Egyszerű pizzák

EGYSZERŰ PIZZÁK

Mezítlábas pizza
A szurokfűvel ízesített sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.


Oreganós pizza
Az oreganóval ízesített sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Bazsalikomos pizza
2 csokor friss bazsalikomot finomra vágjuk, a sugóhoz adjuk és jól kiforraljuk. A bazsalikomos sugót a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
(Megjegyzés: természetesen használhatunk szárított bazsalikomot is, de ha lehet, a porított változatot ne használjuk.)
Friss fűszeres pizza
Friss csombort, tárkonylevelet, petrezselyemzöldet és kakukkfüvet 1-1 csomóval finomra vágunk és összekeverünk. A sugót a tésztára terítjük, a friss fűszerekkel, majd 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.   Mozzarellás pizza
A bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 10 dkg szeletekre vágott mozzarella sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.
Gombás pizza
A sugót a tésztára terítjük. Kb. 1 mm vastag szeletekre vágunk 20 dkg gombát és nyersen a tésztára szórjuk. 10 dkg parmezánnal vagy zalai füstölt sajttal megszórjuk. Sütőben pírosra sütjük.
Paradicsomos pizza
A rozmaringgal ízesített sugót a tésztára terítjük. 2-3 mm vastag karikára vágott paradicsomot teszünk sűrűn a tésztára. Az egészet betakarjuk vékony mozzarella sajtszeletekkel és sütőben megsütjük.
Hagymás pizza 1. (bazsalikomos)
A sugót a tésztára terítjük. 30 dkg vékony karikára vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre párolunk, sóval, kevés őrölt feketeborssal és — lehetőleg friss — bazsalikommal ízesítjük. A hagymát a tésztára terítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hagymás pizza 2. (rozmaringos)
A sugót a tésztára terítjük. 30 dkj vékony karikára vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre párolunk, sóval, zúzott fokhagymával, kevés őrölt feketeborssal és — lehetőleg friss — rozmaringgal ízesítjük. A hagymát a tésztára terítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Ananászos pizza
A sugót a tésztára terítjük. Karikára vágott vagy darabolt ananászbefőttet teszünk rá. Mozzarella sajtot szeletelünk a tetejére és sütőben pirosra sütjük.
Olajbogyós pizza
A sugót a tésztára terítjük. 10 dkg vékony karikákra vágott olajbogyót a tésztára szórunk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal meghintjük és sütőben pirosra sütjük.
Capribogyós pizza
5 dkg capribogyót a levével együtt a sugóhoz adunk és jól kiforraljuk. A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Parajos pizza
30 dkg nyers parajt megtisztítunk, jól lemossuk és bő, forrásban lévő vízben leforrázzuk. Leszűrjük, kihűtjük és vékony csíkokra vágjuk. 2 dkg vajban megfuttatjuk a három cikk zúzott fokhagymát, a parajt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük és 2-3 percig pároljuk. A sugót a tésztára terítjük, a párolt parajt elosztjuk rajta és 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Zöldbabos pizza
25 dkg, lehetőleg hosszú, zöld színű ceruzababot sós, cukros, szódabikarbónás vízben félig megfőzünk. 2 dkg vajon átforgatjuk sóval, bazsalikommal, szerecsendióval ízesítjük. A sugóval megkent tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezánnal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Kukoricás pizza
25 dkg morzsolt csemegekukoricát sós, cukros vízben megfőzünk. 2 dkg vajon átforgatjuk, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel ízesítjük. A sugót, majd a kukoricát a tésztára terítjük. Mozzarella sajtszeletekkel beborítjuk és sütőben megsütjük.
Brokkolis pizza
25 dkg rózsáira szedett karfiolt sós, cukros vízben előfőzünk. A sugót a tésztára terítjük, a leszűrt brokkolit ráterítjük. Kevés fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük, 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Erdei gombás pizza
20 dkg tetszés szerinti erdei gombát (vargánya, rókagomba, stb.) vékony szeletekre vágunk és vajon megpárolunk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük és a párolt gombát ráhalmozzuk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Gombakrémes pizza
15 dkg gombát lereszelünk és vajon addig párolunk, amíg a levét el nem párologtatja. Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szurokfűvel ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, majd a gombakrémmel egyenletesen beborítjuk. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Szardíniás pizza
Az oreganóval ízesített sugót a tésztára terítjük. Apró szardíniát — kb. 2 doboz — hosszában félbevágunk, a farkát és a gerincét eltávolítjuk és szépen elrendezve a tésztára tesszük. Kevés citromlével meglocsoljuk. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Padlizsános pizza
30 dkg padlizsánt héjában, sütőben félig megsütünk, meghámozzuk és apróra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval ízesített padlizsánkrémet ráterítjük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Halas pizza
A bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 20-30 dkg tonhalat citromos, sós vízben megfőzünk. A halhúst összemorzsoljuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk és a tésztára tesszük. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és citromlét csurgatunk rá. 10 dkg parmezánnal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Kagylós pizza
A citromfűvel és a kagylókonzerv levével ízesített sugót a tésztára terítjük. 2 doboz natúr kagylókonzervet óvatosan a tésztára teszünk. Vigyázzunk arra, hogy a kagyló ne törjön össze! Citromlével meglocsoljuk és 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Tintahalas pizza
