RUN & BIKE

HELM VERPLICHT VOOR ALLE DEELNEMERS ZOWEL TIJDENS LOPEN ALS FIETSEN!
Welkom op de informatie pagina van de 4de Valentijns Run&Bike.

Met de Valentijns Run&Bike wil ik een sportieve uitdaging aanbieden voor een zo breed mogelijk publiek. Een goede ontvangst en briefing, een mooi parcours, podia voor verschillende categorieën en de mogelijkheid tot douchen, bike wash en gezellig iets blijven drinken in de cafetaria of onze soep bar. 

Net als de vorige jaren is dit een organisatie ten voordele van Gwielek Cycling & Running Team dat actief is in het wielrennen bij de nevenbonden en in het running circuit. 

  • Locatie
Voor het eerst verhuizen wij met onze organisatie naar Sport Centrum (tennisclub) Velina op de Hogeweg 139 te Overboelare (Geraardsbergen). Met deze verhuis kunnen wij u een nieuw parcours aanbieden dat voor een zeer brede doelgroep een uitdaging moet bieden.

  • Parcours
Het nieuwe parcours biedt meer off-road en minder erg steile hellingen. Vergis u niet, vlak is het allerminst! Het parcours heeft de vorm van een "8" waar de korte afstand, 9km , slechts één lus van de '8' afwerkt, de deelnemers van de lange afstand doen er nog een tweede andere / zwaardere lus bij. 
De weergoden lijken ons gunstig gezind en na een regenperiode kan de grond de laatste dagen nog wat drogen. Een mountainbike is noodzakelijk, ook trailschoenen zullen goed tot hun recht komen op de soms glibberige ondergrond. 

  • Toezichters op het parcours
Wij voorzien tal van toezichters langs het parcours. Deze zijn er om een oogje in het zeil te houden en jou even te doen wachten indien nodig. Wij zijn een recreatief evenement en moeten dus de gewone verkeerscode respecteren. Toezichters mogen geen verkeer tegen houden. Let dus goed op als je na een veldweg of zijstraat een andere weg op komt. 
  • Douchen / sporttassen
De kleedkamers van het sportcentrum zijn zéér krap! Kan u douchen? Ja, MAAR u zal rekening moeten houden dat de ruimte klein is en er mogelijks een wachttijd is. Het is verboden om spullen in de kleedkamer achter te laten, wij voorzien hiervoor buiten een vrachtwagen waar u uw tas bewaakt kan achterlaten vlakbij de start/aankomstzone. 

  • Parking
Parkeerwachters zullen u rond het sportcentrum de meest gunstige parkeermogelijkheid aanduiden. Wij hopen hiermee te voorkomen dat jullie gaan parkeren op de HOGEWEG zelf. Aangezien onze Run&Bike hier zal passeren zou dat uw eigen veiligheid in het gedrang brengen! We kregen helaas geen toelating om een officieel parkeerverbod uit te schrijven. De parkeermogelijkheid biedt zich aan in de DUITSENBROEKSTRAAT op amper 400m van de start/ aankomstzone. 

  • Ophalen borstnummer
Door uw voorinschrijving geniet u niet enkel een voordeeltarief, u zal ook wat tijd besparen bij de inschrijving. U kan zich wenden aan de tafel 'voorinschrijvingen' en daar uw 2 borstnummers ophalen. Het zal een rood en een zwart zijn, het maakt helemaal niet uit wie welk nummer draagt. 

  • Helm verplicht
Bij run&bike ligt de snelheid nooit veel hoger dan die van de loper. Is dat een reden om geen helm te dragen? NEEN! Ik ben zelf actief in het run&biken en zag al verschillende valpartijen: tijdens de wissel, een onoplettendheid of gewoon pech. Een ongeluk is helaas rap gebeurt dus zet m op! Het is trouwens een voorwaarde van de verzekering! 

  • Briefing
Naast deze briefing zal er de dag zelf nog eens een mondeling briefing zijn om 10.45u. 

  • Soup bar
Naast de cafetaria voorzien wij zelf ook een warme dranken bar met soep en chocomelk. 

  • Afval
Mogen wij vragen geen afval op de grond achter te laten. Wij voorzien vuilbakken aan de start / aankomstzone. 


Categorieën: 
Ook al is het de beleving, het aangaan van de uitdaging samen met een partner dat op de Valentijns Run&Bike de bovenhand heeft. Helden die de opdracht binnen de eerste drie van hun categorie afwerken krijgen hun 'moment of glory' op het podium en gaan naar huis met een natura prijs dankzij onze sponsors. 
Binnen Run&Bike zijn uiteraard vele combinatie's mogelijk, jong/oud, dames, heren, gemengd, jong/jong, ... Wij trachten om zoveel mogelijk mensen die dit verdienen te belonen, categoriën die de voorgaande jaren geen 3 deelnemers telden werden wel geschrapt. 
Er is ook een prijs voor de talrijkst opgekomen CLUB, voorwaarden hiervoor zijn:
- enkel vooraf ingeschreven ploegen tellen mee (én effectief starten uiteraard)
- dit moet vermeld zijn in het daarvoor voorziene vak op het inschrijvingsformulier
- teams mogen verspreid zijn over verschillende afstanden / categorieën 

HELM VERPLICHT VOOR ALLE DEELNEMERS ZOWEL TIJDENS LOPEN ALS FIETSEN!

€20 daginschrijving altijd mogelijk

Volg alle nieuwtjes op facebook. www.facebook.com/valentijnsrunbike 

Subpagina''s (1): Inschrijving
Comments