Nieuws‎ > ‎

Recente verslagen vanaf 2015/2016


2020-07-01. Geen verslag, maar een groet aan Ed!

Geplaatst 24 sep. 2020 01:48 door Het Plankenkoor   [ 24 sep. 2020 01:50 bijgewerkt ]

Vrijdag 26 juni is Ed overleden. 30 jaar lid geweest van het Plankenkoor. Het koor waarin hij uitblonk. Niet alleen was hij jaren de meest toonvaste tenor, ook deed hij jarenlang verslag van allerlei kooractiviteiten. Hij hield de presentie bij en wist 2 jaarlijks op treffende wijze ons iedere keer te vermaken met een speech en met 'awards'. Waar cement de stenen bijeen houdt, was Ed voor ons Planken de groef en messing ineen. Een bindend element is niet meer. Woensdag 1 juli was de (fictieve) seizoen afsluiting. Uiteraard met speech:

Dag Ed,

Enige weken geleden heb ik je geïnformeerd over de presentie van de koorleden over afgelopen seizoen. Ik meldde je toen dat ik de cijfers compleet had. Er zouden immers definitief geen repetities of andere koor aangelegenheden meer plaatsvinden. Ik voegde er nog aan toe dat ik je later alle cijfers zou doen toekomen, gelijk met de koorleden. Ik vermoedde dat je er plezier aan zou beleven om te weten wie, wanneer en hoevaak. Maar ik hield de cijfers nog even bij me: ze zouden anders, door jouw toedoen, zomaar op straat komen te liggen, grapte ik nog. Met een druk op de knop verstuur ik zo alle gegevens aan de koorleden en ik doe jou in CC. Het is voor mij een klein ritueel dat ik daarmee uitvoer, Ed. Het zal de laatste keer zijn dat ik je mail… tenzij je reageert, natuurlijk. 

Je moet weten dat ik 2 bijlagen heb, gedetailleerde cijfers over het afgelopen seizoen en meerjarencijfers. De presentatie van de presentie is wel veranderd. In excel. Met kleurtjes en automatisch laten optellen en percentages berekenen. Je zou het geweldig vinden en me, mag ik het zeggen, ja, ik mag het zeggen (Mart Smeets), de hemel in prijzen. Over dit seizoen; je weet dat het seizoen 2019-2020 voortijdig is afgebroken. Dat betekent dat de ‘schaal’ niet aan Ajax wordt uitgereikt. Het leek mij voor de hand liggen dus ook geen awards uit te reiken, hoe vind je die? Maar we hebben wel een eindstand, natuurlijk. Wat denk je, 4 koplopers, Anke, Marja, Jona en Ewald zijn allen 27 keer present geweest (van de 28*). Daarachter komt Yvonne met 26 en dan een grote groep achtervolgers met 25: Frederique, Margreet, An, Ella, Ineke, Martine. 24: Annelies, Trudy en Henk. Nu mijn naam gevallen is, kan ik hier zeggen dat de rest hopeloos ver achter is geraakt. Je hebt het goed gelezen, geen alt bij de top 4. Maar zij hebben wel als stemgroep het hoogste opkomstpercentage gehaald. Bijna 84%. Zeg maar: ze winnen het ploegenklassement. Gele petjes, zoals je weet. 

Dan heb ik de laatste 10 jaar nog in beeld gebracht. Dankbaar gebruik gemaakt van jouw gegevens. Je zult wel denken: die is gek om dat over te nemen… en inderdaad. Maar na invoeren van de laatste 9 jaar (en met het huidige seizoen erbij 10) vond ik het welletjes. Want voor wie doe ik het eigenlijk? Voor mezelf, om de traditie in ere te houden en natuurlijk een beetje voor jou, Ed. Het is toch jouw kindje. Dus je begrijpt dat ik je wel moet mailen en deelgenoot moet maken.

