2018-05-23. De repetitie van 23 mei 2018.

Geplaatst 23 mei 2018 23:42 door Het Plankenkoor   [ 23 mei 2018 23:43 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 26 (vd 33) 79%, 7 sopranen (vd 10), 7 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8) en een gast.


Wat gezongen? In the merry month of June, Alle psallite, Pase el agua, Matona mia, Piu non si trovano, Voi che sapete, 

Beyond the sea, the Gosling, Abschied vom Walde, Im Grunen, die Nachtigall, Salley Gardens, Sunrise sunset, Gloria, Et in terra pax, Gratias, Domine Fili, Sound the trumpet, If I were a rich man, To life.


Mededelingen: Peter G. spreekt namens An en Joke. Zij behoren tot de kledingcommissie. Voor Monnickendam verzoekt de commissie om beige bruin en wit te dragen. Toelichting: de platbodems die uitvaren hebben ook die kleuren. Voor de Nieuwe Ooster gelden geen kledingvoorschriften. (Eerst Ineke en toen Peter zelf en nu ik nog een keer. Echt waar.)

Bram meldt dat we onderweg naar de Nwe Ooster zelf moeten inzingen. Parkeren is betaald tot 7 uur. Op het Herman Kochplein voor de hoofdingang kan je parkeren. Voor en na ons optreden zijn broodjes verkrijgbaar in de aula.


Bijzonderheden: Waren er bijzonderheden? Ja zeker. We waren aanvankelijk weer met 18 maar dat aantal groeide al gauw naar 26. Wel 8 laatkomers. Vorige week 9. Dus we gaan goed. En de tenoren waren weer 's compleet. We hadden zelfs een extra tenor op bezoek. Hij heet Erik en zocht een koor en vond onze website. Hij wil op een koor en een beetje in de buurt van zijn woonadres. Zeg Rijnstraat. In de buurt dus. Hij heeft een operette-carriere achter de rug. Dus zingen kan ie. Hij zong wel alles mee. Dus notenlezer en muzikaal. Dat ziet er dus gunstig uit. Op de site staat: er is altijd plaats voor een hoge sopraan of een bas of een tenor. Intussen viel Erik met zijn neus in de boter. We zongen nl het hele programma door voor de Ooster en M'dam. Dan krijg je een mooi overzicht van ons repertoire. Van loodzwaar naar vederlicht. We hebben op een avond nog nooit zoveel liederen gezongen. 20 maar liefst. Niks instuderen alleen maar zingen. Het begon werkelijk op een concert te lijken. Helemaal toen de vrouwen Sound the trumpet zongen. Met een daverend applaus werden ze beloond door de mannen. Als de vrouwen alleen zingen gaat ons hart open. Vooral ook omdat alle hoge sopranen meededen. Het muzikale geheugen is nog goed want zo vaak zingen ze dat niet meer. De mannen moesten toen If I were a rich man zingen als tegenhanger. Veel minder perfect maar wel enthousiast. Tot slot van de avond To life. Het was dus een compleet concert zonder publiek. Of de nieuw gast Erik moet het publiek zijn geweest. 

Toen we het programma hadden gezongen merkte Bram op dat we veel langer zingen dan 25 minuten. In dat geval vervalt Mozart. Piu en Voi. Dat geldt dus voor M'dam. Volgende week 30 mei zingen we 2 keer een half uur voor de hoofdingang van de Ooster aan de Kruislaan. Om 7 en om 8 uur. Dit was een avond uit het zangboekje voor koren. Bram deed zijn best om eruit te halen wat erin zat. Dat is hem wonderwel gelukt. Bedankt daarvoor.

Even de groeten doen:


Hallo Eva, Je hebt een avond gemist die de geschiedenis ingaat als onovertroffen. Hoogtepuntje zeg maar.


Dag Kokkie, Heel erg gefeliciteerd. Hopelijk was het net zo gezellig en opwindend als bij ons vanavond.


Hallo Marja, Dit had je moeten meemaken zeg. Bram leidde ons met vaart en verve door korenland.


Dag An, Je hebt een topavond gemist. Niks studeren alleen maar doorzingen. Kom je om en om?


Hallo Joke, Met vakantie he? Zoiets? Wel komen volgende week hoor. We zijn perfect voorbereid.


Dag Peter K., Nou je portret staat weer op de site hoor. Kees Bram en jij. Ik dacht al hoe kan dat. Waar is Peter?


Hallo Hans, Als je dit leest krijg je een indruk hoe de avond is verlopen. Doe je de groeten aan je dochter?


30 mei zijn we er weer. Alleen de acoustiek is minder. Maar de broodjes halfom zijn van grote klasse. 

Samen zingen. Samen eten ook. Daar houden we van. Doei.

PS Maak een apart mapje.

Comments