2017-10-11. De repetitie van 11 oktober 2017.

Geplaatst 12 okt. 2017 05:25 door Het Plankenkoor   [ 12 okt. 2017 05:28 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.07 uur.


Hoeveel? 28 (vd 34) 82%, 10 sopranen (vd 11), 6 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Beyond the sea, Veni veni, the Goslings, Voi che sapete, Sunrise, If I were a rich man, to Life.


Mededelingen: De repetitie van 15 nov. gaat gewoon door. 15 van ons gaan op 30 nov. naar Anatevka in De la Mar.

Ineke deelt dit mede. Ze verzoekt de mensen om op tijd te betalen. Ze schiet nu de 660 euro voor. Is op donderdag.

Vervolgens bedankt Hans Jona voor het beheren van de sleutel en het zorgen van het koffiewagentje en het doen van de afwas gedurende zijn afwezigheid. Hij was 4 weken naar Zuid-Afrika. Groot applaus.

Bram maakt bekend dat de organiste Gerry Meijers en Astrid Lammers de sopraan erg veel zin hebben in het concert van 12 nov. Gerry speelt ook een solo op het orgel van Simeon ten Holt hetCanto ostinato. Past op 2 A-4tjes.( Als je het erg mooi vindt kan je voor 21 euro op dinsdag 6 februari gaan luisteren naar dat stuk op 4 vleugels.) Snel beslissen.

Kees meldt dat er 120 kaartjes beschikbaar zijn voor 12 nov. De kaarten vliegen weg. Als je ook wilt reserveren moet je snel zijn.

Bram is van plan 3 keer te zingen op de Nieuwe Ooster. We beginnen om half 7. De plek is nog niet bekend. De derde keer is er weinig publiek. Dat bekijken we ter plaatse. Vorige keer mochten we binnen parkeren. Ingang Roozenburglaan. Dat horen we nog. Tussen de optredens kunnen we in de kantine broodjes krijgen en een bekertje soep.


Bijzonderheden: De opkomst was goed. Dat gebeurt als de uitvoeringen naderen. Voor het eerst met 28. De tenoren waren weer compleet. De sopranen op Renie na. Dat kon je goed horen. De bassen waren ook goed vertegenwoordigd met 6 zangers. Zeg maar dat we door de 5 laatkomers op 28 kwamen. Blij mee. Van de 6 afwezigen van vanavond rekenen we op nog 4. Dat wordt dan samen 32. Het vorige optreden in de Ruysdaelkerk waren we met 31. Een record. Te mooi om waar te zijn. Even afwachten.

We hebben gestudeerd op Veni veni. Ook op de the Goslings. Het zou mooi zijn uit het hoofd. 10 van het koor zingen het voor het eerst. Met cut moet je een gebaar maken alsof je je hals doorsnijdt en met head laat je je kop hangen. In een regel. Vergeet het niet anders staat het zo stom. Grappig bedacht. Na de pauze gestudeerd op Voi che sapete. Daarmee moeten we scoren. En om 10 voor 10 nog even de 3 liedjes van Anatevka er doorheen gejaagd. En dat leidde tot wilde taferelen. Sunrise sunset was nog wat ingetogen. Met solisten. Jansje en Gertjan moesten de eerste regeltjes doen. Geheel onvoorbereid enigszins schuchter en Annelies en Piet de volgende regeltjes. Annelies en Jansje kwamen er wel uit. Je voelt je zo voor de leeuwen geworpen. Applaus. Was moedig. Dan If I were a rich man voor de mannen. Ze stelden zich op naast de piano en trokken van leer zoals je dat maar weinig meemaakt. De zaal was te klein voor zoveel decibellen. Tot slot To Life. Dat is onze uitsmijter op 12 november. Een leuk koor van alles wat. Allemaal gezellige mensen zo te zien. Een gezellige mensenkoor.Even de groeten doen:


Hallo Renie, Vorig seizoen kwam je uit op 82% aanwezigheid. Heel knap. In korte tijd weliswaar. Het is nu wat minder.


Dag An, We hebben toch gezongen zeg. Daar had je bij moeten zijn. Fantastisch. Volgende week weer. 


Hallo Erika, In die 8 keer dat we hebben gerepeteerd zijn er nog maar 4 die alles hebben meegedaan. Knap he?


Dag Wilma, Soms denk je wel 's: Die toespraak van 5 juli wil ik nog wel even doorlezen. Nou die envelop heb ik nog.


Hallo Peter K., Laat ik nou weer dat ballonnenboompje bij me hebben met de envelop met de presentie. Echt pech.


Dag Simon, Studeer je echt? Je nam de muziek toch mee om het elke dag even door te nemen? Doen hoor!


Volgende week 18 oktober. Daarna nog 25 oktober en op 1 nov. de Nieuwe Ooster. Dus nog 2 repetities. En voor

12 nov. nog een repetitie. Dat noemen ze kort dag. Probeer die teksten uit het hoofd te leren. Op hoop van zegen.

Doei.

Comments