2018-01-24. De repetitie van 24 januari 2018.

Geplaatst 25 jan. 2018 02:17 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 79%, 9 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Psallite, Gloria, Et in terra pax, Matona mia cara, die Nachtigall.


Mededelingen: geen.


Bijzonderheden: We waren met 26. 7 konden niet. Tenoren, sopranen en bassen waren bijna compleet. Twee van de 3 alten waren er niet met een tragische reden. De moeder van Brigitte en Yvonne is overleden. Alice heet ze. Jaren geleden zat ze ook een poosje op ons koor. Moeder en 2 dochters. We hebben in de pauze een kaart volgeschreven met deelnemende woorden. Heel veel sterkte gewenst met dit enorme verlies. Ze werd 83 jaar. Ze was 12 november nog naar ons concert gekomen om te genieten van een van onze beste uitvoeringen. We hebben haar nog gegroet en haar een fijne zangmiddag gewenst. Zo gaat dat. De opkomst vanavond was dus goed. Het zou zomaar kunnen dat het komt omdat we weer een groter werk gaan instuderen. Van 30 minuten. Vanavond opnieuw het Gloria het eerste deel gezongen. Daarna met het tweede deel verder gegaan. Et in terra pax. Als je dat thuis wil studeren dan kan dat met de mail voor de thuisstudeerders. Louise kwam met de Vivaldi-boekjes. Iedereen heeft nu een eigen exemplaar. Neem een potlood mee voor aantekeningen. Het koor betaalt. Prachtige druk. Blij mee. We hebben hard gestudeerd. Uitgever Von Barenreiter.

46 bladzijden. De eerste 6 kennen we nu. Met in terra pax zijn we tot maat 35 gekomen. Het lijkt wel of we sneller noten lezen dan voorheen. De teksten lijken sprekend op de teksten die Bram voor zijn mis heeft gebruikt. Een hoge fis is het hoogste wat de sopranen en tenoren moeten zingen. In Gloria. We hebben gestudeerd tot 10 voor 10. We waren blij dat Peter weer bij de bassen stond. We waren niet blij dat de andere Peter door de trein niet kon komen. Verder was Simon vanavond een jaar op het koor. Er is een nieuw elan in het koor gevaren. We hebben er weer zin in. Vorige week zongen we in een kale zaal. Vanavond hingen er prachtige levensgrote foto's. Gloria in excelsis Deo.Even de groeten doen:


Hallo Ankathrien, Wat klinkt dat mooi zeg. Vivaldi gewoon. Het Plankenkoor zingt Vivaldi. Waar eindigt dat? Kom je?


Dag Brigitte, Nogmaals gecondoleerd. Hoe moeilijk zullen jullie het ermee hebben. Heel veel sterkte.


Hallo Wilma, Hoe gaat het? Weer wat beter? Je zit vast ook in de griepgolf. Heel veel beterschap.


Dag Yvonne, Je zat erbij dat ik je moeder 12 november nog een hand gaf en even met haar sprak. Was heel mooi.


Hallo Peter G., Ik heb het gelezen toen ik thuis kwam. De trein kreeg de schuld. Heel jammer. Tot volgende week.


Dag Kees, Van de 23 keer was je nu voor de tweede keer thuis. Als er een graag naar koor gaat dan ben jij dat wel.


Hallo Gertjan, Het gemiddelde is nu 3 en een halve bezoeker per dag. Doen we zo ons best om de site op te leuken.


Dag allemaal. Tot volgende week. Je kan je voorbereiden via You Tube. Het is zo simpel. Je ziet de noten voorbij komen en een stem zingt alles voor. Hoe makkelijk. En dan ga je zitten volgende week en dan zing je alles mee. Doen!! Doei doei.

Comments