Ανακοινώσεις


Lets Do it Greece 2019 - Εθελοντικός καθαρισμός δάσους Φανερωμένης

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2019, 12:31 μ.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του δάσους της Φανερωμένης.  Η δράση εντάσσεται στο παγκόσμιο δίκτυο δράσεων Let s do it.

H συμμετοχή όσων ενοχλούνται από την εικόνα ενός πληγωμένου βρώμικου δάσους, αλλά χαροποιούνται στη θέα της καθαρής φύσης, είναι ηθικό καθήκον.

Όταν οι πράξεις επισκιάζουν τα λόγια και τα σχόλια…

Όλους εσάς σας περιμένουμε την Κυριακή 10:00πμ στο δάσος Φανερωμένης στο γήπεδο του μπάσκετ.

Δενδροφύτευση στην πλατεία Ηρώων ("Αγάλματα")

αναρτήθηκε στις 13 Μαρ 2019, 6:53 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos   [ ενημερώθηκε 13 Μαρ 2019, 7:02 π.μ. ]

Το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας καλούν στην δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:00 πμ στην Πλατεία Ηρώων ("Αγάλματα") στην παραλία της Σαλαμίνας.

Σε μια προσπάθεια αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του τόπου που ζούμε ενώνουμε όλοι τις προσπάθειές μας, με μόνο στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα. Φυτά που δένουν αισθητικά, ιστορικά αλλά κυρίως περιβαλλοντικά με τον χώρο περιμένουν και τη δική μας βοήθεια για να γίνουν σύντροφοί μας στις βόλτες μας στην κεντρική πλατεία του νησιού μας.

Σας περιμένουμε με τα σκαπτικά σας εργαλεία και την όρεξή σας για ένα περιβάλλον περισσότερο πράσινο. 

Το event μας στο facebook: https://www.facebook.com/events/392744188189825/

9η δωρεάν διάθεση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών.

αναρτήθηκε στις 6 Φεβ 2019, 4:10 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ μοιράζει σπόρους. Δωρεάν!


Όχι οποιουσδήποτε σπόρους όμως,

ούτε οπουδήποτε

ούτε και οποτεδήποτε.


Σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών καλοκαιρινών λαχανικών. Λαχανικά προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, ανθεκτικά και με ελάχιστες ανάγκες καλλιέργειας. Δεν είναι υβρίδια δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι. Μπορούμε να κρατάμε από τα φυτά μας και σπόρους για την επόμενη χρονιά. Τρώμε υγιεινά, επικοινωνούμε με τη γη. Η διάθεση σπόρων γίνεται για 9η φορά από τον ΠΕΡΙΒΟΣ στα πλαίσια της προσπάθειας μας για διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Μαζί με τους σπόρους οι καλλιεργητές θα λάβουν και ένα 16-σέλιδο φυλλάδιο με οδηγίες για:

- Δημιουργία σπορείου.
- Εποχές σποράς ανά λαχανικό.
- Συγκαλλιέργειες λαχανικών
- Αποστάσεις φύτευσης
- Μέση διάρκεια ζωής σπόρων ανά είδος.
- Βιολογικές καλλιέργειες (πρόληψη, αντιμετώπιση ασθενειών, μυκήτων κλπ.)
Δημιουργία κομπόστ (το καλύτερο εδαφοβελτιωτικό)
- Συλλογή και αποθήκευση σπόρων.


Όσοι καλλιεργητές πάρουν σπόρους, θα θέλαμε να μας ενημερώσουν μετά το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου για τα αποτελέσματα της καλλιέργειας τους και να συμβάλουν και εκείνοι με τον τρόπο τους στην αναδιανομή των σπόρων την επόμενη χρονιά, επιστρέφοντας μας ένα μικρό μέρος από τους σπόρους που θα παράξουν.  