Ik zal je zeggen dat Ewald decennium-kampioen is. 373 van de 406 keer.  Margreet 370, Anke 356, Marja 347, Trudy 346 en Henk 345 keer. Nu mijn naam gevallen is, kan ik hier zeggen dat de rest hopeloos ver achter is geraakt. Ik meld alleen dat jij Ed, terwijl je het laatste jaar geen actief lid meer was, toch op een verdienstelijke 340* uitkomt. Kijk het zelf maar na. Toen ik de presentielijst af had, vroeg ik me af hoe en wanneer deze te verspreiden. 1 Juli leek me de geëindigde datum voor onze jaarlijkse picknick.   Afijn, dat zou dus het moment zijn om de cijfers kenbaar te maken. Het is jammer dat je er geen kennis van kan nemen, Ed. In je voorlaatste mail aan mij had je het nog over ‘wij’: (het ging over de corona-situatie en of Bram doorbetaald werd) Ik citeer: Het koor betaalt ook gewoon contributie en wij hoeven geen spaarpotje te maken van het geld van de dirigent. Einde citaat. Op mijn opmerking dat op dat ‘wij’ wel iets af te dingen viel (als niet betalend erelid) reageerde je dat ik daarin gelijk had, maar dat dat niets afdoet aan het argument. Mij gaat het erom dat je met dat ‘wij’, ondanks je jaar afwezigheid, nog zo aangaf dat je je bij het koor voelde horen. En dat blijft ook zo. Definitief schitterend in afwezigheid. Dag Ed, het ga je goed.

2020-09-23: De repetitie van 23 september

Geplaatst 24 sep. 2020 01:45 door Het Plankenkoor

Hoe laat: 20:00uur

Hoe veel: 20 (vd32) 6 sopranen (vd 9), 7 alten (vd 10), 4 tenoren (vd 6) en 3 bassen (vd 7)

Wat gezongen: Beyond the sea, Sally gardens, Luci care, Voi che sa pete, Piu non si trovano, Schlafe, Tjebje, Durme, Castles in the air, Stay with me, Verleih uns Friede...


Bijzonderheden: Echt wel! Voor het eerst sinds maart zijn de repetities weer gestart. Voorzichig, dat wel. Met een beperkt aantal zangers.

De locatie is nieuw: Het verenigingsgebouw van de speeltuinvereniging. Andere akoestiek, beter piano. Goed geventileerd. (Zoemende ventilator en deuren open) Het is allemaal wennen, we staan mijlenver bij elkaar vandaan en we horen elkaar maar matig. Bram lijkt niet ontevreden, al slaat het geluid 'dood' in deze ruimte. We zijn wel blij dat we weer eens gezongen hebben. Natuurlijk missen we de warmte van de plankenvloer van de Moddermanzaal. Maar voorlopig zijn we content met deze ruimte. Hulde voor het vinden van deze locatie. Het is een rustige repetitie. Er wordt beduidend minder gekletst, de discipline is aanwezig. In de pauze staat men op gepaste afstand tot elkaar.


Mededelingen:

Ineke vertelt dat ze Eva tegen is gekomen. En het gaat goed met haar. Ze wil graag lid blijven. Tevens vraagt ze aandacht voor het terugplaatsen van tafels en stoelen aan het einde van de repetitie.

Annelies meldt dat zaterdag 26 september een 'koor'wandeling gepland is. Het koorweekend kan niet doorgaan en het alternatief is een fikse wandeling. Details volgen per mail.


Dan de groeten:

Anke, Eva, Kokkie, Ella, Trudy, Janet, Jona, Peter, GertJan, Kees, Paul en Vincent: Hopelijk tot binnenkort!

Het is een kort verslag, maar ja, het is allemaal weer een beetje wennen...Volgende week (onder voorbehoud) weer zingen: komt allen, maar niet bij klachten of als je het gewoon niet ziet zitten.

2020-03-25: De zoom'repetitie' van 25 maart

Geplaatst 26 mrt. 2020 00:16 door Het Plankenkoor   [ 26 mrt. 2020 00:54 bijgewerkt ]

Hoe laat: 20:30 uur

Hoe veel: 20 (vd34) 

Wat gezongen: een paar kleine pogingen tot het zingen van wat repertoire. Alle pogingen stierven in lelijkheid.

Bijzonderheden: Vanwege het coronavirus zijn de repetities tot nader order vervallen en is de Moddermanzaal tot 'no go area' verklaard, dat wil zeggen, voor ons als koor. In een poging juist om de fysieke afstand intact te houden, maar het sociale aspect wel wat op te krikken is er een beeldbel-ontmoeting georganiseerd. Na wat gestommel bereikten heel wat koorleden de omgeving waar we elkaar konden ontmoeten. 

