2018-09-22. De uitvoering op 22 september in de Sint Bavo in Haarlem.

Geplaatst 24 sep. 2018 00:18 door Het Plankenkoor   [ 24 sep. 2018 03:20 bijgewerkt ]

Hoe laat? Kwart over 1 tot kwart voor 2.


Hoeveel? 21 (vd 32) 66%, 8 sopranen (vd 10), 5 alten (vd 9), 4 tenoren (vd 6) en 4 bassen (vd 7).


Wat gezongen? Alle psallite, Pase el agoa, Tourdion, Matona mia, Piu non si trovano, Voi che sapete, Beyond the sea, Sanctus en Agnus Dei.


Mededelingen: Tot woensdag 26 september om 20.00 uur.


Bijzonderheden: Ons eerste optreden in het nieuwe seizoen zit er weer op. Ik vroeg bij het uitgaan van de kerk aan de voorbijgangers wat ze ervan vonden. Eerst een man van de eerste rij. Mooi. Toen 4 dames die samen waren gekomen.

Heel mooi. Tot slot een echtpaar iets uitvoeriger. Heel erg mooi. De kerk is groter dan groot. Voor dit lunchconcert luisterden iets meer dan 100 mensen die gelukkig tussen de nummers niet applaudiseerden maar wel na afloop gedurig klapten. We bogen met zijn 21-en een keer. Gelijktijdig. Ongeoefend. Het zingen was af en toe een bijzondere gewaarwording. Vooral als we de laatste noot van een lied hadden gezongen. Dan klinkt de laatste noot nog na alsof die klanken naar de hemel vervliegen. Het woord nagalm is hier niet op zijn plaats. Je mond blijft open staan als je dat hoort. Sensatie. Bram was weer in vorm toen hij de liederen aankondigde. Hij kondigde Alle psallite aan met de woorden dat dit lied werd gecomponeerd toen de Bavo nog in de steigers stond. Zeg 1300. Verder vertelde hij dat Mozart ook op dit orgel heeft gespeeld. Het is een enorm indrukwekkend orgel meters hoog vol met kleine en grote pijpen. Vol met beeldhouwwerken van half-geklede vrouwen, leeuwen en goden met een trompet alles in rood en goud. Prachtig. Bram heeft in zijn studietijd op dit orgel geoefend. We voelden ons een klein koortje. We tellen eigenlijk 32 koorzangers/essen. Vandaag moesten we het doen met 21. 11 niet.

Om allerlei redenen. Verjaardag, concert, geschonden gelaat, tekort op het koor, net terug van vakantie, werk enz.

Henk schreef daarover van de week een mailtje. Een soort cri de coeur. Hij moest het even kwijt. Op de ALV heb ik daarover ook iets gezegd. Toch hebben we mooi en gedisciplineerd gezongen. Vooral de sopranen klonken weer als engelen. Op Annelies en Kokkie na hebben ze gezongen met overgave. De anderen ook wel maar de overige stemgroepen zijn eigenlijk ter ondersteuning van de sopranen. Die hebben de melodie. Ze waren ook massaal opgekomen. Wij zongen

als bijna laatste in een rij van 16 koren vanaf april. Steeds lunchconcerten. En als je dan naar buiten komt kan je nog even over de markt een peccanbroodje kopen en een glaasje ananassap drinken. Dit is een onvolledig verslag van ons optreden.


Even de groeten doen:


Hallo Annelies, Ik twijfelde ook. Zal ik wel of niet gaan. Helemaal naar Haarlem. Waar laat ik de auto. 


Dag Kokkie, Vorig jaar hadden we ook een uitvoering op een bordes bij de OBA in Haarlem. Ik kon het niet vinden.


Hallo Brigitte, Nog even. Ik heb er een trauma aan overgehouden. Je kent de stad niet goed genoeg. Uren gedwaald.


Dag Ineke, Dat eindeloze zoeken zag ik alweer voor me. Nou is de Bavo niet zo moeilijk. Maar dat parkeren in dit geval.


Hallo Trudy, En ik loop slecht dus iets dichtbij de kerk zou mooi zijn. Maar hoe. Overal staan borden verboden in te rijden.


Dag Janet, Gek word je ervan. Toch maar gegaan vooral na die mail van Henk. Ik dacht ik kan het niet maken.


Hallo Ben, En ik was er veel te vroeg. Half 11 van huis. Om 11.10 uur stond ik tot mijn verbazing op 20 meter van de Bavo.


Dag Jona, Een zucht van verlichting. Ken je dat. Tijdje blijven zitten in de auto. Opeens 4 handhavers tegelijk. Had ik weer.


Hallo Ewald, Nee meneer u hoeft niet te betalen. Had ik speciaal de hele week munten verzameld. Parkeergeld.


Dag Gertjan, Ik moest 50 stappen lopen naar de ingang. Hoe mooi wil je het hebben. Ik was de eerste. Te mooi.


Hallo Simon, Dat is een bekentenis van een oude man die zo nodig wil meezingen in een vreemde stad. Amen.


Tot woensdag 26 september. Je moet wel komen. Bram gaat weer een nabeschouwing geven. Gesproken recensie.

Altijd leuk en leerzaam. En we gaan ons prepareren voor de aula van de Nwe Ooster op zondagmiddag 14 oktober.

Het klinkt daar zo mooi. En niet wegblijven. Doei. Ik zeg maar zo: Goed zingen is samen zingen.


Comments