ПСИХОЛОГИЯТА И КОНСУЛТИРАНЕТО ДНЕС
и още статии... 

    Добре дошли на страницата на клиничния психолог и консултант д-р Петър Вълков!                                      

    Тук ще намерите статии и публикации по психология, разгледани през призмата на християнския светоглед. Науката и вярата често си подават ръка, вместо да си обръщат гръб. В тази връзка великият психолог и философ Карл Ясперс казва: "Психотерапията се нуждае от принципите на вярата, но не се обръща към тях. Ето защо, за да не се отклонява психотерапевтът от истината, е нужно да бъде отворен за вярата и да я признава".

    В резултат на дългогодишно обучение, д-р Петър Вълков използва днес еклектичен подход в консултирането. В психологическите консултации той комбинира методи и техники на когнитивно-поведенческата терапия, психоанализата, логотерапията (центрирана върху смисъла) и на християнското консултиране на G. Collins, S. Pfeifer, L. Crabb и др.   

    За повече информация относно опита и образованието на д-р Петър Вълков вижте раздела за автора

    Консултацията с психолог е първата крачка, която показва желанието на човека да промени нещо в себе си, в областта на личните взаимоотношения или в професионалната сфера. За въпроси и заявки посетете раздела за консултация. Моля обърнете внимание, че д-р Петър Вълков се премести в гр. Стара Загора, където преподава и продължава да практикува професията на клиничен психолог и консултант. 

    Благодарим Ви!Подстраници (24): Преглед на всички
Comments