Όταν η συνεργασία αποδίδει καρπούς.

αναρτήθηκε στις 6 Σεπ 2019, 4:38 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

Όταν υπάρχει πραγματική διάθεση και ευαισθησία για την υλοποίηση ενός έργου, τότε πραγματικά αυτό μπορεί να γίνει και οι φτηνές δικαιολογίες να παραμείνουν δικαιολογίες. Αυτό απέδειξε η δενδροφύτευση της πλατείας στα αγάλματα στη Σαλαμίνα. Η συνεργασία του ΠΕΡΙΒΟΣ με το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας έφερε το αποτέλεσμα που όλοι βλέπουμε και χαιρόμαστε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Ο ΠΕΡΙΒΟΣ από 2009 προσπαθεί κάθε χρόνο να προβαίνει σε δενδροφυτεύσεις, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας. Τις περισσότερες φορές παρά τις υποσχέσεις από ανάλογους φορείς για βοήθεια στη συντήρησης των φυτών (κυρίως ποτίσματα του πρώτου καλοκαιριού) τα πράγματα εξελίσσονταν αλλιώς με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στον Όμιλο. Παρόλα αυτά βέβαια, η σωστή επιλογή φυτών και οι προσπάθειές μας έδιναν πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις φυτεύσεις. Η επιφυλακτικότητά μας για τη φετινή δράση-φύτευση στην πλατεία ήταν λοιπόν εύλογη, ειδικά μετά την απογοήτευση που είχαμε δεχτεί από δυο προηγούμενα γεγονότα:

Α. Την αγνόηση της μελέτης μας για το πρασίνισμα της συγκεκριμένης πλατείας και συνολικά του παράλιου μετώπου, πριν τέσσερα χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο και

Β. Την προκλητική εγκατάλειψη των 70 περίπου φυτών που είχαμε φυτέψει μέσα στο Δημοτικό γήπεδο πριν δυο χρόνια, με αποτέλεσμα την ξήρανση τους, ενώ είχαμε λάβει υποσχέσεις από την αρμόδια αρχή και μάλιστα υπήρχε δυνατότητα ποτίσματος με πολύ απλή διαδικασία μιας και τα λάστιχα ποτίσματος ήταν ακριβώς δίπλα. Την ίδια στιγμή ο πολύ απαιτητικός σε νερό χλοοτάπητας… ποτίζονταν κανονικά.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την δυσκολία, γραφειοκρατική και όχι μόνο, που αντιμετωπίζαμε κάποιες φορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ήμασταν επιφυλακτικοί στην πρόσκληση συνεργασίας από το Λ.Τ.Σ και την υλοποίηση της μελέτης μας. Αυτή τη φορά όμως η υπόσχεση (που μάλιστα επικαλέστηκε και την στρατιωτική τιμή ) δεν αθετήθηκε. Με προσπάθειες όλων και με ποτίσματα με προσωπική εργασία από συγκεκριμένα άτομα έχουμε το αποτέλεσμα που καμαρώνουμε όλοι. Ο ΠΕΡΙΒΟΣ θεωρεί ότι αξίζει η δημοσιοποίηση της προσπάθειας του Λ.Τ στο συγκεκριμένο έργο. Ανάλογα έργα κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αλλά δυστυχώς στον τόπο μας αυτό δεν γίνεται και πρέπει να αποτελεί αποτέλεσμα υπέρβασης…

Ελπίζουμε και η νέα προεδρία του Λ.Τ να συνεχίσει ανάλογα (εξ άλλου ποτίσματα θα χρειαστούν μόνο για ένα μήνα ακόμα). Αλλιώς όλο το εγχείρημα, ο κόπος, τα έξοδα και το αποτέλεσμα θα καταρρεύσουν και η ευθύνη για τη νέα ηγεσία θα είναι μεγάλη.

Ο ΠΕΡΙΒΟΣ θα είναι πάντα διαθέσιμος και αρωγός για ανάλογες δράσεις με μόνο γνώμονα και στόχο ένα καλύτερο περιβάλλον.    

Comments