VÄLKOMMEN!


Du har hittat till en sida som kommer att visa olika moment av digital bildbehandling med hjälp av den webbaserade gratistjänsten pixlr.com. Tjänsten ger dig en möjlighet att bearbeta dina bilder utan att installera några program eller betala någon licens. Det är också ganska lätt att lära sig grunderna!


Två versioner
Pixlr.com erbjuder två versioner av sin bildbehandlingstjänst; Editor och Express. Om du är nybörjare eller bara snabbt vill grundjustera en bild så är Express det du letar efter. Avskalat och enkelt. Editor är för dig som behöver fler möjligheter och alternativ och vill ta nästa steg. Om du jobbat i program som Photoshop eller PhotoFiltre så kommer du att känna igen dig.

Denna webbplatsens upplägg
I vänstermarginalen har du en innehållsförteckning över de olika delarna. Om du klickar på de gråa pilarna framför rubrikerna så fälls underrubrikerna in och ut. 

Till de flesta avsnitt hör dessutom en film. De visas som underrubriker till aktuellt avsnitt till vänster eller genom en "Klicka för film"-knapp som du kan se uppe till höger. Alla filmerna kan ses högupplöst om du i Youtube-spelaren väljer att trycka in knappen HD (kan upplevas ryckigt av äldre datorer och långsam uppkoppling). Det finns dessutom en knapp för helskärm i Youtube-spelaren.

Hoppas du kommer att ha nytta av min PIM-femma!

2009-10-30
En kort film om vad pixlr.com kan hjälpa dig med: