Ons gastenboek


 
 
 

Wij zijn erg blij met de hartverwarmende beoordelingen die onze gasten, aan het eind van hun vakantie bij ons, in het Gastenboek schrijven:
Rust, natuur, zon, hééérlijk meer, gastvrijheid.................een fantastische vakantie!
Bedankt en We'll be back!
Veronique, Laurant, Soetkin en Elliot

Hoi Ilse
Wij (Diana en Henk) hebben ruim een week genoten van je kleine paradijsje en je gastvrijheid. Je bent een fantastische gastvrouw en we genoten van de activiteiten zoals het feest, wijnproeverij en de verse broodjes 's morgens vroeg. Kortom....het zou mij niet verbazen als god verhuisd is!! We komen zeker nog eens terug (in mei?) , dus tot ziens.
Lieve groet: Diana en Henk

Hallo Nederlandse Hongaren,
Het was goed en fijn hier, mooie plek, hele goeie tips van Ilse en heerlijk rustig.
Veel dank en alle goeds!
Yvonne, Huub en kids

Hoi Ilse
Ook wij hebben een heerlijke ontspannen week gehad bij jou. Prachtige omgeving, gemoedelijke sfeer en jouw gastvrijheid. Veel succes met het verwezelijke van je dromen. Het wordt vast prachtig.
Lieve groeten. Marco, Carla en Pernella Hoogervorst uit Dronten

Beste Ilse,
Wij hebben een heerlijke ontspannende week gehad. Je camping heeft een heel gemoedelijke sfeer. Daar draag jij natuurlijk aan bij; met je gastvrijheid en het iedereen naar de zin maken.Heel veel succes met je wijnhuisjes. We geven het thuis door aan familie. Als ze er heerlijk tussen uit willen.
Vele groetjes van Stefan en Cecilia Woltering uit Noordwijkerhout

Hoi Ilse,
Wij willen jou danken voor de gezellige tijd die we mochten doorbrengen op jouw camping. Voor ons was dit onze eerste vakantie in Hongarije en zóóó lang. Maar we hebben genoten van het Zomerfeest en zo dichtbij Ingrid en Anton. Het kwam goed uit dat jouw camping zo dichtbij was. We hebben genoten van die dagen dat we hier mochten verblijven. Veel succes gewenst met de wijnhuisjes, maar dat komt vast wel goed met jouw enthousiasme. Dank voor alles en wie weet, komen we nog eens terug.
Liefs van Tonnie en José Koers

Hallo Ilse
Hartelijk dank voor jouw gastvrijheid. Je was hartelijk en ontwapenend. We gingen met enige scepsis naar jouw plekje in Hongarije en ontdekten dat het zo slecht nog niet was. Mede door jouw persoonlijke aandacht voelden we ons al snel thuis. De weergoden waren ons helaas niet zo goed gezind maar gelukkig viel de regen vrijwel nooit overdag en hebben we vanaf jouw camping de wijde(-se) omgeving kunnen verkennen. De wandeling naar de wijnberghuisjes vonden we leuk om te doen en jouw enthousiasme sprak boekdelen. We hebben genoten van het heerlijke brood dat je elke dag vers voor ons hebt gebakken. Het feest gisteravond was goed voor elkaar. De Hongaarse soep was heerlijk en de Nasi ook. Live muziek-Hongaarse klanken- erbij en we voelden ons echt in een andere wereld dan Nederland.
Camperen bij jou "war en erlebnis"
Groet, Jan en Geertje uit Muntendam

Hallo Ilse
Als eerste onwijs bedankt voor het fantastische Zomerfeest waar wij zo spontaan mochten aanschuiven!! Echt ik heb mij een scheur gelachen om de polonaise en de Vogeltjesdans :) :) Ik neem deze mooie sfeer (en dans) mee naar het Ozora festival!
Wij wensen jou en iedereen hier nog een hele mooie zomer toe en wie weet tot de volgende keer.
Liefs,
Mathias en erwin <3

Beste Ilse,
Wat een fantastische camping! Na een snel en leuk e-mailcontact werden we vorstelijk ontvangen met een koud biertje en gezellig praatje. De wijn is trouwens ook heerlijk. lekker gewandeld en door een dagje regen met de camper de omgeving verkend. Ook Laura (Friese Stabij) vond het geweldig hier. Ze is alleen geen vrienden geworden met Pimmetje en de andere poezen. De kippen en de ganzen vond ze erg interessant, maar liet ze met rust. Nu trekken we verder naar het noorden, maar hopen toch nog een keer terug te komen.
Bedankt en lieve groeten,
Jack en Marinke

Hoi Ilse,
Je attendeerde ons op het gastenboek :)
Door de regen is het even in het vergeetboek geraakt.
Wat hebben we een heerlijke week achter ons liggen.
Met:
Warm welkom
Koffie
Drankjes
Ketelkoken
Zorgzaamheid!
Gewoon geweldig! Mooie tips voor trips naar stadjes en thermaalbaden. De omgeving is super om te wandelen. Hartelijk dank voor alle "kleine"dingen die jouw zorgzaam-gastvrijheid kenmerken.
Veel succes met je camping en je prachtige wijnhuisjes!
Kees en Marijke ( Cornelis en Marika :) )

Beste Ilse
Wat een bijzondere ontvangst op jouw prachtig gelegen camping! 10 minuten nadat wij gearriveerd waren, zaten we al met elkaar in het zwembadje mét zwembar. Dit was een heerlijke verkoeling en erg gezellig. Na onze rondreis door Kroatië, Bosnië en Servië, hebben wij een 3-tal nachten op dit heerlijke plekje doorgebracht. De omgeving is prachtig en zodra je de berg opgewandeld bent en je uitkijkt over de velden met zonnebloemen en maisplanten dan komt er een weldadig rustig gevoel over je heen.
Je hebt er een mooi paradijsje van gemaakt; veel succes met al je bezigheden.
Groeten van William en Hélene Bontje

Beste Ilse
Wat een super warm (ook qua temperatuur) onthaal.
Hier vindt je een oase van rust, goede gelegenheid voor het wandelen en fietsen. En dan gelijk de eerste avond gezellig mee eten/drinken (Ketelkoken) bij het wijnberghuisje van Ilse (Levendula)
Bedankt Ilse voor de warme ontvangst.
ps: Er was gekookt door de masterkok die ook op de camping verbleef. Petje af, was echt subliem!
Groetjes,
Aaike en Erna "uit" Emmer-Compasuüm
We hebben heerlijk genoten! (toevoeging van Aaike :) )

Lieve Ilse,
Dit jaar was onze eerste kennismaking met Hongarije. Wat een prachtig land is dit en wat een rust heerst hier. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad. De camping is prachtig en zo rustig. Met recht mag je dit een paradijsje noemen. Wat heb je ons allerhartelijkst ontvangen. Iets wat we op dat moment erg nodig hadden omdat we een rotreis hadden. Wat een heerlijke en hartelijke vrouw ben je. We hebben het gevoel dat we er een vriendin bij hebben! We komen zeker terug! Dank je wel voor alles!
Liefs van Roel en Miranda Bontan

Lieve Ilse,
We hebben een fantastische vakantie gehad in Miklósi!
Het was de eerste keer in Hongarije en zijn helemaal verrukt van de natuur, de gevarieerde landschappen en de Hongaarse gastvrijheid! Vooral dat laatste helemaal aan jou te danken en natuurlijk ook aan de gemeenschap waar jij deel van uitmaakt. We hebben echt het gevoel een stukje van het Hongaarse leven te hebben mogen ervaren. Veel meer dus dan een vakantie! Maar we hebben wel de rust mogen ervaren in je fantastisch opgeknapte 'Levendula' Echt heerlijk!
Dank voor alles en tot snel weer ziens!
Eric en Aline (Neede)
(Daar sluit ik me graag bij aan! I'll be back)

Beste Ilse,
Het was werkelijk fantastisch op de camping La Petite Étoile. Die gastvrijheid vindt je niet veel meer. De ontvangst met koffie en heerlijke wijn, de zwembadbar en de rust. Geweldig!
Bedankt Ilse en tot ziens!!!
Frank en Jaqueline

Beste Ilse,
We kijken met veel plezier terug op een paar hele fijne dagen in jouw knus ingerichte appartement op jouw mooie camping, de lieve poezen en de iets minder lieve ganzen, de rust en jouw enthousiasme en natuurlijk de super gezellige Ketelkookavond!
We wensen jou het allerbeste!
Veel groetjes van Robert Jan en Angelique Vos
Ook aan Sietse en Hylke :)

Beste Ilse,
Op de SVR beurs van Assen heb je ons onbewust enthousiast gemaakt voor een vakantie in Hongarije. Na een bezoek aan Boedapest bij jou op de camping gearriveerd. Enthousiast door je ontvangen met koffie en een drankje. Meteen maar bij je gegeten. Heerlijke dagen bij je op de camping gehad. Vooral het avondje potkoken ( Ketelkoken) zal ons lang bijblijven. Ongelooflijk gezellig. Je zwembad hebben we niet echt gebruikt. Maar als je je het verhaal over zwemles herinnert weet je meteen de reden.
"Tige tank foar alles! 't Wie dik yn'e oarder!"
Reinder en Wieke, Sneek
Bauke en Janny, Marknesse
P.S. Groetjes van Sietse en Hylke van de Kameleon

Ongeëvenaard! Zoveel gastvrijheid en enthousiasme. Alles kan en mag. We zijn hier volledig tot rust gekomen. Barry heeft zijn "hobby" grasmaaien kunnen uitleven.
Beste Ilse behoudt je enthousiasme en gedrevenheid. We wensen je veel succes met je camping, wijnberg, pinces en alles wat je verder nog doet.
Wellicht tot ziens!
Barry en Thea Block, Heerlen

Lieve Ilse,
NIETS DAN LOF wat deze vrouw presteert. Hartelijk welkom geheten met koffie na zo'n hobbelige rit hadden we daar wel zin aan. Prachtige camping. Rust en nog eens Rust! Fijna dagen hier gehad lekkere rosé, hollandse wijn volgens Ilse :) Veel suc6 nog en we komen zeker nog eens.
Frans Wijning en Regina Pestman on Tour
HoogezandTja Ilse, dan zit je op 16 feb. j.l. bij Ad op zijn kantoor om formulieren te laten invullen. Op het beeldscherm verschijnt een foto van onze net overleden hond Terra en jij verteld over jouw hond die er ook niet meer is. Erg emotioneel voor jou en Ad. Dan vertel je over Hongarije en ik krijg de opdracht om op internet te kijken. Direct zijn we onder de indruk en besloten om ruim een week in het appartement te bivakkeren.
Wat hebben we genoten van alles wat je ons hebt voorgeschoteld: Wijnbergfestival met Jani, jouw Ketelkoken, bij de buren eten wat de pot schaft.
Het was allemaal geweldig, ook dankzij de anderen gasten. En natuurlijk de geweldige omgeving met zijn glooiende landschappen niet te vergeten.
Jij staat voor iedereen klaar en regelmatige klinkt jouw schaterende lach over de camping.
Dankjewel mooi mens met je grote goede hart. (maar denk wel voldoende aan jezelf)
Rietje en Ad Vermeulen

Lieve Ilse,
We doen een Rondje Hongarije met de klok mee. Vandaag is de dag dat we weer naar Nederland vertrekken. Jammer!
We hebben geweldig genoten op de camping samen met de andere gasten: Jacob en Jantje, Rutger en zijn gezinnetje en Ad en Rietje. 2 Avonden met zijn alleen eerst Ketelkoken bij jou en de volgende avond bij Marjolein en Peter in het dorp. Heerlijk en gezellig!
Een rondje gefietst in de hitte, we hebben dagen boven de 30 graden gehad. Dit is vakantie! Hartelijk dank voor je gastvrijheid en wat we allemaal hebben mogen zien: Levendula en de wijngaard naast 't Krumke. Heel leuk!
We zullen over je vertellen en dat uiteraard alleen maar in positieve zin. We wensen je heel veel succes in de toekomst en uiteraard veel gasten, goede zaken en geluk!
Graag tot ziens!
Loek en Robert, Leiden

Lieve Ilse,
Wat hadden wij deze vakantie anders gedacht. De eerste dag hier kwam ik te vallen met de fiets. Je hebt een hele dag met ons doorgebracht in het ziekenhuis daarvoor heel veel dank. Wat hadden wij moeten doen in een vreemd ziekenhuis en een taal waar we niets van begrijpen. Je bent voor ons een grote steun en toeverlaat geweest. Ondanks alles heb jij ervoor gezorgd dat we toch fijne dagen op de camping hebben gehad daarvoor nogmaals onze dank. We hopen nogmaals een keer terug kunnen komen onder andere omstandigheden en kunnen genieten van alles hier op de camping. Ilse we hopen een andere keer terug te komen en te genieten van alles wat jij te bieden hebt.
Heel veel lieve groetjes,
Jacob en Jantje

Beste Ilse,
We wisten niet wat we moesten verwachten van onze eerste kennismaking met het Hongaarse platteland. Warm was het weer, maar nog warmer was jouw hartelijk welkom toen we de 10-de juni aankwamen. Je hebt ons meegenomen in het Hongaarse leven op het platteland. Jouw belevenissen hier in Miklósi waren prachtige verhalen. Het Ketelkoken bij jouw wijnhuisje "Levendula" was een bijzondere ervaring. Ook jouw schitterend gelegen wijnhuisje Krumke en de prachtige wijngaard hebben we mogen bewonderen. Onze laatste avond werd onvergetelijk gemaakt met een wijnproeverij bij Jani. In een ongedwongen en gezellige sfeer maakten we kennis met diverse lokale (zelfgemaakte!!) witte en rode wijnen. We hebben veel bewondering voor wat je hier hebt neergezet! Je prachtige camping en gezellige beestenbende. We zullen deze vakantie in ons hart bewaren. Heel erg bedankt!
Wie weet tot ziens! Hartelijke groet,
Anne en Tiny Kloosterman

Lieve Ilse en Erwin,
De ontvangst was allerhartelijkst met koffie toen we 5-6-2017 aankwamen.Een zonnig plekje uitgezocht.En in de loop der dagen veel gehoord van Ilse hoe alles hier tot stand is gekomen.Pet(je) af. Óók naar de wijnberghuisjes geweest, sommige gasten liepen naar afloop wat raar naar beneden. Geen politie gezien, dus geen blaastest haha. We zijn mee geweest in hun auto van Ilse voor de broodnodige boodschappen. Je hebt heerlijk brood voor ons gebakken en soms nog wat van de winkel meegenomen. Heeeeeeeeeeeeel hartelijk bedankt voor de hulp en de gastvrijheid XX van ons de kikkertjes,
Aaldert Jan en Marian

Ilse en Erwin,
Wat een bijzondere ontvangst, tegemoet gereden te worden als welkom en wat een hulp bij het neerzetten op de plek van de caravan, vlug de pootjes uitdraaien en het onweer barste los.Op tijd. Dank voor de heerlijke kersen bij het huisje van Anne. Leuk om een oud wijnhuisje te zien, de echte eigen gebrouwen wijn te proeven om 11 uur 's morgens. Dank voor de koffie, leuke plek en de gezelligheid.
Groetjes,
Peter en Alida

Ilse en Erwin,
Bedankt voor de paar fijne dagen op je/jullie camping. En voor de bezichtiging van je mooie wijnhuisje. Een pluspunt voor jullie is de verlichting op de camping 's avonds.
Groetjes,
Hendrik en Lieneke

Hoi Ilse en Erwin
Ons verblijf hier liep wat uit. Dat kwam door jouw gastvrijheid, heerlijke wijn, goede eterijen. Dat maakte dat het erg moelijk werd om weg te gaan. Heel erg bedankt! We hebben genoten en komen vast nog eens terug.
Groetjes Elie en Sjoukje

Lieve Ilse,
Voor de vierde keer op jouw heerlijke landgoed! En wat lief van je om de kippen met vakantie te sturen naar Krisztián. Voor mij heel rustig en voor Jacint de hond ook. Het was gezellig en ik vond het lekker om de Bloemen caravan aan de buitenkant schoon te maken. Ik wens je een heel goed seizoen toe!
Liefs, Joleen

Hoi Ilse,
Wat een heerlijke en gezellige dagen hebben wij hier gehad. Het eten hier op de camping en bij Levendula, echt zooooo leuk. De verhalen die je ons verteld hebt over dit prachtige land en je boek die ik in een adem heb gelezen zijn we zoveel te weten gekomen over Hongarije. Wij wensen jullie een goed en vooral gezellig seizoen toe. We komen zeker bij jullie terug. Vandaag vervolgen wij onze weg naar de volgende en tevens laatste camping van ons Rondje Hongarije.
Groetjes van André en Monica

Lieve Ilse,
Wat zijn we hartelijk ontvangen, je had de koffie al klaar en wat hebben we genoten van je wijnhuisje en het warm eten was ook heerlijk. We zaten gezellig met zijn vieren en konden het leuk met mekaar vinden en komen ook zeker weer een keer terug en onze vrienden komen ook weer terug als ze in de buurt zijn. Ilse je bent een goede gastvrouw.
Groetjes van Theo-Truus
Dora-Gerard

Hoi Ilse,
Het verblijf was weer meer dan prima. Zon, wijn en dit jaar ook nog natte sneeuw. Wat wil een mens nog meer. Je gastvrijheid is ongekend en het dorp en zijn bewoners geweldig. Dank voor alles. Voor je gezelligheid en zorg. We komen terug, wees daar maar zeker van. Óf je moet me bellen dat je me hier niet meer wilt hebben :P
Trudy en Ronald Swaneveld

Ilse, thanks for everything. It was really nice to stay at such a beautiful and peaceful place. It was a pleasure to meet your friends. Good wine, good food, good people, can't ask for much more.
Ilse, muchas gracias por todo. Fue un agrado estar en un lugar tan lindo y pacitico, compartir con tus amigos y disfrutar de buen vino, buena gente y buena comida.
Benjamin Virallo


Lieve Ilse,
Mario en ik komen vaker naar Ilse. Samen met onze hondjes is het voor ons een perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van de rust, de wandelingen, de mooie natuur en met een beetje geluk herten in de tuin.
Dit jaar kwamen we vroeg: half maart. Hoewel het wat fris was in het appartement, zorgde gastvrouw Ilse er voor dat de houtkachel brandde en het al heel behaaglijk warm was in ons appartement. Meestal komen we in de warmere maanden en is de houtkachel niet nodig. Z'on houtkachel heeft wel wat hoor. Gezellig. Het was verder geweldig weer en daarom konden we mooie wandelingen maken, gezellig buiten ontbijten en onze kop koffie drinken. 
Natuurlijk zijn we ook bij Levendula gaan kijken, het wijnhuisje dat Ilse verhuurt. Ilse heeft het bijzonder mooi opgeknapt met frisse en vrolijke kleuren. Het uitzicht is echt geweldig. Ik zie me op de 1ste verdieping wakker worden, naar buiten kijkend via het grote raam en dan het mooie uitzicht over de natuur van Miklosi. Hier wordt ik ook erg vrolijk van. Onze hondjes rennen rond, we praten met de buurman, ik zit in het gras en kijk voor me uit....Geluk....
Een volgende keer, wanneer we weer komen, maar dan in een warmere periode, willen we hier dolgraag verblijven. 
We maken iets heel speciaals mee: Ilse doet voor het 2e jaar mee aan het Miklosi wijnfestival. Uit de 21 rode wijnen en de 17 witte wijnen wordt zij 3e met haar rode wijn. Een geweldige prestatie voor iemand, natuurlijk met enige hulp van haar Hongaarse vrienden, die toch heel veel alleen moet doen. Natuurlijk is de prijs de erkenning voor haar werk. Iedereen gunt het haar. De sfeer naar de uitslag was spannend en vooral ook heel leuk. De Hongaarse taal is mij totaal onbekend, maar op de 1 of andere manier kun je toch met elkaar communiceren en lol hebben. De bevolking is warm, staat open voor contact en vindt het leuk je te ontmoeten.
Tijdens een wandeling wordt je hartelijk uitgenodigd om een wijntje te proeven bij een lokale wijnboer. Ilse laat ons haar wijngaard zien en geeft ons een workshop snoeien: Welke takken knip je weg, welke niet. Alles om komend seizoen weer een goede oogst te hebben en dat we later allen weer kunnen genieten van de heerlijke wijnen. We hebben een heerlijke tijd.
Dit jaar ben ik samen met Mario voor het eerst naar de Thermaal baden in Igal geweest. Het schijnt goed voor de gezondheid te zijn. Gelukkig hadden we nog geen klachten, maar kwaad kan het natuurlijk nooit. Verder is het water heerlijk warm. We genieten er van.

Lieve Ilse....dank je wel voor alle zorg, hartelijkheid en warmte. Fijn dat je ons meegenomen hebt naar Lizzie. Wat een lieve vrouw en wat voelde ik me goed dat ik bij deze oudere vrouw, die mij helemaal niet verstond, een lach op haar gezicht heb weten te toveren. Dat ze genoot van ons bezoek aan haar. 

We gunnen je al het goede en een mooi vakantieseizoen!

Liefs
Mario en NIcole

Lieve Ilse,
Wat een bijzondere week! De laatste week van oktober en elke dag stralende zon! We hebben weer genoten van het land en de zon! Maar ook van jou. Ondanks de ernstige zorgen om Benno de hond, en al je andere beslommeringen toch een geweldige gastvrouw. Altijd tijd voor je gasten en ondersteuning met raad en daad. We hopen op een voorspoedig herstel voor Benno. En: achter de bergen schijnt altijd weer de zon!
Bedankt Ilse,
Wim en Marjon

Beste Ilse,
Bedankt voor je gastvrijheid en behulpzaamheid. Het wijnberghuisje Levendula is een grandioos uniek plekje! Helaas (bij regen!) niet langer geschikt voor ons. (meneer was slecht ter been en had moeite de wijnberg op te wandelen toen het dagen regende. redactionele noot) Door jouw behulpzaamheid konden we de week in de Balaton regio afmaken in de caravan. Nog een gezellige paar dagen met andere gasten gehad. Samen barbeque en Ketel gulash eten met de nodige wijn.
Bedankt Ilse!
Theo en Joëlle

Lieve Ilse,
Na 5 jaar hier weer terug te zijn, werden we weer hartelijk ontvangen en het was net of we nooit weggeweest waren. Dit jaar kwam ik met een doel (spulletjes van onze breiclub voor de weeskindertjes in Hongarije) en dankzij jou, heb ik mijn doel kunnen verwezenlijken! Samen naar het weeshuis en jouw goed sprekend Hongaars heeft alles op de juiste plek gebracht. Het was heel aangrijpend en ik ben blij dat jouw goed hart het ook verder op touw wil zetten, hopelijk kan ik dan vanuit Nederland toch nog meehelpen voor de weeskindertjes in Marcali. De 2 weken zijn voorbij gevlogen en we hebben dit keer veel van Hongarije gezien! Bijv. jouw Levendula kelder en de mooie druivenranken en de super wijnkelder en dan nog de mooie uitleg van jou maakte de wijnhuisjes nog mooier. Ook had je ons het plaatsje Pécs geadviseerd en het was inderdaad een geweldige mooie plek! En na zo'n dagtrip waren wij weer welkom bij jou met een lekkere Hongaarse ketel en de overheerlijke wijn van jullie! Het appartement van je is goed bevallen en ook toegankelijk voor mij met 1 been, daar was ik erg blij mee! Jouw bezorgdheid en je behulpzaamheid zijn zéér bijzonder, ook jouw altijd meedenkende geest, niets is je teveel! Ilse, je bent een geweldige vrouw samen met je liefdevolle dieren. we zijn blij dat we hier weer waren!
Het gaat je goed. Heel veel liefs,
Tanja en Jan
ps: en een knuffel voor Benno!

Dag Ilse
De aankomst, 14 dagen geleden, was heel gezellig. Je was bezorgd dat wij zo laat kwamen en dat kwam goed over! Een kopje koffie en een wijntje en de ontvangst, heel gezellig! We hebben een leuke tijd gehad. Je bent een geweldige gastvrouw, en het Hongaars is natuurlijk goed om te horen. Kennis gemaakt met leuke vrienden en je wijnhuisjes zijn heel bijzonder. Het is voor ons een goede herinnering. Geniet van je camping, je wijnhuisjes en wijngaard. Het allerbeste, vooral met je gezondheid.
Het ga je goed!
Groet van Mariëlle en Harry

Nach 6 Tagen Aufenthalt reisen wir leider heute weiter. Das Campingplatz wird uns weiter empfohlen, sehr gastfreundlich.

Tschüss sagen Sigrun und Torsten Stubner


Kampvuur, gezellige gasten, genoeg (!) Miklósi wijn en de toewijding en zorg van Ilse (en Ton natuurlijk) omschrijven goed La petite étoile.

Dank je wel, we hebben genoten!

Joachim, Diane en Elliot


Heerlijk huisje in heerlijk Hongarije met zeer goede gastvrouw! Wij zaten in augustus een weekje in Levendula en hebben heerlijk genoten van de vrijheid, de rust, het uitzicht en de krekelkoren. 's Ochtends steek je lekker je hoofd onder de pomp en als je toch een wat grondigere schoonmaakbeurt nodig hebt, zijn er de heerlijke douches op de camping. Ons zoontje van 7 vond het allemaal "Superleuk!". Op weg omhoog en omlaag was het spel  vaak sprinkhanen vangen (waar de sprinkhanen het niet altijd mee eens zullen zijn geweest, maar goed...) en met zijn allen boven slapen vond hij heel gezellig.  Het is ons zelfs nog gelukt vuurtje te stoken en veel te veel marshmallows te eten. 

Nogmaals bedankt voor alles Ilse. Hopelijk zien we elkaar nog eens terug.

Nicole, Chris en Max


Wat een super leuke en gezellige camping! Helaas zijn we op doorreis, we waren graag langer gebleven om te genieten van de rust, gastvrijheid, mooie omgeving en de heerlijke douches! Als we volgend jaar in de buurt zijn komen we zeker terug!

Groetjes,

Aniek en Don


Hoi Ilse, Erwin en Robbert,

Na 2 geplande (en gereserveerde) weken hebben we nog geen genoeg van jullie fijne camping. 1 week er bij. Wat een hartelijk, eerlijk en gastvrije plek om te vertoeven. Prima sanitair, met dopje in het putje, handig voor lensdragers. De georganiseerde activiteiten zijn enorm in de smaak gevallen. Ketelkoken, gastkok...wijnproeven en de hand en spandiensten van Ilse! Leuke tips over de omgeving, het gemak van de koelkast met wijn. We hebben genoten. Je bent de moedergans van de camping! Groetjes,

Remy en Marleen v/d Have (en dochter Manon)


En toen was het woensdag 3 augustus 2016.

Samen met de andere afvallige studenten van de Hongaarse school uit Haarlem zouden we een aantal dagen doorbrengen bij één van hen.  

Al jaren was het bij ons in Balatonszemes, maar vorig jaar hebben wij ons huis daar verkocht, vandaar dit jaar bij onze vrienden in Miklósi.

Daar we een beetje te oud zijn om in een tentje te slapen, wilden we elders overnachten en dan kom je al gauw op de camping bij Ilse.

“Bij wie moet ik me melden?” vroeg ik aan een aantal mensen die koffie zaten te drinken. “Doe maar bij mij” zei één van hen. Dat moet Ilse zijn dacht ik. “willen jullie ook koffie?” vroeg ze.

En ja hoor, wat een leuk mens, iemand met wie je heel snel bevriend kan raken.

Wij hadden voor 3 nachten het appartement gehuurd, wat een prachtig ruim en leuk ingericht huisje met een aparte badkamer. Heerlijk geslapen en ook onze honden hadden het prima naar hun zin.

Wel eens 2 badende ganzen gezien? Wij wel, kip in het pannetje noemde Ilse het, en ook de kippen lopen gewoon rond.

Die Ilse toch, je hoeft maar te vragen en zij verzorgd het, ze doet zelfs je boodschappen.

“Gaan jullie vanavond mee wijn proeven”, nee Ilse we hebben ons eigen feestje. Morgen gaan we.... o nee, jullie hebben je eigen feestje.

Nou, ik kan je zeggen, het was ook bij Ilse ook een feestje!!!!

Lekker met elkaar in het zwembad, voor mij een koud biertje en de rest een door haar zelf gebottelde wijn.

Nog hartelijk bedankt Ilse voor die 4 leuke dagen.

 

Erna en Nieko Mulder (Alkmaar)

Lieve Ilse,
Bedankt voor de gastvrije ontvangst. Wij als fietsers voelden ons bijzonder welkom. En...na de regenbuien 's nachts konden we op het gemak de spulletjes laten dragen en nog een spulletjes laten drogen en nog een dag en nacht in je leuke caravan "wonen". Ook het heerlijke verse brood zullen we niet snel vergeten; en de heerlijke wijn, het kampvuur plus jouw enthousiaste inzet. Allemaal dingen waardoor we 2 hele fijne dagen gehad hebben
Liefs, Leon en Jani

Hoi,
Een super tof verblijf. Gezellige wijnproeverij, gemengd met plaatselijke bevolking, rust.
Een echte aanrader.
Chapeau voor de inspanningen van Ilse.
Lieve en Jos ("normale" Belgen :) )
Ps: Ludieke noot, ook deze Belgen slaagden er in om vast te rijden......

Lieve Ilse,
Onze eerste vakantie in Hongarije. Wat hebben wij veel respect voor je hoe je hier bent geworteld en ons daarmee kennis hebt laten maken. Een prettige sociale sfeer op de camping waarin we als vanzelf meegingen. We nemen mooie herinneringen me, ook van de nieuwe activiteiten zoals tent dragen :)
Je huis stond voor ons allemaal klaar en dat is bijzonder.
Warme groet,
Robert-Jan, Thea en Laurie van Bodegraven.


Beste Ilse,
Een warm welkom! De koffie stond klaar en voor de kinderen was er een ijsje. Fantastisch!
We vielen met onze neus in de boter. Dezelfde avond mee de wijnberg op wijnproeven bij Jani. Een onvergetelijke ervaring. at hebben we gelachen. 's Morgens genieten van heerlijke broodjes. Het echte vakantiegevoel. En 's avonds met een wijntje bij het kampvuur. Een prachtig plekje. bedankt voor alles!
Chris Goelema, Gea Rustema, Esmé en Carsten

Lieve Ilse,
Wat een super gezellige camping is dit! We werden hartstikke hartelijk ontvangen door een kop koffie en de sfeer voelde gelijk goed aan. Ketelkoken, wijnberghuisjes bekijken, naar Levendula, gezamenlijke maaltijden en gezellige groep mensen rond het kampvuur. Het kan allemaal! In het begin dacht ik "mmmm, ik als jongere hier met mijn zusje gaat dat niet vervelen?" Maar nee hoor, we vermaakten ons prima. Elke ochtend als je de tent uitging werd je feestelijk begroet door schattige ganzen of door de kip. Nou die konden er wat van! Ik heb hier een leuke tijd gehad en ga het zeker niet vergeten. Bedankt Ilse voor alle gastvrijheid en leuke verhalen/ervaringen.
Succes!
Liefs Sya Velthuis

Naarmate de dagen hier verstreken kreeg ik meer inzage in jouw leven en camping bedrijfje. Het was leuk, gezellig, verrassen, vrij, naturel etc. etc. en past ook helemaal in mijn levensstijl. Kortom ik heb genoten en kom ook zeker wanneer ik deze kant weer op kom terug. Ilse het ga je goed en bedankt!
Veel groeten van Jaqueline en Ab

Lieve Ilse,
Ik vond het echt super leuk hier. We werden hartelijk ontvangen en ik heb genoten van de gastvrijheid. Liefs, Tosca Velthuis

Levendula, wat een ervaring!
De heerlijke rust, de ontelbare sterren 's nachts, de uitzichten, een ontmoeting met een ree en wederom de rust en stilte. Wow! Ook Levendula zelf is fantastisch. Even terug in de tijd voor je gevoel. Een houten deur die met een enorme sleutel geopend moet worden. Een waterpomp en een heuse wijnkelder (die 's avonds voor de kinderen best spannend en geheimzinnig is: "pap, heb je de schuif echt dichtgedaan?") Geweldig om in slaap te vallen bij het geluid van krekels en meer, niet nader te definiëren dieren( :Wat is dat voor gekraak?":( )
Onze eerste ervaring met Hongarije, we twijfelen of we het hierbij laten, want kan Levendula en jouw gastvrijheid wel overtroffen worden?
Dank voor de fijne vakantie!
Fam. v/d water

Lieve Ilse en Erwin,
Wat werd ik hartelijk ontvangen door jullie! Ik voelde me gelijk thuis door alle lieve dieren en campinggasten om me heen. Vooral de gezamenlijke etentjes vond super gezellig!
Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en nog veel plezier en succes de komende jaren.
Liefs,
Manon vd Have

 Lieve Ilse
We hebben je voor het eerst ontmoet op de SVR-beurs in Apeldoorn. Samen met Anne je dochter hen je ons enthousiast gemaakt voor jullie camping in Hongarije. De sfeer die je creeërt op je camping is heel bijzonder. We werden vooraf uitgenodigd om mee te gaan naar Levendula voor het ketelkoken. We leerden daar meteen iedereen van de camping kennen.
Wijnproeven bij Jani was ook geweldig. De taal is erg moeilijk te verstaan, maar jij zorgt ervoor dat we elkaar kunnen begrijpen. We zagen Jani en zijn vrouw stralen. Wij genieten van de wijn, worst, spek....en nog veel meer. Geweldig! Samen in het donker weer de berg af! We hebben genoten.
Het was ook een fijne groep mensen op de camping. Mensen uit Nederland en België. We hebben veel gepraat met elkaar. En...met de grote wolkbreuk hielpen we elkaar allemaal. Jullie, Ilse, Erwin en Robbert zorgen ervoor dat we niets tekort kwamen. Even komen vragen of het goed gaat. 's Morgens zelf gebakken brood, allemaal activiteiten waar je aan mee kunt doen als je dat wilt. Kortom een camping waar je (bijna) een familiegevoel krijgt!

Jullie veel succes nog dit seizoen, maar natuurlijk ook de seizoenen die nog gaan komen. Misschien tot een volgende keer!
Gerrit en Wilma

Wat schrijf je op als je op La petite étoile een week hebt gestaan. Mooi? Gastvrij? Gezellig? Kleinschalige geborgenheid? Belevenis? Het schiet allemaal te kort! Ilse en Erwin (en natuurlijk Robbert) weten een sfeer te creëren die ongeëvenaard is. We kamperen al lang, maar de vakantie die hier gevierd wordt is geweldig. Met haar ongecompliceerde openheid weet Ilse samenhang in de camping en de gasten te realiseren. Hou je daar niet van, dan moet je hier niet zijn. Gevolg: een camping met campinggasten die je graag om je heen hebt. Top zoals het team deze fijne camping en omliggende huisjes en appartementen runt.
Veel succes nog. Het is jullie gegund. (En ook de ganzen en de kip)
Annemarie en Marcel

Lieve Ilse en man,
Hartelijk dank voor de spontane ontvangst. We waren voor de eerste maal in Hongarije en hadden vele vragen. U hebt ze allemaal met een glimlach beantwoord. Een leuk grapje was er altijd bij. Uw service met broodjes en wijn en vele andere dingen stelden wij altijd op prijs. Hoogtepunt voor mij was het gezamenlijk uit eten op restaurant, met U en al de campinggasten. En dat voor praktisch geen geld. Ik en Rik danken U voor de vriendschap die we kregen. Uw poes en hond kwamen om een knuffel vragen, ik vond dat zo lief. Dank voor alles en de ontvangst in het mooie Hongarije. Als we mijn dochter bezoeken hier in Hongarije komen we zeker terug langs.
Carla en Rik uit Turnhout België

Echt bedankt voor alles Ilse. Een super leuke ervaring hier! We komen zeker nog eens terug en dan gaan we opnieuw ketelkoken.
Tot later
Eden en Simon, Brugge, Gent, België

Hi Ilse
We kwamen met regen en gingen met regen maar de periode daartussen was helemaal top! We hebben genoten van je gastvrijheid en de wijze waarop wij een blik mochten werpen op jouw wijnpassie. Chiek en ik zijn verknocht geraakt en betoverd door de gastvrijheid en leefwijze van de Hongaren.

Bedankt ook voor de arrangementen die je hebt aangeboden.

Ik kan ook iedereen aanraden een bezoek te brengen aan Carla die op voortreffelijke wijze met Limburgse gastvrijheid er voor zorgde dat wij:
*een middag zeepjes maakten van lavendel
*Stern de beginselen bijbracht van haken en nu d'r eigen vlindertje heeft
*zo vriendelijk was om te vertalen tijdens de paardrijlessen van Wessel, Naut, Stern en ik, zei de gek.

Maar bovenal ben je gewoon een lief gek mens die d'r hart volgt en waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.
Lieve groet en tot de volgende keer!
Sandra en Chiel

Hallo Ilse,
We vonden het hier heel leuk. Het was nooit saai en we zijn blij dat we hier zijn geweest. We hopen dat we nog een keer terug komen. En Robbert was altijd heel grappig! Groetjes Stern (Groetjes Naut , daarbij een mooie tekening van het Balatonmeer :) )

Franz aus Passau (Germany)
War eine nacht mit dem Motorrad hier. Kam aus Rumanien und werde hier herzlich aufgenommen.
Danke an Ilse und Robbert, Viele Grüssen

Lieve Ilse,
Zoals veel van onze voorgangers was dit de eerste keer dat wij vakantie in Hongarije doorbrachten. Wat een hoop mooie en fantastische indrukken hebben wij opgedaan. Mooie landschappen, aardige mensen en alles keurig verzorgd en opgeruimd. Zwerfvuil zijn we nauwelijks tegen gekomen! We hebben een dagtocht naar Pécs gemaakt. Wat een mooie stad en ook Kaposvár is de moeite waard. En dan natuurlijk de mooie en gezellige camping "La petiteétoile" Wat hebben wij het goed gehad. Een fantastische en aardige gastvrouw, leuke activiteiten zoals het wijnproevenbij Jani en het Ketelkoken met een optreden van Gyuri. Veel gelachen en genoten!
Groeten en bedankt
Lies en Ed van Drumpt

Lieve Ilse,
Bedankt voor je gastvrijheid!!!! We hebben genoten van je dieren, wijnberghuisjes, je vrienden en natuurlijk je wijn!! Het was een bijzondere ervaring bij jou te mogen verblijven. ""koszonom" Onze dochter heeft het nog steeds over "Levendula"als haar paleis en dat is het.
Tot snel. Kus, Joeke/Melina/Fauve

Lieve Ilse,
We hebben een heerlijke vakantie hier beleefd. Lekker rustig genieten van Hongarije. Je stond altijd voor ons klaar met raad en daad over waar we zouden kunnen gaan eten, wat leuk is om met onze kids te ondernemen, over de wijn, als we geen broodjes hadden enz. Kortom, heerlijk kunnen genieten!
Liefs, Rob en Luana, Axelle en Jules

Lieve Ilse,
Wat hebben we genoten op jouw minicamping La petite étoile. Het was voor ons de eerste keer op zo'n kleine camping en we zijn gelijk verkocht. We beseffen heel goed dat dit enorm te maken heeft met jouw persoontje en het zal vast niet overal zo zijn. Je bent een geweldige gastvrouw, staat steeds voor iedereen klaar en geen moeite is je teveel. Daarbij ben je ook nog een heel leuk mens vol humor en zelfspot. We hebben genoten van de swimmingbar bij aankomst, de wijnproeverij bij Jani en natuurlijk het ketelkoken. Super zoals je dat organiseert en met zulke leuke mensen uit het dorp samen. We hebben bewondering en respect voor alles wat je hier opgebouwd hebt. Enneh.... Levendula is een super wijnberghuisje geworden. Veel succes verder met alles en we komen zeker weer een keer terug.
Lieve groetjes, Jan en Marjan

Dag Ilse,
We hebben genoten op La petite étoile! Het is een heerlijke rustige plek en we hebben fijn gewandeld en gefietst. Maar jij maakte toch wel het verschil zoals: "de zwembadbar" ; wijnproeven en met lokale Hongaarse mensen in contact komen; de onophoudelijke verhalen met humor en soms ook serieus; je zelfspot; het ketelkoken-errug leuk en lekker-  en zelfs rekening gehouden met de vegetarier :) Je hebt het goed voor elkaar en dank je voor je gastvrijheid en vrolijkheid, het waren heerlijke dagen :)
Wietske en Rob (de non alcoholische onderdirecteur)!

