Najbolji slastičar na svijetu

Picasso of Pastry (VOGUE), The King of Modern Patisserie, (The Guardian), Kitchen Emperor (New York Times) – tim su nazivima najveći svjetski časopisi počastili Pierre Herméa, po mnogima najboljeg slastičara na svijetu.

Krajem 2006., Pierre Hermé napustio je Fauchon, francuskog proizvođača gurmanske hrane, i zajedno sa Charlesom Znatyjem osnovao vlastitu tvrtku Pierre Hermé Paris. Prvi dućan otvorili su u Tokiju 1998., a nakon toga u srpnju 2000. i „Salon čaja“, također u Tokiju. Pierre Hermé vratio se na gurmansku scenu Pariza 2001. godine otvaranjem slastičarnice u četvrti Saint-Germain-des-Prés koja je vrlo brzo polučila veliki uspjeh. Svakodnevno se tamo okupljaju oduševljeni gurmani iz svih dijelova svijeta, kušajući razne slastice, makrone i čokolade. Drugi pariški dućan Hermé je otvorio 2004. u inovativno uređenom prostoru u centru Pariza. Početkom 2005. u Omotesando četvrti Tokija, prepunoj butika visoke mode, Hermé je otvorio „luksuzni dućan“ i čokoladni bar.

Zaključno sa 2011., Pierre Hermé ima osam prodavaonica u Tokiju, devet u Parizu, dvije u Londonu te po jednu u Osaki i Strasbourgu. Uz to, njegove slastice je moguće naručiti i online butiku na web stranicama.
Podstranice (1): Le Macaron Home