2017-11-08. De repetitie van 8 november 2017.

Geplaatst 9 nov. 2017 00:19 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 30 (vd 34) 88%, 9 sopranen (vd 11), 8 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en 7 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Luci care, Piu non si trovano, Voi che sapete, Laudate, Ave verum, Stay with me, Veni veni, Beyond the sea, the Goslings, Sunset, To Life.


Mededelingen: Peter G. zegt nog eens wat de mannen dragen op de uitvoering. Zwart jasje en broek wit overhemd en een

rood strikje van het koor.

Joke meldt nog een keer mooi effen rood voor de vrouwen. Er liggen rode kledingstukken klaar voor zangeressen die nog geen kledingstuk hebben in de goede kleur.

Bram maakt bekend dat we om 2 uur in de kerk moeten zijn. Klaarstaan om met de organiste te oefenen.

Kees vertelt dat de programmaboekjes zijn gedrukt door Marja. De omslagfoto komt van Anke en de tekst is samengesteld door Kees. Zondagmiddag kun je de programmaboekjes aan Kees geven voor de bezoekers die je hebt uitgenodigd.

Ineke vraagt ons of we een evenement weten op woensdag 20 december waar we aan mee kunnen doen. Waarom? Omdat Bram alleen nog maar op woensdag kan meedoen.

Jona vraagt of we ook water willen aanbieden naast de sappen en wijn op zondagmiddag na het concert.

Joke zegt nog eens dat we vrijdagavond in de kleding van zondag moeten verschijnen tijdens de generale in de kerkzaal

van de Vrijburg om 20.00 uur.


Bijzonderheden: We waren vrijwel compleet. 30 koorzangers. Een unieke gebeurtenis. Alleen Frederique, Louise, Wilma en Peter K. waren er niet bij. De 3 vrouwen zijn er altijd bij. Dus als zij met de uitvoering ook komen zijn we met 33. De laatste keer dat we in de Ruysdaelkerk zongen waren we met 31. Bijna het maximale. Dat zou toch te mooi zijn. Er kwamen maar 8 mensen te laat. De bassen waren nog nooit met zijn zevenen en de tenoren waren weer compleet. 

Tijdens de repetitie vond Bram dat we allemaal ons muziekboek voor ons moeten houden ook als je alles uit je hoofd kent.

Over de muziek heen naar de dirigent kijken en doen of je plezier hebt in je wat je staat te doen. Dat mankeert er nog wel eens aan met uitvoeringen. Dat het commentaar op ons optreden zal zijn dat we een vrolijke koor zijn dat er lol in heeft.

Kijken naar de dirigent. Hij geeft forte en piano aan maar ook de inzetten en de laatste noten. Vaak wat langzamer. Dus let op. Er komen 120 mensen naar ons luisteren. Ineke was de top met 19 gasten. Omdat Kees niet met een baal geld bij de ingang wil zitten hebben we allemaal de kaarten voorgeschoten. Wij moeten nu zelf met onze gasten afrekenen. Lijkt me lastig. Het zal wel uitdraaien op overmaken. Hier is mijn nummer. Daar ga je dan echt niet meer op letten of het wel of niet binnenkomt. Dus geen gescharrel met wisselgeld. Voordeel. Sound the trumpet, die Nachtigall, Im Grunen, Salley gardens en If I were a rich man hebben we niet gezongen. Wel hard geoefend op the Goslings en To life. We hebben intensief gezongen. Onder leiding van Bram en dat al vanaf 2003. Gerry Meijers is naast pianiste en organiste ook correpetitor. Staat in het boekje. De omslagfoto is een succes. Daar word je helemaal blij van. Groepsfoto na de uitreiking van de awards tijdens de picknick in de tuin van An. Op 5 juli. Op Sunset hebben we ook nog geoefend vooral dat de solisten zo moeten zingen dat het goed over het voetlicht komt.Deze week werd de website 3 keer per dag bezocht. Echt waar. De kunst van Fabrice is weer weggehaald. Er hangt nu weer nieuwe kunst.Even de groeten doen:


Hallo Frederique, Het zal toch niet zo zijn dat je er niet bij bent straks. Omdat je er altijd bij bent. We wachten het af.


Dag Louise, Je werd nog genoemd. Dat heb je als je er niet bij kon zijn. Maar je komt toch wel he?


Hallo Wilma, En als er een op het Jubileumconcert thuis hoort dan ben jij het wel. Al 28 jaar altijd present.


Dag Peter K., Je hoort er nog steeds bij. Je staat zelfs genoemd in het boekje als bas. Hoe vind je die?


Tot vrijdagavond 10 november in de Vrijburgkerkzaal om 20.00 uur. In kleding. Niet vergeten!!! Komt allen.

Comments