Het was alleraardigst elkaar weer eens te zien. Het initiatief voor deze ontmoeting werd met enthousiasme begroet en van de afwezigen heeft een aantal hun spijt uitgesproken er niet bij geweest te (kunnen) zijn. 

Jammer alleen dat we niet hebben kunnen zingen, de matige (overbelastte) verbinding, maakte de geluidskwaliteit onder de maat. De vertraging op de lijn zorgde ervoor dat de inzet van Bram voor zijn gevoel pas beantwoord werd na een halve maat. Bij de eerste poging om Beyond the sea te zingen, daar waar de mannen beginnen, zag je de andere helft van de deelnemers meteen in een stuip schieten. Een indicatie hoe het geklonken moet hebben. Toen de dames hun couplet zongen, vertoonden de heren overigens dezelfde reactie. Zingen bleek niet te doen.

We eindigden met een rondje waarbij ieder even meldde hoe het ging in deze rare tijden..

Bram, Anke, AnnKatrien, Annelies, Frederique, Jansje, Kokkie, Marja, Ineke, Martine, An, Janet, Joke, Ella, Trudy, Simon, Kees, GertJan, Hans, Jonah en Henk,* bij hun 'singing apart together'-poging. 

Wat betekent deze periode van niet repeteren? We weten het niet. Er is geen duidelijkheid. Kun je je nog optimaal voorbereiden voor de piekmomenten die misschien nog komen. Of niet komen. Komt er nog een rest van het seizoen? Een optie is om de 9 resterende repetities misschien in de zomermaanden af te werken. Het kan ook dat het hele jaar uit de boeken wordt geschrapt. 

Wat doen we volgende week?

Wat betreft de Moddermanzaal: KOMT ALLEN NIET!!! ...Daar houden wij niet van: niet repeteren.

*deze bijeenkomst komt voor uit een persoonlijk initiatief en wordt niet meegenomen in de presentielijst 2019/20202020-03-18: Wat de repetitie van 18 maart had kunnen zijn

Geplaatst 19 mrt. 2020 13:54 door Het Plankenkoor

Hoe laat: 20:00 uur

Hoe veel: 0 (vd34) maar in gedachte alle 34

Wat gezongen: Een ieder zong thuis voor zich. Samen zal het een enorm kabaal hebben opgeleverd!

Bijzonderheden: Het zal niemand ontgaan zijn; Het is een uitzonderlijke periode met het rondwarende Corona-virus in de wereld.  Het koorbestuur heeft wijselijk besloten de komende repetities niet samen te komen om te zingen.  Al bestaat het koor uit minder dan 100 personen, toch is het in de Moddermanzaal onmogelijk de afstand van 1,5 meter tot elkaar te houden. 


Dag allemaal, 

Onze wereld is veranderd. De opmars van Corona gaat razendsnel en zal als wij niet waakzaam zijn  ook ons koor treffen: een aanzienlijk deel van ons is de doelgroep en past op de kleinkinderen, anderen hebben kinderen op de basisschool of het middelbaar onderwijs.Deze scholen zullen waarschijnlijk binnenkort worden gesloten.

Bram heeft aangegeven dat zijn andere koren ‘on hold’ zijn gezet. Dat is voor het bestuur de belangrijkste reden om hetzelfde te doen. Daarom gelasten wij de twee komende repetities af.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte als er verdere stappen (niet meer) nodig zijn. Het is niet anders!

Compassiönele groet, Ineke

 

Een deel van de koorleden zal van huis uit werken als dat kan, een ander deel zal toch naar de werkplek toe moeten omdat het niet anders kan en weer anderen kijken wel beter uit zich in potentiële besmettinghaarden te begeven in verband met eigen gezondheid of die van kwetsbare naasten.  Voor iedereen geldt: het zijn rare tijden! Via de koor-app worden tips en filmpjes gedeeld om de tijd muzikaal door te komen. En Ed stuurt ons, zoals altijd, de groeten via de email;


