Info‎ > ‎

Over het koor

Met de vraag "wat voor soort koor zijn jullie eigenlijk?" bedoelen mensen meestal: "wat voor repertoire zingen jullie?" Het antwoord daarop kan kort zijn: een overzicht van de stukken die wij zingen staat op deze website. Maar je zou het Plankenkoor tekort doen door het uitsluitend aan de hand van de muziek te karakteriseren. Ook met de definitie: middelgroot, gemengd a-capella koor raak je niet echt de kern. Het is veeleer de gezellige sfeer tussen de  leden en het enthousiasme van de dirigent die het koor maken tot wat het is.

Aha! Een gezelligheidskoor dus. Nou, dat is het nou ook weer niet. Vraag het de mensen die ons hebben horen optreden of luister zelf naar een paar fragmenten. Om de stukken te kunnen zingen die wij willen zingen moet hard gerepeteerd worden.

Hoe kom je dan wel te weten wat het Plankenkoor is? Je zou de rijke geschiedenis van ons koor kunnen lezen geschreven door Kees. Of als je meer interesse hebt in de tegenwoordige tijd: het  Nieuws  met daarin de wekelijkse bijdrage van onze koorchroniquer Ed. En natuurlijk onze concerten bezoeken of zelf lid worden.

Comments