Tanzania - Kilimanjaro 2006

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips


Het idee van deze reis is ontstaan nadat wij van meerdere mensen hadden gehoord dat ze een poging hadden ondernomen om de top van de Kilimanjaro te bereiken. In 2005 hebben wij de Inca- en de Takesi trail gelopen en dat was ons goed bevallen. Voor de vakantie in 2006 wilden we ook wel iets actiefs ondernemen. Manon heeft behoorlijk wat sites op het internet afgezocht; van reisorganisaties tot reisverslagen. Uiteindelijk hebben we voor Sawadee gekozen vanwege de route die afgelegd werd op de Kilimanjaro. De Machame route staat bekend als één van de zwaardere maar tevens ook de mooiste route. Deze route wordt ook wel de Whisky route genoemd. De route wordt afgelegd in zes of zeven dagen, dit verhoogt de kans van slagen in vergelijking met bijvoorbeeld de Coca Cola route die afgelegd wordt in drie of vier dagen. Dit komt omdat je geleidelijker stijgt en daardoor theoretisch minder kans hebt op het krijgen van hoogteziekte. Wij hebben de Machame route afgelegd in zeven dagen. Het nadeel van deze reis is echter wel dat we de Ngorongoro krater en de Serengeti niet bezoeken. Hiervoor in de plaats bezoeken we Tarangire park, Lake Manyara park en beklimmen we de Lengai. Ons hoofddoel van de reis is natuurlijk het behalen van de top van de Kilimanjaro en daarom nemen we de rest van het programma maar voor lief. Moeten we nog maar een keer terug en dan pakken we misschien Kenia of Rwanda mee. Dat zien we later wel. Op het einde van de reis hebben we gekozen voor een verlenging op Zanzibar om even lekker bij te komen van de inspanningen.

Hieronder DE foto van onze vakantie natuurlijk! Samen op de top van de Kilimanjaro. Op 5895 meter hoogte, moe maar voldaan.

We hebben redelijk getraind, niet echt super maar onze basisconditie is goed (denken we) en op een gegeven moment speelt de hoogte toch de grootste rol. Daar kwamen we vorig jaar tijdens de Inca-trail al achter en dit is ons tijdens deze beklimming ook weer duidelijk geworden. Uiteindelijk hebben we de top gehaald (zie foto's als bewijsmateriaal!) maar dat we tijdens de vakantie twee reisgenoten verloren, hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken. Jessica tijdens de beklimming aan longoedeem als gevolg van acute hoogteziekte en Leen aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Bekijk alle foto's en lees meer door op één van de links hieronder te klikken.

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video

Link naar website Sawadee (De link is van de reis zoals die nu (jan. 2008) wordt aangeboden. Onze reis staat hieronder.)
Link naar uitgebreide reisbeschrijving van onze reis met Sawadee. Deze reisbeschrijving in in pdf-formaat.

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!
Terug naar de homepage van Peter en manon.
O
f plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.