2018-09-05. De repetitie van 5 september 2018.

Geplaatst 7 sep. 2018 00:27 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.04 uur.


Hoeveel? 28 (vd 31) 90%, 10 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 8), 5 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 7).


Wat gezongen? Het Borislied, Gloria, Et in terra pax en Matona mia.


Mededelingen: Kees vraagt aandacht voor de volgende punten:

Peter Knop heeft na 10 jaar afscheid genomen van ons koor. We wensen hem veel geluk. We bedanken hem voor zijn serieuze bijdrage aan ons koor. Nadat Erika de alten heeft verlaten omdat ze verhuisd is telt het koor nu 31 zangers/zangeressen.

Zaterdag 22 september dus al heel snel zingen we in Haarlem in de St Bavo. Inzingen om half 12. Optreden om kwart over 1 tot kwart voor 2. Het is een lunchconcert. Het programma van Monnickendam wordt het uitgangspunt.

Zondag 14 oktober zingen we in de aula van de Nieuwe Ooster om half 2. Neem vrienden en kennissen en familie mee.

Woensdag 24 oktober is het herfstvakantie. Dus geen koor.

Vrijdag 28 september begint het Koorweekend tot en met de 30ste zondag. Meld je aan en schrijf je in.


Bijzonderheden: Het was echt niet zo'n zangavond als alle kooravonden. Elke avond is weer anders. Wat was er dan zo anders vanavond? Nou dat Louise ineens binnen kwam. Toen riep Bram dat we nog niet voor haar hadden gezongen. Hij deelt een blaadje uit met een toepasselijke tekst ivm de geboorte van Boris haar zoon op de melodie van

Beyond the sea. Zonder enige studie vooraf zong het bijna complete koor het Borislied. Bijdehand als Louise is legde ze ons optreden vast op haar telefoon zodat Boris als hij groot is dit nog 's kan beluisteren en bekijken. 

Even de tekst: Er klinkt en lied heel blij van toon Louise heeft gebaard een zoon. We zijn zo blij zoals je ziet daarom zingen wij dit feest'lijk lied. Je hebt een zoon dat is niet mis, we hoorden dat het Boris is. Daarom een ode aan dit kind, we hopen dat je het lied mooi vindt. Refrein 1: Het koor wenst het kind en pa en ma een gelukkig leven toe en ach wie weet zo stel ik het voor zingt Boris later in het Plankenkoor. Refrein 2: De trotse moeder luistert dan naar hem en hoort haar zoon zijn mooie stem. De muzikaliteit gaat na geruime tijd in de toekomst door van moeder op zoon. Dat is onze droom.

Dit was een mooi begin van het 32ste seizoen. Dus nog eens: Elke avond is weer anders.

We waren massaal gekomen. Alleen Henk, An en Brigitte waren er niet. Die zijn er overigens altijd. 90% is ongekend.

Sopranen alle 10. Bassen alle 7. Hoe vind je hem. Er zijn nog geen nieuwe alten. Janet ook niet. 27 op de wachtlijst.

We hebben bijna de hele avond gerepeteerd op In terra pax. Bij het doorzingen ontspoorden we grandioos. Studeren dus.

En er werd voorbeeldig meegedaan. Niks babbelen grappen storende akkefietjes. Serieus luisteren naar de anderen als je niet aan de beurt bent. Het zou zomaar kunnen dat dat voor de dirigent prettig werkt. 

In de pauze werden de niet opgehaalde awards uitgedeeld. Dat waren de mensen die niet op de picknick konden komen.En nu even de groeten doen:


Hallo An, We waren naar het orgelconcert van Bram in de Agneskerk. Zondag 26 augustus om 3 uur. 10 jaar geleden zongen we daar nog. Een paar keer zelfs. Door omstandigheden verdween Bram als organist en is nu weer in genade ontvangen.


Dag Brigitte, Je zou genoten hebben. Wist je dat in zo'n orgel allerlei instrumenten zitten. Bram begon met een trompetstuk. Je zou zweren dat hij ook trompet speelde. Op de helft van het concert klonken ook klokjes. Zo lieflijk.


Hallo Henk, Met Simon en Ben hebben we ons niet verveeld. Zeker niet als de bassen klonken. Met die voetpedalen.

Het donderde in de kerk als nooit tevoren. Bram liet alles horen. De 60 toehoorders kregen waar voor hun geld.


Volgende week zijn we er weer. Nou niet allemaal met vakantie gaan. We hebben net 2 maanden vakantie gehad. Is wel even genoeg geweest en er wachten een paar optredens. Let op. Ik zou zeggen: Goed zingen is samen zingen.

Comments