Hallo,

Enkele van jullie schreven mij naar aanleiding van de foto tijdens de dialyse. Jullie vroegen hoe het gaat. Dat is iets wat ik me dagelijks afvraag. Het gaat wel steeds minder maar er zijn ook lichtpuntjes. Ik heb heel gauw last van hartkloppingen. Als na een kleine bezigheid. Zo hinderlijk. Dat belemmert me eigenlijk met heel veel. Wat je ook doet dan volgt meteen het signaal: je doet te veel. Dus weer inbinden en pas op de plaats maken. Dan kan je beter de krant gaan lezen of een boek. Of TV kijken of mailen of een brief schrijven. Allemaal rustige bezigheden. Een lichtpuntje: Vannacht voor het eerst goed geslapen. Zo blij mee. Dat was heel anders. Even liggen weer op de rand van mijn bed om de ademhaling weer op orde te krijgen. En dat 20 keer per nacht. Rust dan maar 's lekker uit. Er is dus nog hoop. Mijn verzorging is boven alles verheven. Daar ben ik zo gelukkig mee. Dat verzorgen gaat de hele dag door en met zoveel liefde. Je kunt je er geen voorstelling van maken. Mantelzorg heet het. Jessica zegt vanmorgen nog: Ik zie dat niet zo. Ik doe het graag. Hoe vind je dat. Ik kan er nog veel meer over vertellen. Maar ik schrijf ook elke week een stukje in het verslag van het koor. Verder moet ik ook weer niet te breedvoerig zijn want de mensen vervelen ervan. Nu is het genoeg. Kan ik me voorstellen. Dus dit is mijn antwoord op jullie vraag: Hoe gaat het. Doei Ed.

We wachten af hoe deze Corona-crisis zich zal ontwikkelen en wat voor effect het op ons koor heeft.

Houd de stem soepel, blijf gezond en houdt de moed erin, want daar houden we van!

2020-03-11: de repetitie van 11 maart 2020

Geplaatst 13 mrt. 2020 03:51 door Het Plankenkoor

Hoeveel: 25 (vd34). Sopranen 9 (vd10), alten 7 (vd10), tenoren 5 (vd5), bassen 4 (vd8)
Hoe laat: 20:05 
Wat gezongen: Beyond the Sea, False Love en Dance.

Bijzonderheden: Die waren er zeker! Het gesprek van de avond ging over het Corona-virus en er werd gepaste afstand gehouden tot mede-zangers die óf hun neus aan het snuiten waren óf moesten hoesten. Bij de tenoren, waar het gebruikelijk is elkaar de hand te schudden, werd naarstig gezocht naar een alternatief. Allerlei variaties werden uitgeprobeerd; ellebogen, voeten .... welke het bij de tenoren gaat worden is nog niet duidelijk, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Verder ging er een gerucht rond dat we bij het lied False Love wat met een choreografie gaan doen. Een beetje zoals te zien is bij de  uitvoering van Marc Castellà Boré: https://www.youtube.com/watch?v=2qYG5zU1yqw . Naar vrijwilligers wordt nog gezocht.

We hebben hard gestudeerd op False Love (de choreografie nog even latend voor wat het is); het gaat nog wat aarzelend, maar al gauw hadden we het door: spanning maken alsof je over een hoge Amsterdamse brug fietst (crescendo en decrescendo) en ondanks het feit dat onze tekst-deskundige er vanavond niet bij was, klonk het toch heel behoorlijk.

Na de pauze hebben we flink staan dansen met Elgar. Hij moest eens weten.

En dan nu de groeten;

Beste mensen,

Het is alweer een paar dagen geleden. Om precies te zijn was het vrijdagmorgen toen ik in het dialyse-bed
lag en ik was net helemaal aangesloten op de apparatuur toen kwam daar opeens bij verrassing Henk het zaaltje
binnen lopen. Wat was dat een verrassing. Het was half 11. We schudden elkaar stevig de hand. Dat kon nog. Het 
eerste uur was wennen aan de nieuwe omgeving. Dus Ed ligt op een zaaltje met nog 5 patiënten. En toen kwamen 
de grapjes. Die komen vanzelf. Geen moment dat de gesprekken stokten. In tegendeel. Het tweede uur spraken we over 
het koor. Weer veel gelachen. Vanwege de privacy kan ik inhoudelijk niks mededelen. Laatste half uur ging over onze 
privé-omstandigheden. En om 1 uur moest Henk weer gaan. Twee en een half uur gepraat en gelachen. Zo gezellig. 
Daar heb je geen idee van. Wel 20 mensen hebben gereageerd op de foto die Henk van me maakte. Echt grappig. 
Allemaal bedankt.

Wat een grappige ontwikkeling met al die icoontjes. Ik moet me daar maar 's in verdiepen.
Was een goeie gooi. Eerst een foto maken en dan naar de koor-app.  Groeten Ed.

