2017-04-19. De repetitie van 19 april 2017.

Geplaatst 19 apr. 2017 23:34 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.06 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 70%, 8 sopranen (vd 10) en Reni, 5 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Luci care, Piu non si trovano, Voi che sapete, Veni sancte spiritus, Stay with me, Tourdion, Pase el agoa, Je ne l'ose dire.


Mededelingen: 26 april geen zangavond. 3 mei weer wel.


Bijzonderheden: Vanavond heel bijzonder. Voor en na de pauze de bewerking van Bram: Voi che sapete. Een bewerkt opera-ariaatje van Mozart uit Le Nozze di Figaro. Een fragiel dun liefdesliedje. Het meisje weet zich geen raad met haar nieuwe liefdesgevoelens. Als we dat zingen merk je dat nog niet echt maar we zijn in de instudeerfase. Later krijgen we de dynamiek. We hebben wel keihard gestudeerd. In maat 32 moeten de sopranen 2 lage noten zingen. In de bewerking gaan ze een octaaf hoger. De tenoren mogen ook een deel van de aria zingen. Van maat 44 tot maat 53. We zingen hard. Echt opera. Totdat het niet meer mag. Heel bijzonder. We waren met Reni mee met 25. Er waren 6 te laat. Dus dat valt reuze mee. Allemaal van buiten de stad. Reni heeft nog niet beslist of ze wil blijven. Zoals met Fokel. Die kreeg toen een groot applaus. We waren blij met haar en zij met ons. Het was een korte blijdschap. 3 kwartier fietsen, te duur en de studie ging voor. De sopranen bassen en de tenoren waren goed bezet. Alleen de alten waren gehalveerd. Vanaf nu hebben we nog 7 zangavonden te goed. Met op 1 juli een optreden in Haarlem tijdens de Hofjestocht. Ik denk dat we dan in de open lucht plotseling staan te zingen tot schrik van de wandelaars. Vanavond hebben we hard gezongen. Tot nu toe 33 keer in het seizoen 2016-2017. Ewald was er 33 keer. Echt waar. Ineke 31 keer!! En Anke Henk en Peter G. 30 keer. Je houdt het niet voor mogelijk. Nog even iets grappigs. De vrouwen zingen zo leuk heel snel in Tourdion. Dan zingen wij heel zacht Buvons bien. Even de groeten doen:


Hallo Fokel, Nog een laatste groet. Het ga je goed. Ik dacht nog even aan crowdfunding. Ik moet het uit mijn hoofd zetten.


Dag Kokkie, Ze had het zo naar haar zin. Ze voelde zich thuis lachte mee met de grapjes. Zong ook mee. Hoe gaat het?


Hallo Marja, Eerlijk ik was je vergeten te groeten. Zomaar over het hoofd gezien. Hoe krijg ik het voor elkaar.


Dag Erika, Was het druk op de opening? Nog wat verkocht? Daar gaat het toch om? Gaat het goed op het andere koor?


Hallo Ella, We hebben een nieuwe sopraan maar niet van de wachtlijst. Hoe bestaat het he? Operette-ervaring. Leuk he?


Dag Trudy, Heb jij nou nooit last van filerijden als je naar ons toekomt? Het lijkt of alle wegen naar Amsterdam dan vol....


Hallo Henk, Juventus verschalkt Barcelona. Je gelooft het niet. Zou Ajax dat ook lukken vanavond? Gaat het weer?


Dag Gertjan, We staan nu op 10336 bezoekers. Zou jij nog een beetje reclame kunnen maken? Heel graag.


Hallo Ted, Hoe smaakte de Bossche Bol. Ik heb nog geen rekening gehad. Er waren 6 bassen. Dat kon je goed horen.


En dan maar weer tot 3 mei. En voor volgende week  Allema De Recreatorius en vergeet Piet niet. Die zit vanaf 22.00 uur in Loetje op ons te wachten. Doei.


Comments