STAMBOOM Pierre Michiels
English
Ik ben Pierre Michiels (Oostende). Een van mijn hobby's is het opmaken van mijn stamboom. Ik ben er ongeveer rond 1985 mee begonnen. Sindsdien werk ik er elke winter wat aan voort. Ik ben ooit begonnen alle data te verwerken met Hazadata, maar ben een paar jaar geleden overgestapt naar Stam2.

Nu heb ik ook alle data online geplaatst. De gegevens zijn te doorzoeken via Genealogie Online.

Verdere demografisch statistische gegevens over mijn stamboom kun je hier vinden.

Mijn gegevensverzameling bestaat uit 1.379 personen. Mocht uw stamboom ergens in de geschiedenis samenkomen met de mijne, dan zou het mooi zijn als we ze zouden kunnen samenbrengen. Ik kan u mijn deel toesturen in het gemeenschappelijke Gedcom formaat. Personen nog in leven worden niet altijd getoond. (wet op privacy). Deze gegevens kan ik uiteraard altijd mailen. U kan me bereiken op pirdotmichielsatgmaildotcom. (dot ,at en dot vervangen door de juiste tekens (anti spam truuk))

Vragen en of opmerkingen over mijn stamboom zijn altijd welkom, ik zal ze proberen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden.

De naam Michiels komt waarschijnlijk van "de zoon van Michiel".

In de archieven wordt de naam Michiels, Michielsen, Machiels en Machielsen soms door elkaar gehaald, wat het opzoekingswerk er uiteraard niet eenvoudiger op maakt. De meeste gegevens komen uit de rijksregisters van diverse gemeenten en uiteraard ook uit het rijksarchief Brussel.

De geografische oorsprong van deze stamboom bevindt zich in de omgeving van Halle, Pepingen, Bellingen.

Gezocht :

  • Ruilen van gegevens (overlappende stukken stamboom)
  • Er is ooit één zekere Arthur Sylvain Conrad Taelman (1876-1928) uitgeweken naar Amerika. Hij zou daar getrouwd zijn en waarschijnlijk ook kinderen hebben gehad. Hoogstwaarschijnlijk is er dus een deel van de stamboom in Amerika te vinden. Mocht iemand hierover meer gegevens hebben, dan zou dat meer dan welkom zijn. Arthur Taelman is echter wel terug naar Belgie gekomen om er te sterven.

Links :

Geografisch overzicht van alle Michielsen in België.

Genealogie : hoe begin ik ermee?

Stamboom online publiceren

Belgische genealogie start pagina

AddThis Social Bookmark Button