Συνολικά θα μοιραστούν σπόροι από 27 είδη, 2700 φάκελοι, σχεδόν 50.000 σπόροι!!!Το γεγονός θα γίνει στα γραφεία του Ομίλου τις κάτωθι ημερομηνίες:


 • Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (5-7 μμ)

 • Τρίτη 19 Φεβρουαρίου (6-8 μμ)

 • Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου (6-8 μμ)


Μπορείτε να δείτε που βρίσκονται τα γραφεία μας στο χάρτη που βρίσκεται εδώ

To event μας στο facebook
Απάντηση ΑΒ Βασιλόπουλος για ανακύκλωση

αναρτήθηκε στις 2 Φεβ 2019, 3:56 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

Στις 22/1/2019 και μετά από δύο επιστολές (, )που στείλαμε στους υπευθύνους των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος σχετικά με τα προβλήματα της ανακύκλωσης, μας απάντησαν τηλεφωνικά μέσω της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας της εταιρείας τους. Αφού μας ευχαρίστησαν για την ενημέρωση και τις εποικοδομητικές ιδέες που τους προτείναμε για τη λύση του σχετικού προβλήματος, μας διαβεβαίωσαν πως το θέμα θα προχωρήσει προς τους αρμοδίους της εταιρείας ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Όταν ζητήσαμε πιο αναλυτική ενημέρωση και γραπτή απάντηση, μας είπαν ότι ακόμη δε μπορούν να μας πουν συγκεκριμένα τι θα κάνουν αλλά ότι θα προχωρήσουν για τη λύση του προβλήματος και ότι η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω της ανοιχτής γραμμής. Τους μεταφέραμε ξανά το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου της Σαλαμίνας για την ανακύκλωση, αλλά και την απογοήτευσή τους όταν με τα τεχνικά προβλήματα του μοναδικού μηχανήματος αδυνατούν να την πραγματοποιήσουν. Τέλος τους τονίσαμε πως θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Ποιοι αποφασίζουν για την ποιότητα ζωής;

αναρτήθηκε στις 26 Δεκ 2018, 8:53 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

Μας ξάφνιασαν δυσάρεστα για μια ακόμη φορά πρόσωπα που εκπροσωπούν τους δημότες και εκλέχτηκαν για να αγωνίζονται για το καλό τους και για την ποιότητα ζωής τους πιο συγκεκριμένα. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαλαμίνας και το Δημοτικό Συμβούλιο πρότειναν και ψήφισαν λοιπόν την αλλαγή χρήσης γης από γενική κατοικία σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη!! Πόσο προφανές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης που υποβαθμίζει με το χειρότερο τρόπο την ποιότητα ζωής μας; Ας μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος προστατευόμενος όχι μόνο για το τεράστιο αρχαιολογικό του ενδιαφέρον αλλά και για το οικολογικό, αφού πολύ κοντά υπάρχει υδροβιότοπος.

Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ήδη υπάρχει ενοχλεί και ρυπαίνει μια ευαίσθητη περιοχή και οι κύριοι αποφασίζουν ότι μπορεί να επεκταθεί κι άλλο, μια ανάσα από τις σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις της ομάδας ερευνητών του κυρίου Λώλου… Κι ενώ περιμέναμε την συρρίκνωση και απομάκρυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, βλέπουμε το αντίθετο. 

Η δράση μας (Δεκέμβριος 2017 - Νοέμβριος 2018)

αναρτήθηκε στις 16 Δεκ 2018, 9:01 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos


Δεκέμβριος 2017
 • Συνάντηση στα Σελήνια με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, όπου και συλλέχθηκαν δείγματα άμμου και νερού από τις πληγείσες από την πετρελαιοκηλίδα του Σεπτεμβρίου περιοχές.

 • Μεταφορά 3170 κιλών χαρτιού σε μονάδα ανακύκλωσης.

 • Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και σύσταση νέου Δ.Σ.

 • Ολοκλήρωση συσκευασίας 2000 φακέλων σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών.


Ιανουάριος 2018

 • Επαφή με την Εταιρία Ανακύκλωσης “Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε” που συνεργάζεται με το Δήμο Σαλαμίνας σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.

 • Επιστολή προς super market Lidl με θέμα την εγκατάσταση στο κατάστημά τους ολοκληρωμένου κέντρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

 • Ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο της μονάδας ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών ΚΑΣ ΟΕ και κομποστοποίησης κ.Διονύση Ζαφειρόπουλο.

 • Δειγματοληψία στα Σελήνια (36 δείγματα άμμου και θαλασσινού νερού) σε συνεργασία με την οργάνωση Αρχιπέλαγος , με τελικό προορισμό το Πανεπιστήμιο του Essex.


