2017-04-12. De repetitie van 12 april 2017.

Geplaatst 12 apr. 2017 23:34 door Het Plankenkoor   [ 13 apr. 2017 02:39 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.07 uur.


Hoeveel? 24 (vd 33) 70%, 7 sopranen (vd 10), 7 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 5 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Luci care, Piu non si trovano, Voi che sapete, Veni sancte, Lerchengesang en Salley gardens.


Mededelingen: Ineke maakt bekend dat we mogen meedoen in Haarlem op 1 juli met een Hofjestocht. We zingen dan in een of meerdere hofjes. Zaterdagmiddag.

26 april de dag voor Koningsdag hebben we geen zangavond maar 3 mei wel. Voorts kondigt Ineke aan dat we een nieuwe sopraan hebben. Ze heet Reni en ze is een hoge sopraan. Verder heeft Fokel het bestuur verteld dat ze niet verder gaat.

Haar studie gaat voor en ze vindt het te duur.


Bijzonderheden: We begonnen met 16 en we eindigden om 10 voor 9 met 24. Net zoveel als de vorige week. We waren blij met zoveel laatkomers want we zitten in een belangrijke fase van ons 30-jarig koor. We studeren op koorwerken van Mozart die we gaan zingen op ons jubileumconcert op 12 november. Het komt er dus op aan. 1 juli treden we ook op. Dan zullen we wel Mozartliederen zingen. Het komt er dus op aan. Toch zullen verschillenden van ons toch met vakantie gaan. Dat is niet anders. We studeren ons wel wezenloos. Je vraagt je dan af hoe de mensen die thuis zitten dat zo snel oppikken. We geven ook een feest in september. We moeten nog een locatie doorgeven aan het bestuur. Zoeken!!!

We zijn nu weer met 33. Als Reni besluit te blijven dan staan we weer op 34. Ze heeft ons koor gevonden via de website. Dus de website werkt wel. Ze heeft een rijke koorervaring en ze zong vanavond alles mee. Hoe bestaat het. We hebben voor en na de pauze gestudeerd op Voi che sapete. Een schattig ariaatje van een meisje dat met haar liefdesgevoel geen raad weet. De mannen hebben ook even een solo. Ze zingen dan: Ricerco un bene fuori di me. Engels: I long for something what can it be? Leuk he? Je zou er opgewonden van worden. Ja toch. Ook op Piu non si trovano gestudeerd. Met Salley gardens hoorden we de sopranen weer zoals we ze kennen. Prachtig.Even de groeten doen:


Hallo Fokel,

Wat kan een mens zich treurig voelen. Vooral dat je tegen me zei dat iedereen zo vriendelijk op je reageerde. Jammer.


Dag Frederique, Heel jammer dat je er niet was. Heel veel sterkte en doe rustig aan. We wachten op je.


Hallo Kokkie, Gaat het al wat beter? Mag je alweer les geven? Of is dat te snel? Veel beterschap.


Dag Louise, We hebben je mailtje in goede welstand ontvangen. We wensen je een fijne vakantie. Je hebt het verdiend.


Hallo Erika, Ze zeggen dat je op het andere koor zit. We komen wel naar je luisteren 4 mei. Is nieuwsgierigheid.

Hoe was trouwens de opening op het Revaleiland? In de Houthavens he?


Dag Wilma, Ja de repetities gaan gewoon door hoor. We hebben keihard gestudeerd op Voi che sapete. 


Hallo Piet, Een liedje voor een verliefde jongeling die zich moet verplaatsen in een verliefd meisje dat zich geen raad weet.


Dag Paul, Het lijkt of je met vakantie bent. Klopt dat? Simon was er ook niet. Is toch je vriend? Toch waren er 5 bassen.


Hallo Peter K., Sneu he als je de contributie te veel vindt. Hoe doe jij dat? Krijg jij korting? Ik hoorde dat ze dat niet doen.


Dag Simon, Je had het wel gezegd dat je niet zou komen. Ik weet niet meer waarom. Kan gebeuren. Volgende week weer.


Volgende week weer. Dan gaan we Alma Dei Creatoris zingen. Een prachtig koorwerk vooral voor de sopranen. Het is

een echte sopraansolo. Het zal wel voor de hoge sopranen bestemd zijn. Echt Mozart. De andere partijen zijn ondersteunend. Ik weet het van You Tube. Wel 10 versies. Komt allen. 19 april om 8 uur. Doei.


Comments