Welkom op de site: "Pianoles Leiderdorp" van pianoleraar Nick van den Bos. Hier kun je alles vinden over de docent, de werkwijzen en cursussen, tarieven en meer. EVEN VOORSTELLEN?

Mijn naam is Nick van den Bos en ik ben pianist en docent piano.

Al vanaf mijn jeugd ben ik intensief bezig met muziek. De piano heeft daarbij altijd een centrale rol gespeeld. Na het behalen van de solistenprijs op het Loosdrechts Jazzconcours in 1972 (op trompet!) ben ik daarna piano gaan studeren jazz en klassiek. In 1990 studeerde ik UM af aan het Amsterdams conservatorium bij Rob Madna.

In de loop der jaren heb ik veel gespeeld met diverse orkesten (gastsolist bij het Metropole orkest) in binnen en buitenland en begeleidde vele jazz coryfeeën zoals:  Scott Hamilton, Toon Roos, Ge Titulaer, Ferdinand Povel, Harry Verbeke, Lils MacIntosh, Eddy Doorenbos, Rita Reys, Joke Bruijs en Colette Wickenhagen. Ook heb ik meegewerkt aan de muzikale realisatie van diverse cd’s.

Ik geef al vanaf mijn studietijd aan het conservatorium pianolessen en heb zodoende een grote ervaring opgebouwd. Vanaf 1995 ben ik werkzaam als pianodocent en bandcoach bij de muziekschool in Hoofddorp: Pier-k.

Aangezien ik me gespecialiseerd heb op het gebied van pop en jazz bestaan mijn lessen niet alleen uit het reproduceren van opgeschreven noten. Ik vind het erg leuk om de leerling het brede spectrum aan te bieden op gebied van het spelen met akkoorden; arrangeren, componeren en improviseren. Het is natuurlijk fantastisch als je met alleen een melodielijn en wat akkoorden een prachtige eigen pianobewerking kan laten horen of wanneer je een liedje zo van de cd of mp3 af kan uitzoeken en naspelen! Of wat dacht je van een pianosolo te kunnen spelen in de trant van Jamie Cullem?

Mocht je geinteresseerd zijn in een van de cursussen of nog meer info willen, schrijf een email naar:

bosnickvanden@gmail.com

of bel: 06-55577917


Meer info op:

www.nickvandenbos.nl