Φεβρουάριος 2018

 • 7η δωρεάν διάθεση παραδοσιακών σπόρων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες . Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων επισκέφτηκαν τα γραφεία του Ομίλου περίπου 280 ενδιαφερόμενοι από τη Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής και δόθηκαν 2600 φάκελοι από 34 είδη καλοκαιρινών ποικιλιών.

 • Διατέθηκαν 200 περίπου τσάντες πολλαπλής χρήσης από πεπιεσμένο βαμβάκι με το λογότυπο του Ομίλου.

 • Επίσκεψη στα γραφεία του ομίλου 20 μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών. Αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση σχετική με τους σπόρους, ακολούθησε συζήτηση και διανομή σπόρων ώστε να πραγματοποιηθεί στο σχολείο τους αντίστοιχο πρόγραμμα.

 • Ταχυδρομική αποστολή μεγάλης ποσότητας σπόρων σε όλη την Ελλάδα.

 • Παράδοση μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών στον όμιλο «Φίλοι του Δάσους»

 • Συνάντηση στα Σελήνια με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, τους οποίους οδηγήσαμε στα σημεία της ρύπανσης στα Σελήνια όπου πραγματοποίησαν δικές τους έρευνες με εξοπλισμό που είχαν φέρει για το σκοπό αυτό.


Μάρτιος 2018

 • Επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ σχετικά με τις συνεχείς θραύσεις στους αμιαντοσωλήνες ύδρευσης στην περιοχή των Σεληνίων (λόγω των έργων αποχέτευσης) και τις επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων. 

 • Τακτοποίηση της αποθήκης του ομίλου ώστε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ανακύκλωση χαρτιού.

 • Μηνιαία δειγματοληψία για το Παν/μιο Essex.


Απρίλιος 2018

 • Συνάντηση με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου και τον υπεύθυνο καθαριότητας κ. Βαφειαδάκη με  κύριο θέμα την ανακύκλωση, τον έγκαιρο καθαρισμό των πρανών ,τη δημιουργία «πράσινων σημείων», τις δενδροφυτεύσεις και τους εθελοντικούς καθαρισμούς. Συντάχθηκε δελτίο τύπου που ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο και το διαδίκτυο.

 • Συμμετοχή στην Ανοιξιάτικη Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων που διοργάνωσε η Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων “Η ΑΥΛΗ” στο Πάρκο Μητέρας στο Χαϊδάρι παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη που επισκέφθηκε τον πάγκο μας και ενδιαφέρθηκε για τη δράση μας. Ο Όμιλος χάρισε στη γιορτή περίπου 300 πολυσέλιδους οδηγούς για τη δημιουργία ενός παραδοσιακού λαχανόκηπου.

 • Μεταφορά 3.650 κιλών χαρτιού σε μονάδα ανακύκλωσης.

 • Συμμετοχή στον Εθελοντικό Καθαρισμό του Αρχαίου Λιμένα (Αμπελάκια) στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας Lets Do it Greece 2018.

 • Μηνιαία δειγματοληψία για το Παν/μιο Essex.

 • Παράδοση μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών στον όμιλο «Φίλοι του Δάσους».

 • Παρουσία στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις Οστρακοκαλλιέργειες.

 • Συνεργασία με τα φαρμακεία Διγενάκη προκειμένου να διατεθεί από τα φαρμακεία επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα πολλαπλών χρήσεων και τα έσοδα να διατεθούν στον Όμιλο.

Μάιος 2018

 • Επιστολή προς ΥΠΕΝ σχετική με την εγκατάσταση οστρακοκαλλιεργειών.

 • Συνάντηση στα Σελήνια με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας όπου και παραδόθηκαν τα δείγματα και τοποθετήθηκαν εξειδικευμένα μηχανήματα στο βυθό για μέτρηση δεικτών.

 • Συνέντευξη του κ. Ακύλα στο Attika TV σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση γυρισμένη στα Σελήνια.

 • Ζωντανή συνέντευξη του κ. Ακύλα στο ΣΚΑΙ σε εκπομπή της κ. Μπουσδούκου με θέμα τον Σαρωνικό και μαγνητοσκοπημένη στο Econews του ΣΚΑΙ.

