ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ

 

 

TO ΘΕΡΙΝΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Ξαφάκος

Το κλάδεμα είναι καλλωπισμός της “κόμης” του δένδρου που εφαρμόζεται σε όλη την τη διάρκεια και όλες τις εποχές της ροδακινιάς.

Κατηγόριες κλαδέματος

1. Διαμόρφωσης σχήματος των νεαρών δενδρυλλίων.

2. Χειμερινό κλάδεμα μετά την πτώση των φύλλων

3. Θερινό κλάδεμα από τέλη Μαίου –αρχές Ιουνίου.

Ξεκινά από την εκπτύξει του βλαστοφόρου οφθαλμού μέχρι την διαμόρφωση του τελικού σχήματος. Το διάστημα αυτό κυμαίνεται περίπου τα τρία πρώτα χρόνια. Αρχικά από την στιγμή που θα εγκαταστήσουμε τα φυτά στο κτήμα είδη επιλέξει το σχήμα που τα διαμορφώνουμε

Η αφαίρεση τρυφερών βλαστών ακόμα και ενός ξυλοποιμένου βραχίονα έχει πάντοτε σκοπό την διατήρηση ισορροπίας μεταξύ βλάστησης και καρποφορίας για την παραγωγή ποιοτικών ροδάκινων.

Οι παρεμβάσεις του κλαδέματος σε νεαρά φυτά γίνονται από νωρίς με σκοπό την αφαίρεση λαίμαργων βλαστών και την δημιουργία βραχίονων σε συγκεκριμένο αριθμό ,ύψος από το έδαφος, κατεύθυνση ανάλογα με σύστημα κλαδέματος που αποφασίσαμε να δώσουμε με υποστήλωση η ελεύθερα με επικάλυψη .

  1. Περιλαμβάνει την έγκαιρη παρέμβαση με την αφαίρεση βλαστούς, και αργότερα, σε βλαστούς τώρα επιβραδύνθηκε και μερικώς ξυλώδη. Με το κλάδεμα θα περιλαμβάνει άσκοπες δαπάνες ενέργειας της μονάδας, η οποία καθοδηγείται και υποστηρίζεται να σχηματίσουν μια ελεύθερη και ισορροπημένη, συνεπής με τον χώρο που παρέχεται.


Στις εγκαταστάσεις παραγωγής, κλάδεμα μειώνει τον αριθμό των υποκαταστημάτων και ενισχύει την ικανότητα της παραγωγής. Συνολικά κλάδεμα πραγματοποιείται η περίοδος θερινής περιόδου άνοιξη περιέχει η συνολική επιβάρυνση της εργασίας ανά στρέμμα και την αύξηση της ποιότητας των προϊόντων.

Συνολικά, αν διαθέτετε δύο ή τρεις παρεμβάσεις του κλάδεμα κλάδεμα και το χειμώνα του ωρών εργασίας που απαιτούνται για τη διαχείριση της πτώσης φύλλων , σε σύγκριση με μόνο το κλάδεμα του χειμώνα. Μεταξύ θερινής και χειμερινής κλάδεμα διαρκεί λιγότερο από 10 ώρες ανά στρέμμα και ανά έτος (εκτός αραίωσης), με θετικές συνέπειες για την ισορροπία του φυλλώματος και των κλάδων όσον αφορά την ποιότητα των καρπών.


Το κλάδεμα γίνεται στις αρχές Μαΐου μέχρι τον Ιούνιο. Οι παρεμβάσεις ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις περιστάσεις, που κυμαίνονται από την απομάκρυνση των κορόιδα, η κάμψη κάμψης-κούρεμα των οφθαλμών, ή η απομάκρυνσή τους, εφόσον είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με βέλη, η «ανακούφιση από τις άκρες.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφάνιση 4 αντικειμένων
Member NameContact InfoPicture
Ταξινόμηση 
 
Ταξινόμηση 
 
Ταξινόμηση 
 
Member NameContact InfoPicture
Jack Doe 555-555-5555 Jack and Friend 
Chad Meisinger 555-555-5555 Chad and Friend 
Julie Doe 555-555-5555 Julie and Friend 
John Doe 555-555-5555 John and Friend 
Εμφάνιση 4 αντικειμένων
Comments