2017-03-08. De repetitie van 8 maart 2017.

Geplaatst 8 mrt. 2017 23:49 door Het Plankenkoor

Hoe laat? 20.05 uur.


Hoeveel? 26 (vd 34) 76%, 7 sopranen (vd 11), 7 alten (vd 9), 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Oh bella fusa, Veni sancte spiritus, Abschied, Come again, die Nachtigall, Luci care, Stay with me, Cantique.


Mededelingen: Ineke maakt bekend dat we volgende week in de kerk kunnen stemmen. Ed vraagt aan Ineke wat het bestuur doet met koorzangers die vaak verzuimen. Neemt het bestuur dan contact op? Louise zal zorgen voor een bijgewerkte lijst met mailadressen. Genoemd worden Erika en Fokel.


Bijzonderheden: Bijzonder was dat we voor de pauze alleen Veni sancti spiritus hebben gestudeerd. En met succes. Als je het eenmaal kent blijken de noten zo logisch elkaar op te volgen. Dat je daar nou zo lang op moet studeren. En weer alle lof voor de discipline van het koor. 8 over 9 stopten we met Veni. Om 10 uur zongen we het nog een keer. Dat liep als een trein.

Vorige week gingen we met Veni na de pauze nog 's door. Geen probleem. Vanavond koos Bram voor highlights uit ons repertoire. Tot Luci care aan toe. We waren met 26. Gelukkig kwamen 5 te laat. Dat was dus boffen. De tenoren waren compleet. De bassen en de alten bijna compleet. Alleen 4 sopranen niet. Toch lieten de sopranen die er wel waren onmiskenbaar van zich horen. Er viel veel te genieten. Vorige week waren voor het eerst in de geschiedenis van het koor de mannen in de meerderheid. Vanavond was het weer normaal 14 vrouwen en 12 mannen. Toch als je zo'n rij mannen ziet zitten. Dat is indrukwekkend veel. Wat betreft Veni het is afwachten of we het volgende week weer zo zelfverzekerd zingen als vanavond. De sfeer was goed. Van de 27 keer is Ewald nog elke keer geweest. Zo knap. Henk 26 keer en Ineke 25 keer. Hoe is het mogelijk.Even de groeten doen:


Hallo Ankathrien, De sopranen hebben weer hun uiterste best gedaan. De hoge g's gingen met gemak. Ze gaan ervoor.


Dag Fokel, Ben je ziek? Of met vakantie? Of had je geen zin? We hebben je gemist. Volgende week weer?


Hallo Frederique, We moeten zuinig zijn op nieuwe sopranen. Heel veel beterschap met je verkoudheid. Santee.


Dag Kokkie, Wat een treurige mededeling zeg. Je mailbox zal wel volgelopen zijn. Jij ook heel veel beterschap.


Hallo Erika, Nu begrijpen we het, je zingt mee met het Augustinuskoor. Nu al 5 keer achter elkaar. 4 mei voor het laatst.


Dag Joke, Toch niet weer verkouden? Ben je je stem kwijt? Kan zomaar gebeuren. Maar je hebt nu wel recht op wat gezondheid.


Hallo Simon, Paul verklapte de reden van je afwezigheid. Maar dat is een goeie reden. Heel veel plezier daar. 


Dag Ted, Heel veel overwerk of wandelen in een prachtig natuurgebied. Klopt het? Volgende week weer.

 

Volgende week 15 maart stemmen. We gaan dan de bladmuziek Alma Dei Creatoris te voorschijn halen. Zo breiden we het Mozart-repertoire uit. Luister naar interpretaties op You Tube. Wie gaat er mee naar het Zaantheater in Zaandam? Bram dirigeert de operette De Piraten van Penzance. Hij dirigeert zowel het orkest als de solisten en ook nog 's het koor. Dit moet je meemaken. Alvast toi toi toi voor onze dirigent.

Comments