 • Συσκευασία σπόρων για να διανεμηθούν δωρεάν σε εκδήλωση που προσκληθήκαμε στο Πάρκο Τρίτση τον Ιούνιο.

 • Νέα παραγγελία για τσάντες πολλαπλής χρήσης λόγω εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 • Δράση του Ομίλου «Επαναχρησιμοποίηση βιβλίων» που θα διατεθούν σε ένα bazaar έναντι μιας συμβολικής τιμής για την ενίσχυση των σκοπών του ομίλου.

 • Καταθέσαμε αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ιδρύματος Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντοπούλου ώστε να τονωθεί οικονομικά ο όμιλος και να εξυπηρετηθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει.


Ιούνιος 2018

 • Σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» στάλθηκαν δείγματα μυδιών που συλλέξαμε από τα Σελήνια, στο Εργαστήριο Οικοτοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 • Στείλαμε ενημερωτικό έγγραφο σχετικό με τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Σαλαμίνας , με σκοπό να ενημερωθούν οι αρμόδιοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πειραιά και Νήσων.

 • Συμμετοχή στο Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης μετά από πρόσκληση του φορέα διαχείρισης του πάρκου. Ο Όμιλος χάρισε σε ενδιαφερόμενους σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών και παρουσίασε την σημασία τους σε υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 • Μηνιαία δειγματοληψία για το Παν/μιο Essex.


Ιούλιος 2018

 • Επικοινωνία με τον υπεύθυνο του τμήματος περιβάλλοντος, πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου για να πιέσουμε τόσο για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου κέντρου ανακύκλωσης και την συγκέντρωση χαρτιού στο Δημαρχείο -όπως μας έχουν υποσχεθεί- όσο και για τον καθαρισμό των πρανών που έχει καθυστερήσει πολύ για μια ακόμη χρονιά με κίνδυνο πυρκαγιών.

 • Μεταφορά 3.120 κιλών χαρτιού σε μονάδα ανακύκλωσης.

 • Μηνιαία δειγματοληψία για το Παν/μιο Essex.

 • Παράδοση πλαστικών καπακιών στους Φίλους του Δάσους.


Αύγουστος 2018

 • Τακτοποίηση της αποθήκης του ομίλου ώστε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ανακύκλωση χαρτιού.

 • Ολοκλήρωση συσκευασίας 1600 φακέλων σπόρων χειμερινών ποικιλιών για την επόμενη δωρεάν διάθεση παραδοσιακών σπόρων.

Σεπτέμβριος 2018

 • 8η δωρεάν διάθεση παραδοσιακών σπόρων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες . Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων επισκέφτηκαν τα γραφεία του Ομίλου περίπου 140 ενδιαφερόμενοι από τη Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής και δόθηκαν 1400 φάκελοι από 19 είδη χειμερινών ποικιλιών.

 • Tαχυδρομική αποστολή ποσότητας σπόρων σε όλη την Ελλάδα.


Οκτώβριος 2018

 • Μεταφορά 3.900 κιλών χαρτιού σε μονάδα ανακύκλωσης(1ο φορτηγό).

 • 1ο Εργαστήριο Οικολογικών καθαριστικών (εργαστήριο παραγωγής σπιτικών καθαριστικών με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία).

 • Μεταφορά 3.780 κιλών χαρτιού σε μονάδα ανακύκλωσης(2ο φορτηγό).

 • Αίτηση προς Alpha bank για χορηγία βιβλίων και απόφαση για ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης.

 • Επιστολή προς super market ΑΒ Βασιλόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης της εταιρείας στη Σαλαμίνα και αίτηση μας για τοποθέτηση δύο νέων σε Αμπελάκια και Αιάντειο.


Νοέμβριος 2018

 • Επανάληψη του 1ου Εργαστηρίου Οικολογικών καθαριστικών.

 • Χορηγία βιβλίων από Alpha bank και προετοιμασία δανειστικής βιβλιοθήκης.

