2017-12-20. De repetitie van 20 december 2017.

Geplaatst 22 dec. 2017 01:09 door Het Plankenkoor   [ 11 jan. 2018 01:04 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.07 uur.


Hoeveel? 24 (vd 34) 71%, 4 sopranen (vd 11), 9 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Alle Psallite, The most wonderful time, Drummerboy, Frohliche Weihnacht, Herrick's Carol, Joy to the world, Tief im kalten Winter, Pueri concinite, Pastorella, Hai cu toti, I'm dreaming of a white christmas, Sleigh ride, Jingle bells en Vrolijk Kerstfeest.


Mededelingen: geen.


Bijzonderheden: Dit was de laatste zangavond van 2017. Het was even afwachten of de animo nog groot zou zijn voor deze laatste avond. Toch nog 24 diehards. De opkomst van de alten was overweldigend. Compleet. Bassen en tenoren was ook goed. Alleen bij de sopranen was het dramatisch. 4 van de 11. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Toch was het niet te merken bij het doorzingen van het kerstrepertoire. Gelukkig kwamen er nog 5 mensen te laat. Piet ook. We hadden hem al gemist. Hij zou zorgen voor de begeleiding met de tamboerijn. Met Jingle bells en Sleigh ride. Met Drummerboy hadden we hem al echt gemist. Groot applaus voor Piet. Kees versierde opnieuw de piano met rode elementen. We zongen Tief im kalten winter terwijl de winter pas morgen officieel begint. Annelies was weer geweldig bij stem in Pueri concinite. Ik vergat gewoon mee te zingen. Dat was weer even genieten. Het was zeg maar een gezellige avond kerstliedjes zingen.

Tot slot Vrolijk Kerstfeest uit volle borst gezongen. Caroling en Hymn tot the Virgin hebben we niet gezongen. Die gaan weer ongezongen de kast in. We hebben wel Pueri en Hai cu toti ten gehore gebracht. We zijn nu 20 keer bij elkaar geweest. Vorig jaar 18 keer. Er zijn er 8 die 19 keer zijn geweest. Niemand alle 20. Trudy bijna. 2 18 keer. Knap hoor.

Een kwart van het koor kwam elke keer. Toch maar iets aardigs doen op 10 januari. Ewald kon niet geloven dat de stroom awards was opgedroogd. Met de 4 laatste liederen ging de helft van de verlichting uit. Het werd ineens heel knus en nog gezelliger. Bram gierde weer als een virtuoos over de toetsen. Wat kan die kerel spelen zeg. Hij zorgde voor een onvergetelijke avond. Allemaal de groeten en tot 10 januari 2018. De alten zorgen voor de hapjes en de gastheren voor de drankjes. Er werd weinig gehoest. Dat scheelde. Even de groeten doen:

Hallo Eva, Het was een amusante avond met veel humor en met veel: Oh ja dat klonk zo! Heel veel 2018! Vaak veel.


Dag Frederique, We hebben je wel gemist. Toch nog met 24. Viel reuze mee. Alvast veel geluk en sterkte.


Hallo Jansje, We misten je hoge sopraanstem zoals vorige week. Het is een plezier om te zien hoe je meezingt.


Dag Kokkie, 4 sopranen van de 11. Gelukkig kon de avond gewoon doorgaan. Het scheelde niks.


Hallo Louise, Je hebt het enthousiasme en de gezelligheid gemist. We hebben elkaar allemaal het beste gewenst.


Dag Renie, Je kon niet he? Ja we hebben je gemist in het sopranenorkest. 2018 biedt nieuwe kansen.


Hallo Henk, Je zal het niet geloven...


Hallo Peter K., Je kent zo'n kerstavond op het koor wel. Je zit al zo lang op het koor. Het was weer feest.

en we hebben het hele kerstrepertoire weggezongen. Voor een jaar de kast in.


Dag Gertjan, Dezer dagen werd de website door 2 en een halve bezoeker bezocht. Ze doen allemaal kerstinkopen.


Dag Marja, Het herstel is vast wel ingetreden. Het gips is weggehaald. We gaan je in volle welvaart terugzien.


Na deze woorden is het wel duidelijk. We gaan twee weken met vakantie. We zien elkaar weer bij Bram en Hans op de koninginneweg. In een stralende sfeer zoals ieder jaar. Geen zang alleen maar praten. Veel kerst en vuurwerk. Doei doei.

Comments