Welkom‎ > ‎

Nieuws

29-05-2011

Inwoner Weert wint het Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen 2011

Jaarlijks wordt door de Nederlandse amateurbierbrouwers verenigd in het Landelijk Amateur Bierbrouwers Overleg (www.labo.nu)  een Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Aan deze wedstrijd kunnen amateurbierbrouwers uit binnen- en buitenland deelnemen. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen bieren inschrijven in 6 verschillende klassen.

Nederland kent vele bierliefhebbers die als vrijetijdsbesteding het brouwen van bier hebben. Pils wordt zelden gebrouwen, maar dubbels, tripels en bijvoorbeeld een Imperial Russian Stout of India Pale Ale,  des te vaker.  Om de wedstrijd van 2011 te kunnen organiseren, hebben drie kleine verenigingen van amateurbrouwers de krachten gebundeld. Het St. Petrigilde uit de regio Zwolle, het Groningsch Bier- en Wijngilde en De Koperen Tsjettel uit Friesland zijn voor deze gelegenheid het samenwerkingsverband “De Noorderlingen” aangegaan.

Op 28 mei j.l. heeft de feestelijke afsluiting van het ONK 2011 plaatsgevonden. Deze gebeurtenis vond plaats in de recent geopende Brouwerij Maallust in het prachtige Veenhuizen. Ongeveer 200 mensen hebben deze gebeurtenis bezocht en genoten van muziek, aangename biertjes en presentaties.

Het hoogtepunt van de dag vormde de prijsuitreiking.

Rudy Nordhausen uit Weert werd uitgeroepen tot de Nederlands Kampioen Bierbrouwen 2011. Hij won de tweede en de eerste prijs in de klasse licht gekleurde bieren met meer dan 6 % alcohol.  De inzending waarmee hij de eerste prijs in deze klasse behaalde (India Pale Ale) werd unaniem tot allerbeste inzending van het ONK 2011 gekozen door de keurmeesters. Voorwaar geen geringe prestatie !

Het was een geslaagde dag in een mooie brouwerij met een prachtige Nederlands Kampioen als resultaat. 


Comments