X-MAS TRAILS

Wat ontstond tijdens een zondags duurloopje onder de trainingsvrienden was vanaf het begin een overweldigend succes. Zo'n 80 trail run fanaten en 120 wandelaars daagden op voor de 1ste X-MAS TRAIL + WALK. Zo'n start vraagt uiteraard voor een vervolg en kwam er, we zijn intussen toe aan onze 3de editie.

3DE EDITIE: 21 DECEMBER OP NIEUWE LOCATIE

Voor onze 3de editie maakten wij van een een "top - parcours" alweer een prioriteit. Hiervoor weken we dit jaar uit naar het naburige Everbeek (op slechts 7km van onze vorige locatie's). Geloof ons: mochten we jullie blinddoeken op weg naar Everbeek en met jullie de tochten afwerken, je zou je werkelijk in de Ardennen wanen. De grens van De Vlaamse Ardennen enerzijds en Pays Des Collines langs de andere kant biedt ons de mogelijkheid jullie langs adembenemende bossen, single-tracks, beekjes en landschappen te brengen.

We hadden dan nog eens het geluk om in het centrum van Everbeek-Boven te botsen op de gezellige B&B BEDLEHEM wat ons een gezellige en mooie start- en aankomstlocatie zal bieden. En kan de naam toepasselijker tijdens deze kerstdagen...

TRAIL

Dit jaar slechts één afstand wat de trail betreft maar geloof me dat de aard van het parcours meer kilometers overbodig maakt. Dit parcours van 11km biedt alles wat een trail liefhebber mag verwachten. Verraderlijke boomstronken, puntige steenondergronden, hier en daar balanceren over glibberige ondergrond maar vooral genieten van unieke spots waar anders zelden mensen komen! Starten doen we samen, wellicht splitsen we op in 2 tempogroepen, er zijn duidelijke kaartjes met wegwijzer beschikbaar bij de start zodat wie dat wenst ook individueel de tocht kan afwerken.

WALK

De wandeling werd zo uitgestippeld dat we amper over verharde wegen wandelen en ook hier genieten van de rust dat het Everbeekse landschap uitstraalt. Smalle, hobbelige, drassige steegjes maken deze tocht wel onmogelijk voor kinderwagens. Maar voor moedige stappers onder de kids worden onderweg wel beloond met een verkeersluw parcours waar ze naar hartelust in de natuur kunnen rondhuppelen en onderweg passeren we ook mooie paardjes.

Als parcoursbouwer zocht ik een evenwicht tussen doenbare, begaanbare en veilige paden enerzijds maar wou toch ook graag met de wandelaars prachtige bossen en landschappen opzoeken weg van de drukte.

Laarzen of stevige stapschoenen zijn een must!

Vertrekken doen we ook hier samen, om 11uur. De wandeling maakt gebruik van wandelknooppunten, bij vertrek zijn er kaartjes beschikbaar met duidelijke knooppunten op vermeld zodat ook deze wandeling individueel af te werken is.

Inclusief enkele stops om de groep zo goed mogelijk samen te houden of om van het prachtige landschap te genieten, verwacht ik toch zo'n 2uur staptijd.

GOEDE DOEL

Net als de voorgaande jaren is ons event officieel geregistreerd bij De Warmste Week. Een deelnameprijs plakken wij er niet op. We rekenen echter wél op uw gulle bijdrage die integraal gaat naar VZW ONS GELUK, HOME MAGNOLIA. Bij vertrek kan u uw bijdrage droppen in de bus, bij aankomst schotelen wij u dankzij onze sponsors een bevoorrading aan bestaande uit koeken, fruit, chocomelk e.d. ...

Home Magnolia is een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg in Geraardsbergen. In onze 2 leefgroepen leven kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar samen, die omwille van verschillende problemen niet langer thuis kunnen wonen.

De bedoeling is om onze jongeren net dat extraatje meer te kunnen bieden qua uitstappen, zodat ook zij kunnen genieten van een pretpark en/of kamp (sport/jeugdbeweging/cultuur). De centjes zullen dus vooral besteed worden aan de vrijetijdsinvulling van onze jongeren.

INFO:

 • beperkte parkeermogelijkheid!!! Carpool zoveel mogelijk en parkeer reglementair! Voorzie wat extra tijd om tijdig van je auto aan vertrek te geraken.
 • vertrek enkel om 9u voor de trail , 11u voor de wandeling. Aangezien alle medewerker mee begeleiden tijdens de tochten, is tijdens de activiteit niemand van organisatie aan vertrek en aankomst.
 • GPS adres: Muiterij 9 , 9660 Everbeek - Boven (in centrum naast kerk)
 • geen douches beschikbaar
 • bevoorrading na aankomst
 • deelnemen op eigen risico , geen verzekering inbegrepen
 • deelnemen aan een vrije bijdrage te deponeren bij vertrek
 • volg alle updates via onze facebookpagina @xmastrails
 • inschrijven is niet nodig, we zouden het wel appreciëren mocht je je aanwezigheid kenbaar door "aanwezig'' te vinken op onze facebook evenementen.
 • richtlijnen gidsen volgen, briefing voor de start
 • Info: