2018-07-04. De picknick op 4 juli 2018.

Geplaatst 5 jul. 2018 02:57 door Het Plankenkoor   [ 5 jul. 2018 03:00 bijgewerkt ]

Hoe laat? 19.00 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 73%, 7 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 9), 4 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Beyond the sea en Let us wander.


Mededelingen: Erika was voor het laatst na 12 jaar trouwe dienst. Janet was er ook vanavond. Misschien komt ze in september na een jaar afwezigheid weer terug. 


Bijzonderheden: De picknick vond plaats in de tuin van An. Dat is al de vierde keer. Een prachtig buiten omgeven door bomen struiken bloemen. Een paradijselijk plekje ver weg van de drukte van Amsterdam. Vlakbij de Nieuwe Meer. Vooral als het nog nawarmt na een lange zonnige dag en het windstil is dan weet je niet wat je overkomt. Ik denk dat die 9 afwezigen groot ongelijk krijgen. Het was zeer de moeite waard en wat betreft de afstand. Dat valt enorm mee. Vanuit Zuidoost is het 20 minuten rijden over de snelweg en dan komen de ongeregelde weggedeelten. Smal en door een industrieterrein door bossen langs de Nieuwe Meer en dan een lange lange parkeerplaats. Dan komt Henk me ophalen met de surprises in modetasjes hangend aan een lange bezemsteel. Dan wandelen we over een groot sportveld en dan verder door lange lanen totdat we de Berthalaan hebben bereikt. Daar zat het koor al aan de wijn en de zelfgemaakte appeltaarten en salades en fruithapjes. Bram had net medegedeeld dat hij het plan heeft in het nieuwe seizoen een optreden te organiseren in de aula van de Nieuwe Ooster. Daar klonk het zo mooi op de Open Dag voor bomenliefhebbers.

In wisselende groepjes vermaakte en babbelde men zich door de avond heen. Toespraak van Ineke waarin ze Erika bedankte voor haar jarenlange zangbijdrage voor het koor en Bram voor zijn niet aflatende inzet voor het koor het afgelopen seizoen. Dat ging begeleid met een enveloppe met inhoud. Vanavond waren we voor de vierde keer bij An in de tuin. Om half 10 nam Ed het woord. Frederique en Annelies deelden de enveloppen uit waarin de jaarpresentie en de toespraak stonden. Hij excuseerde zich dat hij toch weer een kadootje had gemaakt voor iedereen. Vorig jaar zomer had hij gemeld met pensioen te gaan. En toch kon hij een goed idee niet weerstaan waardoor iedereen op een marsmannetje werd getracteerd. Ewald Kees en Bram kregen een kingsize mannetje omdat ze 40 keer en 38 keer naar koor waren gekomen. Een knappe prestatie. Bij de sopranen waren Margreet en Anke de koplopers met 37 en 36 keer en bij de alten Joke met 36 keer en bij de tenoren Ed met 41 keer en bij de bassen dus Ewald en Kees.

Vorig seizoen kwamen we gemiddeld met 23 naar de kooravond. Dat was minimaal. Het afgelopen seizoen was beter. 26 was de score. Nog steeds van de 33. De alten en de tenoren kwamen met 78% presentie uit de bus. De bassen met 75% en de sopranen met 71%. Het was een boeiend zangjaar met een prachtige bekroning in de tuin van An. 

Even de groeten doen:


Hallo Eva, Gaat het wel goed met je? Moeten we ons ongerust maken? We hebben de prijsuitreiking gedaan. Zo leuk.


Dag Kokkie, Jij krijgt traditiegetrouw je award op de eerste zangrepetitie in september. Hoop werk geweest he?


Hallo Louise, Heb je wel tijd voor de bevalling? Ik hoorde hoe druk je het hebt. Een groot congres organiseren toch?


Dag Joke, Jammer na zo'n succesvol jaar dat je er de laatste keer niet bij kon zijn. Nu maar wachten tot september.


Hallo Wilma, Is voor jou niks gedaan om zo'n bijzondere afscheidsborrel te laten schieten. De hartelijke groeten van het koor.


Dag Yvonne, Ik had wel net zo aardig met je willen praten als met je zus. Zo een keertje in het jaar.


Hallo Ben, Het was gezellig. We hadden wat kunnen praten over het koor en jezelf en de awards en de toekomst.


Dag Jona, Doe je de Fransen de groeten. Ik blijf van de zomer thuis in ons vakantiehuis. Fiets 's langs.


Hallo Peter K., Jouw boompje van vorig jaar picknick weer meegenomen naar huis. Het wordt nu september.


En dan allemaal met vakantie als je niet al bent geweest. Overal naar toe. Je kan het zo gek niet bedenken.

Ik denk aan het Stedelijk het Rijks en wat galerieen. Kan ook leuk zijn. Doei tot september.

Comments