2017-05-10. De repetitie van 10 mei 2017.

Geplaatst 10 mei 2017 23:58 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.10 uur.


Hoeveel? 27 (vd 34) 79%, 8 sopranen (vd 11), 8 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Pase el agoa, Luci care. Piu non si trovano, Veni, Voi che sapete, If I were a rich man, Sound the trumpet, Sanctus en Agnus Dei.


Mededelingen: Ineke maakt aan het begin van de repetitie bekend dat Reni cum laude is geslaagd voor de stemtest.


Bijzonderheden: Er werd vanavond 2 keer geapplaudiseerd. De eerste keer voor Reni. Vlak na de bekendmaking dat ze definitief bij ons koor gaat horen. Ze slaagde vorige week na de repetitie cum laude met de stemtest. Er gebeurde iets heel bijzonders. Het bijzondere van haar stemtest was dat ze niet nootjes hoefde na te zingen en de hoogte in moest maar ze zong als bij een auditie de aria uit die lustige Witwe van Franz Lehar het Viljalied. Nou als je dat kan ben je een goeie. Ze heeft een operette-achtergrond maar kiest nu voor ons. Een geschoolde sopraan rijker. Ze zingt ook alles mee. Ongelooflijk. Daar hebben we wat aan. Trouwens de sopranen waren vanavond in vorm. Dat kon je horen met Piu non si trovano en met Sound the trumpet. Met de sopranen zitten we goed. Het zingen van het Viljalied tijdens de stemtest is uniek in de geschiedenis van het koor. Over bijzonder gesproken. Met Sound the trumpet zongen de alten allemaal uit het hoofd. De sopranen 5 uit het hoofd. Voor de vrouwen was het tweede applaus. Wat kunnen die vrouwen zingen zeg. Geweldig. De tenoren waren weer compleet. Vorige week 2. Alten op 1 na compleet. En er waren maar 5 te laat. Blij dat ze toch nog zijn gekomen. Hans heeft aangekondigd 4 keer niet te zingen. Hij gaat bij zijn dochter op bezoek in China. Simon is met vakantie in Turkije. Ook 4 weken. Een bijzonder hoogtepuntje: Bram zingt Een beetje verliefd is iedereen wel's een beetje van Teddy Scholten in het kader van het Songfestival. Zomaar spontaan. Een mini-optreden. We hebben heel erg gestudeerd op Veni. Alle partijen. Maar ook op Voi che sapete. Dat waren de bijzonderheden van vanavond.Even de groeten doen:


Hallo Eva, Hoe gaat het? Ook met vakantie? Of een beetje ziek? We zijn bezig met ons optreden in Haarlem op 1 juli.


Dag Frederique, Die sopranen zeg. Wat hebben die gezongen. Die trekken het hele koor. Prachtig. Genieten.


Hallo Kokkie, Je had erbij moeten zijn. Er is een nieuwe bijgekomen. Dat heb je wel begrepen. Aanwinst.


Dag Trudy, We zijn weer met 34. Fokel is gevlogen. Heel jammer maar Reni is er nu bij.


Hallo Gertjan, De website is in 5 dagen door 34 mensen bezocht. Niet revolutionair maar het gaat gestaag.


Dag Peter K., De bassen waren goed bezig zeg. Bram gaf ze een voorkeursbehandeling. Veel mee geoefend.


Hallo Simon, Gaat ie goed? Zit je in een ressort met bewaking? Veilig? Hou je het nog even vol? Veel plezier.


Volgende week 17 mei gaan we weer verder. Vooral voor 1 juli. Dan zingen we in Haarlem. Ineens springen we dan uit de struiken van de hofjes en dan zetten we een lied in. Flash mob. Heet dat zo? Nou dat dus. Leuk he? Allemaal komen.

We gaan het oefenen in de buurt. Doei.

Comments