Afbeeldingsresultaat voor fruitmachine


Dag An, welk fruit is jouw favoriet?
Hoi Erik, in de fruitautomaat mis ik de sinaasappels altijd.
Hallo Eva, wat een geneuzel over fruit, er zijn veel urgentere zaken: sterkte met alles!
Dag Paul, in warmere landen hebben ze meer fruit ... en minder griep zo heb ik begrepen.
Hoi Peter, echt eerlijk is het niet verdeeld, met al dat fruit.
Hallo Simon, tja en in Turkije is het maar net aan welke kant je zit. Zo'n groot land!
Dag Vincent, gelukkig zijn er voor de thuisblijvers héél véél boeken die nu eindelijk eens gelezen kunnen worden!
Hoi Wilma, want van al dat fruit wordt een mens op den duur toch appelig.
Hallo Yvonne, hoe zeg je dat op z'n Engels: apple-ish? apple like, ah, what the heck!

Volgende week gaan we verder met False Love. En in de tussen tijd: groet zonder handen te schudden, was geregeld je handen, hoest en nies in de elleboog en blijf thuis als je verkoudheid/griep-verschijnselen hebt. Beterschap voor de zieken en blijf verder gezond, want daar houden we van!
 


2020-03-04: De repetitie van 4 maart 2020

Geplaatst 5 mrt. 2020 00:14 door Het Plankenkoor   [ 12 mrt. 2020 05:09 bijgewerkt ]

Hoe veel : 27 (vd34), 8 sopranen (vd10),9 alten (vd10), 3 tenoren (vd6), 7  bassen (vd8)


Wat gezongen:

Lucicare, Castle in the air, The Dance, False love, Voce sa pete, Gloria(Vivaldi)


Bijzonderheden:

Anke praatte ons bij (bij afwezigheid van Ineke) over de mail die Eva aan Ineke had gestuurd...

Voce en Gloria zongen we door elkaar.

Altijd leuk om in groepjes van 4 te zingen en zo alle partijen goed te kunnen horen.


Beste mensen,
Jullie zingen Elgar. Wat zou ik graag meedoen. Helaas het is me niet gegund. 18 19 en 20 februari was ik weer opgenomen.
Hartklachten. De tweede dag weer dotteren. 23 dec ook al. Donderdag weer naar huis. Volgende dag vrijdag weer terug. Weer hartklachten en last van pijn in de darmstreek.
Deze keer duurde het 10 dagen. Maandag 2 maart weer naar huis. De dikte van het bloed moest dunner worden. Steeds
prikken en het INR afwachten. Het bloed moet dunner omdat het bloed vlot door de aderen moet stromen. Zeker ook daar waar de stents zitten.
Ik ben nu weer  terug. Dat lange in bed liggen is slecht voor een mens. Stukjes lopen zijn inspannend. Voorlopig zie ik me nog niet meezingen. Veel zangplezier.

Aldus Ed.


Groeten doen we aan:

Eva, je krijgt het voor de kiezen, sterkte.

Jansje, dat logo is alweer 40 jaar geleden bedacht, moest er even aan terug denken

Piet, het was een 2 mans formatie,

Peter, we hebben ook nog 2 nummers geschreven,

Ben, maar nooit uitgebracht,

Ineke, heb ik ook nog op een T-shirt gedrukt,

Simon, en buttons van gemaakt....Onvoltooid Verleden Tijd...


Volgende week verder met Elgar. Zouden we Lux Aeterna van Elgar ook aandurven? Eerst maar de Bavarian Highlights, want highlights, daar houden we van.

2020-02-26: De repetitie van 26 februari

Geplaatst 27 feb. 2020 00:48 door Het Plankenkoor

Hoe veel : 22 (vd34), 8 sopranen (vd10),6 alten (vd10), 5 tenoren (vd5), 3  bassen (vd9)


Wat gezongen:

Na het inzingen kwam aan bod:

Tebje Poem, Verleih uns Frieden, The Dance. Op deze laatste is ook nog gestudeerd en zit er nu wel in. Na de pauze begonnen we met False love. Het tweede stuk van Elgar uit the Bavarian Highlights.

