2018-06-06. De repetitie van 6 juni 2018.

Geplaatst 7 jun. 2018 02:54 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 25 (vd 33) 76%, 8 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en een gast en 5 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Sing a very merry tune, Alle psallite, Pase el agua, Castles in the air, de mis van Bram.


Mededelingen: Volgende week zingen we in de kerkzaal olv Nadine Strang.


Bijzonderheden: Die waren er wel. Een groot deel van de avond hebben we Castles in the air ingestudeerd en gezongen. We waren weer met 25 en Erik de nieuwe tenor was er ook weer. Voor het eerst in de geschiedenis van het koor kwamen er 10 mensen te laat. Het record stond op 9. Verder hebben we weer sinds lang door elkaar gehusseld staan zingen in de Moddermanzaal. Dan ga je naast iemand staan die je leuk vindt. En dan luisteren hoe die zingt. Je weet vaak niet hoe de stem klinkt van iemand die vlakbij staat. En dat kan jaren duren. Ik heb nooit geweten dat je stem zo klinkt. Jaren geleden deden we nog wel 's solootjes. Dan hoorde je wat. Of kwartetjes. Dan hoorde je nog meer. Enfin we zijn een koor en geen solistenvereniging. Wat leuk was Castles in the air. Weer van Peacock net als Beyond the sea maar de componist is Bram Biersteker. De toonzetter. Een rustig kabbelend liedje dat we in 3 kwartier hadden ingestudeerd. Dat is ook wel 's leuk zo'n snelle actie. Daarmee nam Bram afscheid van ons tot 27 juni. In die tussentijd maakt hij een studie van de Franse Riviera. Wij krijgen dan een interessante vervanger Nadine Strang. Ze is op You Tube te zien en te horen. Een jazzzangeres met een eigen begeleidingsgroep. Heel professioneel. Maar het leiden van een koor is dan wel weer heel andere koek.

Na the Castle hadden we nog 20 minuten. Daar paste precies de mis van Bram in. Het menselijk geheugen is ondoorgrondelijk. We ramden het er gewoon doorheen alsof we het gisteren hadden ingestudeerd. De tenoren waren weer compleet een hoge opkomst van de sopranen. Dat was te horen vooral met het Gloria. Sommige sopranen zingen alles uit hun hoofd. Onbegrijpelijk. In groepen stonden we opzij het Credo te zingen. Met het Sanctus sloten we weer de rijen. Daarin hoorde je weer de sopranen boven alles uit. Dat is kippenvel. Ik zeg het u. In het Kyrie zongen de bassen

prachtig. Bram nam nog even de 2 optredens door. Dat was beloofd. Hij was erg te spreken over Monnickendam. We stonden er als koor. We hadden er plezier in. (We staan er altijd bij alsof we iemand begraven). We gaven alles en dat werd gewaardeerd met donderende applausjes. Ineke attendeerde ons nog even op de samenkomst om 5 uur in de Grote Kerk.

Ze  was erbij en ze beveelt ons aan om daar volgend jaar ook aan mee te doen. Kortom succesvol het jaar afgesloten.

De site werd druk (voor onze begrippen) bezocht. We hadden weer een interessante avond achter de rug. Bram gaat van zijn welverdiende rust genieten tot 27 juni. Dat wordt de laatste zangavond van het seizoen 2017-2018.Even de groeten doen:


Hallo Frederique, De vakantie gonst door het koor. De een gaat met en de ander is nog onderweg en wij zongen.


Dag Louise, Moet je nou gaan kiezen? AMC of VU. Of ga je eerst even met vakantie. Nog even over nadenken.


Hallo Brigitte, Ik hoorde fluisteren dat je met vakantie bent. Je hebt het verdiend na zo'n druk jaar. Geniet ervan.


Dag Erika, Ik hoorde nog meer fluisteren dat jij de beste alt bent. Maar vanavond bleef je stoel weer leeg.


Hallo Yvonne, Nou zeg als jij nou niet met vakantie bent dan weet ik het niet meer. Je bent er altijd. Lekker bruin.


Dag Peter K.,  Nog even en dan hebben de scholen en de koren vakantie. 8 weken lang. En mooi weer. Er op uit!!


Hallo Simon, Hoe vredig zitten jullie daar? Het moet toch lukken he zonder koor. Even geen zangmuziek. Ook lekker.


Dag Ted, Volgende week ben je er weer. Jij bent altijd duidelijk met je mailtjes. En iedereen mag het weten.


Dus samen gevat: Volgende week zingen we in de kerkzaal. Olv Nadine Strang. Zij leidt de dienst. We moeten even aan elkaar wennen. Misschien wordt het wel heel spannend. Niet wegblijven hoor. Komen allemaal. Samen zingen. Daar houden we van. Doei.

Comments