Ilse, wat een geweldige vrouw ben jij! Vol vrolijkheid en verhalen! We hebben het bij jou op de camping prima naar onze zin gehad! Heerlijk om hier bij te komen. Niets hoeft en bijna alles mag. Heel veel succes met al je projecten en wie weet tot ziens!
Lieve groet, Wim en Marjon

Sziasztok! Nagyon jó a camping! Cukik a cicák! Jót lehet fürdini medecsében! Nagyon nagy a hely. Tetszik itt lenni!
Csenge és családja
("Hallo! De camping is erg goed! De poezen zijn schattig! Je kunt heerlijk baden in het zwembad! Hele grote plek. Ik vind het fijn om hier te zijn! Csenge en familie")

Sziasztok! Nagyon jó a camping! Cukik a cicák! Jót lehet itt játszani. Hatalmas a terület. Tetszik itt!
Julosi és családja
("Hallo! De camping is erg goed! De poezen zijn schattig! Je kunt hier heel fijn spelen. Het terrein is geweldig. Ik vind het fijn hier! Julosi en familie")

Lieve Ilse en Erwin
Bedankt voor de gastvrijheid. Het was fijn dat je voor ons op de aankomstdag voor ons wilde koken, en het was lekker!! We komen zeker nog eens terug om hier te kamperen en jullie vooruitgang met de wijnhuisjes te bekijken.
Groetjes, Arnold en Thea

Lieve Ilse en Erwin,
Wij hebben genoten bij jullie op de camping! Onze eerste dagen in Hongarije zijn omgevlogen. Nog nooit zijn we zo lang op één camping blijven staan, dat zegt genoeg! De verzorging met o.a. warme broodjes, lekkere maaltijden, Ketelkoken, het was uit de kunst! Gezelligheid ten top :)
We denken erover om, als Jurjen meer vrije tijd heeft, eens in september langs te komen om te helpen met de druivenpluk ;)
Ook onze gids in het duister (Ton) willen we bedanken voor de behouden thuiskomst! Ilse, bedankt voor alles en we blijven je volgen op FB. Groetjes, Jurjen en Sjirkje

Lieve Ilse en Erwin,
Heel hartelijk bedankt voor de leuke tijd die we hebben gehad. De maaltijden, Ketelkoken op de wijnberg, de gezelligheid en de
lekkere wijntjes het was top.
Lieve groet Arie en Elles en Missy natuurlijk

Lieve mama,
Na een lange tijd was ik eindelijk weer in Miklósi, La petite étoile en het Krumke en het was weer genieten.
Bijna 2 prachtige weken met prachtig weer (3X verbrand) en de bruiloft van mijn beste vriend, ketelkoken, pincefestivals en Puli waren weer super tof.Mijn nieuwe vlam Roy vond het ook heel erg leuk en vooral mooi. Ook het Krumke was heerlijk, zeker een privé paradijs te noemen. Veel chaos, maar ja dat was een uitdaging, net zoals de laatste twee dagen van je korte vakantie even een grindterras aanleggen, een grondstuk opschonen, beerput graven en baby vogeltjes redden... Natuurlijk probeer ik snel terug te komen na deze succesvolle dagen en na al de lieve woorden van mijn ge-adopteerde familie. Hopelijk hebben we dan weer zoveel geluk met de feesten en het weer. Nogmaals bedankt voor alles XXX
Je dochter Marianne XXXX

Ik heb een geweldige tijd meegemaakt in Hongarije met jullie. Het gevoel dat ik welkom was, wat ik direct kreeg, hielp me deze twee weken goed door te komen in een vreemd land met amper enig last van heimwee. Dat zegt voor mij genoeg, ik voelde mij hier prettig en is voor herhaling vatbaar. Bedankt voor alles: het halen, het brengen, het wonen, de gastvrijheid, de hangulátos en de steun. Ik wens jullie veel geluk op de camping, pincek, Miklósi enzovoort en een gelukkig leven in Hongarije.
Vriendelijke groeten, Roy

Juni 2016
Drie heerlijke dagen tot rust gekomen. Genoten van Janosz' wijnfeest en wat een lieve mensen. Dank. Juul en Bart

Wij zijn in de meivakantie een weekje met zijn vijven wezen overnachten in Levendula. Schitterend gelegen op een heuvel in het dorpje Miklosi. We hebben weer ouderwets spelletjes gedaan onder de sfeerverlichting van olielampjes en kaarslicht, water via de pomp en ouderwets koffiezetten (opgieten via gekookt water), kortom weer even terug naar de basic.
Voor de moderne voorzieningen konden we gebruik maken van de camping, zoals douchen en internet :)
We kwamen laat
in het donker aan, maar Ylse zorgde voor een warm welkom door het huis heerlijk te verwarmen, sfeerverlichting en niet te vergeten de heerlijke Miklosi-wijn.
Levendula ligt op 20km van het Balantonmeer en is een perfecte uitvalbasis voor diverse bezienswaardigheden (Kaposvar, Igal, Balatonmeer etcetc).
Ondanks het minder goede weer hebben we volop genoten van Levendula, de gastvrijheid van Ylse en natuurlijk het prachtige Hongarije.
Kortom, een echte aanrader.

Mannes, Annemieke, Renee, Meike en Joran

Leuke, spontane Ilse
Spannende 3-daagse,
Geweldige service, om nog maar te zwijgen over alle opties die we genoten tijdens ons "ikwileenhuisinHongarije arrangement" :)
Lekker eten, wat een echte opkikker was na de vele kilometers! Na deze 3 dagen zijn we nooit meer dezelfde (zeker Gunter niet ;) )
Een droom is uitgekomen! Bedankt om veel van je tijd te offeren om deze mee te verwezenlijken. Reken maar dat we nog dikwijls langs deze camping komen voor......een logement, praatje, douche te nemen en massa's raad te vragen! Geweldig voorbeeld van iemand die haar droom heeft doorgedreven en hem nu ook beleefd!

P.S: Zoals Tarik het zou zeggen! Je was "DE MAX" (typisch Belgisch)
Lieve en warme groeten,
Rebecca, Gunter en onze kleine kapoen Vince XXX


Lieve Ilse (en andere lieverds Marianne en Ton)
Wat moeten we nog zeggen; "dat we niet houden van afscheid nemen...."
Maar het liefst weerzien, uitkijken naar een volgende keer, een bestemming wensen voor langere tijd, misschien altijd?
Deze prachtige plek, dit mooie land Somogy, waar het glooit langs de grenzen, rechtlijnig maar niets is wat het lijkt. Zo ook de mensen, alvast een lieve groet aan de bekenden in Miklósi. Veerkrachtig en uniek. Vasthouden wat wij verliezen. We hebben het wijnfeest meegevierd, een mooie ervaring. Dank je wel! Voor het delen van het Hongaarse leven. Köszünk szépen. Anna en Erik


Lieve mama,
Ik vond deze heerlijke korte week heel erg fijn om bij jou te mogen spenderen. Ik vond het geweldig dat ik met Anna en Erik mee mocht om jou te verrassen en al helemaal dat we met onze neus in de boter vielen door op de dag van het wijnfeest aan te komen. Bedankt voor de gastvrijheid ;) en liefde. Anne

Ilse,
Geweldige plek we hebben het erg naar onze zin gehad. De gastvrijheid en de leuke dingen die we samen hebben gedaan. de wijnberg op naar Jani samen met de andere gasten heel gezellig. Het Ketelkoken samen met de glaasjes wijn. Geweldig, alles kan en niets moet. Heerlijke plek. Een echte aanrader.
Aafke en Herman

Beste Ilse,
We hebben het hier fantastisch gehad, natuurlijk het was prachtig weer, maar ook omdat dit gewoon een heel fijn plekje is. Wat een gastvrijheid van Ilse en ook wat een hartelijke bewoners van dit dorp. We waren lui vanwege het warme weer maar toch veel mooie dingen gedaan. We stonden eigenlijk bijna de hele week alleen op de camping. Waar zijn toch al die senioren? Het is echt aan te raden in september op vakantie te gaan in Hongarije (met een vleugje Franse Vendée!) Het Balatonmeer is prachtig, we hebben te weinig nog ervan gezien, maar dat komt de volgende keer wel! Want we komen zeker nog een keer terug hier. Wat was het gezellig toeven in de wijnberghuisjes van Ilse en niet te vergeten die van de buurman. Ilse voor jou en al jouw geliefden het allerbeste en natuurlijk ook voor de camping het allerbeste. Nogmaals mensen breng je nazomervakantie hier door in het prachtige, zonnige Hongarije, je zal er geen spijt van krijgen.
Heel veel lieve groeten van Trudy en Ronald en tot ziens

Beste Ilse,
Wat een ervaring voor ons de eerste keer in Hongarije. Wat een fantastisch land en wat een lieve gastvrije mensen. Ook hebben we genoten van jouw enorme gastvrijheid. Wat een ervaring Ketelkoken (ga ik thuis natuurlijk ook doen) en het spekbraden bij Jani. En natuurlijk ons avontuurtje van even naar de markt in Tab waar jij wilde kijken wat wijnvaten kosten. Nu je weet zelf wel hoe dat afgelopen is: grandioos. Heel veel succes met de wijn en we komen zeker nog een keertje terug.
Lieve groetjes Jan en Susan

Beste Ilse, Erwin en Robbert,
Helaas moeten wij nu terug vertrekken naar het Belgenland. We hebben hier een hele leuke tijd beleefd op deze camping.
We voelden ons echt thuis! Bedankt voor de hartelijke ontvangst en de gastvrijheid! We hebben enorm genoten van de mooie en rustige omgeving van Miklósi. Nog eens hartelijk bedankt voor alles
Groetjes, Kris, Ligaya, Laura-Jane en Jeffrey en Lucky

Wat een prachtige,heerlijke camping! Genoten! Het wijnbergfestival was geweldig en dan hebben we het nog niet over het uitzicht gehad..... Wat een gastvrijheid en mooie lieve mensen hebben jullie om je heen. Het warme gevoel kwam niet alleen door de tropische temperaturen! Jullie mogen trots zijn op wat jullie hier hebben opgebouwd en hoe Levendula nieuw leven is ingeblazen. Prachtig! Hopelijk tot ziens en bedank Jani en zijn vrouw s.v.p. voor het warme onthaal!
Liefs, Jan Willem en Annemieke

Vandaag iets gedaan wat we anders nooit doen: de eigenaresse van een camping een zoen geven. Uit dank voor de prachtige week die we hier doorgebracht hebben en uit waardering voor de wijze waarop zij deze camping runt. Dikke pluim!
Liefs van Yvonne en Gerrit

Beste Ilse, Robbert en Erwin,
Bedankt voor de fijne week. We begonnen goed met de eerste avond Ketelkoken bij de buurtjes en sluiten weer heerlijk af met de laatste avond weer met zijn allen om de ketel.
Hartelijke groetjes,
Jeroen, Macha, Luc en Jurre

Beste Ilse en Co
Bedankt voor de mooie vakantie. Camping is klein maar fijn, alles op maat om een leuke tijd door te brengen. Volgend jaar staat het bij de favorieten.
Groetjes,
Geert en Wietse

Liefste Ilse en Robbert,
Dat dit voor 80% van dit boekje jullie aanspreking is verteld al veel over jullie. De ontvangst was warm. Het verblijf liefdevol en alles ertussen gewoon "DE MAX". De prachtige omgeving en de vlotte Hongaarse mentaliteit. Ik denk dat "De Belgen" een prachtige week achter de rug hebben! Een leuke avond bij jullie prachtig wijnhuisje en je super gerechten bij het ketelkoken. Het verblijf was prachtig en rijk aan Palinka. Nogmaals dank je voor de goede zorg, positieve energie en jullie leuk gevoel voor humor!
Veel liefs, jullie "adoptiekind" DE MAX.

Lieve mensen,
Prachtige omgeving, mooie uitvalsbasis, Balatonmeer was niet zo erg als gevreesd, maar...............veel belangrijker is die voortvarende vrouw die 's ochtends stralend warm brood komt brengen en 's nachts een dronken Belg komt ontzetten in het Dorpshuis!
Tijd voor een praatje, toeristische tip of om ganzen weg te jagen. Een avond bij een wijnberghuisje is ook niet gek! Bedankt dat wij in jullie tuin mochten kamperen.
Richilde, Ger, Sterre en Karlijn

Lieve Ilse, Robbert en Erwin,
We zijn in een warm bad terecht gekomen toen we jullie poort binnen reden. Wat een gastvrijheid, de wijnbergen, het heerlijke appartement, het lekkere ketelkoken, de rosé, het Hongaarse leven, de prachtige omgeving. Allemaal perfect. Wat avonturen hebben onze jongens beleefd. Dode ringslang, grote kevers, rivierkreeften, lekker zwemmen, noem maar op. Toen we aankwamen ontluikten net de zonnebloemen. Tijdens ons verblijf zagen we ze tot bloei komen, en stonden de grote gele velden symbool voor onze heerlijke tijd bij La petite étoile. En alsof het zo moet zijn, laten de zonnebloemen hun kopjes hangen en verbleken de gele blaadjes bij ons vertrek. We hebben genoten en komen zeker terug naar Hongarije. En zoals het oude Hongaarse gezegde luidt: "Alle wegen leiden naar Miklósi" Bedankt Ilse, Robbert, Erwin én Ton natuurlijk! En alle aardige Hongaren en niet-Hongaren die we hebben mogen ontmoeten!
(Theis voegt toe: "ik vond het superleuk")
Dorien, Frits, Wouter, Theis

Lieve Ilse, Robbert en Erwin,
Zo, we staan weer klaar om naar Holland te gaan. We hebben weer zo genoten van jullie camping en jullie land. De gastvrijheid wat jullie hoog in het vaandel hebben staan. Niets is teveel, alles doen jullie voor de gasten om ze een fijne vakantie te geven. Maar dat wisten we ook van vorig jaar en ook jullie wijnberghuisje Levendula wat een plaatje, wat mooi. Vorig jaar een bouwval in onze ogen en nu wat een klein paleisje. Super en dat fix je toch maar weer Ilse. Ook fijne gasten op de camping, leuke gesprekken gehad en ja ook een dipje ertussendoor maar ja dat heeft niemand in de hand. Lieve Ilse ga zo door en ik weet we komen zeker weer genieten van de rust, ruimte en gezelligheid. Nu hele lieve groetjes en een dikke knuffel, Ingrid en Anton en pootje van Femke

Ilse en Robbert,
N.a.v. een familiebezoek zijn we hier terecht gekomen op een hartelijke en gastvrije camping. Lief en kleinschalig. We hebben een leuke tijd gehad, met veel goede tips om naar toe te gaan. Heel veel succes en plezier met Levendula en natuurlijk de camping. Wie weet tot ziens. Groetjes, Ard, Nathalie, Tristan en Thibault

Ilse en Robbert
Wij die gewend zijn al fietsend van camping naar camping te gaan zijn zomaar 12 nachten bij jullie op de camping gebleven. En dat hebben we aan jullie te danken. Door de optimale service en de vele gezellige avonden, met ketelkoken, spekbraden op de wijnberg, kermis in het dorp, en nog een inloopavond. Helemaal te gek en dan nog de goede uitleg over het Hongaarse leven en wonen. Het is voor ons een bijzondere vakantie geworden die een 10 met een griffel verdiend. Veel dank daarvoor. En we komen zeker nog een keer terug.
Groetjes Ria en Piet Tijssen

Lieve Ilse en Robbert,
Wat is onze eerste vakantie in Hongarije fantastisch geweest. De ontvangst en ongedwongen sfeer sprak ons metéén aan. De eerste avond al feest gehad in het Kultúrház. Wat was het leuk. De fietstochtjes met Krisztián en spekbraden in het bos. Wijn en palinka bij Jani op de wijnberg. Jullie hartelijkheid en gastvrijheid zijn geweldig. Zingen met de gitaar bij het kampvuur! We zullen deze ervaring niet snel vergeten. Het gaat jullie goed. Hartelijke groeten,
Albert en Netta Bokkers

Geweldige belevenscamping. Wij als campinggasten mochten mee naar de wijnberg en mooi om dit alles te zien. Prachtig om te zien dat Ilse haar dromen waar maakt. Bij Jani in de wijnkelder ook een superbeleving. Dit plekje is een topherinnering van onze rondreis in Hongarije. We wensen jullie allen veel geluk en mocht iemand een SVR camping in Hongarije zoeken dan zullen we jullie zeker aanbevelen!
Riny en Rian

Lieve Ilse en Robbert,
Na ons bezoek aan de vakantiebeurs van de SVR in 's Hertogenbosch werden we door Anne's enthousiasme op jullie spoor gezet. En daar hebben we geen spijt van. Ilse wat een energie en hartelijkheid. Niets is je teveel om het iedereen naar de zin te maken. Veel informatie en organisatie. Petje af. We hadden graag nog een wandeltocht willen maken en fietstocht. Maar het was ons te heet. Beter, veel beter dan regen, maar toch. We wensen jou en je gezin veel succes met wat jullie doen. We komen zeker een keer terug om de wijnhuisjes te bekijken als ze af zijn.
Hartelijke groet, Hans en Nelleke
Robbert, heel veel succes met je studie.

Lieve Ilse en Robbert,
Het waren fijne dagen, met elkaar op jouw camping, Bedankt voor je verhalen en rondleidingen langs 3! wijnberghuisjes. En alle verrassingen. Veel succes met de prachtige plannen en......200 ltr. he.
Groetjes, Klaas en Hennie

Lieve Ilse en Robbert,
14 dagen hebben we hier genoten van jullie "Hongaarse paradijsje" Wat hebben we het goed gehad, dankzij jullie hartelijkheid, behulpzaamheid en zorg. En.....niet te vergeten jouw kookkunst Ilse. Dank jullie wel hiervoor. We komen graag nog eens terug.
Lieve groet,
Jan Dirk en Theke

Lieve Ilse, Robbert en Erwin,
Voor het eerst genoten we van jullie, jullie gastvrijheid, van Miklósi, van de mensen in het dorp (in het bijzonder van Jani) van de wijn, van de prachtige heuvels van Somogy. We zijn hier zeker niet voor het laatst! Alles hier lonkt en wenkt ons om straks in de zomer het dubbel en dwars over te doen! Dank je voor al het mooie en goede.
Lieve groet, Anna en Erik

Op doorreis naar Pécs zijn we hier aangekomen helaas maar voor een nacht! Wat een prachtige plek en wat een gastvrij gebeuren! Heerlijk om hier te zijn en terug te komen! Veel succes nog en een heerlijke zomer gewenst! Warme Hongaarse groetjes,
Henk en Peter

Beste Ilse en Robbert,
Dat we twee weken het appartement gehuurd hebben, komt omdat mijn zus en zwager naar Hongarije zijn verhuisd en wij ze daarbij wilden helpen. Zo kom je nog eens ergens, want anders waren we nooit op het idee gekomen hier naartoe te gaan.
Al tijdens ons eerste contact gaf je te kennen van alle markten thuis te zijn, Ilse. Niet alleen run je hier een camping, maar ook heb je de nodige ervaring met het opknappen van Hongaarse huizen en ken je daar de "mannetjes" voor. Daarvan hebben we dankbaar gebruik gemaakt, want het huis is door jouw bemiddeling al aardig opgeknapt.
Naast het helpen van mijn zus en zwager hebben we ook nog de omgeving verkend met als uitersten Boedapest, Tihany, Pécs en Kaposvár. Ook de wandeling naar je wijnberghuisje en de wandeling met Robbert waren erg mooi. Het landschap is hier werkelijk prachtig.
Als ik een volgend keer  met de motor hierheen kom om mijn zus en zwager te bezoeken, wil ik graag weer van jullie spontane gastvrijheid gebruik maken. Maar ook natuurlijk als Marlies meekomt met de auto.
We wensen jullie al het beste toe met de camping, maar vooral ook Robbert met zijn op handen zijnde studie in Nederland.
Het ga jullie goed,
Berrie en Marlies

Lieve Ilse en Robbert, Met hele mooie herinneringen aan Hongarije en in het bijzonder Miklósi, gaan we weer de hort op. De Hongaarse gastvrijheid is hartverwarmend, heel mooi dat we hier even van hebben kunnen proeven. En dat geldt natúúrlijk ook voor de wijn waar we in NL nog even van gaan genieten. Heel veel dank en liefs voor Feri dat hij ons wegwijs heeft gemaakt in de wijnmakerij. Heel veel dank ook voor Robbert, hij was de perfecte gastheer met heel veel geduld. Het ga je goed Robbert! En niet in de laatste plaats dank aan jou Ilse, ga zo door met je camping en de wereld om je heen. Miklósi kan zo'n type als jij goed gebruiken. Je bent dan wel een buitenlandse, maar voor hen van grote waarde. Dank je wel voor de fijne tijd en vooral de laatste gezellige avond rond het kampvuur. Je pörkölt was heerlijk. Graag tot een volgende keer, dan komen we eerder en wat langer! Liefs van Berry en Jannie

We werden heel hartelijk ontvangen toen we aankwamen. We hebben veel plezier gehad met het helpen van Feri en Jani met het persen van de druiven. Ook de bezoeken aan de diverse wijnhuisjes waren erg leuk en gezellig. We vonden het ketelkoken zo leuk dat me met behulp van Ilse een ketel hebben gekocht en dat we onze vrienden gaan verrassen met Pörkölt. Astrid en Robert

Lieve mensen,
Nu voor de tweede keer in het gezellige appartement. Het weer was dit keer wisselvallig, zon, bewolking en regen, de temperatuur was goed. Ilse en Klaas hebben de weerberichten goed in de gaten gehouden. Thermaalbad in Igal bezocht, héérlijk. Naar de (regio) markt in Tab en naar Tihany geweest. Donderdagavond samen genoten van een heerlijke BBQ boven een echt vuur, ook de wijn geproefd. Zo is de week weer snel voorbij gegaan. Wie weet komen we de volgende keer met de camper (grote wens) en anders gewoon weer met de auto. Ilse, Anne en gastheer Robbert, bedankt voor alles.
Klaas en Henny, Erm

Het was erg gezellig. We werden warm ontvangen. Meteen een "welkom gevoel". En dat is altijd erg belangrijk. ' s Avonds ook nog lekker gegeten en vel gezelligheid. We wensen jullie nog veel Triviant plezier. Dit was de gezelligste avond van onze Road Trip.
Houdoe en misschien tot een volgende keer. Groetjes, Pim, Remco en Jasper

Wat een leuke vakantie hebben wij hier gehad!!!
Dank jullie wel hiervoor.
Na een super gastvrije ontvangst was het voor ons even wennen in het appartement, we hadden het wat groter (ruimer) verwacht, maar waren hier zo aan gewend, zeker door het ondernemen van de diverse activiteiten etc. Super!!!
Het ketelkoken, het spekbraden, de wijnproeverijen bij Jani en Ferri, de avonden dat Ilse voor ons gekookt heeft (echt heerlijk), de dag in het zwemparadijs met Arvid en Anne was ook onvergetelijk!!!
Super bedankt voor deze weken, al was het wat rustig op de camping maar dit is zeker ruimschoots gecompenseerd door Robbert, Arvid en niet te vergeten Anne!!!
Namens Leo, Carina en een super dikke knuffel van Maxxx nogmaals hartelijk bedankt voor de gastvrijheid.
P.S. Zodra het naambordje hangt sturen we een foto!!!