Met een niet zo moeilijk begin voor de tenoren als je de eerste noot ergens in je korte termijn geheugen weet op te slaan. Daarna nog Castle in the air en Beyond the sea. En omdat we in de sfeer waren: my bonnie is over the ocean. Nu zo kon het wel weer.


Bijzonderheden:

Vandaag stonden er slechts 2, later 3 bassen te zingen. Een laagterecord dit jaar. Maar het is dan ook februari, dus het kan een keer gebeuren.

Daarnaast waren ook de alten met minder vertegenwoordigd dan te doen gebruikelijk...

Joke vroeg of iemand een extra exemplaar van False love bij zich had. Dat was het meest opmerkelijke, dus zeg maar dat er niet veel bijzonders te melden viel.

Wel veeeeeel grappig bedoelde opmerkingen gehoord over een onderwerp dat nogal in het nieuws is de laatste tijd.

En je hoeft geen (W)Einstein te heten om te weten waar het over ging.


Even de groeten doen  (daar gaan we, alle 13 goed)…_

Dag Eva, de sopranen zijn zo incompleet...

Hoi Annelies, als je nu maar niet vast komt te zitten..in de sneeuw

Hoi Vincent, de drie bassen kwamen nu extra goed uit de verf

Dag Eric, maar bij 2stemmig bas zingen is het wat schraal

Dag Kees, 3 bassen, er waren tijden dat het heel gewoon was...

Dag Paul, maar sinds enige tijd zitten we ruim in de bas-jas. Op papier dan.

Beste Simon, 2e vakantieweek... heerlijk in de warme zon

Ha Hans, zien we je weer volgende week? False Love!

Hola Brigitte, dat wordt natuurlijk topdrukte voor je.

Beste Ineke, Komt een man bij de dokter...

Hoi Wilma, jij weet dat we ook nog eens True love op het repertoire hadden staan. 31 jaar geleden was dat.

Dag Trudy, Die QR-code, die gaat er komen...


2 weken een bescheiden opkomst. Dat gaat volgende week weer anders worden. Geen carnaval, geen vakanties meer. Wat kan ons gebeuren?
Nu ja, het is een dun lijntje waarop we ons bewegen. Kijk naar Ed:
Jullie hebben mijn verslag gemist van afgelopen woensdag. Ik voelde me niet goed afgelopen dinsdag. Weer druk op deborst. Dat had ik in december ook al. 
Maar nu belde Jessica toch maar weer 112. En ja hoor weer ambulance met sirene. U moet mee. Ik dacht dat ik door de grond zakte. En daar lag ik weer op de hartbewaking. Je begrijpt dat mijn weerstand slijt.
Aan de monitor. Veel cardiologen gezien. Woensdag om 11 uur lag ik weer in de operatiezaal. Weer dotteren. Dat betekent dat ze je pols openmaken en draden door de slagader leiden naar
bloedvaten vlakbij het hart. Daar zitten stents die met behulp van een ballonnetje weer uit elkaar worden gebogen. De dienstdoende cardioloog mevrouw Visch riep ineens: We hebben het
gevonden. Om kwart over twaalf waren ze klaar met me. Weer 3 dagen in bed gelegen. Donderdag mocht ik weer naar huis. En nu zit ik weer achter de computer verslag uit brengen. Doei.

Zingen, Onze Lust en Leven, daar houden we van. Tot volgende week! Komt allen!


2020-02-19:De repetitie van 19 februari 2020

Geplaatst 20 feb. 2020 03:40 door Het Plankenkoor

Hoe veel : 21 (vd34), 5 sopranen (vd10),4 alten (vd10), 5 tenoren (vd5), 7  bassen (vd9)


Wat gezongen: Bom, Bom, Dikkie, Dikkie en  Hallelujah.

Dat waren de twee  inzingers.

Verder: The Dance, Abschied vom Wald, Beyond the sea, Castles in the air, Down by the Salley Gardens, Durme, Im Grünen, Luci Care, Piu non si trovano, Voi che sapete , Missa Bramensis.


Bijzonderheden:

Die waren er.

Vandaag stonden er 12 mannen en 9 vrouwen te zingen.

Ed zal het vast beter weten dan ik, maar volgens mij een unicum in de koorhistorie.

En  4 aanwezige alten is volgens mij ook een unicum.

Tja, en met slechts 21 aanwezige koorleden was het goed te merken dat het voorjaarsvakantie is.