20 dkg tintahalat hagymával, szemes-borssal, citrommal, sóval együtt vízben puhára főzünk. A párolóléből kivéve lehűtjük és vékony karikákra vágjuk. A sugót a tintahal főzőlevével készítjük el. A kész sugót a tésztára terítjük. A tintahal karikákat a tésztára tesszük, 10 dkg mozzarella-szelettel letakarjuk és sütőben megsütjük.
Crevettes pizza
10 dkg crevettet 2 dkg vajon kevés fehérborral és citromlével megpárolunk. Sóval, fehérborssal, oreganóval ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, a párolt rákot ráhalmozzuk, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Osztrigás pizza
20-25 db friss osztrigát húslevesben citrommal ízesítve pár percig forralunk. Ha kész, leszűrjük és lehűtjük. A sugót a tésztára terítjük, az osztrigákat rátesszük és 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk. Sütőben megsütjük.
Tarisznyarákos (tengeri pókos)pizza
10 dkg tarisznyarákhúst 2 dkg vajon kevés fehérborral és citromlével megpárolunk. Sóval, fehérborssal, citromfűvel ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, a párolt rákot ráhalmozzuk, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Polipos pizza
10 dkg konzerv poliphúst apró kockákra vágunk, a levével együtt a sugóhoz adjuk és jól kiforraljuk. A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Ringlis pizza
2 doboz ringlit apró darabokra vágunk. A sugót a tésztára terítjük. 15 dkg paradicsomot vékony karikákra vágunk és szépen elrendezve a tésztára tesszük. Az apróra vágott ringlit és 10 dkg mozzarella sajtot rászórjuk. Sütőben megsütjük.
Lazacos pizza
20 dkg lazacfilét hajszálvékony szeletekre vágunk. A tésztát kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és a halszeletekkel beborítjuk. Sóval, fehérborssal, rozmaringgal és citromlével ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 1 .
20 dkg sertéshúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 2.
20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval és bazsalikommal ízesítjük, kevés vörösborral és paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 3.
20 dkg birkahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük, kevés száraz fehérborral és paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 4.
20 dkg házinyúlhúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg finomra vágott vöröshagymát kevés zsíron kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ugyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 5.
20 dkg kicsontozott csirkecombot nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg f inomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, kevés zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Húsos pizza 6.
20 dkg pulykamellet nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg finomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve legyen!) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Mortadellás pizza
A sugót a tésztára terítjük. 20-30 dkg mortadellát vékony csíkokra vágunk és a tésztára szórjuk. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Szalonnás pizza
30 dkg húsos császárszalonnát vékony csíkokra vágunk és jól kisütjük. Az oreganóval ízesített sugót a tésztára terítjük, a leszűrt sültszalonna-csíkokat ráhalmozzuk, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Angolszalonnás pizza
30 dkg angolszalonnát megfőzünk, kihűtjük és vékony csíkokra vágjuk. A rozmaringgal ízesített sugót a tésztára terítjük. Az angolszalonna-csíkokat ráhalmozzuk és 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Kolbászos pizza
A sugót a tésztára terítjük, 15 dkg vékony karikára vágott füstölt kolbászt teszünk a tetejére szép egyenletes elrendezésben. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Velős pizza
30 dkg sertésvelőt leforrázunk, lehűtjük és lehártyázzuk. A megtisztított velőt szép szeletekre vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a velőszeleteket rátesszük, 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Csontvelős pizza
20 dkg marhacsontból kifejtett csontvelőt húslevesben megfőzünk, lehűtjük és vékony szeletekre vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a csontvelőt rátesszük és 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Sütőben megsütjük.
Borjúvesés pizza
A 20 dkg borjúvesét vékony szeletekre vágjuk. Egy kis fej hagymát kevés olajban megpárolunk. A vesét rádobjuk és megpirítjuk. Sóval, borssal, bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük. 5 dkg apró kockára vágott paradicsomot adunk hozzá és készre pároljuk. A ragut a tésztára terítjük, 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Csirkemájas pizza
20 dkg csirkemájat apró kockákra vágunk és kevés felhevített olajban megpirítjuk. A sugót felforraljuk, a májat hozzáadjuk, szurokfűvel és kakukkfűvel ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Virslis pizza
20 dkg virslit vékony karikákra vágunk. A sugót a tésztára terítjük, a virslit rászórjuk. 20 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Marhanyelves pizza
20 dkg füstölt főtt marhanyelvet metéltre vágunk. A sugót a tésztára terítjük, a nyelvet rászórjuk és kevés kakukkfűvel ízesítjük. 15 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Borjúmájas pizza
20 dkg borjúmájat lekaparunk és kevés felhevített olajban megpirítunk. A sugót felforraljuk, a májat leszűrve hozzáadjuk, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
Füstölt húsos pizza

20 dkg füstölt főtt combot metéltre vágunk. A sugót a tésztára terítjük, a combot rászórjuk és kevés bazsalikommal ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.