Lieve Ilse, Erwin, Robbert, Anne en Arvid,
Na jaren zijn we eindelijk weer eens in Hongarije beland voor onze vakantie! Wat hebben we het leuk gehad, we hebben genoten van de omgeving, het weer (op een paar regenachtige dagen na) en jullie gastvrijheid!!
Ilse, je bent een ongelofelijke gastvrije vrouw, waar een ieder jaloers op kan zijn. Jammer dat er dit jaar niet zoveel kampeerders waren, zo ook voor onze kinderen. Toch heeft dit de pret niet kunnen drukken.Ze hebben genoten en gaan vol trots met hun zelfgemaakte kistje en vogelhuisje naar huis. Anne, je hebt je enthousiasme van je moeder! Bedankt voor de knutselmiddag.
En nu moeten we helaas naar huis, maar we gaan met verhalen terug over o.a. wijnproeverij en het ketelkoken. Was erg leuk om mee te maken. Kortom, mensen bedankt voor de leuke 2 weken en zullen deze camping ook aanbevelen bij familie, vrienden e.d. Tot Ziens en succes!
Groetjes, Mannes, Annemieke, Renee en Meike

Lieve Ilse, Erwin en alle kinderen,
We hebben het ontzettend naar onze zin gehad bij jullie. Het weer werkte misschien niet mee maar het was geweldig! De camping is heerlijk, wat een mooie plek! Met de hond, de ganzen en de kippen! En je lekkere versgebakken brood. Doordat jij Hongaars spreekt en zoveel mensen kent hebben we ook Hongarije beter leren kennen. We komen zeker nog eens terug en kunnen je camping alleen maar bij iedereen aanraden.
Groetjes,
Pim, Karen, Jochem en Wessel

Zo dan is het weer zo ver, auto ingepakt en weer naar huis na bijna 2 weken op deze heerlijke camping te zijn geweest. Wat hebben we genoten. De rust, de ruimte van deze camping en het schone Hongarije.
In eerste instantie zouden we maar 1 week blijven maar het werden er toch meer, we hadden geen zin meer om verder te trekken. De gesprekken, de zere kaken van het lachen, o wat hebben we genoten met zijn allen, dit is wat je noemt een super time. Al die lieve mensen die we ontmoet hebben, super. Het gezellig samen zijn, toppie :)
En Ilse je bent een lieve vrouw met je hart op een goede plaats, ik zou zeggen ga zo door meid met deze camping. Anne en Arvid geniet lekker van jullie leuke huisje en van elkaar.
Lieve, lieve mensen bedankt wie weet volgend jaar weer. Heel veel liefde en geluk samen. Tjuuussss, dikke knuffel Ingrid en Anton

We hebben jullie leren kennen op de SVR Beurs in Groningen. We waren getroffen door jullie spontaniteit. Dit, en de warme manier van communiceren via mail en Facebook deed ons overstappen om onze wens van een vakantie in Frankrijk om te zetten in een bezoek aan jullie.
Aangekomen bleek al de gastvrijheid: haha, geen mens te bekennen maar de kinderen vonden wel het bord met opschrift. Gratis ijsje en een lekker biertje of rosé voor papa en mama.
We zijn 4 dagen gebleven en zowel wij als onze 4 jonge kinderen kijken dadelijk met weemoed terug naar de foto's die overblijven.
Geweldig Anne, wat kun jij je gasten verwennen in je eigen huisje. Je maakt onze lange dag weg met de kinderen geweldig, door op onze hond te passen. Maar je spontaniteit is het mooiste. Bewaar het goed.
En Ilse, wat een fijne gastvrouw ben je. Jessica geniet van je boek en door de beide gezellige avonden leer je gevoelsmatig elkaar kennen.
Een ervaring om nooit te vergeten. Gelukkig heb je nooit geen spijt gehad van je beslissing, anders hadden we dit nooit meegemaakt.
Lieve groetjes,
Jessica, Cor, Marieke, Milan, Merlijn, Mika, Odie

Lieve Ilse en Anne,
Op onze doorreis naar Boedapest zijn wij gestrand bij je rustgevende stulpje. Bij het kampvuur met een glas wijn en een pilsje. Wat een rust en gastvrijheid heeft ons gegrepen. En we zijn een paar dagen gebleven. En wat, op onze laatste avond een potje Ketelkoken boven bij Anne wat een leuke en gezellige verrassing. Jammer van het onweer of toch niet, hoort er ook bij. En dan die rit naar boven met Riet een hele ervaring, maar met zo'n taxi kon het niet beter. Wij zullen dit, jou en je dochter niet vergeten.
Groetjes Riet en Jan

Ilse, Anne, Robbert,
Door een link op Marianna H haar startpagina kwam ik jullie camping tegen. Waar Facebook al niet goed voor is :) De sympathie die jullie uitstralen en de uitnodigende foto's zorgden voor de reservatie. Dit is na 5 jaar niet echt op vakantie te zijn geweest. Nooit eerder reisden wij naar Oost-Europa. Ondanks het feit dat jullie minder gewoon waren aan Belgen werden we meteen warm onthaald en verwend. In het echt is het allemaal nog veel mooier dan op de foto's. Wij hadden een ontspannen, leuke en leerzame vakantie. Ook de jeugd die regelmatig naar het Balatonmeer gingen hadden een fantastische tijd. Jullie leven hier zo idyllisch mooi en de camping en het appartement zijn smaakvol en bloemrijk ingericht. De zonnebloemvelden, wandeling, avonturenpark, quadtocht, ketelkoken, wijnberg knutselen, Budapest....allemaal leuke herinneringen ook. Köszönöm en lieve groetjes van ons. Heleentje, Els, Vincent en Melissa

Beste Ilse,
Al enige jaren intrigeerde ons de naam La petite étoile voor een Hongaarse camping. Daarom eventjes kijken. Alleen al de omweg door het Hongaarse heuvelland is al de moeite waard! Welnu, het was hier leuk en dan ook nog het spekbraden bij de pince van Jani. Geweldig. Minpuntjes? Jaaaaaaaaa-één. Al die wielewalen met hun dudeljoooo. Twee dagen lang ging dat liedje "Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal" niet uit mijn hoofd. Veel succes en een mooi seizoen toegewenst door Joke en Rob.

Wat hebben wij genoten van jullie gastvrijheid tijdens ons verblijf. Jammer dat we moesten vertrekken van deze heerlijke camping en het prachtige Hongaarse land. Wij wensen jullie nog heel veel jaren in gezondheid en geluk op dit prachtige plekje. Nogmaals dank voor alles en hopelijk op een nieuwe vakantie die wij hier gaan doorbrengen.
Groet, Jan-Annie Pluimert

Lieve mensen,
Wat hebben wij geluk gehad toen we op de SVR-beurs een week vakantie op La Petite Étoile in Hongarije wonnen. Dit gaf ons het zetje, toch eens deze kant op te gaan. Wat een prachtig land en wat een heerlijke camping. Bedankt voor jullie allervriendelijkste ontvangst, lieve en goede zorgen. Janny en Auke

Liebe Ilse, Liebe Anne, Liebe Erwin,
Vielen Dank für de herzlichen Empfang und den angenehmen Aufenthalt bei meinem ersten grossen Reise mit meinem neuen Camper!
Viele Grussen an alle Gasten aus Deutschland und an den Rest der Welt. Wolfgang, Ulm, Deutschland

Hallo Ilse,
Nadat we 's middags rond 15.00 uur op woensdag aankwamen werden we gastvrij onthaald door Ilse. Voordat we hier aankwamen hebben we 3 stedentrips gemaakt door Praag-Bratislava-Budapest. Hier erg veel indrukken opgedaan. Het klikte meteen tussen ons en Ilse dus hebben we heel wat afgepraat en gelachen. We kwamen erachter dat we heel dicht bij elkaar hadden gewoond vroeger. Er was dus veel herkenning. Wat een heel speciale dag voor ons was, was onze 24-ste trouwdag! We zijn naar het Balatonmeer geweest en
's avonds eerst eten bij Puli en daarna gezellig......de avond afsluiten bij Jani in een wijnberghuisje. Olala. Köszönöm voor de fijne tijd! Meindert en Katinka uit Almere

Hoi Ilse, Anne, Robbert en alle gezelschapsdieren,

Zoals beloofd zou ik nog een stukje schrijven in jullie gastenboek. Inmiddels is het ruim een maand geleden dat we heerlijk bij jullie in Hongarije waren, in het rustige dorpje Miklósi. Vanuit Boedapest kwamen we met gehuurde auto jullie kant op gereden. Onderweg bleek onze vering van de auto niet geweldig te zijn, dat hebben we geweten op die mooie hobbelige weg naar Miklósi. En toen bij aankomst bleek dat er geen supermarkt meer in de buurt open was, konden we de hele weg weer op en neer. Maar elke rit bleven we ons verbazen over het mooie prachtige landschap van Hongarije, dus die hobbels namen we voor lief.

Het appartement was gezellig en knus en het bed bekent (slapen we thuis ook in). De camping was leeg  en dat vonden we niet zo erg. Hierdoor echt totale rust ervaren, behalve de blaffende honden uit de buurt was het echt dood en doodstil. Hierdoor konden we echt helemaal ontspannen en tot rust komen. We voelden ons gelijk welkom. Je enthousiasme was super. En dat hebben we de hele vakantie gezien. Je stond altijd klaar als we vragen hadden en vertelde ons alles wat we wilde weten. Dat noem ik nou gastvrij! Je bood aan om typisch Hongaars ketel te koken en omdat de tweede week van onze vakantie wat minder weer was, was het even afwachten of het wel echt door kon gaan. Maar gelukkig was daar nog een mooie zonnige zaterdag.... en konden we die dag dubbel Hongaars leven proeven door ook die dag te helpen met druivenplukken bij Feri. Wat vonden wij dit een ongelovelijke geslaagde dag, heel bijzonder ook. Onze dank daarvoor en dank aan Feri en zijn familie. Ook al mocht ik dan geen wijn, Patrick heeft er extra van genoten! Zo kan ik nog wel meer bijzondere momenten noemen; met Anne op pad naar haar wijnberghuisje, het bezig zijn op de boerderij, de bijzondere gesprekken en verhalen. Maar ook alle leuke tochtjes die we vanuit Miklósi hebben gemaakt, waarbij Tihany en Pécs er het meest uitsprongen. Ook Patrick heeft zich goed vermaakt met hout sprokkelen voor de kachel en het kampvuur.  De voor ons meest simpele dingen, de eenvoud en terug naar de natuur, maakte het een geslaagde tijd bij jullie! Lieve mensen, het gaat jullie goed. Blijf bij je zelf, wie je bent en waar je voor staat, dat is de kracht voor het geluk wat wij jullie zo gunnen. Wie weet tot een volgende keer, met de kleine spruit. Hongarije heeft een plekje in ons hart veroverd.

Liefs Elvira en Patrick

Beste Ilse Anne Robbert en Arvid .

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de mooie weken die wij op de camping hebben doorgebracht.

Na 2 dagen auto rijden met de camper en caravan kwamen tegen de avond aan en werden we verwelkomt door Ilse en de lekkere wijn.

De volgende dag uitgerust voor het geweldige feest met diverse maaltijden ketelkoken de dorpelingen en Hongaarse band

en niet te vergeten de rode wijn Palinka en bier.

Bij diverse campinggasten was het heel moeilijk de volgende dag op te staan ze bleven in tent of caravan liggen bij + 38 graden .

Wij zijn ook met de gids Kristian wezen fietsen en spekbraden een mooie beleving alleen het was wel erg heet.

Ik heb hem gelijk maar gesponsorde wielerkleding gegeven kan hij reclame rijden hij heeft het verdient.

Later de week hadden we op vrijdagavond een wijnbergfestival moesten de berg op lopen wat heel goed ging ,

daarna spekbraden op het kampvuur en heeeeeeeeeel veel rode wijn super gezellig met ongeveer 25 gasten.

Alleen de terugweg ging voor Piet niet zo gemakkelijk na uit volle borst nog het Hand in Hand kameraden te hebben gezongen gingen we naar beneden in het donker

Tussen 2 mede gasten kwam ik toch beneden de rest weet ik van de nacht niet meer.

Maar een compliment voor Ilse die altijd heeft gezegd dat je van de wijn uit Miklosi geen hoofdpijn hebt de volgende morgen ik moet

ze nog gelijk geven ook alleen de maag was wat van streek.

Verder bakt ze ook heerlijke bruin brood met zaden een echte aanrader en is altijd behulpzaam voor allerlei vragen of problemen.

Wij zijn ook nog bij Anne's wijnhuisje geweest om ketel te koken ze heeft het huisje mooi opgeknapt ik vind het toch knap  ze heeft op de berg

geen stroom en water dus is behelpen maar ja als je verliefd bent op Arvid heb je dit niet nodig  ze waren een goede gastvrouw en gastheer.

Wat ik persoonlijk leuk vond waren de kippen en ganzen .

We hadden 2 hondjes bij ons die waren de hele dag druk  met de katten die er liepen en de hond van Ilse.

Op de laatste avond hebben met zijn allen nog een afscheids BBQ gehad van Ilse want er gingen nog 3 stellen weg.

De omgeving is erg mooi veel herten en vossen gezien wel heuvelachtig binnen 10 km kun je al de boodschappen doen.

Wat ook nog gezellig is de dorpskroeg zijn heel vriendelijk mensen en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Voor mooie uitstapjes en een goed restaurant heeft Ilse genoeg keuze vooral bij Puli.

Namens Piet en Odilia en Ernie en Bernadete willen wij jullie allemaal nogmaals hartelijk bedanken voor de goede zorg en fijne tijd op de camping.

Wil je erg rustig en goede staanplaatsen hebben dan zouden wij u deze camping La Petite Etoile Miklosi  aanraden.

Als wij weer in de buurt zijn komen we zeker daar weer even staan.

Ilse en fam. het ga je goed in de toekomst en nog heel veel plezier en gezondheid .

De vriendelijke groeten van:

Fam. Piet en Odilia van Baak

Fam Ernie en Bernadette Vos

uit Benschop.

 

Grazie bella signora!!!
La vostra ospitaticá é stata eccellente. Noi ci siamo sentire a casa nostra.
La tranquillitá di questo meraviglioso posto, ci ha fatto dimenticare lo STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!
Grazie ancora con affetto, Massimo, Ettore, Simonelta é Carla
(vertaling:)
Dank je mooie dame!
Jullie gastvrijheid was fantastisch. Wij voelen ons als in in ons eigen huis.
De rust van deze prachtige plek, maakte dat we de STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS vergaten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nogmaals bedankt met genegenheid, Massimo, Ettore, Simonelta en
Carla
 
 
 
 
Lieve Ilse, Anne, Arvid en Robbert,
Wat hebben wij een geweldige week bij jullie gehad! Bij aankomst zijn we zeer welkom geheten door A en A en Robbert met een herlijk drankje. Vervolgens de tent opgezet en kon de week in Hongarije beginnen. Naast alle culturele hoogtepunten en het Balatonmeer hebben we ontzettend genoten van jullie gezelligheid en gastvrijheid. De barbeque avond bij Anne en Arvid was 50 tinten van plezier en gezelligheid!
Liefs Anoek en Nanda.
p.s.: Wijn drinken bij Jani was de perfecte afsluiter!


Lieve Ilse, Erwin, Anne, Robbert en Arvid,
Na een dag doorhalen en nacht rijden kwamen wij in een zeer zonnig Miklósi aan. Helemaal verrot maar enorm veel zin in het feest van Miklósi, even proberen te slapen werd gelijk afgestraft met een verbrande buik/schouders en gezicht (Henry) Het feest was helemaal geweldig, wat een gastvrijheid, gezelligheid. Een unieke ervaring om kennis te maken met jullie Hongaarse vrienden. Felicia was helemaal in haar element, dieren hier in overvloed, Benno, de katten, de ganzen en de kippen. Ook de Indianendag was super. De workshop windgong maken viel ook heel erg bij Felicia in de smaak. Regelmatig zijn we naar het Balatonmeer gegaan. Balatonföldvar, een prachtige (gelukkig niet zo drukke) badplaats met een statige, heerlijk verkoelende bomenlaan. We hadden graag met Krisztián op de fiets Hongarije willen ontdekken maar gezien de warmte, meer dan 35 graden, leek het ineens niet meer zo'n goed idee, wellicht een keer in het voor of najaar. Helaas bij aankomst in Miklósi brak een stuk kies af...oef wat een pijn die na anderhalve week echt niet meer te harden was. Ilse, je was heel kordaat en regelde dat ik meteen bij een tandarts terecht kon en nog wel een duitssprekende. Na een 3 uur bij de tandarts was het wel welletjes ik schrok van de rekening: oooo eerste hulp is in Hongarije gratis. Tja, niet iedereen kan zeggen dat meegemaakt te hebben. Op onze tochten naar het Balatonmeer hebben we een heel leuk eettentje gevonden. PIZZA-HÁZ in Köröshegy, zeer vriendelijk en alles met liefde en zeer smaakvol bereid.Verder niet te vergeten de Thermale badcomplexen: Kaposvár, heel modern, Igal, heel gemoedelijk en Dombovár voor kinderen super! Onze navigatie vond het leuk ons door de natuur te sturen, hoewel we zandpaden en seizoenwegen vermijden hadden ingevoerd, belanden we toch een aantal keren in de maisvelden. Kuddes herten gezien, maar de auto zuchtte en steunde (en kreunde) Blij dat we weer op de gewone wegen kwamen maar wel een unieke ervaring. We wensen jullie heel veel succes met jullie prachtige kleine ster. (net als de prachtige heldere sterrenluchten boven Miklósi) Heel veel liefs van Henry, Dorien en Felicia

Beste Ilse, Anne, Arvid en Robbert,
Het is vrijdagavond 9 augustus. Al schommelend schrijf ik onze ervaringen in het boek. Onze aankomst was zeer explosief. De tent stond slechts half opgezet, gingen we gelijk door naar het wijnfeest. Daar belanden we gelijk in het Hongaarse leven. Topper was dat! De dag erna gelijk Ketelkoken,  dus daarna konden we pas een beetje bijkomen. Het was allemaal super georganiseerd. De hele week (ruim) is onvergetelijk. De leuke spontane acties ( regen douches! oef, wat hadden we die af en toe nodig), de georganiseerde kinderactiviteiten en alle goede zorgen (heerlijk brood! en alle hulp bij de ongelukjes met de kids) Ik denk dat ik thuis ook vaker de "ijsjestruck" ga gebruiken :) De kids hebben zich super vermaakt en voelden zich helemaal thuis, wat wil je nog meer...:) Kortom? bedankt voor alles!
Heel veel groetjes van René, Danielle, Eva, Koen en Hidde!