Hoewel, voorjaar…het is met die regen en storm  meer herfst…

Toch zag ik buiten bij de Vrijburg al de eerste narcissen bloeien…een mooi gezicht !

Omdat er vandaag veel koorleden niet waren besloot Bram, na het nog eens doorzingen van The Dance, vandaag nog even niet te starten met het volgende koordeel uit de cyclus van Elgar, genaamd False Love.

In plaats daarvan hebben we een “Best of” uit ons repertoire ten gehore gebracht.

Bij Abschied vom Wald kregen de sopranen een mooi compliment van Bram.

In Beyond the sea bleef het koor mooi op toon, zo vond onze dirigent.

En bij Castles in the air geen accenten geven, gewoon goed doorzingen, was de kritische noot van Bram.


Bijzonder was ook dat er in de pauze een héérlijke variëteit aan koekjes was.

Jan Hagels, wafeltjes, boterkoekjes, je kon het zo gek niet verzinnen.


Henk merkte op dat de top 3 qua presentie ( Ineke, Yvonne, Anke) vanavond afwezig was.

Ze zullen er volgende week vast wel weer zijn.


Na de pauze zongen we weer eens de Mis van Bram.

Bij het Credo vroeg Bram of de tenoren en bassen bij de piano wilden komen staan.

Zo kunnen de recitatieven van de mannen goed afgestemd worden met de pianobegeleiding van Bram.

Bij het Sanctus en Agnus Dei kwamen de sopranen en alten ook bij de piano staan, zodat alle koorleden in een kring rond Bram stonden. 

Een mooie afsluiting van deze kooravond.Even de groeten doen  (daar gaan we, alle 13 goed)…_

Ha Anke, je was naar een concert, schreef je, Kafka en Muziek, klinkt spannend…

Hallo Ann- Kathrin, bis naechste Woche, dann geht  es wieder los…

Lieve Eva, we blijven aan je denken, veel sterkte en kracht toegewenst.

Hoi Jansje, vanavond even gezellig samen met de kiddo’s ?

Ha Kokkie, zien we je weer volgende week ? Laat je niet afschrikken door de titel False Love !

Hola Brigitte, ik miste vanavond je stralende lach…

Hé Yvonne, even een snipperavond vanavond ?

Beste Ineke, onze rots in de branding, tot volgende week !

Hoi Janet, de kids hebben voorjaarsvakantie, dus ik denk jij ook !

Hallo Martine, we zien je volgende week hopelijk weer !

Hoi Wilma, kom je volgende week ook de narcissen bij de Vrijburg bewonderen ?

Dag Gertjan, ja, voorjaarsvakantie, ook voor papa’s !

Beste Simon, geniet van je vakantie !Tot volgende week !

Dan gaan we weer fijn samen zingen.

Want samen zingen, daar houden we van.


2020-02-12: De repetitie van 12 februari 2020

Geplaatst 13 feb. 2020 03:35 door Het Plankenkoor   [ 13 feb. 2020 03:43 bijgewerkt ]

Hoe veel : 30 (vd34), 9 sopranen (vd10),9 alten (vd10), 4 tenoren (vd5), 8 bassen (vd9)


Wat gezongen: Do-Re-Mi,,  Jongen, Jongen, Jongen,  Hallelujah.

Dat waren de drie inzingers.

Verder: Durme, The Dance en de laatste vier koordelen  uit het Gloria van Vivali (Domine Deus, Qui Tollis,  Quoniam, Cum Sancto Spiritu).


Bijzonderheden:

Die waren er.

Bram was vanochtend lekker uitgewaaid aan zee en hij had er vanavond weer veel zin in.

In vliegende vaart loodste hij ons gedreven door de zangavond.

Daarbij werd hij geholpen door de enthousiaste en geconcentreerde koorleden, die vanavond in grote getale waren opgekomen. Hulde !

We hebben voor de pauze flink gestudeerd op de verschillende overgangen in The Dance van Elgar. Dat ging steeds beter.

Na de pauze zongen wij The Dance in zijn geheel en dat ging best goed.

We sloten de zangavond af met de laatste vier koordelen uit het Gloria van Vivaldi.

We zongen het vol vuur.

Tenslotte verzocht Bram om volgende week de Missa Cantemus Dominum,  beter bekend als “De Mis van Bram”, mee te nemen.


Onze Ed stuurde ook weer een bericht.