 • Επίσκεψη στον όμιλο ομάδας μαθητών και καθηγητών των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Delimichali

 • Αποστολή τελευταίων δειγμάτων (άμμος-νερό) για το Πανεπιστήμιο Essex και βιολογικών δειγμάτων (ψάρια) για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο σκουπιδότοπος του ιστορικού χώρου της Κυνόσουρας

αναρτήθηκε στις 13 Δεκ 2018, 4:07 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

 

 
Για άλλη μια φορά με λύπη και οργή παρατηρούμε τη μετατροπή ενός ιστορικού χώρου σε χωματερή. Μπάζα, στρώματα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων διάσπαρτα τόσο στο δρόμο όσο και στα πρανή προς τη θάλασσα «κοσμούν» τον ιστορικό χώρο. Ερωτηματικά γεννιούνται τόσο για την ασυνειδησία αυτών που μετέφεραν και απέρριψαν όλα αυτά τα σκουπίδια , όσο και για τους υπευθύνους που δεν μερίμνησαν για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα. Κατά πόσο τελικά εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου;

Ας μην ξεχνάμε τους αγώνες που έχουν δοθεί για το χαρακτηρισμό αυτού του χώρο σε προστατευόμενη περιοχή και την αποτροπή της εκποίησής του.

 

Πεζοπορία στο Γκίνανι

αναρτήθηκε στις 20 Νοε 2018, 11:39 μ.μ. από το χρήστη Perivos Perivos   [ ενημερώθηκε 21 Νοε 2018, 8:53 π.μ. ]

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας εξορμά στο Γκίνανι. Μια πεζοπορία σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού μας μα ταυτόχρονα και ένα μάθημα στη φύση από τη φύση. Την Κυριακή 9/12/18 θα πεζοπορήσουμε από το οροπέδιο του Γκίνανι μέσα στο δάσος μέχρι να συναντήσουμε τα καμένα της φωτιάς του 2012. Εκεί θα μάθουμε για τις δασικές πυρκαγιές και για την φυσική αναγέννηση. Μετά θα διασχίσουμε το φαράγγι από το Τουρκοπήγαδο ως το οροπέδιο συναντώντας υπέροχα τοπία. Συνολική διάρκεια για όσους ακολουθήσουν και τα δύο μέρη της πορείας 2,5-3 ώρες.

Η συνάντηση θα γίνει στο Πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος του Αιαντείου στις 09:30 πμ. και στη συνέχεια θα ανέβουμε με τα ΙΧ μας στο οροπέδιο. Όποιος βέβαια θέλει μπορεί να ανέβει κατευθείαν στο Γκίνανι στις 10:00 πμ. Φορέστε άνετα ρούχα πάρτε μαζί νερό και κολατσιό και πάμε να ακούσουμε λίγο τη Φύση και τη φύση μας.


Ετήσια Γενική Συνέλευση ΠΕΡΙΒΟΣ

αναρτήθηκε στις 7 Νοε 2018, 8:12 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos

O Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ. καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Ομίλου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 1. Οικονομικός απολογισμός.

 2. Απολογισμός δράσεων.

 3. Προγραμματισμός δράσεων- Προτάσεις μελών


Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. 
1ο Εργαστήριο Οικολογικών καθαριστικών (επαναληπτικό)

αναρτήθηκε στις 25 Οκτ 2018, 10:51 π.μ. από το χρήστη Perivos Perivos   [ ενημερώθηκε 25 Οκτ 2018, 10:57 π.μ. ]

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εργαστήριο παραγωγής σπιτικών καθαριστικών με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία!

Φεύγοντας οι συμμετέχοντες θα λάβουν :

Έξ1(6) διαφορετικά είδη καθαριστικών που οι ίδιοι θα παρασκευάσουν ,καθώς και ένα φυλλάδιο με συνταγές για να φτιάχνουν στο εξής μόνοι τους αυτά τα προϊόντα.

Το εργαστήριο θα γίνει στα γραφεία του Ομίλου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 4μ.μ. από τη φίλη του Ομίλου Μαριλένα  Θεοφράστου.

Κόστος συμμετοχής (για την αγορά πρώτων υλών και συσκευασιών ) 10 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δίνοντας το αντίτιμο στα γραφεία του Ομίλου τις κάτωθι ημερομηνίες:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (6-8μμ)

Τρίτη 6 Νοεμβρίου  (6-8μμ)

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες στο τηλ.6977197473 (απογευματινές ώρες)

Μπορείτε να δείτε πού βρίσκονται τα γραφεία μας στο χάρτη που βρίσκεται εδώ


1-10 of 238