Beste Ilse, Erwin, Anne, Arvid, Robbert (en Michel die hier tijdelijk bij de familie hoort)
Hartstikke bedankt voor de goede zorgen en de leuke tijd! Voor onze kinderen was dit een prachtige kennismaking met Hongarije. Fijn en gemakkelijk dat ze op de camping gewoon Nderlands konden spreken. Leuk en interessant om ook regelmatig Hongaars te horen. Alle feestjes waren leuk. Ketelkoken, Zomerfeest, Wijnbergfestival en natuurlijk het Ketelkoken bij het Krumke. (goed geregeld Anne en Arvid!) De heerlijke broden van Ilse, iedere keer weer een prima begin van de dag.Het is leuk om te zien hoe hier op de camping een mooie synergie ontstaat tussen Hongarije en Nederland. De lokale bevolking "profiteert" van de toeristen en raakt zowaar gewend aan die gekke Nederlanders (polonaise!) En de Nederlanders leren Pörkölt eten en genieten van de Hongaarse wijn en palinka! Kortom, wij reizen verder naar Budapest met mooie herinneringen aan Miklósi en wie weet zien we elkaar weer in Miklósi of Groningen.Hartelijke groet, a viszontlátásra és minden jót kivánunk!
Age, Soon Ja , Sander en Dennis

Hallo allemaal,
Er staat al een heel verhaal op de vorige pagina, maar ik wil nog even zeggen dat ik het hier ook naar mijn zin heb gehad. Het was natuurlijk al onvergetelijk vanaf de eerste avond. De band die door bleef spelen ondanks dat het publiek al weg was en Allard die nog gekker deed dan die normaal al deed. We hebben erg genoten van de omgeving, jullie gastvrijheid en alle gezelligheid. Het samen eten, ook op de wijnberg was ook heel erg leuk ook al stootte ik de ketel met het eten om. Fijne zomer, verblijf, en veel plezier nog hier en tot ziens in Groningen, Brabant, Utrecht of Hongarije.Groetjes Bart

Hoi Ilse, Erwin, Robbert, Anne en Arvid,
Wij, uut Sauwerd en Utreg hebben heeeeeeeeeeeeeerlijk genoten van een weekje Hongaars Nederlands vertier ende vermaak hier op Camping La petite étoile. Het was GEWÉLDIG!!!!!!!!!! Vooral de energie van alles, zoals broodbakken, feesten en noem maar op van jullie heeft ons doen verbazen. Ilse voorop, Anne en ookArvid en Erwin, werkelijk schitterend deze dynamiek. We zijn er helemaal opgeladen van! Groeten en nog veel plezier van Doke, Allard, Teun, Bart, Carlijn en Jan.
Doke voegt toe:
De palinka-aktiviteit van Allard, mijn kinderen en het toegezongen worden door "echte" Hongaren hebben mijn 60 ste hier onvergetelijk gemaakt

Dag Ilse en co,

Een half jaar geleden waren wij onze vakantie aan het plannen, het zou een mototrip worden die iedereen van zijn sokken zou blazen. 17 dagen met de moto weg, 8 landen en een hoop kilometers doen, dat was het plan. Samen met vier vrienden motorijders begonnen we te organiseren en te plannen. De bedoeling was om naar het Balatonsoundfestival te gaan, veel vrienden gingen met de auto, de trein en het vliegtuig maar wij zochten het avontuur op en besloten om onze motoren van stal te halen. Omdat het balatonfestival een enorm event is leek het ons niet de ideale plek om onze moto's 4 dagen te stallen. 
Dus maar op zoek naar een plaats waar de moto's vier dagen konden staan, na even zoeken kwam ik bij La Petit Etoile uit. Het lag op een korte afstand van het meer dus we dachten proberen maar. Mijn eerste mail werd al meteen snel en positief beantwoord. Ilse stelde zelfs voor om ons naar het festival te brengen en ons te komen halen, wat een service. 'Klant is koning' klonk het, en dat hebben we aan de lijve ondervonden. Na wat mailverkeer en het meedelen van ons aankomstuur werden we vriendelijk ontvangen. We hadden onze helm nog niet uit en we kregen al een lekker fris pintje in onze handen geduwd, zààlig. Na een verkoelende duik in het zwembad met een geniale drijvende toog mochten we al meteen onze benen onder tafel schuiven voor een hongaarse specialteit, pörkölt. Dit in combinatie met huisgemaakte wijn maakte het helemaal af. Met onze buikjes goed gevuld werden we van het rustige Mikosi naar het drukke festival gebracht. Na vier dagen dansen en feesten, zwemmen en eten, liggen en liggen :D werden we opgehaald door Ilse. Gewoon even bellen en daar stond ze, nogmaals .. wat een service. Nasi stond er op het menu, krachtvoer dat we konden gebruiken na vier dagen Balatonsound in de benen. Normaal ging de tocht dezelfde dag verder naar Boedapest, maar omdat niet iedereen zich optimaal voelde hebben we besloten om een nacht op de camping la petit étoile te bijven, al was het maar om de algemene veiligheid te garanderen. Dit was ook helemaal geen probleem ook al was het niet voorzien.  'S avonds wat uitgerust met een glaasje wijn zijn we vroegtijdig het bedje in gekropen. Na een zalige en deugddoende nachtrust werd ons een lekker ontbijt geserveerd, lekker buiten nog wat krachten opdoen om zo onze trip verder te zetten. Ik wil via deze weg dan ook Ilse en co bedanken voor de gastvrijheid en het lekkere eten, onze vakantie was top. Jullie hebben daar zeker aan bijgedragen.
Vriendelijke groeten, De Belgische Motomuizen

Dag Ilse, Erwin, Anne en Arvid en natuurlijk Robbert,
Helaas missen we het "Meiboomfeest" vanavond. Straks vertrekken we naar Boedapest. En we hebben nog een reden om terug te komen: we moeten nog op bezoek bij Anne en Arvid. Trouwens: onze Chris zou het hier ook geweldig hebben gevonden, dus dat is reden nummer 3! Het was heerlijk relaxt, vakantie met "familiy feeling", het Balatonmeer lekker dichtbij, nou ja relatief dichtbij. Wat wil een mens nog meer? We hebben nog nooit 2X op dezelfde plek vakantie gevierd, maar het zou zo maar kunnen dat dat deze keer anders is. Bedankt voor jullie goede zorgen en de gezelligheid, en misschien tot gauw!
Jos, Andrea, Julia en Max Kunze

Hallo lieve allemaal,
Helaas vertrekken we deze keer nogal abrupt, máár niet zonder even een stukje in het gastenboek te schrijven! Deze keer zijn we bijna 2 weken gebleven en voor ons gevoel hebben we voor even deel uitgemaakt van het leven hier. Bedankt daarvoor! Helaas kunnen we niet bij het grote feest zijn maar dit geeft ons een goede reden om weer terug te komen :) Bedankt voor alle goede zorgen (helemaal al vandaag) en absoluut tot ziens! We blijven trouw Facebook en de Nieuwsbrieven volgen.. Tot snel?! Liefs, Geert en Malou

Hallo lieve Ilse en familie,
Hier even een lief woordje van Groenteman Henk en familie. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vooral het warme welkom. Zaterdag was een waar feestje waar menigeen compleet losgingen, Zo zie je ook iets anders in personen. De TomTom was een uitkomst, en we hebben al veel van Hongarije mogen zien. Het BBQ-en op de driepoot boven het kampvuur heeft ons zo enthousiast gemaakt dat we er zelf ook maar een hebben aangeschaft. I.p.v. het vuur hebben wij een brander om het in Nederland te kunnen gebruiken. Groetjes, Henk, Bianca en Angela Tolhuis. Gerrit en Jantje Drost

Hallo Ilse, Anne en Arvid en Robbert,
Onverwachts gaat op zijn best, zou mijn oma (zaliger) zeggen, maar het is echt zo. Wij hebben hier een heerlijke start gehad van onze vakantie. Wij zouden op een andere SVR camping a/d noordkant van het Balatonmeer gaan staan, maar die was vanwege het slechte weer onbegaanbaar. Hier aangekomen heel hartelijk ontvangen. Wij zijn de enige gasten maar hebben dat niet als een nadeel ervaren. Ilse hielp ons overal mee en als klap op de vuurpijl hebben we zondagavond uit de ketel gegeten, samen met vrienden van Ilse, heel gezellig en heel veel wijn! 's Middags hebben we het wijnhuisje van Arvid en Anne bewonderd, heel bijzonder. We wensen jullie allen veel geluk (ook in de liefde!) en succes en wie weet tot  ziens maar dan komen onze kinderen en kleinkinderen ook mee!!
Liefs van Jan en Tineke

Hallo Anne en Robbert,
We hebben 3 nachten op jullie knusse camping gestaan. Jammer dat we de enige gasten waren zodat we weinig van de sfeer die andere mensen hebben geschreven hebben meegemaakt. Maar wel gastvrij ontvangen door Anne en Robbert en genoten van het warme brood ' s morgens door Anne gebakken. Kortom we hebben rustige dagen gehad en hopen nog een keer terug te komen als het wat drukker is ( en Ilse er ook is) Succes met alles. Vriendelijke groet, Bert en Andrea, Apeldoorn

Hallo Ilse, Anne en Robbert,
Op een maandag vertrokken en op dinsdag weer terug na een omweg van 350 km. De warmte van jullie konden we nergens terug vinden. Dus weer terug op La petite étoile. Ondanks dat het weer niet goed was toch een hele warme vakantie gehad. Wij komen zeker terug en blijven jullie volgen op Facebook.
Gerard en Marian van Vulpen

Hallo lieve allemaal,
Wij zijn aangekomen op dinsdag 29 mei en hebben negen dagen gestaan. We werden al ontvangen door veel gegak en geblaf van de hond. Nou dat was al een leuke binnenkomst. Het weer zat een beetje tegen maar het was erg gezellig op de camping. Het is hier een mooie omgeving. De vogels, de stilte, de koekoek. En zo zou ik nog wel door kunnen gaan. Oja, en het lekker gebakken brood. Super verzorgd. Dank je voor alle goede zorg.
Groetjes van Chris en Bep uit Vlaardingen

Jó Napot Ilse, Anne en Robbert,
Het ene nachtje werden er drie. Wat hebben we heerlijk geluierd en genoten van de nagtegaal en wielewaal terwijl we zaten te lezen. De kookpot vonden we top, die gaan we zelf ook aanschaffen, en het wijnhuisje super. Echt heel relaxte dagen bij jullie gehad en we zeggen dan ook: a viszontlatásra!
Bert Tukker en Mieke Huijgens

Hallo Ilse, Anne en Robbert,
Je verhongaarst hier helemaal. Rust wijn en goed eten. ' s Morgens warm brood en ' s avonds vuurkoken, heerlijk. Vooral de wijn erbij. Zelfs voor Gerard die geen alcohol gebruikt wordt gezorgd. Bedankt voor de heerlijke dagen en misschien tot ziens.
Gerard en Marian van Gulpen

Hallo Ilse en de rest,
Bedankt voor de warme ontvangst met koffie. We hebben genoten van jullie vogelparadijs en de heerlijke stille nachten. Het wandelen in de omgeving is de moeite waard. Bedankt voor de service en wie weet tot ziens.
Ria en Huub


Donderdag 1 november 2012.
Lieve Ilse, Anne en Robbert.
Wat hebben we genoten van jullie gastvrijheid, jullie "landgoed" en van jullie Hongaarse zoon (broer) Robi.
Gisteren zijn we naar het Wijnberghuisje geweest. Wat was het gezellig en wat smaakte de wijn lekker en de Palinka! Morgen gaan we weer op huis aan. Jammer dat vandaag de winkels en banken dicht waren. We hadden graag nog wat laatste spulletjes willen kopen. Waarom alles dicht is?? (1 nov. is in Hongarije een zeer belangrijke dag en een vrije dag voor het hele land, red.)
Nico is op jullie landgoed het hok van de ganzen aan het aanharken en de waterbakken aan het verschonen. Hij is helemaal in zijn nopjes. De ganzen en Nico zijn één! Ze rennen hem overal na. Dat is niet zo gek, want hij voert ze elke dag lekkere hapjes. We zijn heerlijk bijgekomen van al dat gedokter. We hebben "ons" plekje nog niet gevonden, maar op jullie plekje komen we zeker nog eens terug. We wensen jullie allemaal veel liefde en geluk voor de toekomst. Nico en Marcelle

Lieve Ilse, Anne en Robbert
Na 3 dagen dwars door Frankrijk, Italie en Slovenie gereden te hebben op weg naar onze vrienden in Budapest, hadden we even behoefte te relaxen en hebben "La petite étoile" van Ilse Smits gevonden op internet. Het overtrof onze verwachtingen, wat een mooie, rustige plek met een geweldige gastvrouw. In Frankrijk zijn we ook de rust gewend, wij wonen tussen 4 wijnboeren, maar dat gaat allemaal machinaal dus meer lawaa ivan de machines, maar dat heeft ook zijn charme. Gister met Ilse naar Gyuri's wijnberghuisje geweest en aardig van zijn wijn geproefd: ik had Ilse's arm nodig om goed naar beneden te komen, daarna een Hongaarse zuurkoolschotel gemaakt hier volgt het recept:
Eerst 3 uien fruiten met 100 gr. salami en 300 gr. varkensvlees in stukjes, veel paprikapoeder, zout, peper en 20 min. stoven. De zuurkool (400 gr) eerst 20 min. koken en uit laten lekken, in ovenschaal doen en dan de ui, salami, vleesprut erover en bedekken met 400 cc zure room of creme fraishe, dan 20 min in de oven. Eet smakelijk.
( Zij aten het met gekookte aardappels.red.)
We hebben ons prima vermaakt met al die Nieuwsbrieven geweldig om te lezen: we zullen de belevenissen van Ilse met haar familie blijven volgen. Al was het maar 2 nachten we hebben genoten en komen zeker nog terug. We wensen Ilse geweldige dagen toe en een heel gelukkige toekomst, ook voor Anne en Arvid (wat een leuk wijnberghuisje) een geweldige toekomst samen en Robbert ook. Lieve groeten, Koos en Gerrie Sprokkereef, Pouillé, Frankrijk

16-08-2012
Lieve Ilse, Anne, Robbert en Arvid.
Private camping with private bathroom! Het was dus erg stil toen wij arriveerden. Slechts een caravan naast onze tent en de laatste twee nachten zelfs alleen. Desalniettemin erg genoten van alle hartelijkheid tijdens onze vijf dagen hier. Bedankt voor het lekkere "geketelkookte" eten en de bijzondere ervaring bij het wijnberghuisje. Zelfs inclusief accordeonmuziek, gezang door de Hongaren of Nederlanders en ook tegelijk! Tenslotte weer afgedaald bij het licht van een pruttelende brommer en het laatste stukje in de auto van Gyuri, of dat verstandig was? ( red.: maar wél grappig haha) Heel veel succes verder met al jullie plannen, groetjes, Gert en Karin de Geest, Alphen a/d Rijn

15-08-2012
Beste Ilse, Anne en Robbert,
Wij hebben het erg leuk gehad hier op de camping. We vonden het erg vermakelijk dat we twee dagen als enige gast waren maar hopen voor jou dat je in de toekomst een gezellige volle camping hebt. We hebben ook erg genoten van het potkoken en het kampvuur. Hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid. Groetjes,
Peet en Janny, Eva en Randy Bikker en Lotte van Dam!!!

Tengőd, 11-08-12
Lieve Ilse en familie,
De wijnberghuisvakantie is voor ons bijzonder verlopen. Van tevoren het enthousiasme en welkom zijn al vernomen en (na) bij aankomst een hartelijk thuis na een lange autorit. Eet maar mee in Brabantse sfeer! We hebben veel zon en rust gehad in een royaal huis in Tengőd. Elke dag een kampvuur maken door de kinderen (en Johan) spreekt tot de verbeelding en geeft een fantastisch buitengevoel en maakte onze vakantie tot een avontuur. Door thuiskomsten in de avonduren tussen 22.00 en 24.00 uur hebben we 6 herten en 5 vossen gezien. Dit hebben we echt als bijzonder ervaren. Hongarije heeft ons hart echt geraakt in deze eerste ontmoeting. Het Meiboomfeest waar we bij mochten zijn maakt het allemaal tot een legendarisch bezoek aan Hongarije! Ilse, Erwin, Anne, Arvid en Robbert, we wensen jullie nog heel veel zegen voor de toekomst waarin jullie talenten nog veelvuldig gebruikt zullen mogen worden. Bedankt voor het warme welkom, de Tengőd-oplossing en de mooie levensverhalen! Gods zegen van, Johan, Machteld, Marlies, Gert-Jan en pIeter Verduin, Alkmaar.

Augustus, 2012
Wat een bijzonder, mooie, warme ervaring. Temperaturen boven de 30 graden. Heerlijk! Maar bovenal het heerlijke ontspannen gevoel dat je op deze camping krijgt. ' s Morgens warme broodjes, vers eitje. De heerlijke wijn. De leuke gesprekken met een superenthousiaste gastvrouw! We hebben genoten!! Dank je wel
Wim en Marjan Kuipers uit Losser ( ov.)

Miklósi, Augustus 2012
Beste Ilse, Anne en Robbert,
Wij hebben een heerlijke week doorgebracht in het appartement. Erg genoten van het warme weer in Hongarije. Met natuurlijk als hoogtepunt het Meiboomfeest. We wensen jullie alle geluk en dat jullie samen lang mogen genieten van deze mooie camping. Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Groetjes, Ístvan en Marinke, Wormerveer

6 augustus 2012
Wij hebben hier een leuke week gehad. Lekker gegeten uit de pot, goed geslapen ( lekker rustig) Dave heeft zich ook goed vermaakt achter de pc. Als we in de buurt zijn komen we zeker nog een keer langs.
Groeten, Rob en Dave, Alblasserdam

Beste Ilse, Anne, Robbert en de katten.
Wat heb ik hier een leuke tijd gehad! Ik heb erg genoten hier: Van het Balatonmeer tot het paardrijden en van het uit eten gaan naar het quadrijden. En natuurlijk de nieuwe mensen op de camping die ik hier heb ontmoet. Ook het Meiboomfeest was erg geslaagd. Ondanks het incident met het paard was het super leuk hier! Ilse: Je bent altijd wel in voor een lolletje en je staat altijd voor iedereen klaar. Je hebt het altijd hartstikke druk om de camping te onderhouden en ik heb gemerkt dat je altijd in de weer bent. Ik heb hartstikke veel respect voor je en dat verdien je ook! Dankzij jou heb ik al deze leuke dingen meegemaakt en dat had ik ook niet willen missen. Hartstikke bedankt dat ik hierheen mocht komen, ik heb hier een supertijd gehad! Je hebt een geweldige camping. Bedankt voor de leuke tijd hier. Szia! Liefs, Amber

Het was weer heel gezellig en hebben erg genoten. Het Meiboomfeest plus alle andere redenen voor het feest was erg geslaagd en erg mooi om mee te maken.Het was heel erg heet weer maar de bar in het zwembad maakte een hoop goed. Heel veel plezier en geluk met elkaar! We zien elkaar snel weer.
Liefs Pierre, Angelina, Celina en Misha

Hallo leuke en gezellige Ilse
Wij hebben erg genoten. Vooral door jou lach en blijheid. Al was het wel heel heel warm hier. En het feest was ontzettend gezellig en fijn. Bedankt voor deze mooie dagen hier. misschien tot ziens. Ben en Cathariena Noordhout

18 juli 2012
Na 2.5 week in het appartement te hebben gewoond kunnen we zeggen dat we een ontzettend fijne vakantie hebben gehad. De eerste avond Ketelkoken en de tweede avond Wijnbergfeesjú en de dagen erna allerlei leuke dingen in de buurt. De kinderen waren gek op Anne en Robbert, de katjes van Anne (Pim en Dino) gek op ons, dus we voelden ons helemaal thuis en zijn heerlijk tot rust gekomen. Het weer was goed, de accomodatie goed, de verzorging goed, kortom alles goed. Bedankt! Wellicht tot de volgende keer, Alex, Marieke, Jonas en Ximena

4 juli 2012
Hallo Ilse, Anne en Robbert,
Wat zal ik schrijven over de camping, waar je zo hartelijk wordt ontvangen. Het was natuurlijk voor ons een groot avontuur om deze periode in te vullen na een mailtje van Ilse. Het was een groot feest en we hebben ons echt geen minuut verveeld, de warmte en gastvrijheid was zeer maar dan ook zeer bijzonder. Proficiat allemaal dus alle mensen die het ons naar de zin hebben gemaakt. Met andere woorden, we komen gewoon terug als halve Hongaren. Dit alles dankzij jullie allemaal, Ilse, Anne, Robbert, Csaba, Krisztián, Robi, Jani, Marjolein en Peter en alle anderen die we vergeten zijn. Ook de ex-campinggasten zijn onze vrienden en speciaal Jacob en Jantje uit Vledder. Tot ziens allemaal en de vele groeten van Kitty en Ton. We love you.