Beste mensen,
De laatste keer wenste ik jullie veel succes met de Dance van Elgar. Voor de sopranen  lekker veel te doen, vooral in de hoogte. Tenoren ook wel. Je kan je niet voorstellen hoe
moeilijk het is om thuis te moeten zitten terwijl jullie zulke prachtige muziek zingen. 

Dat heet een stapje terug doen. Zo zijn er meer veranderingen opgetreden. 

Al 7 maanden niet meer auto gereden. Geen dagboek meer bijhouden.
Vanaf 1978 tot 2019. Daarna was het afgelopen.

 Al maanden geen Albert Heijn meer van binnen gezien. Mijn bankpasje al heel lang niet meer gebruikt. Geen huishoudelijke karweitjes.
Ik mis het koor heel erg. Dat mag je wel weten. Maar 85. 

Je moet ook een keer weten te stoppen. Plaats maken voor de jongeren. 


Even de groeten doen :

Hallo Eva, we denken aan je en wensen je veel sterkte.

Hoi Ella, de alten waren op dreef in het Domine Deus van Vivaldi.

Hé Henk, je was de missing link bij de lage tenoren bij Welcome us op pag.7 van The Dance.

Dag Paul, nog even genieten van je vakantie ! Tot volgende week.


Tot de 19e !

Dan gaan we weer fijn samen zingen.

Want samen zingen, daar houden we van.


2020-02-05: de repetitie van 5 februari

Geplaatst 6 feb. 2020 14:13 door Het Plankenkoor   [ 11 feb. 2020 09:56 bijgewerkt ]

Hoeveel? 28 (vd34), 7 sopranen (vd10), 8 alten (vd10), 6 tenoren (vd6), 7 bassen (vd8).

Hoe laat? 20:09 uur

Wat gezongen? Pase el agoa, The Dance van Elgar, Vivaldi  (I tot VIII).

Bijzonderheden: Vol optimisme ging Bram met ons aan de slag om The Dance van Elgar verder in te studeren. “Want”, zo zei bram, “misschien halen we het einde wel vandaag!” Toen werden de mannen verdeeld in 2x3 hoge en lage bassen en tenoren (de mannen zingen een stuk vierstemmig), en dat klonk als het Urker-, nee … Tukker- of toch het Turkermannenkoor. Ook onthulde Bram het geheim dat het thema in de piano zit. Kunt u het nog volgen? Ik niet, maar het klonk ge-wel-dig!

Tijdens de pauze deelde Ineke heel lekkere chocolade-eitjes uit. Ze was jarig! Hoera en gefeliciteerd! Het gekakel dat daarna losbarstte heeft de pauze wat opgerekt. Aan het einde van de repetitie hebben we Vivaldi weer uit de map gehaald. In één stuk door tot aan Qui Tollis Pecata mundi. En goed dat het ging!

Echt Ed, je had het moeten horen! 

Beste mensen,

Van alle kanten komen vragen. Hoe gaat het ermee. Ik zal het maar meteen zeggen. Goed. Klaar zou je zeggen. Maar hoe goed gaat het dan. Ik heb wel de makke dat ik me steeds moe voel. Veel komt er niet meer uit mijn handen. Als ik toch iets doe ben ik al gauw kortademig. Dus zit ik op een stoel achter de computer te mailen en alles met een oog.

Gisteravond was ik met mijn zoon Martijn naar een dansvoorstelling in Griffioen. Wat was dat een feestelijke avond. Hij haalt en brengt me. Ik rij geen auto meer. Dus samen met hem kom ik nog 's ergens. Ed.

Even de groeten;

Hoi Louise, gefeliciteerd! En hopelijk ben je volgende week wel van de ‘dance-partij’!

Dag Jansje, Zijn jullie meiden ook zo bewegelijk?

Hallo Eva, tijdens de pauze heeft Ineke ons weer op de hoogte gebracht. Sterkte met alles!

Hoi Trudy, bij de tenoren viel het kwartje: of dat van Elgar een wals was!

Dag Wilma, we kunnen ‘The Dance’ nu bijna helemaal. De choreografie valt gelukkig mee.

Hoi Paul, dus als je de 19e weer komt zingen is het eigenlijk meer dansen ;-)

So, put on your red shoes, die blauwe suede schoenen mogen ook. Komt volgende week allen dansen want daar houden we van!

1-10 of 201