2018-03-14. De repetitie van 14 maart 2018.

Geplaatst 15 mrt. 2018 04:39 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 73%, 7 sopranen (vd 10), 7 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Pasa el agua, Wiegenlied, Gratias agimus tibi, Et in terra pax, Gloria en Matona mia.


Mededelingen: geen.


Bijzonderheden: We waren met 24. Na 8 keer in 2018 waren we gemiddeld met 25. Najaar 2017 was dat 26. Vorig seizoen 23. Dus we komen wat vaker maar gemiddeld blijft een kwart thuis of heeft een verplichting elders. Bram staat dus elke week voor 24 mensen te dirigeren. We zijn dus met 33. Vanavond waren er 6 wat later. Daar waren we wat blij mee. De storing nemen we dan op de koop toe. Vlak na de pauze zouden we het Lang zal hij leven inzetten omdat Bram deze week 64 is geworden. Dat ging luidkeels om niet te zeggen uitbundig op een teken van Ineke. En de toonhoogte zat in de piano. Dus Bram speelde mee. Hij was zichtbaar verrast door deze aubade zoals hij ons plotselinge gezang noemde. Of het een traditie gaat worden is nog niet zeker. Als je op je verjaardag komt zingen ligt het voor de hand. Maar als je gewoon in het weekend jarig bent wordt er niet voor je gezongen. Tenzij je met iets lekkers komt zoals Louise laatst dan wordt het Lang zal je leven uit de kast getrokken. Dat is eigenlijk het enige wat we als koor terug kunnen doen.

Verder hebben we het derde koor uit Gloria van Vivaldi ingestudeerd. Dat heeft bijna de hele avond in beslag genomen.

Het heet Gratias agimus tibi. Eigenlijk het vierde deel. We slaan een duet voor 2 sopranen over. Ik dacht dat we die 2 solisten wel in huis hadden. Alleen met instuderen wordt dat voor de mannen een lange zit. 4 bladzijden duet. Wij studeerden 3 bladzijden in. Dat lijkt weinig maar de partijen waren af en toe best ingewikkeld met veel nootjes tegen elkaar in. Het was weer net als vorige week. We waren gretig en bereid om het moeilijkste in te studeren. En dat geeft aan het eind van de avond een soort overwinningsgevoel. Frau Merkel zou zeggen: Wir haben es geschafft. Dat is het triomfantelijke van iets nieuws instuderen. Even de groeten doen:


Hallo Ankathrien, Je kan het goed horen als je niet meezingt. Je hoeft niet eens te kijken. Ze is er niet. Wel weer komen.


Dag Eva, We hebben keihard gestudeerd. Hoe doe je dat nou volgende week? Zing je dan gewoon mee? 


Hallo Louise, Hebben we wel voor je gezongen toen je jarig was? Je deelde toen uit. Wat was het ook weer?


Dag Ella, je hebt wel iets moois gemist. Moet je thuis instuderen met You Tube. Is een handig systeem hoor.


Hallo Yvonne, Weer thuis. ben je ziek? Je hebt het gelezen. We hebben ons een slag in de rondte gestudeerd.


Dag Ben, Hoe gaat het op het Mozartkoor? Wij zongen Vivaldi en hoe. Het uiterste werd van ons gevraagd.


Hallo Paul, 5 jaar was de uitspraak. En maar ontkennen. De suiker zit rond je mond en ontkennen dat je suiker hebt gesnoept.


Dag Peter K., Toch niet weer ziek he? Je ziet er altijd zo gezond uit. We zijn gewoon doorgegaan. Dat wordt nog wat.


Hallo Ted, Overwerken he? Ja dat gaat voor. Dat snappen we allemaal. Maar hoe pik je nou zo'n nieuw koor op?


Tot volgende week. 21 maart. Dan is het officieel lente. Dan gaan we verfijnen wat betreft de dynamiek dictie en samenklank. Zet in je agenda: Verfijnen. Doei.

Comments