Inici


La protecció de la natura és un dels elements fonamentals de la nostra societat. La defensa de valors com la biodiversitat inclou necessàriament la coexistència amb activitats humanes de llarga tradició com la ramaderia o l’agricultura.

El projecte PirosLIFE té com a objectiu consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya.

El soci coordinador del Projecte PirosLIFE és el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La resta de socis són el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana SA, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.

La part educativa del projecte PirosLIFE és una proposta adreçada a les escoles de tota Catalunya amb la finalitat que els nens i les nenes desenvolupin l’esperit crític i la sensibilitat en relació a la natura i, a la vegada, que siguin ells mateixos els educadors dels seus pares i mares. Aquesta proposta, arrelada a les valls pirinenques, s’estructura en quatre grans àmbits destinats a l’ensenyament-aprenentatge d’una selecció de conceptes, procediments i valors per fomentar la transició cap a una societat més coneixedora de la riquesa del patrimoni natural i social del Pirineu: l’ós bru, l’hàbitat pirinenc, l’espai compartit, la cultura i el patrimoni.

Pots seguir l'actualitat del Projecte PirosLife · L'ós bru dels Pirineus al nostre blog, facebook i twitter.
I aprofundir en l'os bru als Pirineus