2017-11-10. De generale op 10 november 2017.

Geplaatst 11 nov. 2017 03:51 door Het Plankenkoor   [ 11 nov. 2017 03:55 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.10 uur.


Hoeveel? 30 (vd 34) 88%, 9 sopranen (vd 11), 9 alten(vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Luci care, Piu non si trovano, Voi che sapete, Laudate dominum, Ave verum, Stay with me, Veni, Sunrise, Beyond the sea, Sound the trumpet, If I were a rich man, To life.


Mededelingen: Zondag om 2 uur in de Ruysdaelkerk zijn om met de orgelbegeleiding  te oefenen.


Bijzonderheden: Die waren er zeker. Vooral dat we weer met 30 waren. Dat betekent wel wat. De wegblijvers van woensdag waren er nu alle 3. Nu waren Annelies, Marja (ziek) en Ben (concert) er niet. Zij zullen er zondag wel bij zijn. Hebben we zomaar uitzicht op 33 zangers en zangeressen. De alten waren compleet. Zeg maar dat de bassen ook compleet waren net als woensdag. Hoe mooi wil je het hebben. De generale kon beginnen in een verwarmde kerkzaal. Voor de pauze achterin de kerk. 18 vrouwen voorop en daarachter de 12 mannen. Allemaal in het zwart en rood. Zag er prachtig uit. We konden beginnen. Achter het orgel zat Gerrie Meijers. 5 jaar geleden deed ze ook al mee met het 25-jarig jubileum. Als pianosolo speelde ze een stuk van Philip Glass waarmee ze ons allemaal verbaasde. Minimal music. Zondag speelt ze een stuk van Simeon ten Holt. Let op. De sopraan Astrid Lammers soleert met Laudate dominum. Later nog een aria Halleluja. Keihoog. Een bes gooit ze er uit. Daar hebben wij als koorzangers nog nooit van gehoord. Geschoolde stem noemen ze dat. Als je goed had opgelet had je gezien dat Louise de aria's meezong zonder geluid. Ontdekking. Na de pauze stonden we weer op het podium voorin de kerk. Vanaf 10 uur zongen we Anatatevka tot kwart voor 11. Bram was onvermoeibaar. Wij ook trouwens. Gertjan met een pet op en Jansje zongen weer hun solo in Sunrise. Annelies werd vervangen door Ankathrien. Dat deed ze met volume zelfverzekerd en gedurfd. De tweede keer zongen alle sopranen tegelijk deze solo. Dan word je wel weggezongen. Piet werd bijna vermorzeld door zoveel geweld. Sound the trumpet was weer de absolute top van de avond. Zonder bladmuziek zoals gewoonlijk. Heel meeslepend. De mannen daarentegen zingen If I were a rich man met de map in de hand om de bergen tekst goed te kunnen lezen. Dat ziet er dus niet uit. Alleen dai dai dai dai komt er vloeiend uit. Tot slot To Life. Dat is een opzwepend stuk muziek. Typisch Plankenkoor om helemaal uit hun dak te gaan met een donderend HOI aan het eind. Bram had er lol in net als de sopraan Astrid Lammers die zich op de eerste rij vermaakte bij het zien van zoveel enthousiasme. Op hoop van zegen zondag.Even de groeten doen: 


Hallo Annelies, Heel jammer dat je er niet was. Zondag toch wel? De zaal zit vol. Ze hebben hoge verwachtingen van je.


Dag Marja, Dat is wat. Je was een van de laatste 3 die er elke keer waren. Nu alleen nog Trudy en Henk. Zondag wel he?


Hallo Ben, Hoe was het concert? Wij hebben ook ons best gedaan hoor. Orkaankracht aan het eind. Tot zondag.


Dag Peter K., Het is uitverkocht. Kom je wel luisteren? Ik heb nog wel een kaartje. We bestaan 30 jaar.


Tot zondag. 14.00 uur klaar staan op het podium van de Ruysdaelkerk. We zijn weer 5 jaar ouder. Dat is niet te horen aan de koorklank. Die is rijper en voller geworden. Luister maar. Allemaal komen. Dit mag je niet missen.

Uitbundiger kan het niet. Doei. Neem je familie mee!!


Comments