Etusivu


Pesiökylä sijaitsee Suom
ussalmen pohjoispuolella vain n. 20 kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Pesiö on virkeä kylä, missä asuu kaikenikäisiä ihmisiä ja perheitä. Kunnallinen vesijohtoverkko helpottaa myös kylällä asumista.
 
Pesiöllä voi nauttia luonnon rauhasta metsien ja järvien äärellä. Pesiön retkeilypolku antaa mukavan retkeily kokemuksen vesistöineen ja monimuotoisine metsineen. Reitti on 8.2 km pitkä ja matkalla voi pysähtyä levähtämään ja makkaranpaistoon Julmanlammelle tai Hiidenjärvelle ja vaikka yöpyä Sihosen laavulla.
 
Perinteeksi on muodostunut Kyläyhdistyksen järjestemä joka kesäinen Rantakalailta, mikä kasvattaa suosiota vuosi vuodelta.
 
Pesiökylän Praasniekka kuuluu myös perinteisiin tapahtumiin. Praasniekan järjestäjänä toimii Marja Heikkinen ja se järjestetään Pesiöjärven Kirkkosaaressa. Praasniekka on ortodoksinen perinne ja sen tarkoitus on hiljaisuuden ja pyhyyden kunnioittaminen.
 
Pesiökylän ihmiset ovat aktiivista porukkaa ja he ovatkin pärjänneet hyvin urheilutapahtumissa. Pesiön maineikkaat juoksijat ovat voittaneet monia Ämmänsaaren ympärijuoksuja. Pesiökylä on myös Ilmarin soudun mestari vuosimallia 2011.
 
 
Ilmarin soudun voittajajoukkue 2011
(Kuva: Jaana Juntunen)
 
 

Pesiön kyläyhdistyksen löydät myös FACEBOOKISTAPesiökylä -kyläkirjoja myytävänä Somaset-liikkeessä.
Hinta  15 €