Ilse és Anne!                                        2012-07-01
Nagyon jól éreztük magunkat!
Köszönyük szépen! A medencével igaz: luxus körülmények lettek. Igazi kikapcsolódás volt itt lenni Miklósiban.
Puszilunk benneteket szeretettel,
Emese és baratai Székesfehérvárról
..................................................................................................VERTALING...........................................................................................................................................
Ilse en Anne,                                       2012-07-01
Wij voelde ons heel erg prettig bij jullie!
Heel hartelijk bedankt! Het is waar over het zwembad:een bijzonder luxe plek om te verblijven. Het was echte ontspanning hier in Miklósi.
Kusjes voor jullie en groetjes,
Emese en de vrienden uit Székesfehérvár


29 juni 2012
Voordat we morgen weer richting Nederland gaan, wil ik graag nog een paar dingen schrijven over deze bijzondere  camping. Waarom bijzonder, wel de hartelijkheid van het team Ilse-Anne en Robbert is inderdaad bijzonder. Ons verblijf hier bevatte 2 termijnen. Na een eerste week zijn wij naar onze projecten in Roemenie gegaan. Caravan en fietsen bleven hier en zijn door Ilse en ook anderen verzorgd. Nadat we na 2 weken terug kwamen, een keurig verzorgde caravan waar alle ramen open stonden om te luchten. We zijn hier bijzonder door aangesproken, zoveel zorg en toewijding kom je niet meer zoveel tegen. Wanneer we gezond mogen blijven hopen we volgend jaar weer terug te komen op deze plaats waar we ons helemaal thuis hebben gevoeld. Een hartelijke groet van Aleida en Gert Sijl, Zeewolde

17-juni-2012
Op de camping aangekomen in de namiddag werden we hartelijk ontvangen door Anne en Robbert. We hadden de caravan net staan en zijn meteen mee gegaan naar een wijnproeverij erg leuk om mee te maken. Het was onze eerste keer in Hongarije maar beslist niet de laatste. Pizza eten, Ketel koken en met Ilse en Anne winkelen, heerlijk. Ton en Kitty waren 45 jaar getrouwd en hebben de hele camping mee uit eten gevraagd, erg leuk. We zijn met Ilse, Ton en Kitty een huis gaan bekijken wat Ton en Kitty ook gekocht hebben. Heel mooie fietstocht gemaakt met Krisztián, onderweg spekbakken op een houtvuur. Robbert bedankt voor je hulp op de computer. Zondag de laatste dag nog een barbeque ter ere van Kitty haar verjaardag. Geweldig wat hebben we genoten. Ilse, Anne en Robbert bedankt voor de fijne dagen en tot ziens.
Jacob en Jantje Have
Vledder

1-16 juni 2012
Vanwege mijn hond, een Kuvasz, wilde ik toch wel eens naar Hongarije. Een ieder heeft zo zijn eigen motivatie. Ik viel, aangekomen in Miklósi, met mijn neus in de barbecue.Wat een ontvangst, wat een gastvrouw en wat een gastkids ( waarom bestaat dat woord niet) Iedere dag was bijzonder, gepland of niet, Sandor, de hond, wende heel langzaam aan de kippen ( als ze maar niet fladderden) en ganzen. Maar de kleine poesjes: dat was schrikken! Maar dankzij de bel vonden we een goede manier om de kust veilig te stellen. Ik wilde een week blijven maar het werden er twee. Genoten van het fietsen, wijnproeven, siroop maken, verhalen, winkelen met Anne, Robbert die me de camouflage designs uitlegde. Pizza's, Ketelkoken, wijn drinken etc. Én met Ilse hét huis voor Kitty en Ton gevonden. Het is leuk om zo lang op één plaats te zijn, je voelt je thuis, kunt zo nu en dan zwaaien naar iemand. De twee jongens uit het dorp durfden zelfs Sandor te aaien! Ik kwam ze vaak bij de beek tegen. Ik heb het heel fijn gehad. Maar toch ga ik nu verder met mijn tocht. Heimwee zal ik wel hebben. Kom zeker terug! Ik hoop dat jullie een goede zomer hebben met veel gasten ( zonder grote campers) Hopelijk houden we mail contact. Veel liefs voor alle drie van Joleen en poot ( op je voet) van Sandor

14 juni 2012
Lieve Ilse, Anne en Robbert,
Met veel enthousiasme worden we door Anne door de poort geleid, maar het was iets te enthousiast, na enkele meters staan we vast in het sompige gras, het heeft even flink geregend en daar kan het gras niet tegen met onze ( gróóóóte, red.) camper. Het eerste wat we horen is " het komt allemaal goed, ik regel wel een tractor" en het komt allemaal goed. We verblijven nog 2 hele dagen en wat hebben we genoten. De natuur, de zon, de rust en vooral de hartelijkheid en gemoedelijkheid van " onze Brabantse Ilse" Vooral de laatste avond van ons is erg gezellig met het "ketelkoken". De gesprekken met iedereen zijn heel fijn. Deze vakantiedagen zullen altijd in ons geheugen blijven en kijken er altijd met veel plezier op terug. Uiteindelijk zijn er weinig woorden nodig om onze dank uit te spreken.
Bert en Berry uit 's Hertogenbosch


Verblijf 25 mei 2012 - 28 mei 2012
Lieve Ilse, Anne, Robbert en Erwin,
 Na een paar dagen komen Mario en ik rond 19:00 uur aan op de camping La Petite Etoile waar wij direct uitgenodigd worden voor een verjaardagsborrel.
Zo heerlijk typisch voor de gastvrijheid bij de bewoners van Miklosi. Mario en ik verblijven in het appartement. Deze is heel gezellig ingericht en voorzien van alle gemakken.
De volgende dag woonden we een wijnproeverij bij in combinatie met een traditionele bbq. Alle campingasten van Ilse en anderen waren van de partij. Het was een super gezellige avond, waarbij er ook heerlijke wijn werd geschonken.
Ruim na het ondergaan van de zon liepen we met zijn allen de wijnberg af en doken we ons bedje in.
Overdag gaan Mario en ik lekker wandelen, we lopen de berg op en genieten van een prachtig uitzicht. We worden uitgenodigd om opnieuw een paar wijntjes te proeven. Lekker hoor en super vriendelijk. Wel is het belangrijk om maat te houden, wat erg moeilijk is vanwege die vriendelijkheid en de trots van deze mensen op hun wijnen.
 Met Ilse en Erwin gaan we lunchen in een stadje dichtbij. Het eten was top, live muziek en een aantal kraampjes om te snuffelen en hebbedingetjes te kopen. Een topdagje dus.
We hadden pech dat het weer op onze laatse dag, wel goed hoor, maar niet goed genoeg was voor een dagje aan het Balatonmeer.
 Ilse, heel erg bedankt voor alles. Je bent jarenlang een goede vriendin van Mario en ik ben blij dat ik je ook tot een vriendin van mij mag rekenen. Ik gun je alle geluk, succes en liefde van de wereld toe!!
Liefs, Nicole

27 mei
We hebben maar een paar dagen hier gestaan. Wat een heerlijke, gezellige, kleine camping. De gastvrijheid is super. We hebben samen met de andere gasten een geweldige avond meegemaakt bij een Wijnberghuisje. Volgens Hongaarse traditie gegeten en gedronken. Een unieke belevenis. Zeker een aanrader! Bedankt Ilse en de rest voor deze supergezellige en onvergetelijke dagen. Groetjes, Wim en Gonnie van der Wilden

23 mei
Helaas: onze 12 dagen zitten er al weer op. Wat het grote "goed" is van het verblijf in Hongarije, en wel in Petite l'étoile, in het bijzonder is de "onthaaste rust". Het lijkt wel of je hier alle lawaai en haast achter je laat. Na het laatste gebrom van een auto, in een buurplaatsje verderop, hóór je alleen maar de stilte, opgevuld met het geluid van diverse vogels. Voor ons beiden een oase van rust! Voor mijzelf (Wieger) een schilderachtig landschap waarbij mijn gewaardeerde collega van Gogh, het water om zijn tanden zou lopen! Ik kan hier nog jaren vooruit. Voor ons beiden is hier nog héél véél aan wandelpaden, ( ZANDpaden) , in Nederland bijna verdwenen. We hebben ook veel lof voor de vriendelijkheid van de bewoners hier in de omgeving. Voorlopig zeggen we: tot in de nazomer! Want terugkomen... dat doen we zeker! Tot ziens, Attje en Wieger Heuizenga uit Friesland.

15 maart 2012
Onderweg van Tsjechië naar Slovenië reed langs de zuidkant van het Balatonmeer. Op zoek naar een overnachtingsplek kwam ik 'La Petit Etoile' tegen. Ik had gezien dat het een Nederlandse eigenaar heeft en ik was gewoon  nieuwsgierig hoe het zou zijn.
Prima dus!
Op ongeveer 15 km vanaf het meer een camping met ook appartementen.
Daar aangekomen hartelijk verwelkomd met een kop koffie en eigen gebakken cake. Heerlijk in de zon even wat gepraat met Ilse, Anna en Robert.
In het appartement kon ik prima verblijven. Mij nog uitleven ook met één van mijn hobby's. Een echte houtkachel, heerlijke warmte dat knapperende vuur.
Na een paar behoorlijk intensieve dagen op tijd naar bed. Maar niet na nog even naar de schitterende sterrenhemel te hebben gekeken. Lekker geslapen ook. Eigenlijk beter als in een hotel! Waarschijnlijk omdat het hier stiller is.
Het ontbijt met warme broodjes, een vers ei van een van de eigen kippen en beleg en koffie of thee naar keuze was heerlijk. Ik kon er weer een paar uur tegenaan.
Bedankt voor het prettig verblijf!
Benno Schotanus

Zaterdag 10 maart belooft een spannende dag te worden: Mijn eerste kennismaking met
Hongarije, met Miklósi en met La Petite Etoile. Enkele dagen uitwaaien.
Graag maak ik gebruik van de Vliegveldservice en laat me door Ilse ophalen.
Het worden heel bijzondere dagen daar in het dorpje, met veel vriendschap en nieuwe
kennissen. Zoals Lizzie, die ik niet kon verstaan, maar toch begreep. Jany die ons het wijnhuis
liet zien en waar we natuurlijk moesten proeven!
En natuurlijk het warme thuis van Ilse, Anne en Robbert!
Het was veel te gauw weer vertrekdag op woensdag!
Omdat ik nog lang niet genoeg heb gezien kom ik graag in mei terug, maar dan langer en
samen.
Ik verheug me er nu al op !!
Bedankt voor deze mooie dagen!
Liefs Attje Huizenga uit Joure.

24-02-2012 tot 09-03-2012 heb ik samen met mijn twee dochters Ilse en de kids bezocht.
Wat zij de laatste tijd hadden meegemaakt ging ons aan het hart.
Zoals we gewend zijn van Ilse kregen we weer warm onthaal bij het vliegveld.
De twee weken vlogen voorbij dit omdat we ons super hebben vermaakt.
Zo hebben we tijdens het nuttigen van een kopje koffie met  Ameretto samen met Ilse de website van La Petite Étoile aangepast en het promotie filmpje dat ik voor haar had gemaakt erop gezet.
Ondanks de drank is de website goed gelukt naar ons idee.
 Wat natuurlijk ook bij een Hongaarse vakantie hoort is het eten van pörkölt, dit hebben we ook kunnen doen. Tegelijk gaf mijn dochter een slagingsfeestje voor de Nederlandse en Hongaarse vrienden. Wat we ook zo leuk vonden was het stoken van de houtkachel, dit doen wij thuis wel eens maar dan voor de gezelligheid en niet voor directe warmte. Op 28-02-2012 lag er voor 1 dag sneeuw, en zijn toen met z' n allen van de wijnberg af gesleed. De dagen erna hebben we alleen maar zon gehad,(misschien wel meer dan afgelopen zomer hihi) dus lekker wandel en fiets weer. Maar ook het kampvuur met de gepofte aardappelen was gezellig.
En onze slogan voor deze vakantie;" Het is nooit saai bij La Petite Etoile !!!!!!!!"
Zoals je kunt lezen hebben we een geweldige vakantie gehad in het appartement van Ilse.
Groetjes, Angelina, Stephanie en Celina Ligthart uit Grootebroek

Beste Ilse, Anne en Robbert,
Van 24-30 september zijn wij gast geweest in jullie huisje en wat ziet het er gezellig uit! Alles bij de hand, zelfs WIFI en dat vinden wij erg belangrijk. Verder is het dat bij jullie niets moet en alles mag! We hebben veel gezien in deze omgeving.Tihany met de pont heen en via het vaste land terug. Wat was het er mooi! Kaposvar hebben we bezocht op aanraden van Ilse, nou dat was echt de moeite waard. En nog naar Igal waar een mooi Thermaalbad is. We hebben genoten! En iedere dag was het prachtig warm weer en konden we van 10-19 uur buiten zijn. Ook zijn we 1 morgen om half 6 opgestaan om wild te spotten, nou we hebben een ree zien spurten maar wat we toen ook beleefd hebben was het opkomen van de zon, geweldig! Maar dit is onze laatste dag en vanmiddag gaan we nog kijken bij het wijnberghuisje en wijn proeven met Ilse en verder houden we ons rustig want morgen gaan we weer richting huis, waar we zondag hopen te arriveren. Bedankt voor de gastvrijheid en heel veel succes met de plannen die jullie hebben en wie weet tot ziens, Het gaat jullie goed!
Teun en Marianne uit Ridderkerk

Goedemorgen allemaal, Het is 07.30 en wij staan weer op het punt te vertrekken na een heerlijk, zonnig weekje Hongarije. Het was voor Klaas en mij de eerste keer in Hongarije. Het is zeer geslaagd geweest en wat een rust ( behalve de kerkklok ' s morgens!) We hebben veel van de omgeving gezien, naar Balatonmeer geweest, naar Siofok, Tihany met de pont, een aanrader, naar Komlo waar ik een thermaalbad heb bezocht. Zelfs hebben we druiven geplukt en daarna heerlijk gegeten bij Feri thuis. Ook van de heerlijke maaltijd genoten van Ilse, Ketelkoken en daarna nog nagenieten bij het kampvuur. Kortom, een week waar we van hebben genoten. Niet te vergeten alle dieren: de ganzen, kippen, poezen en uiteraard Bas de hond. Ilse, je hebt een heel gezellig apartement. Dank je voor het verblijf en de goede zorg. Een hartelijke groet van Klaas en Hennie, Ermerstrand, Erm
(Drenthe)

Thank you for a lovely stay.Two charming young ladies and a real gentleman ( who said " good evening")  We only beg you to put more signs on the roads. Without the "lady" in the GPS we would never had found this gem of a place.
Susan and Bosse from Finland.

Beste Ilse, Anne en Robbert,
Wij hebben jullie in de periode dat wij op jullie camping hebben gestaan leren kennen als hartelijke, gezellige mensen. Niets is jullie teveel bij het naar de zin maken van gasten. Memorabel vind ik dat Ilse zelfs haar vrije tijd opoffert om, in mijn geval, met mij naar de huisarts te gaan. Ria heeft met Ilse een goede band gekregen en veel met haar gelachen
(ook Frans natuurlijk) want Ilse lacht graag en veel! Wat Anne betreft denken wij dat zij met haar artistieke gaven veel kan. Misschien komen we haar nog wel eens tegen als een gearriveerd schilderes! Robbert kan goed met computers overweg. Daarin kan nog wel eens zijn toekomst liggen! Ook de dieren op de camping leveren gezelligheid op. De ganzen vertellen ons steeds hoe goed ze het hier hebben. En Bas de hond verwelkomt ons steeds met zijn fratsen. De kippen hebben voor ons een vers eitje gelegd en kakelden trots over hun resultaat. Het sanitair is goed schoon, ook dat stellen we erg op prijs, is zelfs voor ons een voorwaarde.Omgeving is prachtig en wij hebben ( bijna) alle dagen prachtig weer gehad. Al met al: geweldig!
Frans en Ria Lagerwaard uit Uelsen ( DLD)

Lieve Anne, Ilse en Robbert( kuikentjes,kippen, ganzen, poezen, Bas,)
Pffff....wat was het me een tijd hier zeg. Ik had vanaf het begin niet kunnen denken dat ik hier zolang zou blijven.Ik ben hier speciaal voor mijn schatteboutje Anne gekomen in de hoop dat het tussen ons zou klikken, nou dat is zeer zeker gelukt!!! Anne is echt een schat en de liefde van mijn leven. Ik heb hier geweldige dingen beleefd. We hebben quad gereden, hebben mooie plaatsen gezien, héééél veel gefeest, en veel met gasten, dingen gedaan. Ilse: ik vond je echt een geweldige vrouw, super gastvrij en hartstikke aardig. Je zorgde goed voor me en dat was fijn. Je was ( bent :-)) een echte moeder voor me. We hebben samen leuke dingen beleefd en gedaan en oja.... als ik misluk als automonteur wordt ik masseur :-)
Robbert (-: ik vind je echt een leuke gozer) Wij zouden het wel lachen vinden als wij "broers" zouden zijn. Ik heb veel met je gelachen! Kortom: ik heb hier echt een geweldige tijd gehad! Ik zal dit NOOIT  meer vergeten. Ik kom hier zowiezo weer terug om mijn honneponnetje weer te zien. Allemaal hartstikke bedankt!
Arvid XXX    
Ps:.... Don't stop me now, I'm havin' such a good time

Na een rit van zo'n 10 uur, belanden we onverwachts bij Ilse op de camping! We werden hartelijk ontvangen met een lekker glaasje wijn! ' s Morgens al direct lekkere warme broodjes in een woord gewoon geweldig!
We voelden ons direct thuis. Ilse, Anne en Arvid en Robbert zijn geweldig gastvrij en staan altijd met een lach voor je klaar. Niets is hun teveel, zelfs niet om 4 uur mee in het ziekenhuis te gaan zitten, na een ongelukje met mijn enkel.Ook de hond Viva( die kuikentjes wel lekker vindt) werd volledig geaccepteerd! Het is echt een geweldige camping, gewoon één grote familie. Ilse, Robbert, Anne en Arvid, wij wensen jullie alle goeds voor de toekomst! Heel veel liefs, Jan en Tanja ( NB) XXX pootje van Viva

Lieve Ilse, Anne en Robbert,
David vond de camping heel erg leuk (en wij ook) en het computeren met Robbert ook! Alles vond hij superleuk. Ik vind het heel bijzonder dat jullie een gemoedelijke sfeer weten te creeren waarin iedereen leuk contact heeft met elkaar. Het Hongaarse pot koken was leuk en heel gezellig. Veel succes met jullie camping en alle persoonlijke ontwikkelingen. We wensen jullie het beste toe.
Annemarie, Kees, David, Luna en Tess

Lieve Ilse, Anne en Robbert,
Bedankt voor jullie gastvrijheid op deze knusse camping. We kwamen aan op een volle camping en dat werd dag na dag iets rustiger. Voor de kids was het erg leuk met David, Luna en Tess van Kees en Annemarie. Er werd de hele dag gespeeld en de ouders hadden hadden het ook gezellig ( veel gekletst) Gister zijn we met zijn allen naar het Balatonmeer geweest, erg  leuk!
Morgen weer verder en wellicht tot de volgende keer! Menno, Fréderique, Mees en Jikke

Lieve Ilse, Anne, Robbert en vriend Arvid, Wat hebben wij van jullie gastvrijheid genoten en Ilse wat ben je toch een te gek goed mens en wat een groot hart heb je toch. 23 juli kwamen we bij jullie op de camping en er was niemand aanwezig, het weer was niet zo heel goed en dat was juist de reden dat ineens op vakantie gingen, maar je had al een vreemde auto zien aankomen dus je ging gelijk van je feest vandaan om ons te ontvangen en ook wilde je ons gelijk met thee of koffie verwennen. Ik voelde me gelijk thuis en dat is eigenlijk al die dagen zo gebleven. Ondanks het slechte weer hebben we het erg leuk gehad.2X Thermaalbad in Igal, naar de markt, Siofok bezocht en lekker gewinkeld en naar Boedapest geweest. Doordat ik een blessure aan mijn been had kon ik geen grote tochten maken en ( ben) zijn we wat in de buurt moeten blijven maar door alle goede zorgen was dat geen groot gemis. De moeite die je ook doet om je gasten met de Hongaren in aanraking te laten komen, erg leuk. De bals waar we naar toe zijn gegaan ook erg leuk.
De mensen op de camping voelen zich allemaal lekker thuis en dat geeft ook een fijne sfeer. Wat ik ook heerlijk vond dat mijn hondje Senna lekker los kon en al de dieren zo om ons heen. Zoals je lezen kunt, we hebben erg genoten. Lieve allemaal heel erg bedankt en misschien tot ziens. Veel succes verder met alles XXX Ivon, Evert, Safira en hondje Senna uit Rotterdam.
Ps: Achter de wolken schijnt altijd de zon, zo voelt het in Hongarije!


