2018-01-17. De repetitie van 17 januari 2018.

Geplaatst 18 jan. 2018 01:14 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 73%, 8 sopranen (vd 10), 6 alten (vd 9), 3 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Beyond the sea, Voi che sapete, Gloria, Veni, Matona mia, Durme, Tebe Poem en Luci care.


Mededelingen: Geen. Bram deelde wel gevonden voorwerpen uit die met de Nieuwjaarsborrel zijn blijven liggen. De boekjes van Gloria zijn er nog niet. We krijgen wel een los blaadje.


Bijzonderheden: We begonnen de avond met zijn 15-en. Gelukkig kwamen er nog 9 te laat zodat we uiteindelijk met 24 stonden te zingen. Driekwart van het koor. De bassen waren vanavond de kampioenen. Alle 7 waren ze aanwezig. Een record. Dat kon je ook goed horen. Diepte en volume het was een lust voor het oor. Daar staken de 3 tenoren maar povertjes bij af.

Ankathrien en Annelies waren er vanavond niet bij. Toch bleven er nog genoeg sterke sopranen over. In ons nieuwe Gloria kon je ze goed horen. Renie komt niet meer. Heel erg jammer. Ze was een prachtige sopraan maar ze kon niet wennen aan het stilstaan tijdens de zangnrs. Ze wilde actie. Ze is nu naar een operettevereniging. Ja ja die bestaan nog. Echt waar. We zullen nooit meer vergeten dat ze met voorzingen het Viljalied zong. We zullen haar missen. Ze kwam op 12 april 2017 en ging weer op 12 januari 2018. En voor degenen die het gemist hebben. Paul was van de week een paar keer te zien in het 8 uurjournaal als rechter in Den Bosch in de zaak tegen Marc M. Ineens hebben we een bekende Nederlander in het koor.

Welkom. Verder Kwam Marja weer na bijna 2 maanden terug na een beroerde kuitbeenbreuk die ze opliep in november door een val van haar fiets. Een wandelstok doet wonderen. 

Maar nu de zangavond. Voor de pauze begonnen we met Gloria. Henk had als service voor het koor de stemmen per partij naar ons gestuurd om mee te zingen en het notenbeeld te volgen. Dat is een (Ik pauzeer even vanwege de heftige stormkracht die langs ons huis giert.) geweldige steun bij het instuderen. Dat was ook te merken bij het doornemen. Om 5 over half 10 zongen we het gehele Gloria achter elkaar. We waren blij en opgelucht. We hadden het volbracht. Trots waren we. We zijn begonnen met een groter werk van 30 minuten. Vergelijkbaar met het Requiem van Faure en de Mis van Bram. De begeleidende muziek doet wel erg nerveus aan. (Weer even pauze. De storm neemt toe.) Toch zingen we er rustig doorheen. Bram probeerde te vergeefs de pianopartij mee te spelen. Je breekt je nek over zoveel snelle nootjes.

Ons koor telt nu 33 zangers en zangeressen. 14 mannen en 19 vrouwen. De onafzienbare rij bassen was een droom voor elk gemengd koor. Die 3 tenoren staken er maar zielig bij af. Oh jee dat had ik al gezegd. Het was een Glorieuze zangavond.Even de groeten doen:


Hallo Ankathrien, Je hebt wat gemist. We hebben het eerste deel van het langverwachte Gloria van Vivaldi gezongen.


Dag Annelies, Je had je uitgeleefd en je stem de volle ruimte kunnen geven. Volgende week gaan we weer.


Hallo Brigitte, Dat was heel apart. Je was er niet. Heel bijzonder. We hadden het er nog over. Je hebt de altpartij.


Dag Trudy, Jij bent er ook altijd. Het kwam zeker zo uit. Geheel onverwacht. Je hebt wel wat gemist. Volgende week.


Hallo Yvonne, Jij ook niet. De trouwste zangeressen van het najaar. Het kan zomaar gebeuren. Thuis studeren.


Dag Ben, We hebben je al 2 keer gemist. Is er iets? Ook niks te zien in de groepsapp. Gaat het wel goed?


Hallo Peter G., Hoe is het gegaan met het examen? Heeft het geholpen? Je bent een ideale echtgenoot.


Dag Piet, Was je een beetje verkouden? Of had je een etentje? Of had je even geen zin? Het kan allemaal.


Hallo Peter K., Louise wist in december dat je weer zou komen. Dat zou niet gek zijn dacht ik toen. Gewoon top.


Dag mensen, Volgende week verder met Gloria. Een nieuwe uitdaging. Dat hebben we nodig. Een nieuw elan vaart door het koor. Zorg dat je erbij bent. Doei tot 24 januari. Komt allen.

Comments