. Ze is beroemd geworden door haar composities. Ze werd benoemd tot doctor in de muziekwetenschappen en ze woont in Londen.


Dag Wilma, Het orkest bestond uit een violist, een gitarist en een percussionist en veel electronica. De dirigent was een lange dunne Engelsman. Maar echt viool spelen hoorde je niet. Wel allerlei randgeluidjes. Gitaar ook zoiets.


Hallo Henk, Dat is moderne muziek. De sopranen gilden het soms uit. Ja dan waren er opwindende passages en dan krijg je dat. Mooie stemmen. Soms ook prevelen. Er hing een soort kralengordijn zonder kralen en daarop werd geprojecteerd.

Beelden uit die oorlog en teksten.


Dag Jona, Er komen zoveel mensen aan te pas. De dirigent maar ook de regisseur de vormgever lichtontwerper

tekstschrijvers de componist en al die technici. En natuurlijk Thea Derks voor het nagesprek op het podium. Doet ze goed.


Hallo Ted, Het nagesprek was in het Engels. Makkelijk voor de dirigent wat lastiger voor Hilde maar ook voor de regisseur. Hij is Fransman. En voor mij omdat ik Engels slecht versta. Er zaten 300 mensen te luisteren en te kijken. Best veel voor een openbare repetitie.


Tot zondag 1 uur. Inzingen. 70 % kans op regen stond in de krant. We mikken op de aula. Ik zeg maar zo: Samen zingen doe je minstens met 25 man. Doei.


Comments