Vorige week zaterdag aangekomen in Miklósi en met onze neus in het 20 jarig jubileum van de lokale dansgroep gevallen. Het optreden van het ouderenkoor was memorabel (TOPPERS: "Schön war die jugend" en "Schwarze brüder leben gleich wie wir") Na het 73-ste volksdansje zat de stemming er goed in en het feest schijnt tot in de kleinste uurtjes te zijn doorgegaan, waarbij Ilse, Anne en Robbert steeds vooraan in de polonaise liepen ( alles van horen zeggen!)
La petite étoile is een bad van gastvrijheid  en we hebben ons uitstekend vermaakt. Het appartement is goed, maar de gezelligheid op het terrein slaat alles. Ilse, je gastvrijheid blijft ons bij, Anne, voor kleine Samuel ben je de grote Indiaan. Robbert: doe iets aan de achterband van je mountainbike!
Kusjes allemaal van Judith, Samuel en Meije

Even een verslagje van de Westfriesen. (Lutjebroek): Camping La Petite Etoile in het kleine plaatsje Miklósi is gewoon weg een topper! Bij aankomst kregen we een warm onthaal van de gastvrouw Ilse en haar kinderen Anne en Robbert. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Er werd gelijk een kopje koffie aan ons aangeboden dat vonden wij zo gastvrij.
Het was onze eerste keer hier in Hongarije, mede door het slechte weer in Tsjechië en Slowakije zijn we naar Hongarije gereden. Dit was wel een ontdekkingtocht want Tsjechië en Slowakije zijn we al verschillende jaren naar toe geweest, dus daar weten we hoe alles werkt ook qua taal. Hier in Hongarije moesten we ons een andere taal eigenmaken, met behulp van Ilse kwam dit helemaal goed. Hongarije vinden wij een mooi land, dit om z’n ruimte, de wijdse uitzichten qua natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Wat wij ook zo leuk vonden is dat we mede door Ilse de cultuur van de Hongaren van heel dichtbij konden meemaken.  Ilse zorgde er namelijk voor dat de campinggasten de gelegenheid kregen om met dorpsfeesten en pincerfestivallen (wijnfestival) mee te doen. Ilse organiseerde zo ook een keer een barbeque bij het Balatonmeer met de campinggasten. (Iedereen nam zijn eigen vlees en drinken mee). Het was een zeer geslaagde middag en avond geworden. Dit jaar  was het een ongewone vakantie voor ons omdat wij normaal gesproken nooit drie weken op één camping blijven staan. Maar het was op deze camping zo gezellig en het weer werd met de dag beter dat we samen met  onze dochters van 21 en 24 hadden besloten hier de hele vakantie te blijven. Namens Piërre, Angelina, Stephanie en Celina Ligthart willen wij dan ook Ilse en de kinderen hartelijk bedanken voor de geslaagde vakantie en we komen zeker een keer terug om te kijken hoever je pincerhuisje is gevorderd.Na een goede tip van Geert en Malou zijn we onverwacht in La petite étoile beland. We vielen met de neus in de boter want het was groot feest in het dorp vanwege 20 jaar dansgroep.Wat een unieke belevenis om zoiets van zo dichtbij mee te kunnen maken, Geweldig! De hartelijkheid en ongedwongenheid maken deze dagen onvergetelijk en als we nog eens deze kant opgaan........Lieve groet en heel veel succes met je prachtige camping. Bart en Corrie

Terug van 4 dagen festival in Ozora en er is geen betere camping dan die in Miklósi om weer bij te komen. We hebben elkaar toevallig ontmoet bij het meer ( Sara helemaal door het dolle!) en daarna lekker bbq.Een fijne afsluiting van onze 1-ste vakantie in Hongarije. Jullie zullen zeker nog van ons horen of jullie zien! We wensen jullie welvaart en gezondheid toe.Liefs, Fausto, Monique, Saar en Roos

Wat een warm welkom kregen wij toen we aankwamen op La petite étoile! Totaal onverwacht, maar
van onze kant erg gewaardeerd. Zo hebben wij het tijdens ons gehele verblijf ook ervaren.
Alles kan en mag, niets moet. Een hele ervaring, zeker het avontuur op de wijnberg, dat ons nog wel
even zal heugen!
Ons enthousiasme over La petite étoile stopte niet bij het verlaten van de camping, we konden het
niet laten om de mensen die we in Érd ontmoette ook enthousiast te maken om naar Miklosi en Ilse
te gaan!
Groetjes,Geert en Malou

Lieve Ilse, Anne, Arvid en Robbert,
Ontzettend leuke week gehad in het appartement met zijn drietjes (met Niek). Kinderen boffen maar met Anne als aktiviteitenbegeleidster, ze verzint zulke leuke dingen en workshops om met elkaar te doen!! Alle kids zijn gek op Anne. En Niek vond het ook wel leuk om bij Robbert te vertoeven (achter de computer) HAHA maar gelukkig vond Niek het buiten met de andere kinderen ook geweldig( bos in, kreeftjes vangen) Ilse bedankt voor de leuke week en uitstapjes en tips en warme broodjes 's ochtends!!! We zoeken jullie vast en zeker nog op zeker als we volgend jaar in Tamasi wonen! Hartstikke bedankt voor alles, Liefs en knuf, Rinus, Marja en Niek uit Hendrik Ido Ambacht.

Lieve Ilse, Anne, Robbert en Arvid,
Het was me het weekje wel! Een totaalervaring, Zoveel aandacht, activiteiten, kleppen, lachen ( kater...) We zullen jullie niet licht vergeten. Kamperen wordt zo een belevenis. Titus en Olga vinden het héééél erg dat we verder trekken. ( wij ook wel een beetje) Lieve kus voor iedereen van Olga,Titus, Paul en Paula

Lieve Ilse,Anne en Robbert,
Dank je wel voor de fijne week. Saartje was erg boos op ons toen we zeiden dat we weggingen.Jullie zijn geweldige mensen en we zullen jullie missen.
Geen vaarwel maar tot snel! Fausto, Monique, Saar en Roos

We hebben een (te) kort bezoek gebracht aan de camping van Ilse en haar lieve kinderen. Het was eigenlijk de bedoeling dat we wat schilderwerk zouden doen op de camping, maar de hitte van 37 graden en mijn eigen beperkingen maakten dat we hebben besloten niet verder te gaan.Ilse was trots op haar vermelding in de Acsi-gids en terecht. De ontvangst is zeer hartelijk en het sanitair ziet er prima uit (detail: de sterretjes in de toiletbrillen die je de naam van de camping laten weten). De plek is schitterend en je hoort vogels van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.De dieren, vooral ganzen en kippen geven het geheel een bijzondere sfeer.Ilse en haar kinderen zijn erin geslaagd ook voor de bewoners van het dorp veel te betekenen door de verkoop van allerlei producten uit de omgeving, zowel wat eten en drinken betreft , als borduursels en dergelijke. Wij hebben ons de wijn en de boeren-palinka goed laten smaken.Mocht het nodig zijn, dan worden er boodschappen voor je gedaan.Kortom, als je een bijzonder plekje zoekt op het platteland op korte afstand van het Balatonmeer dan is La Petite Étoile iets voor jullie.

Groeten van Henny en Adrie de RaafHet gastenboek!! Zoals we zelf weten heeft vele jaren later het gastenboek een mooie en leuke betekenis. Gast ben je totaal niet hier ook al "pikt" Ilse je op uit de Lidl. Wij als "onbekenden" in  Hongarije op zoek naar..... Lieve familie wij wensen jullie alle goeds en zeker tot ziens.Baruch, Esmeralda en Famke:Ik vond het erg leuk om te schilderen. Alles vond ik leuk.

01-07-2011
Op weg naar Szokolya, hebben we eerst 6 dagen genoten op camping "La petite étoile" van Ilse, Anne en Robbert. Wat een geweldige gastvrijheid. Dat begon bij aankomst met heerlijke " Hollandse" koffie.
De wandelroute van Anne en Robbert is een aanrader. Een superaanrader is de sorbet van Anne, heeeeerlijk. Samen met Ilse zijn we naar de pince's van Joszef en Jani geweest. Benny heeft genoten van de heerlijke wijnen, Jetta van het water,haha. Gezellig was het bezoek aan (nagy) mama Liszi, waar we de magnolia hebben gesnoeid, 2012 is dit een prachtig bloeiend boompje.... Geweldig de 12 kuikentjes die geboren zijn, van Kleintje kip, nou ja kleintje??!! Het nieuwe toiletgebouw is klaar, een groot succes. Het is de moeite waard om deze camping te gaan bezoeken, om zelf de kwaliteit, rust , ruimte, de dieren, de omgeving te gaan ervaren. Ilse, Anne en Robbert heel veel succes met jullie grote onderneming en plannen, ook voor jullie pince's, het restaureren etc. super. Bedankt voor de fijne dagen, knuffel voor Bas. Ilse je bent een "topper"
Benny en Jetta uit Aadorp

25-06-2011
We hebben een kleine week bij Ilse, Anne en Robbert gestaan. Wat langer dan eerste instantie gepland. Dit zegt wel iets over hoe fijn we het hebben gehad. Héél fijn dus. Zo midden in de natuur. Ook fijn om de "Nieuwsbrieven" te  lezen.Zijn er al mensen in Nederland die daar een abonnement op hebben ? ( ja, 270 mensen red.) We hebben ook in de omgeving de cultuur in kaart gebracht maar het meest heb ik genoten van de plek, SUBLIEM. We gaan nu door langzaamaan naar Nederland terug. Ik hoop dat het jullie goed gaat en als we in de buurt zijn ( volgend jaar)  komen we zéker langs. Bedankt Ilse, Anne en Robbert.
Dirk Winkel en Ingrid Winkel-Wieringa

Miklósi, 23 mei-7juni 2011,
Het is vandaag zaterdag 4 juni 2011 en we zijn net terug van een tochtje naar Vesprém, mooi en oud! Want daar houden we van. Ook van natuur, rust en dieren. Dat alles is hier in ruime mate aanwezig. Hond, katten, ganzen, kippen en ons eigen meegebracht vee: hond en kat. Alles klikt goed samen! De plek is bijzonder fijn onder de bomen want het is hier meestal erg warm, vandaag ook weer 30 graden. De gastvrijheid doet denken aan familie en gaat vanzelf en ontspannen. We zijn in de 15 dagen dat we hier waren al diverse malen samen op pad of bij het kampvuur geweest, o.a. Ketelkoken, barbeque, het dorpsfeest met vuurwerk( Bálvanos), volksdansles, bezoek aan de pince. Er zat slechts een dag met regen tussen. Wat hebben wij bezocht? Natuurlijk het Balatonmeer( kerkjes, Siofok en Tihany met de pont over.) Ook een rondvaart is leuk om te doen.Openluchtmuseum in Szenna, práchtig! De grote markt in Tab, maar ook een wandeling over de vele zandpaden is heel leuk en je komt niemand tegen. Er staat natuurlijk nog veel meer op ons lijstje om te doen, maar Hongarije heeft ons hart gestolen en dat doen we weer in een volgend jaar. Wij zijn "senioren" die aan het genieten zijn, na een (gezamelijk) werkzaam leven van 86 jaar. We voelen ons nog geweldig!
Wim en Corrie Dekker uit Schagen met kat Prins en hond Tootsie
 
Beste Ilse, Anne en Robbert,
Net een palinka aangeboden gekregen door Ilse, door ons geproefd en gekeurd en hij valt onde het label " voortreffelijk" volgens ons. Nu nog netjes proberen te schrijven want we hadden er al 1 op. Maar de Miklósi palinka was beter. Voordat je als instructeur naar Hongarije vertrekt krijg je op een instructiedag een enorme hoop papieren mee naar huis. Bij thuiskomst zagen we dat er enkele nieuwe campings bij zitten die om een inspecteursbezoek gevraagd hebben.Waaronder Miklósi, La petite étoile. Balen, want het ligt een eind uit de route die we normaal nemen en misschien is het wel niks en zijn de eigenaren zeurpieten. Maar dat is dus helemaal niet zo. We werden welkom geheten door een spontane, vrolijke vrouw, die ons hielp bij het binnenkomen en een plekje zoeken. Ook Anne en Robbert verwelkomden ons met in hun armen schattige ganzenjonkies. Ons werd laten zien waar alle sanitair was. Jammer genoeg waren we aan de vroege kant om het nieuwe damestoilet af te zien. Maar aan het herentoilet kunnen we zien hoe het gaat worden. Het is allemaal picobello en vooral ook van goede kwaliteit.  Complimenten!!
De camping zelf wordt uitgebreid naar 15 plaatsen. Dat is volop in gang en we zijn heel benieuwd hoe het er volgend jaar uitziet. We rijden er dan graag voor om.Want het sfeertje hier op de camping is heel ontspannen en gastvrij. ' s Avonds werden we nog uitgenodigd voor een barbeque en toen al het lekkers op was, zaten we nog bij een heerlijk kampvuur en werden we vermaakt door Ilse's enthousiaste verhalen. Bedankt en tot volgend jaar! Wim en Charlotte Hoek (ACSI controleurs)

Ilse,Anne en Robbert,

 Wij hebben het heerlijk gehad in de cottage al was het maar 6 dagen. Heel leuk ingericht en Anne had zelfs schattige zelfgeplukte veldboeketjes neer gezet.De uitstapjes waren ook erg leuk vooral naar de markt in Tab is erg aan te bevelen.Het wijnfeest met zn allen was ook een hele ervaring en ook niet te vergeten(specialiteit van Ilse) met pörkölt uit de ketel. Gezellig met een wijntje erbij , heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.
Tot weerziens in Augustus.Groeten van Rinus en Marjan uit Hendrik Ido Ambacht

Miklosi, 13 maart t/m/ 20 maart 2011:De laatste keer dat we in dit gastenboek schreven was augustus 2010. Met de laatse zinnen: “Kortom we zijn zo enthousiast geworden over Hongarije en Miklosi dat we overwegen om hier zelf ook een huis te kopen. We zijn al wezen kijken en verliefd geworden op een huis! Volgend jaar gaan we zeker terug naar Hongarije en dan weer naar Miklosi. Weer bij Ilse of misschien wel naar ons eigen huis....”
En dat laatste is het geworden. We zijn nu hier om de aankoop van ons huis te regelen. Daar ging natuurlijk het een en ander aan vooraf. Om te beginnen heel veel mailtjes met Ilse om tot afspraken met de verkoper te komen en hoe het allemaal te regelen. Uiteindelijk is er toen een datum geprikt waarop zowel de verkoper als wij hier zouden zijn. We zijn Ilse dan ook heel erg dankbaar voor het geregel en we kunnen elkaar ondertussen toch wel hele goede vrienden noemen.Natuurlijk wilden we ook gelijk wat spullen meenemen voor het huis, zodat we van de zomer er al kunnen wonen. Dus een aanhanger gehuurd en deze bomvol achter de auto gehangen. Ondertussen ook nog een andere auto gekocht, speciaal voor Pisti, omdat hij een Citroengek is. En een grotere auto voor deze afstand is ook wel prettig als je een Peugeot 206 gewend bent. Na een reis van 18 uur, want een aanhanger heeft natuurlijk wel wat gewicht, kwamen we 1 minuut voor 12.00 uur 's nachts aan bij Ilse. Ze was net nog 1 minuut jarig! Na de begroeting kwam gelijk de gastvrijheid van Ilse naar boven en vroeg of we nog honger hadden. Nou, dat hadden we wel. Dus kregen we lekkere kippenpoten met natuurlijk een glas Miklosiwijn. Om half 3 gingen we slapen. Om 8 uur 's morgens was er al bezoek voor ons. Laszlo, de bouwvakker, was er al en wilde het een en ander met ons doornemen over de verbouwing van ons huis. Onder het genot van een stuk taart en koffie kwamen we bij en hebben plannen gemaakt. Daarna naar boven naar ons huis om de aanhanger neer te zetten en kennis te maken met de verkoper. We hebben elkaar allemaal geholpen met uitladen, zoals het gaat op de Miklosi manier, en ook met het leeghalen van het huis. Zo konden we elkaar goed helpen en hadden we gelijk leuk contact met de verkoper.De volgende dagen hebben we zowel gerelaxed als gewerkt. We zijn gaan kijken naar de nieuwste aankoop van Ilse, het wijnberghuisje. En natuurlijk was Jani en zijn familie er hebben we een lekker wijntje gedronken in het zonnetje, want het was die eerste dagen heerlijk weer. Verder zijn we met de auto naar Pisti geweest, hij zou er het een en ander aan optimaliseren. Woensdag was de GROTE dag. We gingen naar de notaris om het huis officieel op onze naam te zetten. Helaas was Ilse die nacht goed ziek geworden, maar gelukkig was er nog een tolk in huis en is Anne met ons meegegaan. Nadat al het papierwerk geregeld was hadden we allemaal zoiets van: dit moeten we vieren. Dus inkopen gedaan en 's avonds in ons nieuwe huis in de ketel gekookt op ons ouderwetse houtgestookte fornuis. Natuurlijk met de nodige wijn erbij werd het een gezellige avond.De volgende dag sloeg helaas het weer om en moesten we door de modder en regen heen om overal te komen. Deze dagen hebben we besteedt om in het huis te werken en alles een plaatsje te geven. Ondertussen ook nog water en elektra geregelt, dit nam aardig wat tijd in beslag, want het ging op de Hongaarse manier, van het kastje naar de muur.We zijn ook nog een paar keer naar Liszy geweest en we hebben ze meegenomen naar het huis waar zij dus geboren is. Ons huis. Het huis hebben we ook naar haar vernoemd: Liszy Haza. Het was een zeer drukke en enerverende week, maar we willen Ilse dan ook heel erg bedanken voor de gastvrijheid en begeleiding van deze week. Ook Anne met de hulp bij de notaris en Robbert(schoonzoon) met het aanmaken van de kachels in het appartement, zodat we 's avonds een warm bedje hadden. Brenda en Dorien

Gisteren was het prachtig weer voor het Wijnfeest.We waren om ongeveer 14.00 in Miklósi voor de optocht. Was erg leuk. Daarna in het dorpshuis ons dansje gedaan. Countrydans. Wij vonden dat het feest ( 's avonds) laat op gang kwam, had te maken met het werken v.d. bevolking. We werden uitgenodigd bij Ilse in te drinken en hebben ook heerlijk gegeten. De gastvrijheid was heel erg prettig. We hebben een leuke en gezellige avond gehad. Goed geslapen maar erg kort. Heerlijk ontbeten en toen weer terug naar Ráksi.
Heel erg bedankt van ons,
Aad, Chrisja, Johan en Elly

Wat kunnen 2 weken vakantie omvliegen. Hier in Miklósi en bij Ilse is het onthaasten in de zuiverste vorm. We hadden zoveel plannen om te gaan doen en te bekijken, maar uiteindelijk is dit beperkt tot het bezoek aan een zwembad, het Balatonmeer en aan Pécs. De kinderen hadden het zo naar hun zin met Anne en Robbert dat we ze moeilijk ergens mee naar toe kregen. Ook 's avonds een kampvuur maken met eigen gesprokkeld hout is iets wat je in Nederland niet snel doet in je kleine achtertuin. s'Avonds lekker kletsen met die " dure" Miklósiwijn en heerlijk ontspannen. En als dan de verhalen van Ilse loskomen over wat ze in Hongarije allemaal heeft meegmaakt, komt er vanzelf een rijmpje los. Het gaat zo: "Rendorseg, rendorseg, Ilse zegt lekker kontje, maar dat vinden ze hier gek"
Dit rijmpje komt door een gebeurtenis, dat Ilse aangehouden werd door de politie in Hongarije en dat Rendorseg dus net even anders uitgesproken werd als Ilse deed. Ze zei letterlijk tegen de politieman" lekker kontje" ipv " politieman" Die man zal vreemd gekeken hebben.
Kortom we zijn zo enthousiast geworden over Hongarije en Miklósi dat we overwegen om hier zelf ook een huis te kopen. We zijn al wezen kijken en verliefd geworden op een huis! Volgend jaar gaan we zeker terug naar Hongarije en dan weer naar Miklósi. Weer bij Ilse of misschien wel naar ons eigen huis....
Ilse, Anne en Robbert, heel erg bedankt voor deze hele fijne tijd die jullie ons gegeven hebben en tot volgend jaar. Dorien, Brenda, Nicole en Denise

Beste Ilse, Anne en Robbert
De afgelopen 2 dagen hebben wij van jullie gastvrijheid mogen genieten. Ondanks dat het maar 2 dagen zijn geweest kijken wij met een goed gevoel terug op jullie camping. Ga zo door om jullie camping te maken tot een gezellig oord! Veel succes met alles wat er op jullie pad zal komen. Groeten Hanneke en Dennis

Beste Ilse, Anne en Robbert,
Het begon op een regenachtige zaterdag in het voorjaar op de SVR beurs in Apeldoorn, de dag waarop we kennis maakten met Ilse en Anne. Jullie wisten ons zo te enthousiasmeren dat we besloten samen met pubers Oscar en Jessica en hond Joseph op jullie camping een deel van onze vakantie door te brengen. De rit naar Hongarije verliep zo snel, dat we besloten geen overnachting te plannen, maar rechtstreeks door te " broezen" en een dag te vroeg aan te komen. We werden fantastisch verwelkomd en we voelden ons direct thuis. Gastvrouw zijn is IIse zeer toevertrouwd. Gastvrijheid wordt hier in kapitalen geschreven! Niets moet, alles mag.We hebben enorm genoten van het quadrijden. De hoeveelheden wijn die we naar binnen werkten , verbaasde ons, immers zijn we geen echte wijndrinkers. De Miklósi wijn is echt heel lekker. We hadden het geluk het dorpsfeest mee te maken, zoiets maak je in Nederland niet mee. Jammer dat we zoveel regen hebben gehad..., ondanks dat nog fijne avonden aan het kampvuur gehad, jongens met de kruiwagen hout halen...! Ga zo door met " La petite étoile" Je bent op de goede weg Ilse.
We wensen jullie heel veel geluk en gezondheid om jullie dromen hier in Hongarije te realiseren en verder te ontplooien. Groetjes van Bennie, Anja, Oscar en Jessica Peters en een poot van Joseph.
ps: De volgende camping was niet zo denderend, we kwamen daar al een aantal jaren, maar het was een teleurstelling, er waren weinig kampeerders, sanitair was niet zo schoon, in vergelijking met die van jullie is die van jullie klasse 1A!


Wij zijn niet zo lang bij jullie geweest. Maar in deze korte tijd hebben we jullie leren kennen als gastvrije en behulpzame mensen. Mochten wij Hongarije nog nog eens bezoeken zullen wij zeker naar Miklósi komen. Dank voor jullie gastvrijheid!  Koszonom( kusunum)
 Henk en Rian Mols.
Van mij een speciale poot voor de goede zorgen! Kanjer

Lieve Ilse,
 Het verblijf in je appartement is geweldig geweest. Alle faciliteiten zijn aanwezig en er is meer dan voldoende privacy. Jij en je gezin laten een ieder vrij in hun doen en laten, wat maakt dat je direct heel ontspannen en vrij voelt. Het voelt goed.
 Je tuin die grenst aan en mooi natuurgebied, waar je, als je vroeg genoeg op wilt staan, herten kunt zien grazen. Geweldig.
 Ons verblijf in Miklósi was veel te kort en wij zullen dan ook zeker weer terugkomen. Alles was goed verzorgd. De bbq, tips voor bezigheden:
quad rijden voor de meer stoere mensen onder ons, eindeloos wandelen in een prachtige natuur met mooie vergezichten. Let goed op tijdens het wandelen... je kunt zomaar een hert
zien. Als je oog voor detail hebt, zie je ook kikkers, kevers en nog zoveel meer. Ik heb genoten van de wandelingen.
 Miklósi zelf heeft dan wel geen groot centrum met veel winkels, maar de hartelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking is geweldig. Neem dus zeker de tijd om een praatje te maken (lees een wijntje proeven-want praten gaat wat lastig. Velen spreken geen Duits of Engels.
Tijdens het feest dat er was, verliepen de gesprekken lang niet altijd even soepel, maar super gezellig was het wel en dan valt een taalbarriere helemaal weg.
 Buiten de wandelingen, de wijnproeverijen, de gastvrijheid en de prachtige omgeving is er ook nog het Balatonmeer met de toerische plaatsjes voor de momenten dat je misschien wat meer drukte zoekt. Ook is het mogelijk om naar Budapest te gaan (per trein of met de auto) of naar andere interessante steden. Er zijn prachtige gebouwen te bekijken.
 Kortom: na 1 bezoek aan Miklósi ben ik verknocht geraakt aan de mensen, de omgeving en ben ik blij te kunnen hebben verblijven in een zo netjes en gezellig ingericht appartement als deze.
Ilse, jij en je gezin hebben mede gezorgd voor mijn "verliefdheid" aan Hongarije. Vast en zeker kom ik terug en wil ik niets liever weer gebruik maken van jou gastvrijheid en je accommodatie.
 Dank je wel voor een geweldige tijd!!
Nicole


Een paar dagen naar Miklósi omdat Leo en Jacoba hier een huisje hebben en we dat wel eens willen zien. Met de tent op de camping van Ilse. Resultaat... de paar dagen zijn een hele vakantie geworden. Wat een zaligheid! Rust, zwembad en veel boeken mee om te lezen. Daar kom je heel ver mee. En voor de finishing touch zijn daar de goede zorgen van Ilse. Broodjes meenemen, wijn verzorgen en de weg wijzen als je wat wilt doen. Wat een prettige plaats. Een plek om terug te komen. Ilse, Anne en Robbert bedankt voor alles.
Kees en Anneke Groen

Szia, Jo reggelt,
Nem " La PETITE etoile" , voor ons was het Les Trois Grandes Etoiles! Bas die Dax op zijn gemak stelde,nadat hij de kippen achterna had gezeten, Anne die hielp met de tent opzetten( wie gaat er nu ook op vakantie zonder ooit een tent op te zetten?) En last but not least Ilse, onze rots in de branding in moeilijke tijden. We zijn goed thuisgekomen ondanks de Tom-Tom die ons steeds bergpaadjes probeerde op te sturen, opnieuw ingesteld en weer geprobeerd. Op het laatst begreep hij dat we via de grote weg wilden. Thuis eerst even bijgekomen en je boek uitgelezen, verzekering geregeld etc.
We willen ook graag de Nieuwsbrief ontvangen om op de hoogte te blijven, voor ons is Hongarije zeker geen afgesloten hoofdstuk! Viszlat, Pim en Nadia, Dax


We hebben genoten van deze week in het appartement. Bedankt voor jullie gastvrijheid en de gezamelijke ontbijtjes.Het bezoeken van de pince van Ferry en de uitstapjes naar Kaposvar en het Balatonmeer vonden we erg leuk. De rust hier in Miklosi en het v/a een stoel kijken naar de activiteiten van de kippen, ganzen en Bas is erg rustgevend.Lucas vond alles leuk en wil niet graag naar huis. ps: Bas is wel inmiddels gewend aan 5 koekjes per dag!
Liefs, Marcel. Mino en Lucas


Wat de bedoeling zou zijn om met zijn vieren met de auto en hond naar Miklósi te gaan begint er mee dat door omstandigheden ik alleen met het vliegtuig kom. Was best spannend om in een land waar je de taal niet van spreekt, je weg te kunnen vinden, maar met duits en engels kom je heel ver. De informatie vooraf was ook perfect. Na aankomst op het station in Siofok zou ik afgehaald worden door Ilse Ik zag Anne al staan kijken, zoekende dus ik liep maar op haar af. Gevonden! Even voorgesteld en de BX ingeladen. Daarna boodschappen doen bij de tesco en de Aldi en pizza gehaald voor die avond.
Volgende dag zijn we naar een pincefestival geweest, waar we spek met brood en paprika aten. Nadat we het spek boven een kampvuur aan een lange vork boven het vuur roosterden Wijnboer Jani kon er maar geen genoeg van krijgen en bleef maar schenken.
Op woensdag zijn we naar Igal gegaan naar het thermaalbad en heb ik een lekkere massage gehad. Ik zou die avond voor allemaal koken en heb spaghetti met salade gemaakt. Donderdag met Liszy afgesproken met de oogst te helpen ze zou bellen als het zover was. Bijna 40 graden en ik zag al een grote kar vol tarwe voorbij komen. pfff best veel om met emmers naar binnen te sjouwen. Eindelijk belde Liszy. Wij haar helpen, natuurlijk stond de wijn al klaar. Toen Ilse en ik het hoopje zagen liggen schoten we in de lach. Het was met een kwartier gebeurd en daar had Liszy zich zo zenuwachtig over gemaakt.
Bedankt voor de fijne tijd, de gesprekken en de gezelligheid. Heeft me heel erg goed gedaan. Hopelijk tot volgend jaar met zijn vieren. Groeten, Dorien


Vrijdag 15 augustus vertrokken uit Wijchen. Na een goede tip van Ilse heerlijk gegeten en overnacht bij hotel Feightinger. Zaterdag 18.30 gearriveerd in Miklosi. Eerste indruk behalve het wegdek was erg goed. Het was een prachtig landschap het weer was mooi en het appartement erg gezellig. We hebben 14 dagen mooi weer gehad en genoten van alle dieren, waar we niet echt aan gewend waren. Het was heel bijzonder. Vooral dat Henk als "vader" werd gezien door de jongste telg. Dat was een klein kipje door ons gedoopt als  "Ieniemienie". We hebben diverse trips gemaakt naar Pécs, Tamási, Balatonmeer etc. Ook heel lollig waren de bezoekjes aan de diverse pinces Waar je dus niet een glaasje moet proeven maar liters! Ook een fietstocht met Krisztian is aan te bevelen (mits het niet te warm is) We hebben hele aardige mensen leren kennen en vooral Liszy heeft een speciaal plekje bij ons. De volksdansgroep van Anne is ook zeer de moeite waard om te bekijken.We hebben een heerlijke ontspannen vakantie gehad bij een leuke familie in een prachtig land. Dit is vooral dankzij de goede zorgen van Ilse, Anne en Robbert. Veel liefs, Henk en Gonny

Maandag de 11-de om een uur of 10 op de motor gestapt en begonnen aan een 3-daagse tocht naar Miklósi. Tot Mainz snelweg en van daar af binnendoor naar Heilbron en Schwabisch Hallen. Ter plaatse een hotelletje gezocht. Mooie tocht door het Neckertal. De volgende morgen weer opgestapt en over de snelweg naar Oostenrijk. 's MIddags een paar bergweggetjes gereden met 10-15 % hellingen en scherpe bochten. Lekker sturen met een flinke motor. Net of je in een achtbaan zit. De derde dag via en door Graz (niet doen!) weer binnendoorgereden en onderlangs het Balaton weer naar Miklosi. De dagen in Miklosi doorgebracht met de familie. Gezwommen in het Balatonmeer en Igal. 's Zaterdags naar een optreden van de Miklosi dansgroep. De avonden met een bbq en bier/wijn relaxed buiten gezeten Lekker ongedwongen weekje weg van huis. Groeten, Mario


Je noemt het maar een minicamping dat klopt! Maar met groots vermaak ( je snapt wel waarom) Het was weer super. Dit is nu de tweede keer in Miklosi en er komt zeker een derde keer. Een hele dikke kus, Girbe en Edwin

Leuke week bij jullie kamperen. Veel bezichtigingen v/a de camping.Ilse geeft goede informatie over trips.Haar dochter Anne is een goede gids in onze auto en vertaald de Hongaarse taal.Badkamer nummer 1 van de Hongaarse campings die we ooit meegemaakt hebben.
Groetjes van Greet en Ed Zwijnenburg

Beste Ilse( Anja), Anne en Robbert,
We hebben ons prima vermaakt tijdens ons verblijf op de camping in Miklósi. Alleen al als je zag hoe Pim zich vermaakte. We waren weliswaar gewoon gasten, maar voelden ons als thuis. En beste Ilse, dat hebben we nog nooit meegemaakt. Nog een paar dagen en dan keren we weer huiswaarts, des te meer krijgen we een naar gevoel in onze buik. Je weet wel dat je dan toch Anja (die de jongste niet meer is) met haar poetsneigingen gaat missen.Ook vinden wij het ontzettend knap dat je deze hele zaak met 2 kids toch maar even runt  en dat met een immer opgewekt humeur. Daar kan menigeen nog eens een voorbeeld aan nemen. Ook is het heerlijk om te vernemen dat er in het leven met vaak regenperiodes op een gegeven moment dan toch de zonnenstralen de overhand gaan krijgen. De warmte daarvan straal je dan ook uit. We zijn het er met ons drietjes volkomen mee eens dat we volgend jaar weer bij jullie te gaan staan. Lekker weer saampjes met Anja, Anne, Robbert, de ganzen, de kippen, Muisje en onze alarminstallatie Bas. En beste Ilse, mocht je eens in de buurt zijn dan ben je bij ons thuis van harte welkom.Nou lieve mensen, het gaat jullie goed, dans er vrolijk op los en als het maar even mogelijk is zijn we volgend jaar van de partij. Kusjes van Joop, Jeanine en Pim

Aan onze vakantie is bijna een eind gekomen. Dit is onze laatste dag. We zijn hier geweest van 30 april-10 mei.Het is vroeg in het seizoen. Lekkere temperaturen van zo'n 20 graden met af en toe een buitje.'s Avonds koelt het nog wel af, maar bij een kampvuurtje is het nog goed uit te houden. Dit is onze tweede vakantie bij Ilse. En het is altijd weer of je in een warm nest komt na een lange reis. We hebben weer erg genoten van het verblijf hier. Hartelijk dank voor alles. Veel liefs, Pedro, Marienel, Linda en Inge.

Na een heerlijke eenvoudige maaltijd klaar gemaakt te hebben in het appartement, denken we even terug aan de tijd die we hier gehad hebben. Onze startreis begon in Venetie en we dachten dat rijden we met gemak even naar Miklósi. Maar dat was helaas niet het geval. We hadden bar slecht weer, de reis duurde 10 uur en we kwamen aan in het pikdonker. Het welkom was hartverwarmend. We hadden dit nodig na deze bizarre reis in helemaal onbekend gebied. De volgende morgen gezellig met Ilse en Anne gaan winkelen in de Lidl en Tesco. Voordat we daar naar toe gingen maakte ik kennis met een paar bewoners uit het dorp. Een zeer lieve vrouw Liszy. De dagen erna hebben we de omgeving verkend. En op zondag ook nog druiven geplukt en meegegaan naar een pince om te kijken hoe de wijn gemaakt wordt. Ik hoop dat de plannen die jullie hebben voor de toekomst uit zullen gewerkt worden en dat de droom werkelijkheid wordt. Veel geluk.Heel veel liefs en knuffels van Jaklien en Wilmar
ps: Bedank de lieve mensen in het dorp voor alles. Vooral Ferry en Liszy

Vertrokken in Oostenrijk om naar Simontornya naar een SVR camping te gaan. Slechte weg, het laatste stuk , en  tot slot... camping hermetisch afgesloten, geen mens te bekennen. Gauw de folder van de SVR bekeken en op naar volgend adres. O schrik, stel je voor in het donker op deze wegen, nu al de bibbers. Maar toen, een NL auto langs de weg in het dorp waar de camping is! Iemand loopt al naar de weg, het is alsof je thuiskomt na een lange reis. Wat een welkom, wat een gastvrijheid, het is in 1 woord geweldig. Onze dank kan niet groot genoeg zijn.Een gezellige avond met Ilse en de kinderen maakt de dag weer goed. Met zo'n uitvalsbasis is het leuk om de omgeving te verkennen. Ilse, Anne en Robbert heel hartelijk bedankt voor de spontane ontvangst en de leuke tijd bij jullie.
Bart en Riet de Kruijf

Ontzettend bedankt voor deze paar dagen. Onverwacht bij jullie een aantal nachten doorgebracht op zoek naar een huis hier in de buurt. Het ontvangst was fantastisch en heel erg bedankt voor alle hulp en we zullen nog wel vaker om jullie hulp vragen als we hier komen wonen. Tot ziens, Suzanne en Michel

Vandaag is mijn verjaardag. Ik word wakker en de veranda is versierd. Ilse en Anne en Robbert komen ontbijt op bed brengen. Een paar weken geleden had ik nog niet durven denken dat we nu bij onze vrienden in Miklosi zouden zijn. De last-minute beslissing  maakt het extra leuk. De reis met kleine kinderen ging ook goed. We hebben in 1 keer gereden.Om 3 uur 's nachts vertrokken zodat we km konden maken voordat de 2 meiden wakker werden. Er is veel te beleven in dit prachtige land. We zijn al naar het Balaton geweest en naar Pécs, Kaposvár en Budapest.Mooie routes met prachtige uitzichten. Ook hier in het appartement is het goed vertoeven. Je bent het gevoel van tijd helemaal kwijt. We zijn ook met paard en wagen naar de pince van Ferry geweest. Dat was een fantastische belevenis, voor de kinderen helemaal. Linda heeft met Anne samen paard gereden. Verder zijn we nog naar Tihany geweest en vandaar een half rondje Balaton gereden. Erg mooie omgeving! Kortom we hebben ons prima vermaakt.
Ilse, Anne en Robbert Hartelijk bedankt. Veel liefs, Pedro, Marienel, Linda en Inge


Op een toevallige manier hebben we kennis kunnen maken met Ilse en de kinderen. We werden als  "vreemdeling" zeer hartelijk en vriendelijk ontvangen. Met onze camper waren we deze omgeving an het verkennen, omdat we hier een woning willen kopen. Toen we een auto met NL kenteken zagen staan, hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en aangebeld. Wie weet...konden deze bewoners ons nog wat meer tips, suggesties en advies geven over het een en ander. Nou, van het een kwam het ander en 's avonds onder het genot van een glas wijn kwamen de verhalen over en weer. Uiteindelijk hebben we de camper voor de nacht maar laten staan Wie weet zien we elkaar vaker. Of voor bemiddeling, andere hulp of voor gewoon gezelligheid. We vonden het in elk geval heel erg leuk om kennis te maken en wensen jullie heel veel succes met de minicamping en het appartement.
Carla en Martin Hakze

Hartelijk dank voor je gastvrijheid in het mooie Miklósi. We hebben hier prima kunnen bivakkeren en deze plek als uitvalsbasis kunnen gebruiken  voor de " huizenjacht"  Dat lijkt te gaan lukken, dus gaan we elkaar vaker tegenkomen in de toekomst!
Nogmaals bedankt, ook voor alle informatie, tips, waarschuwingen en suggesties. Het ga jullie goed.
Ben Nitrauw

Aan Ben's woorden heb ik weinig toe te voegen. Het was hier prima toeven. Leuk om in deze mooie wereld landgenoten te ontmoeten en wat beter te leren kennen. Hoop dat jullie vele gelukkige jaren in Miklosi mogen beleven. Gods Zegen. Hartelijke Groet. Jan Durk de Jong


Ik heb erg genoten van de korte periode in jullie huisje. Dit is mijn eerste keer in Hongarije en vind het een mooi land, mooier dan ik had gedacht. Ilse, je bent een leuke lieve vrouw en erg gastvrij. Ik ben erg benieuwd hoe mijn vriend Edwin Hongarije zal vinden en wie weet wonen wij hier over een aantal jaren ook. Ik zou het wel willen maar er is nog een lange weg te gaan.
Heel veel liefs van Girbe Tilstra


Hier even een kort verslagje van Rintje, zwager van Leo en Jacoba, over de korte vakantie in Hongarije. Mijn indruk in eerste instantie is erg relaxt. Hartelijk ontvangen door gastvrouw Ilse. Wat me opviel dat: a. Heuvelachtig, B.De Hongaar leeft 30 jaar terug, C. Gemoedelijk, vriendelijk, sociaal,D. natuur, rust en weinig vogels ( in de herfst)
Voor de rest van deze 3 1/2 dag: heerlijk dat ik er geweest ben en ik toch van de omgeving genoten heb. Ik heb het volste vertrouwen in het goedkomen van de bemiddeling van Ilse wat betreft het huis van Leo en Jacoba. Verder wens ik jullie nog vele jaren gezondheid. Bedankt.
Rintje de Jong

Van het station opgehaald in Siofok na een treinreis met stops in Wenen, Bratislava en Budapest. Telkens 2 overnachtingen. Interessante trip. Bij Jan, Ilse, Anne en Robbert zijn we voor de tweede keer in Hongarije. De zitplaats met voederbakken achter het huis is leuk geworden. Vorig jaar hebben we geholpen de schuur om te leggen die daar stond.
's Avonds met een wijntje bij het kampvuur tot de conclusie gekomen dat het 25 jaar geleden is dat Ilse en ondergetekende elkaar op Texel ontmoet hebben. We  nemen er nog 1...
Zwemmen en massage in Igal is aan te bevelen. 30 minuten voor een paar eurootjes. Samen wederom geklust, knotwilgen geknot en van de takken een scherm gemaakt. De twijgjes op de vuurstapel na de bbq. Leuke zonnige week. Mario en Cindy
ps: Oja: als je 's morgens bij zonsopkomst voorzichtig wandelt naar het eind van het grondstuk en de velden erachter kun je reeen en vossen zien.

Lieve allemaal, Voor het eerst naar Miklósi geweest. Leuke week gehad. Veel gezien en beleefd.Heel mooi weer: 30 graden. Appartement goed en mooi huis.
Groeten Gerrit en Nellie

Dit jaar zijn we voor het eerst naar Hongarije en via internet in Miklósi terecht gekomen. Een rustig dorp met vriendelijke inwoners.Een ritje met paard en wagen naar de pincer is zeker een aanrader!
We hebben hier een heerlijke tijd gehad in het mooie appartement. We zijn nog een paar dagen langer gebleven i.v.m. de aankoop van ons huis hier in Miklósi. Wij komen dus zeker terug!
Fam. van Bruggen, hartelijk dank voor de heerlijke vakantie ! (en voor de wijn)
Groeten, Leo en Jacoba Albertsma


Comments